NVIDIA εναντίον Intel για τα GPU Benchmarks των Xeon Phi

Η πράσινη εταιρία ισχυρίζεται πως τα νούμερα που χρησιμοποίησε για τη σχεδίαση των charts της είναι τεσσάρων ετών! Η πράσινη εταιρία ισχυρίζεται πως τα νούμερα που χρησιμοποίησε για τη σχεδίαση των charts της είναι τεσσάρων ετών!

Το chart που παραθέτουμε στη συνέχεια αποτελεί και το μήλον της Έριδος στη συγκεκριμένη υπόθεση όπου η Intel συγκρίνει τον ολοκαίνουριο επεξεργαστή της με ένα σύστημα με κάρτα γραφικών Maxwell ενώ αναφέρει πως είναι κατά 2.3 φορές ταχύτερο στην εκπαίδευση ενός neural δικτύου. Η διαφορά μεταξύ των δύο συστημάτων σύμφωνα με την Intel βρίσκεται στο 38% ενώ η NVIDIA δηλώνει πως η διαφορά ανέρχεται στο 30% εφόσον χρησιμοποιηθεί η πιο πρόσφατη έκδοση του benchmark (Caffe AlexNet). Παράλληλα για τις δοκιμές της, η Intel λέγεται πως χρησιμοποίησε τις NVIDIA Kepler K20 κάρτες γραφικών, οι οποίες βρίσκονται στην αγορά εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια.

Τέλος, ο αρθρογράφος του Ars Technica έχει ρωτήσει την Intel για επιβεβαίωση των παραπάνω, όμως δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.


NVIDIA εναντίον Intel για τα GPU Benchmarks των Xeon Phi
NVIDIA εναντίον Intel για τα GPU Benchmarks των Xeon Phi