Microsoft Windows 8: A new era begins!

Από την Παρασκευή 26/10/2012 ξεκίνησε και επισήμως η εμπορική διάθεση των Windows 8, του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Τα Windows 8 είναι πλέον διαθέσιμα τόσο μέσω των καταστημάτων λιανικής όσο και από το Download page της Microsoft, σε 140 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας. Από την Παρασκευή 26/10/2012 ξεκίνησε και επισήμως η εμπορική διάθεση των Windows 8, του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Τα Windows 8 είναι πλέον διαθέσιμα τόσο μέσω των καταστημάτων λιανικής όσο και από το Download page της Microsoft, σε 140 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Τα Windows 8 σηματοδοτούν μια νέα εποχή στον χώρο της πληροφορικής, καθώς είναι η πρώτη προσπάθεια της Microsoft ως προς την αλλαγή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές στην καθημερινότητά μας. Έτσι, ενσωματώθηκε στα Windows 8 μια σωρεία αλλαγών στο User Interface, το Modern UI (πρώην γνωστό ως Metro UI), όπως η Start Screen με τα Tiles, η οποία αντικαθιστά το γνωστό Start Menu, σήμα κατατεθέν των Microsoft Windows εδώ και 17 χρόνια. Οι αλλαγές αυτές έχουν στόχο την φιλικότερη διεπαφή με τον χρήστη, ενώ παράλληλα το νέο UI διευκολύνει την χρήση μέσω touch panels. Παρόλα αυτά, το παραδοσιακό Desktop είναι ακόμα παρόν στα νέα Windows. Επίσης, στο νέο λειτουργικό σύστημα ενσωματώθηκαν περισσότερες λειτουργίες Cloud Computing και Cloud Storage μέσω του Windows Skydrive, ενώ η απόκτηση και εγκατάσταση εφαρμογών έγινε ακόμα πιο εύκολη μέσω του Microsoft Store.


Microsoft Windows 8: A new era begins



H κυκλοφορία των Windows 8 δίνει το έναυσμα για μια "καταιγίδα" νέων Τablets και Ultrabooks, όπως το Microsoft Surface, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στο διάστημα που ακολουθεί. «Με το λανσάρισμα των Windows 8, η Microsoft αποκαλύπτει τα Windows σχεδιασμένα από την αρχή. Σε tablet ή PC, για εργασία ή διασκέδαση, για κατανάλωση περιεχομένου ή ακόμα και για δημιουργία νέου, τα Windows 8 προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες και στο προσωπικό σας στυλ», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Hellas, Ernst-Jan Stigter.




Microsoft Windows 8: A new era begins





Όσον αφορά τους οικιακούς χρήστες, το νέο λειτουργικό θα διατίθεται μόλις σε δυο εκδόσεις: Windows 8 και Windows 8 Pro, ενώ παρελθόν αποτελούν οι πολλαπλές εκδόσεις (Basic, Home Premium, Enterprise και Ultimate) που είχαμε συνηθίσει από τα Windows Vista & 7. Παράλληλα, για επιχειρηματικούς πελάτες υπάρχει μια ειδική έκδοση, τα Windows 8 Enterprise τα οποία ενσωματώνουν εργαλεία όπως το Windows To Go, το DirectAccess, και το BranchCache, καθώς και ενισχυμένη ασφάλεια με το BitLocker και το AppLocker.

Τέλος, η Microsoft έδωσε ιδιαίτερη σημασία και στην ARM αρχιτεκτονική επεξεργαστών, αναπτύσσοντας τα Windows 8 RT, τα οποία θα έρχονται προεγκατεστημένα σε ΑRM-based συσκευές, αλλά δεν θα έχουν την δυνατότητα εγκατάστασης και εκτέλεσης x86/x64 εφαρμογών.

Μέχρι την 31η Ιανουαρίου η Microsoft προσφέρει σε χρήστες που διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista ή Windows 7 την δυνατότητα να αγοράσουν τα Windows 8 Pro με προτεινόμενη τιμή λιανικής ?29,99, ενώ για όσα συστήματα που αγοράστηκαν μεταξύ 2 Ιουνίου 2012 και 31 Ιανουαρίου 2013 υπάρχει η προσφορά της αναβάθμισης στα Windows 8 Pro στην τιμή των ?14,99.

Microsoft Windows 8: A new era begins!