Η Micron αναπτύσσει έναν νέο τύπο GDDR5X

Μεγαλύτερη πυκνότητα και μεγαλύτερη χωρητικότητα για μελλοντικές κάρτες γραφικών. Μεγαλύτερη πυκνότητα και μεγαλύτερη χωρητικότητα για μελλοντικές κάρτες γραφικών.

Η Micron ανέφερε πως ετοιμάζει τις νέες GDDR5X μνήμες οι οποίες θα διπλασιάσουν τη πυκνότητα στα 8Gb δίνοντας και διπλάσιες χωρητικότητες ανά chip. Μάλιστα, η εταιρεία τόνισε πως στη παραγωγή έχουν μπει μνήμες GDDR5 των 8Gbps, όμως όπως ανέφερε, είναι το μέγιστο που μπορούν να κάνουν με την ίδια τεχνολογία.

Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνεται η ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων ανά τύπο μνήμης και πως θα αυξηθεί από έτος σε έτος. Ο νέος τύπος GDDR5X θα είναι σημαντικά ταχύτερος από τους άλλους, πλην των HBM1 και HBM2 ενώ θα είναι όσο το δυνατόν πιο "συμβατός" με τις εντολές και τα πρωτόκολλα του GDDR5 για να μπορέσουν οι κατασκευαστές GPUs να τον υιοθετήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. GDDR5X αναμένεται να δούμε από midrange κάρτες γραφικών έως και κονσόλες όπως δηλώνουν οι πηγές και η διαθεσιμότητα αναμένεται στο δεύτερο μισό του 2016.


Η Micron αναπτύσσει έναν νέο τύπο GDDR5X