Βελτιωμένη υποστήριξη RAM στους AMD Ryzen G-Series CPUs

Η AMD επιβεβαίωσε πως οι επερχόμενοι G-Series επεξεργαστές με ενσωματωμένα Vega γραφικά θα υποστηρίζουν εγγενώς ταχύτητες μνημών 2933MHz, όπως ορίζουν τα πρόσφατα πρότυπα JEDEC.

Ο τομέας που είχε συζητηθεί κατά την κυκλοφορία των πρώτων Ryzen επεξεργαστών ήταν της υποστήριξης για high performance memory kits, μιας και όπως βλέπαμε, οι αυξημένες ταχύτητες των μνημών βελτίωναν και τις τελικές επιδόσεις σε πλήθος σεναρίων, κυρίως gaming. Η υποστήριξη βελτιώθηκε αισθητά μέχρι και το τέλος του 2017 με τη συνεχή προσθήκη επιπλέον kits από τους κατασκευαστές οδηγώντας σε καλύτερα αποτελέσματα τόσο με το XMP προφίλ όσο και σε συνθήκες overclocking από τον χρήστη.

Σε ερώτηση του Anandtech προς τον James Prior στο Twitter, product manager στην AMD στο τμήμα των επεξεργαστών και των γραφικών, το media ρώτησε για την υποστήριξη μνημών στη νέα γενιά επεξεργαστών με Vega ενσωματωμένα chip γραφικών. Ο Prior απάντησε πως οι εν λόγω επεξεργαστές θα υποστηρίζουν μνήμες σύμφωνα με το πρότυπο JEDEC DDR4 2933 (στα 2933MHz). Η πιο πρόσφατη έκδοση του JEDEC βέβαια αυξάνει τους χρονισμούς (speed bin) στα 3200MHz με CL 24, με περιθώρια βελτίωσης από τους κατασκευαστές τρίτων (G.Skill, Corsair μεταξύ άλλων).

Η εν λόγω υποστήριξη σε αυτούς τους Ryzen είναι σίγουρα ένα θετικό στοιχείο και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η AMD θα ξεπεράσει την Intel όσον αφορά την εγγενή υποστήριξη speed bins, αφού το μέγιστο που έχει δείξει μέχρι σήμερα στους Coffee Lake είναι τα 2666MHz. Επισημαίνεται πως η εν λόγω συχνότητα αναφέρεται σε δύο μόνο DIMMs, ένα ανά κάθε κανάλι μνήμης και όχι σε τέσσερα DIMMs, δύο ανά κανάλι. Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως δε γνωρίζουμε εάν η ίδια υποστήριξη θα υπάρχει και στους Ryzen+ που δε θα ενσωματώνουν γραφικά οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν μαζί με τα ανανεωμένα X470 motherboards τον Μάρτιο-Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, ddr4, JEDEC , vega igpu, high performance memory, 2933, ryzen g series

FeelsBadMan

Members
2018-01-22T13:14:15Z

Θα ήταν πολύ θετικό να δούμε και την ίδια υποστήριξη στους Ryzen + !

MetallicGR

Members
2018-01-22T13:16:04Z

Κατά πάσα πιθανότητα θα τη δούμε. ;)

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...