MSI Z170A Gaming M5
Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 10 από 33
 1. #1
  SSD Lover!!! Το avatar του χρήστη jax7480
  Εγγραφή
  10-10-2008
  Περιοχή
  Oslo, Norway
  Μηνύματα
  3.129
  Likes received
  2705
  Likes given
  736
  Mentioned
  187 Post(s)
  • System Specs
   • CPU:
    Core i7 5930K
   • Mainboard:
    ASRock X99M
   • Memory:
    16GB DDR4
   • HDD/SSD:
    Intel 750 1.2TB
   • Graphics Card:
    MSI GTX970 3.5GB
   • Sound Card:
    onboard
   • OS:
    Windows 10 Enterprise

  Kingston HyperX 120GB SSD Review: Faster speeds for serious users

  Kingston HyperX SSD
  H Kingston σαν εταιρία παραγωγής μνημών είναι λίγο πολύ σε όλους μας γνωστή. Έχοντας ανακοινώσει ρεκόρ πωλήσεων για το 2010, ύψους $6.5 δις, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στα 23 χρόνια λειτουργίας της εταιρίας και κατέχοντας για το 2011 ποσοστό 46% επί των πωλήσεων μνημών σε τρίτους κατασκευαστές, είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος προμηθευτής μνημών στον κόσμο. Αν και οι πωλήσεις αφορούν κυρίως τις μνήμες, η Kingston ασχολείται και με τους SSD, άλλωστε μνήμες έχουν και αυτοί. Σε προηγούμενο review είχαμε δοκιμάσει τις value σειρές Solid State Drives της Kingston. Όχι κάτι το ιδιαίτερο για εκείνη την εποχή. Η εταιρία όμως πρόσφατα ανακοίνωσε τη σειρά SSD drives, HyperX, κάτι που μας φέρνει αμέσως στο μυαλό τη σειρά μνημών HyperX και τις επιδόσεις που αυτές προσφέρουν. ¶ραγε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα νέα drives στο βαρύ με ιστορία όνομα που δημιουργήθηκε τόσα χρόνια;

  To drive που θα δοκιμάσουμε λοιπόν από την Kingston είναι το μοντέλο HyperΧ των 120GB. Στην εν λόγω σειρά, η Kingston χρησιμοποίησε μία πολύ γνωστή συνταγή. Sandforce 2281 controller και synchronous NAND flash μνήμες για επιδόσεις σύμφωνα με την κατασκευάστρια που αγγίζουν τα 555MB/s σειριακών αναγνώσεων και 510ΜΒ/s σειριακών εγγραφών για το μοντέλο των 120GB με την προϋπόθεση πως έχετε εγκατεστημένο το τελευταίο firmware στο drive σας.

  To drive έρχεται μέσα σε μία ιδιαίτερα πλούσια συσκευασία. Και λέμε πλούσια γιατί κυριολεκτικά δεν λείπει ΤΙΠΟΤΑ. Η συσκευασία, εκτός από το drive, περιέχει, καλώδιο δεδομένων SATA 3, θήκη μετατροπής του drive από 2.5" σε 3.5", θήκη μετατροπής του drive σε εξωτερικό δίσκο 2.5" μαζί με το καλώδιο USB και τέλος, κατσαβίδι με αποσπώμενες μύτες (ίσιο, σταυροκατσάβιδο) για να βιδώσετε το drive σας (οι βίδες περιλαμβάνονται), στη θήκη του (εσωτερική, εξωτερική). Στο πακέτο περιλαμβάνεται επίσης και συνοδευτικό software από την Kingston για μεταφορά του λειτουργικού σας από τον μηχανικό δίσκο στον SSD. Όλα τα παραπάνω, συμπληρώνει το μπλε ηλεκτρίκ χρώμα στα περισσότερα εξαρτήματα, σήμα κατατεθέν του λογότυπου HyperX.


  To πακέτο μετά το άνοιγμα...

  Το sexy electric blue drive...

  Όλο το upgrade kit με τα περιεχόμενά του.

  Το drive ήρθε με εγκατεστημένο το προτελευταίο firmware 320A αλλά για να είμαστε πιο αντικειμενικοί, περάσαμε το τελευταίο firmware διαθέσιμο από το site της Kingston, 332A το οποίο έχει tag URGENT από την Kingston. Η διαδικασία είναι απλή, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι να έχετε Windows 7 και το drive σε AHCI mode από το BIOS. Μετά την αναβάθμιση, κάνετε ένα restart ώστε να λειτουργήσει το drive με το νέο Firmware.

  Προχωράμε παρακάτω λοιπόν για να δούμε το σύστημα που εγκαταστήσαμε το νέο drive της Kingston καθώς και την μεθοδολογία που ακολουθήσαμε για να το δοκιμάσουμε απέναντι στον ανταγωνισμό.

  [BREAK= Μεθοδολογία μετρήσεων και σύστημα δοκιμής]

  Το σύστημα που χρησιμοποιήσαμε για να ολοκληρώσουμε τη δοκιμή του drive περιλαμβάνει μητρική με Native SATA 6.0 Gbps (SATA 3) υποστήριξη, ώστε το drive να αποδώσει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του.

  Οι μετρήσεις έγιναν τόσο με το drive άδειο, σαν δεύτερο στον υπολογιστή, αλλά και με το λειτουργικό σύστημα (OS) εγκατεστημένο σε αυτό. Απέναντί του παραθέσαμε 3 διαφορετικούς SSD, ώστε να δούμε συνολικά που βρίσκεται από άποψης επιδόσεων.

  1) Το πρώτο drive είναι ο γνωστός σε όλους Intel Postville 80GB. Αν και υποτίθεται ξεπερασμένος, λόγω του ότι βρίσκεται 2 χρόνια στην αγορά, αρκετός είναι ο κόσμος που τον έχει αποκτήσει και πάντα θα είναι ένα καλό benchmark για όλα τα drives που κυκλοφορούν στην αγορά.
  2) Το δεύτερο drive είναι ο Intel 510 120GB. Η SATA 3 πρόταση της Intel, παρέχει αρκετά καλές επιδόσεις και είναι ένας από τους γρήγορους αντιπροσώπους drives με τον Marvell Controller.
  3) OCZ Vertex 3 240GB. Από τους γρηγορότερους SSD της αγοράς. Χρησιμοποιεί Sandforce 2281 controller και synchronous NAND flash μνήμες, που του δίνουν ταχύτητες σειριακής ανάγνωσης και εγγραφής, στα 550MB/s και 520ΜΒ/s αντίστοιχα.

  Συνεχίζουμε με τη λίστα από μετροπρογράμματα που χρησιμοποιήσαμε ώστε να στρεσάρουμε τα drives.

  1. CrystalDiskMark 3.0.1 x64
  2. AS SSD Benchmark 1.6.4067.34354
  3. ATTO Disk Benchmark 2.46
  4. HD Tune Pro 4.60
  5. HD Tach RW 3.0.4.0
  6. IOMeter 2010
  7. PCMark 05
  8. PCMark Vantage x64
  9. PCMark 7
  10. Windows Assessment Tool Disk Benchmark


  Η παραπάνω λίστα θα αναλάβει να μας δείξει τις επιδόσεις του νεοφερμένου Kingston HyperX 120GB SSD.

  Ας αρχίσουμε λοιπόν...

  [BREAK= CrystalDiskMark 3.0.1 x64]

  Το CrystalDiskMark είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε ευρέως για να δείξει στον κόσμο τις διαφορές που έχουν οι μηχανικοί δίσκοι με τους SSD. Πλέον αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά HDD benchmarks για να μπορεί κάποιος να δει τις επιδόσεις ενός Solid State Drive.

  CrystalDiskMark 3.0.1 x64 Read Drives Blank  CrystalDiskMark 3.0.1 x64 Read OS Installed  CrystalDiskMark 3.0.1 x64 Write Drives Blank  CrystalDiskMark 3.0.1 x64 Write OS Installed  Στις αναγνώσεις το drive της Kingston τα πάει πολύ καλά, είτε είναι άδειο, είτε έχουμε λειτουργικό σύστημα σε αυτό. Μόνο μελανό σημείο, όταν το QD αλλάζει από 1 σε 32, αλλά πιθανότατα αυτό οφείλεται στα λιγότερα κανάλια μνήμης σε σχέση με τον Vertex 240GB. ¶ξια αναφοράς εδώ τα αποτελέσματα 4K QD=1, με ή χωρίς OS. Τα μεγαλύτερα νούμερα που έχουμε δει από μονό drive.

  Στις εγγραφές το drive φαίνεται πως φρενάρει από κάτι. Όπως και στις αναγνώσεις, έτσι και εδώ τα αποτελέσματα δείχνουν πως ενώ ο controller μπορεί, οι λίγες σε αριθμό μνήμες δεν αφήνουν το drive να αποδώσει τα μέγιστα, κάτι που ισχύει για όλα τα Sandforce based drives. Τα αποτελέσματα στις εγγραφές 4K QD=1 κοντράρουν αυτά του Revodrive 3 X2 που δοκιμάσαμε πριν λίγο καιρό. Πολύ καλή δουλειά από την Kingston σε αυτόν τον τομέα.

  Προχωράμε στο AS SSD benchmark...

  [BREAK= AS SSD Benchmark]

  Ακόμα ένα πρόγραμμα, που όπως δηλώνει και η ονομασία του, απευθύνεται σε μετρήσεις επιδόσεων των Solid State Drives. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να μετρήσει κάποιος και τον μηχανικό του δίσκο, αλλά σας ενημερώνουμε, θα χρειαστείτε πολλή ώρα. Πάμε στα αποτελέσματα:

  AS SSD Benchmark Read Tests Drives Blank  AS SSD Benchmark Read Tests OS Installed  Στα read tests, αν εξαιρέσουμε τις μετρήσεις με τον QD64 ο Kingston τα πάει περίφημα, κοντράροντας τον OCZ Vertex 3 240GB στις sequential μετρήσεις και random μετρήσεις, είτε έχουμε εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα στο drive, είτε όχι.

  AS SSD Benchmark Write Tests Drives Blank  AS SSD Benchmark Write Tests OS Installed  Στα write tests τα πράγματα αλλάζουν. Μπορεί στις Sequential και Random 4K QD64 μετρήσεις o Kingston να πέφτει πίσω από τον OCZ Vertex, λόγω λιγότερων καναλιών μνήμης, αλλά στα Random 4K tests, όπως και στο CrystalDiskMark, περνάει άνετα μπροστά και από τα 3 drives που στέκονται απέναντί του και μάλιστα με αρκετή διαφορά (30MB/s).


  AS SSD Benchmark Copy Tests Drives Blank  AS SSD Benchmark Copy Tests OS Installed  Και εδώ έχουμε το τελευταίο τεστ του AS SSD που δείχνει περισσότερο τι γίνεται σε real life καταστάσεις. Το copy benchmark του AS SSD, μετράει την ταχύτητα αντιγραφής (ανάγνωση και εγγραφή μαζί) ενός drive και μας δίνει τον μέσο όρο της ταχύτητας καθώς και τον χρόνο ολοκλήρωσης του κάθε τεστ. Εδώ λοιπόν αν και ο Kingston τα πήγε εξαιρετικά καλά στο τεστ με το αρχείο ISO όταν δεν έχει λειτουργικό σύστημα, τα πράγματα αλλάζουν όταν εγκατασταθεί το OS επάνω του. Πέφτει αρκετά πίσω ακόμα και σε απόλυτα νούμερα. Βέβαια το συγκεκριμένο τεστ αφορά μόνο τις αντιγραφές. Τι γίνεται στις υπόλοιπες real life καταστάσεις θα μας δείξουν τα PC Marks.


  [BREAK= ATTO 2.46 Disk Benchmark και Windows Assessment Tool]

  Ένα από τα παλαιότερα disk benchmarks, είναι το ATTO. Έχει φτάσει πλέον την έκδοση 2.46 και είναι το αγαπημένο όλων των εταιριών που χρησιμοποιούν υλοποιήσεις με Sandforce controller αφού τα δεδομένα που χρησιμοποιεί για μέτρηση των drives είναι compressible.

  Kingston HyperX 120GB SSD Review

  ATTO Disk Benchmark

  Intel 510 120GB SATA 3 Blank
  Kingston HyperX 120GB SATA 3 Blank
  Intel Postville 80GB SATA 2 Blank
  OCZ Vertex 3 240GB SATA 3 Blank
  Intel 510 120GB SATA 3 w/ OS
  Kingston HyperX 120GB SATA 3 w/ OS
  Intel Postville 80GB SATA 2 w/ OS
  OCZ Vertex 3 240GB SATA 3 w/ OS


  Όπως όλα τα Sandforce drives έτσι και ο Kingston δίνει αυτό που η εταιρία υπόσχεται, 550ΜΒ/s sequential reads και 510MB/s sequential writes.
  Συνεχίζουμε με windows benchmark...

  Windows System Assessment Tool Drives Blank


  To Windows Assessment Tool αποτελεί την ενσωματωμένη στα Windows Vista/7 πρόταση της Microsoft για μέτρηση της εμπειρίας των Windows ή αλλιώς πόσο καλά λειτουργούν τα Windows στο μηχάνημά σας. Χρησιμοποιήσαμε το subtest για μέτρηση της επίδοσης των drives και σας παραθέτουμε τις μετρήσεις από σειριακή ανάγνωση και εγγραφή καθώς και από random ανάγνωση 16Κ.


  και με το OS εγκατεστημένο τα αποτελέσματα διαμορφώνονται όπως θα δούμε παρακάτω:

  Windows System Assessment Tool OS Installed  Στo πρώτο γράφημα με τα drives άδεια και χωρίς λειτουργικό σύστημα, ο Kingston δίνει μαθήματα επιδόσεων ακόμα και στον γρήγορο OCZ Vertex 3 240GB. Μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού τα αποτελέσματα δεν αλλάζουν σημαντικά με εξαίρεση τις τυχαίες αναγνώσεις 16Κ όπου ο Kingston "πέφτει" πίσω από το drive της OCZ.

  Συνεχίζουμε στην επόμενη σελίδα με old time classic HDD benchmarks...

  [BREAK= HD Tach RW 3.0.4.0 και HD Tune Pro 4.60]

  To HD Tach RW 3.0.4.0 είναι ένα από τα παλαιότερα, αν όχι το παλιότερο, μετροπρόγραμμα για μέτρηση επιδόσεων των drives ενός υπολογιστικού συστήματος. Μετά την εκτέλεσή του, δίνει ένα γράφημα με τις επιδόσεις ενός drive σε όλο το εύρος της χωρητικότητάς του, από το byte 0 ως το τέλος τους drive, όποιο κι αν είναι αυτό το μέγεθος. Σαν αποτέλεσμα μας δίνει ένα μέσο όρο από το γράφημα για την σειριακή ανάγνωση και εγγραφή καθώς επίσης και το θεωρητικό bandwith του controller που είναι συνδεμένο το drive.


  HD Tach Read/Write 3.0.4.0 Drives Blank  HD Tach Read 3.0.4.0 OS Installed  O Kingston χωρίς το λειτουργικό τα καταφέρνει αρκετά καλά και κρατιέται πολύ κοντά στον Vertex 3 της OCZ. Όταν το λειτουργικό εγκατασταθεί σε αυτόν τα πάει περίφημα και περνάει μπροστά ακόμα και από τον Intel 510 που έδινε μαθήματα ταχύτητας σε αυτό το τεστ, μέχρι τώρα.

  HD Tune Pro 4.60 Read Tests Drives Blank


  ¶λλο ένα HDD benchmark από τα παλιά είναι το HD Tune. Η αλήθεια είναι πως είναι περισσότερο ολόκληρη σουίτα που περιλαμβάνει από πληροφορίες ενός drive μέχρι τη δυνατότητα για format. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τα Random Access tests (read και write) για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τα IOPS που μπορεί να δώσει το κάθε drive.


  HD Tune Pro 4.60 Read Tests OS Installed
  HD Tune Pro 4.60 Write Tests Drives Blank  Δυστυχώς ο Kingston στα IOPS test δεν μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σε όλα τα test εκτός του Random Write 4K, με άδειο όμως το drive, πέφτει αρκετά πίσω από τον αντίστοιχο OCZ. Φυσικά όσο το test pattern μεγαλώνει και τείνει να γίνει sequential τόσο και ο Kingston πλησιάζει τον OCZ, όπως φαίνεται από τα IOPS 1ΜΒ και Random.

  Συνεχίζουμε τις μετρήσεις μας με Futuremark benchmarks στην επόμενη σελίδα...

  [BREAK= PCMark 05 και PCMark Vantage x64]

  H Futuremark είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής benchmarks. Έχει φτιάξει benchmarks για μέτρηση των επιδόσεων ολόκληρου του συστήματος, των 3D γραφικών, ακόμα και του Internet browser που χρησιμοποιούμε. Σε λίγο καιρό θα παρουσιάσει 3D Benchmark και για τα κινητά μας τηλέφωνα. Επιλέξαμε για αυτό το review τα 3 benchmarks που έχει η εταιρία για μέτρηση όλου του υπολογιστή και από αυτά κάναμε χρήση της υποσουίτας για μέτρηση του συστήματος αποθήκευσης (HDD ή storage test suite). Στις επόμενες 2 σελίδες θα σας παραθέσουμε τα αποτελέσματα από το PCMark05 HDD Test suite, PCMark Vantage Test suite και PCMark7 Storage Suite.

  Αρχίζουμε λοιπόν με το παλαιότερο benchmark PCMark05...

  PCMark 05 Drives Blank  PCMark 05 OS Installed  O Kingston ξεκινάει εντυπωσιακά και με score 90.000 marks καταφέρνει να ξεπεράσει οποιοδήποτε άλλο drive βρει μπροστά του, όταν είναι άδειος. Δυστυχώς όμως όταν εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα σε αυτόν, πέφτει αρκετά πίσω από τον OCZ Vertex 3 και σε μερικά τεστ, πιο πίσω και από τον Intel 510. Για να δούμε και το PCMark Vantage x64...

  PCMark Vantage x64


  Kingston HyperX 120GB SSD Review

  PCMark Vantage X64 HDD Suite

  Intel 510 120GB SATA 3 Blank : 44.994
  Kingston HyperX 120GB SATA 3 Blank : 76.370
  Intel Postville 80GB SATA 2 Blank : 43.677
  OCZ Vertex 3 240GB SATA 3 Blank : 68.162
  Intel 510 120GB SATA 3 w/ OS : 44.213
  Kingston HyperX 120GB SATA 3 w/ OS : 57.394
  Intel Postville 80GB SATA 2 w/ OS : 33.020
  OCZ Vertex 3 240GB SATA 3 w/ OS : 61.594  To ίδιο σενάριο κι εδώ. Ενώ το drive μας δίνει τα καλύτερα νούμερα που έχουμε δει μέχρι τώρα από Stand alone drive με SATA συνδεσμολογία στις μετρήσεις χωρίς λειτουργικό, όταν το OS εγκατασταθεί σε αυτό, πέφτει πιο πίσω από τον OCZ Vertex 3 240GB. Και νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν πως αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Ένας SSD προορίζεται στο να φιλοξενήσει το λειτουργικό σύστημα και όχι να κάθεται μέσα στο κουτί άδειος απλά για να μετράμε τις επιδόσεις του.

  Τελευταίο benchmark από την Futuremark, το PCMark7 στην σελίδα που ακολουθεί...

  [BREAK= PCMark7]

  PCMark7 Part 1 Drives Blank  PCMark7 Part 1 OS Installed  PCMark7 Part 2 Drives Blank  PCMark7 Part 2 OS Installed  Οι διαφορές είναι πολύ μικρές σε όλα τα test ανάμεσα στα τρία SATA 3 drives ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ο Kingston στα περισσότερα test περνάει μπροστά από τον Vertex 3 της OCZ είτε έχει λειτουργικό σύστημα, είτε όχι.

  Τελειώνουμε τις μετρήσεις μας στην επόμενη σελίδα με το IO Meter 2010.

  [BREAK= IOMeter 2010]

  To IOMeter 2010 όπως και όλες οι προηγούμενες εκδόσεις του χρησιμοποιείται για να δείξει την απόδοση σε IOps ενός μέσου αποθήκευσης. Χρησιμοποιώντας ένα test file με μέγεθος που μπορεί να φτάσει όλο το drive, χωρίζει σε μικρότερα blocks όλο το file και μετράει την ταχύτητα σε ανάγνωση και εγγραφή με τυχαία σειρά ή σειριακά όλου του αρχείου. Λόγω του ότι είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και μπορεί ο χρήστης να επιλέξει με ακρίβεια τα σενάρια χρήσης ενός μέσου αποθήκευσης, χρησιμοποιείται ευρέως από αρκετό κόσμο.

  Εμείς δοκιμάσαμε 4 σενάρια για να μετρήσουμε τις επιδόσεις σε IOps του Kingston HyperX SSD. Πρώτα μετρήσαμε τις σειριακές αναγνώσεις και εγγραφές με ένα block size των 512Κ και μετά τις τυχαίες αναγνώσεις και εγγραφές με ένα block size των 4Κ. Πήραμε φυσικά μετρήσεις και με το drive άδειο αλλά και με το λειτουργικό εγκατεστημένο σε αυτό. Τα αποτελέσματα του Kingston HyperX SSD 120GB στα παρακάτω γραφήματα:

  IOMeter 2010 IOps Drives Blank  IOMeter 2010 IOps OS Installed  Αν και σε αρκετά τεστ ο Kingston πέφτει πίσω από τους 2 Intel (510 και Postville) απόδειξη της καλής δουλειάς που κάνει η Intel στα drive της, παραμένει μπροστά από τον OCZ Vertex 3 240GB σε όλα τα test, είτε πρόκεται για σειριακή ή τυχαία ανάγνωση, είτε πρόκειται για σειριακή ή τυχαία εγγραφή, με ή χωρίς λειτουργικό σύστημα επάνω του. Η Kingston διαφημίζει για το drive της 90.000 IOPS. Στο παρακάτω screenshot μας αποδεικνύει πως το νούμερο που διαφημίζει δεν είναι τυχαίο.Μπορεί το σενάριο να είναι ιδεατό, όμως δεν παύει να είναι εντυπωσιακό δείχνοντας τις δυνατότητες του drive:  Η παραπάνω μέτρηση είναι με το OS εγκατεστημένο στο drive και το QD ρυθμισμένο στο 32. Mέτρηση που δείχνει τα Random 4K writes.

  [BREAK= Επίλογος, συμπεράσματα]  Η Kingston, o μεγαλύτερος κατασκευαστής μνημών στον κόσμο κάνει ένα μεγάλο βήμα στον κόσμο των SSD. Παρουσιάζει την γενιά HyperX Solid State Drives και με την πρώτη ματιά στο προϊόν της μας αφήνει άφωνους.

  Bundle :
  Το Kingston HyperX SSD 120GB Upgrade Kit που παραλάβαμε είχε μέσα κυριολεκτικά τα πάντα. Από το καλώδιο SATA 3 μέχρι το κατσαβίδι που θα χρησιμοποιήσουμε για να βιδώσουμε το drive στον υπολογιστή μας. Δεν θα ζητούσαμε κάτι παραπάνω από μία συσκευασία SSD η οποία μάλιστα έχει λιανική τιμή μόλις 200¤.


  Επιδόσεις :
  O HyperX της Kingston είναι ένα ακόμα Sandforce based drive με ότι αυτό συνεπάγεται. Ευτυχώς η χρήση Synchronous NAND flash μνημών του δίνει αυτό το κάτι παραπάνω ώστε να σταθεί δίπλα ή και πιο πάνω από ονόματα του χώρου όπως ο OCZ Vertex 3 240GB, ο OCZ Agility 3 120GB, ο Intel 510 120GB.
  To drive έχει τις επιδόσεις και το δείχνει σε ΟΛΑ τα test που το υποβάλαμε. Η αίσθηση πως έχει εγκατασταθεί SSD στο σύστημα φαίνεται από το πρώτο boot.
  Μας έδωσε μερικά νούμερα που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό όπως τα 90.000Marks στο PCMark05 και τα 76.000Marks στο PCMark Vantage.
  Δυστυχώς όμως το χαμόγελο έσβησε όταν εγκαταστήσαμε το λειτουργικό σύστημα επάνω του.

  Συνοψίζοντας :
  ΦΥΣΙΚΑ δεν πρόκεται για ένα αργό drive. Αυτή τη στιγμή συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία Sandforce based drives, με αντιπάλους όπως ο Corsair Force GT και ο OCZ Vertex 3. O μόνος λόγος που μπορεί κάποιος να το προτιμήσει έναντι όλων των υπολοίπων είναι η πολύ καλή τιμή (κάτω από 200¤) για όλα αυτά που προσφέρει το πακέτο, κάτι που δεν έχουν οι υπόλοιποι SSD της αγοράς, και φυσικά το όνομα Kingston για την πολύ καλή εγγύηση που προσφέρει σαν εταιρία.

  Λαμβάνοντας υπ'όψιν όλα τα παραπάνω δίνουμε στο drive της Kingston την παρακάτω βαθμολογία:


  Ένα ακόμα review του HWBOX έφτασε στο τέλος του. Να ευχαριστήσουμε τον κο Ανέστη Ιωαννίδη (aka Junior-21-) για την παραχώρηση του drive της δοκιμής μας.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GoriLLakoS : 21-12-11 στις 13:50
  SSD Freak!!!

 2. #2
  HWBoxed Moderator Το avatar του χρήστη George_o/c
  Εγγραφή
  11-05-2008
  Περιοχή
  Χανιά
  Μηνύματα
  24.018
  Likes received
  3748
  Likes given
  1410
  Mentioned
  256 Post(s)
  • System Specs
   • CPU:
    Core i7 4960X
   • Mainboard:
    Gigabyte X79-UP4
   • Memory:
    4x4GB Samsung HYK0 DDR3
   • HDD/SSD:
    Samsung 830
   • Graphics Card:
    MSI R9 290X Gaming
   • Sound Card:
    Onboard
   • OS:
    Windows 7

  Απάντηση: Kingston HyperX 120GB SSD Review: Faster speeds for serious users

  Μεγάλη έκπληξη το HyperX SSD της Kingston! Μπράβο σου για άλλη μια φορά Ζάχο! Απίστευτο είναι το άτιμο!
  █▄༼ຈل͜ຈ༽▄█

 3. #3
  Administrator
  Εγγραφή
  09-05-2009
  Μηνύματα
  12.489
  Likes received
  5152
  Likes given
  3161
  Mentioned
  417 Post(s)

  Απάντηση: Kingston HyperX 120GB SSD Review: Faster speeds for serious users

  Μπράβο στην Kingston, πάντα στο μυαλό μου παίζει σαν "μετριοπαθής" εταιρία αλλά συχνά πυκνά με διαψεύδει ευχάριστα

  jax7480, τα σχόλια για το review περιττεύουν - up there είναι, όπως μας έχεις καλομάθει

  Thumbs up και για τον Juniorα

 4. #4
  ...The 3D guy... Το avatar του χρήστη Boton
  Εγγραφή
  18-04-2009
  Περιοχή
  Samos Island
  Μηνύματα
  3.120
  Likes received
  58
  Likes given
  103
  Mentioned
  7 Post(s)
  • System Specs
   • CPU:
    Core i7 2500K, Amd Athlon II 250
   • Mainboard:
    Asus Maximus IV Extreme, MSI 760GM-E51
   • Memory:
    Corsair Dominator GT 2000C8, GSkill Ripjaws 2133
   • HDD/SSD:
    OCZ VerteX 2 60GB, 2xSeagate 500GB SataII
   • Graphics Card:
    ATI HD Radeon 6670
   • OS:
    Windows XP SP3, Windows 7

  Απάντηση: Kingston HyperX 120GB SSD Review: Faster speeds for serious users

  Μπράβο Ζαχαρία..¶λλο ένα εξαιρετικό review στη καριέρα σου...

  1. Στο bundle περιέχεται και θήκη για να τον κάνεις εξωτερικό?
  2. Όταν δοκίμασες τον δίσκο άδειο, σε ποιον από τους άλλους ήταν εγκατεστημένο το os?

 5. #5
  Senior Member Το avatar του χρήστη Galio
  Εγγραφή
  26-09-2009
  Μηνύματα
  272
  Likes received
  17
  Likes given
  68
  Mentioned
  1 Post(s)

  Απάντηση: Kingston HyperX 120GB SSD Review: Faster speeds for serious users

  καλα τα πηγε ο hyperX εγω αναρωτιεμαι τι θα κανει με εναν vertex3 120gb...

 6. #6
  Senior Member Το avatar του χρήστη The One
  Εγγραφή
  11-12-2011
  Μηνύματα
  329
  Likes received
  2
  Likes given
  1
  Mentioned
  0 Post(s)

  Απάντηση: Kingston HyperX 120GB SSD Review: Faster speeds for serious users

  Αψογο το review για ακομα μια φορα. Πραγματικα η Kingston προσφερει το πιο ολοκληρωμενο bundle απ΄ολους. Αυτο δικαιολογει και την τιμη του.

  Προσωπικα πιστευω οτι και ο Vertex 3 120GB θα κυμαινεται στις ιδιες ταχυτητες.

 7. #7
  Editor in Chief Το avatar του χρήστη Astalavista
  Εγγραφή
  05-09-2011
  Μηνύματα
  3.925
  Likes received
  4182
  Likes given
  2194
  Mentioned
  610 Post(s)
  • System Specs
   • CPU:
    Intel Core i7 4770K @ 4.3GHz
   • Mainboard:
    MSI Z97 Gaming 7
   • Memory:
    16GB HyperX Beast 2133MHz
   • HDD/SSD:
    Intel SSD 330 300GB
   • Graphics Card:
    MSI GTX 980 Gaming
   • Sound Card:
    AKAI EIE Pro
   • OS:
    Windows 10

  Απάντηση: Kingston HyperX 120GB SSD Review: Faster speeds for serious users

  Από τους πιο τίμιους SSD με πολύ καλό bundle!
  ¶ψογος ο jax και να τον χαίρεται ο junior!

 8. #8
  Senior Member Το avatar του χρήστη elhariz21
  Εγγραφή
  12-01-2008
  Μηνύματα
  764
  Likes received
  5
  Likes given
  5
  Mentioned
  1 Post(s)
  • System Specs
   • CPU:
    Q6600,AM2 X2 3800
   • Mainboard:
    Gigabyte P35 DQ6, Asys M2
   • Memory:
    2gb ocz flexlc 1150Mhz,2 gb samsung 667Mhz
   • HDD/SSD:
    2Xraptor 150gb, 2XSeagate 500gb, 4xSeagate 320gb
   • Graphics Card:
    2xRadeon 2900xt 512 DDR3, 1 Radeon 2900xt 1gb DDR4
   • Sound Card:
    Onboard
   • OS:
    WinXP, Ubuntu 7.04

  Απάντηση: Kingston HyperX 120GB SSD Review: Faster speeds for serious users

  ¶ψογο το review, ωραία τεκμηρίωση, εμπεριστατωμένο, πλήρες. Όντως, με τέτοια τιμή, σε βάζει σε μεγάλο πειρασμό ο συγκεκριμένος SSD. Σίγουρα συγκαταλέγεται σε μία από τις υψηλότερες θέσεις best value for money προϊόν για την κατηγορία του.
  Coolermaster Cosmos II, AMD FX 8350, Thermalright Silver Arrow Xtreme,Gigabyte GA-990FXA UD3, XFX 5870, 4x4Gb DDR3 Corsair Vengeance 2133MHz, Revodrive 230Gb, Sound Blaster Recon 3D Fatal1ty Champion Series, Dell Perc-5i (with lots of HDDs), Thermaltake Toughpower 1500W PSU, External Bluray Recorder, 2X27'' LG M2762D-PC.
  Hidden Content Hidden Content Hidden Content

 9. #9
  SSD Lover!!! Το avatar του χρήστη jax7480
  Εγγραφή
  10-10-2008
  Περιοχή
  Oslo, Norway
  Μηνύματα
  3.129
  Likes received
  2705
  Likes given
  736
  Mentioned
  187 Post(s)
  • System Specs
   • CPU:
    Core i7 5930K
   • Mainboard:
    ASRock X99M
   • Memory:
    16GB DDR4
   • HDD/SSD:
    Intel 750 1.2TB
   • Graphics Card:
    MSI GTX970 3.5GB
   • Sound Card:
    onboard
   • OS:
    Windows 10 Enterprise

  Απάντηση: Kingston HyperX 120GB SSD Review: Faster speeds for serious users

  Ευχαριστώ παίδες για τα καλά σας λόγια.
  Το drive εξέπληξε ευχάριστα τόσο με το ολοκληρωμένο πακέτο όσο και με τις επιδόσεις.
  Υπάρχει Vertex 3 120GB τον οποίο silently θα αρχίσω να τον βάζω με τα αποτελέσματά του μέσα στα reviews με το τελευταίο firmware.


  Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Boton Εμφάνιση μηνυμάτων
  Μπράβο Ζαχαρία..¶λλο ένα εξαιρετικό review στη καριέρα σου...

  1. Στο bundle περιέχεται και θήκη για να τον κάνεις εξωτερικό?
  2. Όταν δοκίμασες τον δίσκο άδειο, σε ποιον από τους άλλους ήταν εγκατεστημένο το os?
  @ Boton:
  1. Ναι, μέσα στο bundle περιέχεται και θήκη 2.5 ιντσών εξωτερική μαζί με το καλωδιάκι USB για να γίνει εξωτερικός.
  2. O Postville 80GB όπως αναφέρεται στη 2η σελίδα στο σύστημα δοκιμής.
  SSD Freak!!!

 10. #10
  Extravagant Member Το avatar του χρήστη Spirosssss
  Εγγραφή
  08-05-2009
  Περιοχή
  Warsaw/Κερατσίνι
  Μηνύματα
  3.118
  Likes received
  1965
  Likes given
  1535
  Mentioned
  55 Post(s)
  • System Specs
   • CPU:
    Intel 3770K
   • Mainboard:
    Gigabyte Z77X-UD5H
   • Memory:
    4x4GB Corsair Dominator Platinum 2400Mhz
   • HDD/SSD:
    Samsung 840 Pro 256Gb
   • Graphics Card:
    EVGA TITAN ACX Cooler
   • Sound Card:
    Asus Xonar D2X
   • OS:
    Windows 8.1 Pro 64bit

  Απάντηση: Kingston HyperX 120GB SSD Review: Faster speeds for serious users

  ψηνομουν για Force GT, αλλα μετα απο αυτο το review ξερω που θα παω.. Value for money τρομερο και απιστευτο bundle!!

  και looks βεβαιως βεβαιως
  Shit Happens!!

  Corsair Obsidian 800D || i7 3770K @ 4.5GHz || Corsair H80i || Gigabyte Z77X-UD5H || 4x4Gb Dominator Platinum 2400 || EVGA GTX TITAN ACX Cooler || Samsung 840 Pro 256Gb || Seasonic M12D-850W || Dell u2412m || Asus Xonar D2X || Panasonic UJ265 BD-R || Logitech Z-5500 || Filco Majestouch-2 TKL MX Red || Cyborg RAT 7 Contagion || Superlux 669

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Παρόμοια Θέματα

 1. Kingston SSDNow! V+ 200 120GB SSD Review | Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 19-10-12, 15:56
 2. Τελευταίο Μήνυμα: 25-07-12, 18:36
 3. Τελευταίο Μήνυμα: 18-12-11, 20:10

Tags for this Thread

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
 • Trackbacks are σε λειτουργία
 • Pingbacks are σε λειτουργία
 • Refbacks are σε λειτουργία
About us
Το HwBox αποτελεί την κορυφαία Ελληνική online hardware κοινότητα με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και trends της αγοράς συμπεριλαμβανομένου δοκιμών και κριτικών σε βάθος. Η ανήσυχη ομάδα των δημοσιογράφων μας καλύπτει βασικές διεθνείς εκθέσεις όπως η CeBIT & η Computex.

HwBox is the leading online hardware community with the latest technology news and IT market trends, in depth reviews and commentaries. Our inquisitive team of journalists cover key international events like CeBIT & Computex.

links
Computex 2014 | Computex 2013 | Computex 2012 | CeBIT 2012 | Computex 2011
CeBIT 2011
Join us
hwbox.gr
O/C on first boot
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1