NANO1: Κάμερα για να φωτογραφίσετε τ' άστρα!

Στο Kickstarter αναρτήθηκε ένα νέο project το οποίο θέλει να μας φέρει κοντά στον ουρανό μαθαίνοντάς μας παράλληλα για τα αστέρια και τον Milky Way, δηλαδή ο Γαλαξίας μας.

Η TinyMOS, η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της νέας κάμερας ισχυρίζεται ότι θα μας φέρει πιο κοντά στα αστέρια, κάνοντάς μας να 'ξεχάσουμε' την βαριά DSLR μας. Η NANO1 είναι η κάμερα που διαθέτει φακούς με ζουμ 275mm που υπόσχονται να φέρουν κοντά το θέμα μας, όπως για παράδειγμα το φεγγάρι ή κάποιον άλλο μακρινό πλανήτη το βράδυ. Το κίνητρο για τη δημιουργία της ήρθε μετά από συζητήσεις που είχε ο Grey Tan, ιδρυτής της εταιρίας που επισκέφτηκε το αστρονομικό κέντρο της Σιγκαπούρης, της πόλης που διέμενε. Βλέποντας λοιπόν την δυσκολία και τον χρόνο που καταλαμβάνει στην επεξεργασία μια φωτογραφία του νυκτερινού ουρανού θέλησε να δημιουργήσει μια κάμερα που κάνει τη διαδικασία αρκετά πιο εύκολη - και κάπως έτσι τα πρώτα concept σχέδια της NANO1 είδαν το φως της ημέρας.

Το timelapse βίντεο δείχνει τις επιδόσεις ενός prototype σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού που επιτυγχάνεται μέσω ενός πατενταρισμένου αλγόριθμου μείωσης θορύβου. Η NANO1 μπορεί να λειτουργήσει και σε συνδυασμό με κάποιο smartphone προσθέτοντας AR δυνατότητες όπως για παράδειγμα παρουσιάζοντας ένα overlay με τα αστέρια που κοιτάζουμε μέσα από την κάμερα του τηλεφώνου μας. Το project έχει ήδη πετύχει στο Kickstarter και διατίθεται σε αρκετές εκδόσεις με έξτρα τηλεφακούς και mounts για τη δική σας DSLR ενώ αναμένεται στην αγορά τον Μάρτιο του 2019.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

kickstarter, camera, timelapse , Milky Way, TinyMOS, NANO1 , 275mm , Grey Tan

billpeppas

Members
2019-01-16T16:59:02Z

Του κώλου φωτογραφίες θα βγάζει το μαραφετάκι.
Αν έχει 150€ κάτι γίνεται.
Διαφορετικά αν έχει 400-500+ καλύτερα να μην την βγάλουν ( αν βγεί, kickstarter είναι αυτό ), έχουμε καταλληλότερες κάμερες και με κατασκευαστές της προκοπής για after sales support που κάνουν και καλύτερη δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...