Model 3: Το "Tesla του λαού" είναι γεγονός

Το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας θα βρεθεί στους πρώτους κατόχους του στα τέλη του 2017. Το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας θα βρεθεί στους πρώτους κατόχους του στα τέλη του 2017.

Η Tesla Motors ανακοίνωσε το φθηνότερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει η εταιρία στην ιστορία της, το Model 3 ενώ ταυτόχρονα ξεκινά να δέχεται και τις πρώτες προπαραγγελίες από τους πελάτες της. Το Model 3 θα γίνει το entry level αυτοκίνητο της Tesla και έτσι ευελπιστεί να βρεθεί σε περισσότερους καταναλωτές μιας και η τιμή του ανέρχεται στα $35.000 στην Αμερικανική αγορά. Ο CEO της Tesla Motors Elon Musk ανέφερε πως το Model 3 θα έχει σημαντικά βελτιωμένη αυτονομία χάρη στα πιο ταπεινά specs και με μια φόρτιση θα μπορεί να ταξιδέψει για 345 χιλιόμετρα κάτι που η Tesla θέλει να βελτιώσει περισσότερο στη τελική έκδοση. Λαμβάνοντας υπόψιν τους κανόνες ασφαλείας ο Musk δήλωσε πως είναι από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του κόσμου.

Τις πρώτες ώρες της αποκάλυψης - όταν και άνοιξαν επίσημα οι προπαραγγελίες - η Tesla μέτρησε περισσότερες από 130.000 αγορές και οι οποίες περιλαμβάνουν ένα ποσό κράτησης $1000 προκαταβολικά. Ο Musk σημείωσε πως το συγκεκριμένο δε θα είναι ένα απλό Tesla μιας και θα είναι το ίδιο γρήγορο με τα μεγαλύτερα μοντέλα, έχοντας 0-100 σε λιγότερο από 6 δεύτερα. Όσον αφορά τον τρόπο φόρτισης, σύμφωνα με την Tesla, υπάρχουν τα Destination charging που το αυτοκίνητο φορτίζει μόλις φτάσει στον προορισμό τους και το supercharger, το οποίο πραγματοποιείται από σχετικές μονάδες που βρίσκονται σε 3600 σημεία με πρόβλεψη διπλασιασμού μέχρι τη κυκλοφορία του. Το αυτοκίνητο είναι RWD ενώ μπορεί να λειτουργήσει και σαν AWD εάν χρειαστεί.

Στο κέντρο του ταμπλό, βρίσκεται η μεγάλη οθόνη αφής των 15 ιντσών σε portrait mode η οποία παρέχει στον χρήστη πολλές σημαντικές πληροφορίες για την "υγεία" του αυτοκινήτου ενώ παρουσιάζει στον οδηγό και τους συνεπιβάτες, την ακριβή τοποθεσία του οχήματος στον χάρτη καθώς και πολλά ακόμα που αφορούν την ψυχαγωγία των επιβατών.