Το Netflix θα μειώσει το bitrate αλλά όχι την ανάλυση

Η δημοφιλής streaming υπηρεσία Netflix θα μειώσει τη ποιότητα των βίντεο λόγω της αυξημένης χρήσης του διαδικτύου στην Ευρώπη.

Λόγω της αυξημένης κίνησης του διαδικτύου ειδικά στην Ευρώπη το Netflix θα περιορίσει τη ποιότητα του streaming κατά 25% αλλά αυτό δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα δούμε σοβαρή μείωση της ποιότητας εικόνας. Η κατάσταση του κορονοιού έχει αφήσει στο σπίτι αρκετό κόσμο και όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι βρίσκουν ασχολία στο διαδίκτυο με παιχνίδια και streaming ταινιών, όπου τα τελευταία δοκιμάζουν τις υποδομές των εταιριών τηλεπικοινωνιών και θα συνεχίσουν να το κάνουν για όσο διαρκέσει αυτή η κατάσταση.

Η περίπτωση του Netflix δείχνει λίγο διαφορετική από αυτή που συναντάμε σε άλλες υπηρεσίες όπως στο Apple TV όπου η μείωση της ποιότητας είναι πιο δραστική αφού ουσιαστικά θα δούμε μόνο μείωση του bitrate και όχι της ανάλυσης που έχουμε πληρώσει οπότε το περιεχόμενο θα μείνει είτε στη standard 1080p είτε στην UHD 4K ανάλογα με το πακέτο που τρέχει σε κάθε χρήστη. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα δούμε διαφορά στη ποιότητα όμως θα είναι μικρότερη από τη ταυτόχρονη μείωση και της ανάλυσης. Στην ίδια κίνηση, της μείωσης του bandwidth και κατ' επέκταση της ποιότητας έχουν μπει και άλλες εταιρίες του χώρου όπως η Amazon, το YouTube το Disney+ και το Facebook με στόχο την αποσυμφόρηση του δικτύου τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

streaming, Netflix , bandwidth, coronavirus, κορονοιός, video quality

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...