Η Turing θα είναι η Mining GPU της NVIDIA

Η NVIDIA σύμφωνα με πληροφορίες βρήκε τρόπο και αναμένεται να προσελκύσει τους miners με μια νέα GPU ονόματι Turing.

Πριν από μερικές μόλις ώρες μάθαμε για την ύπαρξη της Turing GPU, ενός chip που με βάση τα όσα μετέφερε το Reuters πρόκειται να ταράξει τα νερά, όμως όχι στο gaming όπως όλοι πίστευαν αλλά στο mining, αφού θα είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτόν τον σκοπό. Όπως αντιλαμβάνεστε η GPU είναι η κίνηση της NVIDIA να "σώσει" το PC gaming και την συνεχή μείωση των αποθεμάτων στα καταστήματα. Ο CEO της εταιρίας Jen-Hsun Huang είχε και στο παρελθόν εκφράσει πως η αγορά του cryptocurrency είναι αρκετά κερδοφόρα και θα ήθελε στο μέλλον να ασχοληθεί.

Και το όνομα της GPUs δεν είναι τυχαίο μιας και το παίρνει από τον γνωστό μαθηματικό και πρωτοπόρο στην κρυπτογραφία Turing που κατάφερε να σπάσει τον κώδικα του Enigma. Έτσι η Turing GPU της NVIDIA θα είναι ένας accelerator ειδικά για cryptomining εφαρμογές χωρίς όμως να κατατάσσεται στα ASIC. Παρά το γεγονός αυτό οι επιδόσεις της σίγουρα θα δώσουν κίνητρο στους miners να μην αξιοποιούν τις consumer GPUs για τον σκοπό αυτό κάτι που φυσικά μένει να δούμε σε μερικές εβδομάδες, όταν και αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της η GPU.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

nvidia, asic, cryptocurrency , miners , Turing GPU, cryptography

stavros

Members
2018-02-15T11:46:26Z

Η gaming που έγινε mining και τελικά θα είναι gaming/mining :S

FeelsBadMan

Members
2018-02-15T21:34:31Z

Αν καταφέρουν να διαχωρίσουν τα ενδιαφερόμενα κοινά, θα μειωθεί το shortage στις gpu και ελπίζω να επανέλθουν και οι τιμές σε λογικά επίπεδα!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...