Leaderboard

The search index is currently processing. Leaderboard results may not be complete.

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/04/2017 in all areas

  1. And so it begins, η περιπετεια με τον υπερχρονισμο AMD (φουρνων δηλαδη) επεξεργαστων. Θα ξεκαθαρισω κατι πριν συνεχισω ομως. Ο Cpu ηταν οτι καλυτερο εχω συναντησει μεχρι στιγμης στην μικρη "καριερα" μου. Μιλαμε κλοκαρε, δεν pushαρε τρελα το κανιστρο, το ευχαριστηθηκε η ψυχη μου. Ομως η μητρικη, καθως και το τροφοδοτικο μου, απλα με κουρασαν, και σε συνδυασμο με τα Windows Xp μου να μην δουλευουν, εψαχνα για το efficiency και τελικα στο βρηκα, χαρη στα κομμενα κατα καποιο τροπο Windows 7 μου. Αναλυτικοτερα το hardware που για κακη του τυχη επεσε στα χερια ειναι: AMD FX-6100 @5,475 all the way up to 6019 MHz ASUS M5A97 such a bi###, dat vrm was hot MSI GTX 750Ti my good old GPU, didnt push her today, it wasnt a 3D session after all CORSAIR Vegeance 4GB DRR3 @1200 MHz 10-11-10, classic stable clcoks Corsair VS450, it made my life hard, i need more than 450 watts if i want to do something better Καταφερα αρκετα, αρκετες τριτες θεσεις καθως και μεσα στη 10 στα benchmarks με πολυ κοσμο. Για μενα το special της ημερας ηταν το οτι καταφερα 6 GHz, δεν ειναι κατι το τρομερο οπως το 8 GHz club, αλλα ηταν ενα milestone και καταφερα να το σπασω!! Αυτο που με συνερπασε ειναι οτι επιτελους, δεν ξερω πως και αυτο ειναι το περιεργο, ειχα πολυ καλο efficiency... Βοηθησε αρκετα, και γιαυτο καταφερα τοσα με πολυ χαμηλοτερα ρολογια. A taste of my scores: http://hwbot.org/submission/3406023_ http://hwbot.org/submission/3406011_ http://hwbot.org/submission/3406009_ Και μερικο υλικο απο οτι καταφερα να καταγραψω: Thanks for your time manitooos!!!
    5 points
  2. Διαβάστε το review εδώ.
    3 points
  3. Με την άφιξη της 7ης γενίας επεξεργαστών της Intel, η G.SKILL αποφάσισε να ανανεώσει το line up της, με νέα γρηγορότερα kit των 16 και 32GB. Το πιο γρήγορο kit των 16GB χρονίζεται στα DDR4-4266MHz με timings CL19-19-19-39 ενώ το kit των 32GB χρονίζεται στα DDR4-4133MHz CL19-21-21-41. Και τα δύο αποτελούνται από 2 ή 4 sticks των 8GB αντίστοιχα, ενώ είναι optimized για το ολοκαίνουργιο Z270 chipset. Παλαιότερα, τα γρήγορα kits θυσίαζαν τα tight timings, όμως πλέον έχουμε ένα πιο efficient kit με CL19-19-19-39, με χρονισμό στα 4266MHz, μια συχνότητα που δύσκολα θα συναντήσουμε σε native XMP profiles. Επίσης, είναι γνωστό πως σε μεγάλες χωρητικότητες, δεν υπάρχουν κιτ με υψηλές ταχύτητες. Αυτό αλλάζει, με το κιτ των 32GB καθώς "τρέχει" στα 4133MHz, το οποίο θα επωφελήσει τους enthusiasts που αναζητούν τις απόλυτες επιδόσεις με παράλληλα υψηλή χωρητικότητα. Μαζί με την επίσημη κυκλοφορία του Z270 Chipset, ανακοινώθηκαν και νέα DDR4 specifications, τα οποία μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα, μετά φυσικά το απαραίτητο eye candy από τη G.Skill! Πηγή
    3 points
  4. Ο επεξεργαστής που κατάφερε να τρέξει σε εξωπραγματικές συχνότητες για Intel CPU ξεπέρασε πολλά ρεκόρ με σχετική ευκολία αφήνοντας και επίσημα πίσω τη παλιά γενιά των Skylake. Η Intel με τους Kaby Lake πραγματοποιεί το λεγόμενο optimization της αρχιτεκτονικής Skylake και έτσι έχουμε στη κατοχή μας επεξεργαστές που συμπεριφέρονται καλύτερα σε συνθήκες extreme ψύξης όπως για παράδειγμα υγρού ηλίου, κάτι που όπως κάθε χρόνο πραγματοποιεί η ASUS με κορυφαίους overclockers του χώρου, εν ενεργεία και μη! Κορυφαίοι overclockers της εταιρίας, όπως Έλμορ, Φρεντιγιάμα και Σαμίνο πραγματοποίησαν πρωτιές σε πολλά benchmarks και με τη βοήθεια και άλλων Elite overclockers. Μια από τις πρωτιές ήταν στο SuperPI 1M όπου ο 7700K έτρεξε στα 7201.7MHz με ψύξη υγρού ηλίου και με τάση ελαφρώς πάνω από τα 2V όπως μας είπαν οι πηγές μας. Το αποτέλεσμα ήταν 4sec 937ms που είναι και το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στο συγκεκριμένο μετροπρόγραμμα. Παράλληλα υπήρξε πρωτιά και σε άλλα benchmarks όπως το PiFast και το SuperPI 32M με χρόνο 4min 17sec 500ms και άλλα 2D όπως το Cinebench 11.5 το οποίο και ολοκλήρωσε σε συχνότητα πάνω από τα 6800 MHz και σκορ 16,73 για τη πρώτη θέση στη κατάταξη των τετραπύρηνων! Τέλος το frequency record έγραψε 7383.72 MHz με έναν μόλις πυρήνα ανοικτό ενώ το δεύτερο αποτέλεσμα των 7,328 MHz πραγματοποιήθηκε και με τα 8 threads του επεξεργαστή. Πηγή.
    3 points
  5. Οι mobile εκδόσεις των καρτών είναι ίδιες με τις desktop, με τη μόνη τους διαφορά να είναι στα boost clocks, που είναι υψηλότερα για τις πρώτες. Η mobile GTX 1050 έχει base clock στα 1534MHz, ενώ boost στα 1493MHz. Αυτό είναι μια αύξηση της τάξης των 38MHz από την αντίστοιχη desktop κάρτα. Εν τω μεταξύ η GTX 1050 Ti έχει base clock στα 1493MHz με boost στα 1620 MHz (228 MHz υψηλότερα από την desktop). Αυτό συμβάλει στην αύξηση των TFLOPs κατά 0,35 πάνω από την αντίστοιχη desktop κάρτα, δίνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα στις επιδόσεις. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι αντίστοιχο μιας και η NVIDIA με τη κυκλοφορία της mobile GTX 1070 έδωσε υψηλότερες επιδόσεις στη mobile κάρτα από τη desktop, όμως σε εκείνη τη περίπτωση δεν είχαμε αύξηση στους χρονισμούς αλλά στον αριθμό των CUDA cores που ενσωμάτωνε παρόμοιες επιδόσεις με τη desktop κάρτα. Στην φετινή CES, αναμένονται να παρουσιαστούν κάποια laptop με την GTX 1050, ενώ ο συνολικός αριθμός αναμένεται πάνω από 80!! Πηγή
    2 points
  6. Η έρευνα του Δεκεμβρίου που πραγματοποίησε το Steam δείχνει πως τα Windows 10 βρίσκονται εγκατεστημένα σε πάνω από το 50% των gamers της πλατφόρμας Steam. Τα αποτελέσματα της έρευνας γίνονται τώρα γνωστά και βλέπουμε πως τα Windows 10 έχουν κερδίσει τους χρήστες, κυρίως λόγω της υποστήριξης των νέων APIs όπως το DirectX 12, παρά λόγω της ευχρηστίας από άλλα λειτουργικά συστήματα της Microsoft. Η έκδοση των 64-bit βρίσκεται στη κορυφή της κατάταξης και ακολουθούν τα Windows 7 64-bit καθώς και τα Windows 8.1 64-bit με 28 και 8% αντίστοιχα. Τα Windows 10 βρίσκονται μια ανάσα από το 50% ενώ πριν από λίγες μόνο ώρες είχαν αγγίξει και το 50% σε ποσοστό χρηστών που αγγίζει το 95% οδηγώντας σε αρκετά ασφαλίτη συμπεράσματα. Το μέλλον του λειτουργικού αναμένεται αρκετά ενδιαφέρον με τα όσα μας έχει δείξει η Microsoft όσον αφορά το gaming ενώ η πιθανή ενοποίηση με τη πλατφόρμα του Xbox ενδέχεται να βοηθήσει και με τις πωλήσεις του τελευταίου. Πηγή.
    1 point
  7. Οι μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως ASUS και GIGABYTE αναμένεται να χάσουν μικρότερο μερίδιο πωλήσεων, και το μεγαλύτερο βάρος θα χρειαστεί να κουβαλήσουν οι μικρότερες εταιρικές του χώρου. Όπως δήλωσαν πηγές στο DigiTimes, οι ASUS και GIGABYTE θα δουν τις πωλήσεις μητρικών τους να πέφτουν έως και 5% εντός του 2017 λόγω της χαμηλής ζήτησης που υπάρχει στην αγορά των PC, ενώ όταν εστιάζουμε στους μικρότερους κατασκευαστές, το ποσοστό μπορεί να φτάσει και το 10% επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. Οι δύο μεγάλοι του χώρου θα διατηρήσουν το έδαφος καθώς θα συνεχίζουν να εστιάζουν στις περισσότερο gaming friendly μητρικές καθώς και στη mainstream και high end αγορά. Μέσα στο 2016 κατάφεραν να διατηρήσουν τους αριθμούς του 2015 παρά τη πτωτική τάση της αγοράς του DIY PC. Το πρώτο τρίμηνο όμως οι πωλήσεις θα ανθίσουν, ή τουλάχιστον αυτό περιμένουν οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, μια με την έλευση των πρώτη 200 Series μητρικών της Intel και την οικογένεια 7ης γενιάς Core, και κατά δεύτερο με την είσοδο των RyZen επεξεργαστών της AMD στο νέο X370 chipset. Στην αγορά της Κίνας, σημειώνεται πως μεγάλος παίκτης είναι και η Colorful η οποία κατάφερε να ξεπεράσει και την MSI κατά περίπου 400 χιλιάδες μονάδες, ενώ αποτελεί και δυνατό παίκτη στην αγορά καρτών γραφικών. Πηγή.
    1 point
  8. Στο booth της στην CES, η AMD είχε ένα demo PC με VEGA GPU καθώς και τον RyZen επεξεργαστή της να τρέχουν το παιχνίδι Star Wars Battlefront σε 4K! Για ακόμη μια φορά η AMD μας δείχνει πόσο καλά τρέχει η νέα της VEGA GPU το παιχνίδι Star Wars Battlefront σε ανάλυση Ultra HD, aka 4K και με τις ρυθμίσεις στο μέγιστο (ή στο 11)! Από πολλαπλές πηγές που βρέθηκαν στην έκθεση έχουμε πληροφορίες για τις ακριβείς ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι (Ultra + 4K με VSync ενεργοποιημένο). Αναφορές μιλούν για συνεχή 60FPS και σε μερικά μόνο σημεία η κάρτα εμφάνιζε πτώση στα 57FPS. Συγκρίνοντας τα παραπάνω με μετρήσεις που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, φαίνεται πως η κάρτα θα βρίσκεται αρκετά κοντά με την TITAN X Pascal της NVIDIA. Πηγή.
    1 point
  9. Έχω και Gigabutt και asrock Fatal1ty Ninja Turtles edition μητρικές.... Τι μας νοιάζει το αρχαίο ξεχασμένο x58!!!
    1 point
  10. Ναι ναι ναι....με ι βι τζι ε ι μπαιος μπαι αι Γιώργης δε θεριστής θα έσπερνε!! Μόνο asus λέμε...
    1 point
  11. 1 point
  12. Thumbz up, ωραίος!
    1 point
  13. Η αναβάθμιση της Intel στον desktop τομέα με την επίσημη είσοδο των Kaby Lake στην αγορά συνοδεύεται και από νέα NUC mini-PCs με ολοκαίνουρια σχεδίαση. Αν και σχεδιαστικά λίγα πράγματα αλλάζουν όσον αφορά την εμφάνιση των μικρών σε διαστάσεις συστημάτων, η Intel προσθέτει επεξεργαστές 7ης γενιάς καθώς και φρεσκοκομμένες Thunderbolt 3 θύρες με bandwidth έως 40Gbps. Τα συστήματα εφοδιάζονται με Core i3 επεξεργαστές, ενώ υπάρχουν δύο μοντέλα με Core i5 και ένα με τον κορυφαίο Core i7. Επιπρόσθετα τα NUCs θα διατίθενται και με διαφορετικού μεγέθους κουτιά που μπορούν να ενσωματώσουν συσκευές 2.5 ιντσών αλλά και PCI Express SSDs για πιο ολοκληρωμένη και "γρήγορη" εμπειρία χρήσης. Από πλευράς συνδέσεων βρίσκουμε τέσσερις USB 3.0, Gigabit Ethernet, HDMI και συνδέσεις ήχου αλλά και μια USB TypeC από την οποία και λειτουργεί ο Thunderbolt 3 controller. Τα συστήματα αποκαλύφθηκαν και στην έκθεση CES 2017. Πηγή.
    1 point
  14. Η extreme παραδοσιακα ηταν για overclockers.... απλα τωρα τα γυρισε η Ασους και την εβγαλε για νερουλαδες....και εφτιαξε την APEX σαν την Giga Z170 LN2 για τους extreme overclockers
    1 point
  15. Γιατί λες η ίδια CPU σε μια ASRock Z270 Extreme Fatal1ty Ninja Turtles edition ή σε μια Gigabutt Z170 DQ6 Extreme δεν θα πιάσει τα ίδια clocks πάλι με ήλιο ? ( σε μια eVGA Classified Z170 θα πήγαινε καλύτερα πάντως )
    1 point
  16. Μου αρέσει πάντως που ξεφεύγει σιγά σιγά απο τον μαυρο-κόκκινο συνδυασμό. Μαύρο, ασημί, γκρί τις κάνουν πιο agressive .
    1 point
  17. Η In Win, μία εταιρία γνωστή για τα πολύπλοκα design της, καθώς και η EK Water Blocks, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, δίνοντας την δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή καθώς και σε bundle,ενώ special εκδόσεις βρίσκονται επίσης στον κατάλογο. Το πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας θα το δούμε στις πρώτες μέρες της CES 2017, με το D-Frame 2.0 της Signature Series, με σκελετό σχεδιασμένο από την EKWB, ο οποίος θα υποστηρίζει στο μέγιστο τα high end water cooling components της σλοβένικης εταιρίας. Περισσότερα προϊόντα αναμένονται μέσα στο έτος, με το κουτί να είναι on display στο booth της In Win στη CES 2017. Οι πλέον συνεργάτες θα ευρύνουν τη διάθεση των προϊόντων τους σε Βόρεια Και Λατινική Αμερική,καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, δημιουργώντας μία ευρεία ζώνη διάθεσης για τους enthusiasts του water cooling καθώς και των premium enclosures! Πηγή
    1 point
  18. Άρα, επιβεβαιώνεται... 340$ για firmware update ή κάτι άλλο που διορθώνεται από τον απλό χρήστη με απλές οδηγίες ? Αν δεν είχε γίνει η δημοσιοποίηση πολύ φοβάμαι ότι τα 340$ ήταν μονόδρομος.
    1 point
  19. Νεκρανάσταση... έτσι για να μπεί η χρονιά με ψηλά νούμερα
    1 point
  20. Από το αγαπημένο και επικό Alan Wake
    1 point
  21. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.... Ιδού η απορία; Πώς γλιτώνεις το εγκεφαλικό όταν μετά από ένα μήνα λήξης εγγύησης βγαζοντας την κάρτα γραφικών, σου μένει στα χέρια το PCI slot της mobo? Ω ναι βγήκε μαζί της. Βασική προϋπόθεση είναι να έχεις και άλλη μία 8χ... Χμμμ τι άλλο, πολύ ψυχραιμία, αααα ναι ιντερνέτ για να στείλεις mail στη gigabyte και ΜΠΟΥΥΥΜ.... Αφού είστε εκτός εγγύησης θα πρέπει να πληρώσετε μεταφορικά και τον έλεγχο... Και αν φτιαχτεί... Ευχαριστώ πολύ άγιε Βασίλη... Επειδή όμως τελικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ... είπα να γίνω εγώ ο προσωπικός μου Τζιζας, όπως λέει και το άσμα των depeche. Δοκίμασα μήπως και ξανακουμπωσει το πλαστικό socket πίσω στα 164pin!!!!!!! της GB GA-Z77X-UD4H. Αλλά μετά κατάλαβα ότι είμαι ο Jesus και όχι ο Darth... Το όλο πρόβλημα είναι ότι από εκείνη τη θύρα περνάει η μάνα του και ο πατέρας του από ρεύμα γιατί προφανώς κάθεται εκεί η GPU, αυτή η φαγάνα των Amps... Σκέφτηκα για μία στιγμή να τον ανοίξω να δω λίγο σόου από λαμπιόνια αλλά είπα να κρατηθώ μήπως και το σώσω. Τι έμενε πριν τελικά πάρω τα υπογλωσσια και δώσω 170€ για μεταχειρα Ζ77; πιο πολύ υπομονή και ένα Κολλητήρι (Και λίγη σιλικόνη... Όχι όσο της Πάμελα). Ένα ένα για κάθε άσπρη τρίχα που έβγαλα, ξεκόλλησα τα 164pin (όχι ξέρατε ότι η 16x θυρα είχε τόσα pins? HwBox βάλτο ερώτηση στο διαγωνισμό να δουμε, όχι όχι σε προκαλω) Οπότε μικροί μου καλικάντζαροι τέλος καλά όλα καλά... Η 16x έγινε bypass και πλέον παίζω τα παιχνιδάκια μου από την 8x χωρίς απώλειες από όσο είδα στα bench που εκανα... Μην σας τύχει αλλά αν... Να ξέρετε υπάρχει λύση... Καλές γιορτές
    1 point
  22. 1 point
  23. 1 point