Επίσημο: Σχεδιαστικό λάθος της μπαταρίας οδήγησε στη καταστροφή του Galaxy Note 7 

Η Samsung σπάει τη σιωπή της και δημοσίευσε την έρευνα για τους λόγους που τα Galaxy Note 7 της έπαιρναν φωτιά κάτι που οδήγησε και στην απομάκρυνσή τους από την αγορά.

Πιο ειδικά, και οι δύο μπαταρίες της εταιρίας, από τη πρώτη και τη δεύτερη ανάκληση αντίστοιχα είχαν σχεδιαστικά λάθη που έφεραν την Samsung σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, κάτι που δήλωσε και ο DJ Koh, που ηγείται του τμήματος των φορητών συσκευών της Samsung. Η εταιρία με λεπτομερή γραφικά παρουσιάζει την δομή μιας τυπικής μπαταρίας λιθίου και επισημαίνει "τι πήγε στραβά".

Στη πρώτη μπαταρία το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στη τοποθέτηση του αρνητικού ηλεκτροδίου στη πάνω δεξιά γωνία της μπαταρίας, σε μέρος όπου προκαλούσε βραχυκύκλωμα με τον θετικό πόλο. Οι συνέπειες είναι γνωστές και ένα θέαμα που μόνο ένας σύγχρονος Νέρωνας θα λατρέψει!

Στη δεύτερη μπαταρία, του δεύτερου recall η Samsung έχοντας λύσει το πρώτο πρόβλημα, ήρθε αντιμέτωπη με ένα ακόμα. Στο εσωτερικό της μπαταρίας, οι δύο πόλοι χωρίζονται από ένα ειδικό μονωτικό υλικό καθώς και από δύο απλούς διαχωριστές των πόλων. Σε πολλές περιπτώσεις το μονωτικό υλικό δεν υπήρχε στο εσωτερικό των μπαταριών και έτσι οι παραμικρές ατέλειες στον θετικό πόσο μπορούσαν να τρυπήσουν το διαχωριστικό προκαλώντας και πάλι - το βρήκατε - βραχυκύκλωμα. 

Ο επικεφαλής της Samsung America Tim Baxter ανέφερε πως "εάν το πρόβλημα και με τη δεύτερη μπαταρία είχε λυθεί, το Galaxy Note 7 θα βρισκόταν ακόμη στην αγορά." Τώρα, ελπίζουμε πως η Samsung θα αλλάξει (όπως είδαμε πρόσφατα) τη πολιτική στις δοκιμές της και θα ελέγξει περισσότερα τα επερχόμενα smartphones της, όπως το Galaxy S8.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Samsung, galaxy note 7, battery flaw, results, investigation

La_MoRt

Members
2017-01-23T10:31:20Z

Δύσκολα θα ξανά κερδίσει το χαμένο έδαφος. Προς γνώση και συμόρφωση ας ελπίσουμε ότι θα βγει με πιο φυσιολόγικες τιμές για να κερδίσει το χαμένο έδαφος αν και προσωπικά βλέπω ότι μπαίνουν δυναμικά και άλλες εταιρείες στο χώρο. Είδωμεν!!!

Farkadonitis

Members
2017-01-23T13:53:28Z

εμενα δεν με αρασει η εξήγηση ..νετα σκετα.

 

venisk

Members
2017-01-24T13:50:54Z

Δεν θα την επηρεάσει καθόλου αυτό, αφού προλαβαίνει και την apple πριν βγάλει το ανανεωμένο 8 θα τα πάει μια χαρά, άλλωστε δεν υπάρχει δυνατότερο/πληρέστερο κινητό με android. η samsung το ξέρει αυτό και θα βγάλει πάλι πολλά λεφτά ....

Quote

Προς γνώση και συμόρφωση ας ελπίσουμε ότι θα βγει με πιο φυσιολόγικες τιμές

Λένε ότι θα είναι ακριβότερα...φαντάσου...

La_MoRt

Members
2017-01-24T13:55:08Z

Ε άμα μετά από αυτό δε την "τιμωρήσει" και ο κόσμος με το να μην αγοράσει τα θέλουμε και τα παθαίνουμε ξεκάθαρα...

Farkadonitis

Members
2017-01-24T14:39:09Z

O κοσμος δεν εχει λογικη. Η Σαμι καταγραφει τεραστια κερδη αν και ειχε ζημιωθεί απο την ανάκληση των νοτε 7 :gizmo:

La_MoRt

Members
2017-01-24T14:50:38Z

Εγώ προσωπικά να σου πω την αλήθεια δύσκολα θα τη ξανά εμπιστευτώ σαν εταιρεία. Θα προτιμήσω κάποια άλλη που είναι στο χώρο και θα με ικανοποιήσει εξίσου. Άλλωστε εκτός από κάποια extreme χαρακτηριστικά τα οποία είναι θέμα marketing παρά ευκολία στη χρήση όλα τα άλλα τα προσφέρουν αντίστοιχα και οι άλλες. Παράδειγμα σε χαμηλότερη κατηγορία τηλεφώνων προσωπικά στη κατηγορία του Huawei P9 Lite δε βλέπω κάποιο αντίστοιχο που να προσφέρει κάτι παρόμοιο στην ίδια τιμή. Απλά έχω καταλάβει ότι παίζει ρόλο η τρέλα του νά έχεις Samsung ή Apple ακόμα και αν αυτά θα σκάσουν στα χέρια σου. Για να μη παρεξηγήθω και εγώ S6 Edge έχω και ας τα λέω έτσι... :P

venisk

Members
2017-01-24T14:55:55Z

Μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με ένα xiaomi note 4 των 180 ευρώ δεν είναι όμως αυτό το θέμα με τα g6 s8 κλπ δεν βγαίνουν γιατι τα χρειάζεσαι αλλά γιατί σου αρέσουν....

La_MoRt

Members
2017-01-24T15:09:35Z

ναι αυτό λέω και εγώ για τον ίδιο λόγο έχω το s6 προφανώς αλλά μετά από αυτά που έχουν γίνει δε μου αρέσει πλέον η φάση μέχρι να ξανά δω ότι όλα είναι καλά.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...