Ένα απλό PC με AI δυνατότητες νικάει τις τεχνικές του Hollywood!

YouTuber αφαιρεί το μουστάκι του Henry Cavill με ένα σύστημα $500 έχοντας τα ίδια αποτελέσματα με τα πανάκριβα συστήματα του Hollywood!

 


Οι ταινίες της Warner Bros. και της DC κοστίζουν ως γνωστόν εκατομμύρια δολάρια τα οποία ξοδεύονται τόσο στους ηθοποιούς όσο και στα ειδικά εφέ που πλαισιώνουν ταινίες όπως το Superman. Όσον αφορά αυτή τη ταινία, η παραγωγή έπρεπε να ξαναγυρίσει μερικές σκηνές όμως ο πρωταγωνιστής Henry Cavill βρισκόταν παράλληλα στα γυρίσματα της ταινίας Mission: Impossible – Fallout - και εκεί έπρεπε να έχει μουστάκι.

Η παραγωγή λοιπόν έπρεπε με κάποιον τρόπο να αφαιρέσει το μουστάκι από τον ηθοποιό και ο τρόπος που βρήκε είναι μέσω τεχνητής νοημοσύνης και ειδικού εξοπλισμού. Το YouTube κανάλι Deep Fakes βλέποντας τα αποτελέσματα του συστήματος της ταινίας απέδειξε πως μια παρόμοια διαδικασία μπορεί να γίνει με παραπλήσια αποτελέσματα σε έναν υπολογιστή $500. Ο χρήστης αξιοποίησε το Google για να βρει φωτογραφίες του ηθοποιού για να "εκπαιδεύσει" το σύστημα φτάνοντας στο αποτέλεσμα του παρακάτω gif. YOUTUBE.

Αν και τα αποτελέσματα θεωρούνται πανομοιότυπα χωρίς κάποιο να ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό, το PC των $500 κοστίζει σαφώς λιγότερα από τα συστήματα του Hollywood, χωρίς να υπολογίσουμε τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν στη διαδικασία. Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε πως το budget των $300 εκ. δεν έχει να κάνει μόνο με τα ειδικά εφέ στη ταινία, τα οποία έχει αναλάβει εξειδικευμένο εξωτερικό στούντιο, ως είθισται.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

artificial intelligence, superman, computer, Hollywood, mustache , visual effects

Spirosssss

Members
2018-02-09T14:24:18Z

Τι έγινε, αναστήθηκε αυτός; 

stavros

Members
2018-02-09T14:47:59Z

Του έχει φύγει λίγο το λακκάκι μεταξύ μύτης και άνω χείλος :o

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...