Νέα ρεκόρ σπάει η αγορά του PC Gaming Hardware

Αναλυτές δηλώνουν πως η αγορά του PC Gaming κατάφερε όχι μόνο να ανακάμψει, αλλά να ξεπεράσει σε τζίρο τα $30 δις για πρώτη φορά στην ιστορία του μέσα στο 2016.

Τα δεδομένα μοιράζεται η Jon Peddie Research, εταιρία αναλύσεων, η οποία κοίταξε και σε βάθος τι είδους gaming προϊόντα αγοράζουν οι καταναλωτές. Στην περιοχή της Ασίας, ιδιαίτερη πέραση έχει γενικά το gaming hardware όμως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι καταναλωτές στοχεύουν κυρίως στα high end προϊόντα, δείχνει η έρευνα. Επιπλέον, το high end hardware λαμβάνει μεγαλύτερο μέρος της πίτας με τζίρο πάνω από $13 δις (43% της αγοράς) ενώ ακολουθεί το midrange με $10 δις και ποσοστό 35%. Το 22% συμπληρώνει το low end hardware που σημειώνει τζίρο $6.68 δις και ποσοστό 22%. 

Παράλληλα αναφέρει μερικούς λόγους για τους οποίους παρατηρήθηκε τόσο μεγάλη άνθιση στον τομέα του PC Gaming κατά το έτος 2016. Σε αυτό λέγεται πως συνέβαλλε η βελτίωση της ποιότητας της εμπειρίας που προσφέρει η PC πλατφόρμα με οθόνες υπερ-υψηλών αναλύσεων και την διάθεση πιο παραμετροποιήσιμων περιφερειακών - λέγε με RGB.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

high end, hardware, Jon Peddie Research, pc gaming, midrange, low end

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...