AMD's Atom is Bobcat !

Αν και με 2 χρόνια καθυστέρηση, η AMD ανακοίνωσε τον νέο χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστή της με την κωδική ονομασία "Bobcat" που θα έιναι μέρος ενός Notebook APU (Accelerated Processing Unit) το 2011 με κωδική ονομασία "Brazos" . Αν και με 2 χρόνια καθυστέρηση, η AMD ανακοίνωσε τον νέο χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστή της με την κωδική ονομασία "Bobcat" που θα έιναι μέρος ενός Notebook APU (Accelerated Processing Unit) το 2011 με κωδική ονομασία "Brazos" .
Η AMD είπε επίσης πώς ο Bobcat θα έιναι ικανός με κατανάλωση κάτω απο 1W να τρέχει το 90% τον σημερινών mainstream προγραμμάτων με Chip κατασκευασμένα σε πολυ μικρότερες διαστάσεις απ'ότι είναι σήμερα !
Ο Bobcat θα έιναι κατασκευασμένος στα 40nm, θα υποστηρίζει DirectX 11 και θα διαθέτει μέσα του κάρτα γραφικών της σειράς RV8x0 στα 40nm αφου το APU θα πρέπει να έχει τόσο CPU όσο και GPU (το οποίο θα υποστηρίζει εντολές SSE1/2/3 όπως επίσης και Virtualisation) !
Όπως θα καταλάβατε, ο Bobcat θα έιναι αντίπαλος του σημερινού Atom της Intel, ο οποίος όμως τότε θα έχει ήδη τα τρίτα του γενέθλια και θα έιναι πολύ δύσκολο η AMD να πέισει τους OEMάδες να αλλάξουν τις πλατφόρμες τους με κάτι που έχουν ήδη ψάξει και φτιάξει στα μέτρα τους !
Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τι έχει να μας δείξει ο χρόνος . . .

Διαβάστε περισσότερα εδώ . . .