ASUS Tinker Board: Η εναλλακτική του RP3!

Η ASUS ανακοίνωσε ένα νέο development board το οποίο έχει όλα τα φόντα για να γίνει το ίδιο επιτυχημένο και ισχυρό, όπως το πιο πρόσφατο, Raspberry Pi 3!

Στο δελτίο τύπου της αναφέρει πως το Tinker Board φέρει ένα Rockchip RK3288 SoC που χρονίζεται στα 1.8GHz και σύμφωνα με τις μετρήσεις της ίδιας, στο GeekBench καταφέρνει και ξεπερνά με άνεση το Raspberry Pi 3 "για περίπου 2 φορές". Οι λάτρεις των DIY και των κατασκευών θα βρουν τη πρόταση της DIY ιδιαίτερα δελεαστική μιας και πλέον εκτός από development board μπορεί να αποτελέσει και μια καλή βάση για ένα απλό σύστημα γραφείου, ή οικιακός server που θα διαμοιράζει δεδομένα στον χώρο.

Όσον αφορά το υπόλοιπο hardware, η πρόταση της ASUS εφοδιάζεται με Gigabit LAN, HDMI με δυνατότητα 4K H.264 decode, 2GB RAM αλλά όπως και το RP3, δε διαθέτει αποκλειστικό αποθηκευτικό χώρο, κάτι που θα λύσουν οι MicroSD κάρτες μνήμης που υποστηρίζονται. Αυτό που δε γνωρίζουμε για την ώρα είναι η τιμή, μιας και η ASUS κρατά κλειστά τα χαρτιά της για την ώρα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

ASUS , Raspberry Pi 3, tinker board

lyk

Members
2017-01-24T19:34:59Z

οτι πιο μούφα "είδηση" κυκλοφόρησε στον νετ ολόκληρη την βδομάδα. Και έπαιξε με μεγάλα γράμματα, και από "σοβαρά" / μεγάλα sites. Το RK3288 είναι τουλάχιστον ενός έτους (8/2014 λέει η widipedia, οπότε ακόμα παλιότερο), έχει μπει σε πολλά android TV boxes, και μάλλον θεωρείται ξεπερασμένο. Και ναι όλα αυτά έχουν 4Κ, 1-2 ή και 3 τα πιο τελευταία GB ram, gigabit lan κλπ. 

Επίσης, pi-κλώνοι υπάρχουν άπειροι πλέον, αρκεί κάποιος να ψάξει στο google "raspberry pi alternatives".

Κανένα όμως δεν πρόκειται να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν είναι το hardware αυτό που μετρά στην συγκεκριμένη κατηγορία. Αντιθέτως, είναι το software, η υποστήριξη, και η κοινότητα.... Και αυτό λοιπόν (κι ας λέει "asus"), σε κανα τρίμηνο δεν θα το θυμάται κανείς. Και ας έχει και διπλή ισχύ από το RasPi3.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...