Διαμάχη σχετικά με τις επιδόσεις των NVIDIA GPUs στο 3DMark Time Spy

Όλα ξεκινούν από ένα post στο Overclock.net με τον συντάκτη του να αναφέρει πως η NVIDIA βγαίνει κάτι παραπάνω από κερδισμένη στις μετρήσεις του νέου μετροπρογράμματος της Futuremark. Όλα ξεκινούν από ένα post στο Overclock.net με τον συντάκτη του να αναφέρει πως η NVIDIA βγαίνει κάτι παραπάνω από κερδισμένη στις μετρήσεις του νέου μετροπρογράμματος της Futuremark.

Το 3DMark Time Spy κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες για όλους τους κατόχους του 3DMark (2013) ως επιπλέον πακέτο και αποτελεί το πρώτο DirectX 12 benchmark που μπορεί να αξιοποιήσει τη τεχνική rendering Asynchronous Compute στις περισσότερες μοντέρνες κάρτες γραφικών της AMD και της NVIDIA. Μέσα από τα forums του overclock.net αναρτήθηκαν posts που αμφισβητούν τις επιδόσεις των NVIDIA GPU λέγοντας πως οι πιο πρόσφατες κάρτες της "ευνοούνται περισσότερο".

Η τεχνική rendering μπορεί ουσιαστικά να πραγματοποιήσει εργασίες παράλληλα με άλλες, όποτε η GPU έχει ελεύθερο χρόνο και φυσικά αρκετά δεδομένα για να υπολογίσει. Ένα από τα κίνητρα που ξεκίνησαν τη συζήτηση σχετικά με το θέμα είναι η υπεροχή της Fury X έναντι στην GTX 1070 στο παιχνίδι DOOM κάτι που δεν φαίνεται στο παραπάνω benchmark. Φυσικά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, κατά την οποία οι Maxwell κάρτες δεν φαίνεται να έχουν κάποιο κέρδος από τη χρήση του DX12. Η Futuremark απάντησε με την δημοσίευση ενός άρθρου που αναλύει τη διαδικασία του async compute στο επίσημο site της.


Διαμάχη σχετικά με τις επιδόσεις των NVIDIA GPUs στο 3DMark Time Spy
Φήμη: Υπέρ των NVIDIA λειτουργεί το 3DMark Time Spy
Φήμη: Υπέρ των NVIDIA λειτουργεί το 3DMark Time Spy