Υποχρεωτικό το TPM 2.0 στις συσκευές με Windows 10

Και ο κλήρος πέφτει στους... κατασκευαστές οι οποίοι θα πρέπει να υλοποιήσουν το πρότυπο ασφαλείας TPM 2.0 στα συστήματά τους για να φροντίσουν για τη μέγιστη ασφάλεια των Windows 10. Και ο κλήρος πέφτει στους... κατασκευαστές οι οποίοι θα πρέπει να υλοποιήσουν το πρότυπο ασφαλείας TPM 2.0 στα συστήματά τους για να φροντίσουν για τη μέγιστη ασφάλεια των Windows 10.

Το χαρακτηριστικό TPM 2.0 υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, και είναι ιδιαίτερα γνωστό στην αγορά των Business PC και αποτελεί έναν τρόπο για την αποθήκευση κρυπτογραφικών κλειδιών σε μια ασφαλή, συνήθως hardware based - τοποθεσία. Το γεγονός ότι η χρήση του δεν ήταν τόσο διευρυμένη στους απλούς χρήστες κάτι που η Microsoft θέλει να αλλάξει ριζικά με την νέα πολιτική που θα ακολουθήσει από τις 28 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, από τότε και μέσω του προγράμματος Windows Hardware Certification οι κατασκευαστές θα πρέπει να εφαρμόσουν το TPM 2.0 είτε ως hardware είτε μέσω firmware στις δικές τους συσκευές, από desktops και laptops μέχρι smartphones, ενώ εξαιρούνται τα Raspberry Pi 3 που τρέχουν μια κομμένη έκδοση του λειτουργικού.

Σημειώνεται ότι ήδη πολλά Windows 10 laptops εφοδιάζονται με την έκδοση 1.2 του TPM κάτι που ίσως προκαλέσει πονοκέφαλο στους κατασκευαστές. Το χαρακτηριστικό όμως έχει και τα θετικά του, μιας και αποθηκεύοντας τους κωδικούς στο εν λόγω module, η χρήση του υπολογιστή θα είναι αρκετά πιο ασφαλής μιας και θα απαιτείται διπλού τύπου πιστοποίηση από μια βιομετρική πηγή, όπως η ανάγνωση δαχτυλικού αποτυπώματος σε συνδυασμό με ένα κρυπτογραφημένο κλειδί από το TPM 2.0 module.


Υποχρεωτικό το TPM 2.0 στις συσκευές με Windows 10