Η nVidia κατασκευάζει high res displays

Μια ενδιαφέρουσα τεχνική ανακάλυψε η nVidia για να δημιουργήσει high resolution οθόνες που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές VR όπως το Oculus Rift. Μια ενδιαφέρουσα τεχνική ανακάλυψε η nVidia για να δημιουργήσει high resolution οθόνες που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές VR όπως το Oculus Rift.

Στην ουσία η εταιρεία δημιούργησε αυτό που ονομάζει "cascaded displays" και συνδυάζει δύο "κανονικά" LCD panel. Έπειτα, το ένα panel μετακινείται ελάχιστα χιλιοστά με τα pixel του να περνούν από "τα κενά" του δεύτερου panel διπλασιάζοντας στην ουσία τα pixels. Για τον σκοπό αυτό η nVidia χρησιμοποίησε δύο φθηνά κινέζικα panel 7 ιντσών ανάλυσης 1280 x 800 pixel αγγίζοντας μετά το άθροισμα τα 2560 x 1600 pixels!

Βέβαια η τεχνική αυτή είναι αρκετά περίπλοκη και ενδέχεται να εμφανιστούν παραμορφώσεις οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία μπορούν να διορθωθούν μέσω software, ενώ οι ρυθμοί ανανέωσης μπορεί να ξεπεράσουν και τα 60 Hz. Μια πρώτη γεύση μπορείτε να πάρετε από το βίντεο που ακολουθεί:

[video=youtube;0XwaARRMbSA]https://www.youtube.com/watch?v=0XwaARRMbSA[/video]
Η nVidia κατασκευάζει high res displays