Leaderboard

The search index is currently processing. Leaderboard results may not be complete.

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/25/2017 in all areas

  1. Με μια επιτυχή καμπάνια η "next" έκδοση (της κοινότητας) του ZX Spectrum, η κονσόλα ετοιμάζεται να μπει στη παραγωγή αρκετά σύντομα. Η ομάδα πίσω από το project του Kickstarter που περιλαμβάνει τον Rick Dickinson, τον σχεδιαστή του Speecy, καθώς και πολλούς λάτρεις της αρχικής κονσόλας. Σημαντική βοήθεια έλαβαν και από τις ίδιες τις Amstrad και Sinclair οι οποίες έδωσαν πρόσβαση στο hardware που αποτελεί ιδιοκτησία τους καθώς και το πράσινο φως για την ανάπτυξη η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Το Spectrum Next αξιοποιεί ένα FPGA chip που πραγματοποιεί τις ίδιες διαδικασίες με τον original Zilog Z80 όμως μαζί του βρίσκουμε και μοντέρνο hardware. Αρχικά έχουμε WiFi και υποστήριξη για τον χαοτικό αριθμό των 256 χρωμάτων επί της οθόνης, εξόδους, VGA, RGB και HDMI για τους retro-φιλους (jk) ενώ παρέχεται και μια επιπλέον υποδοχή για εγκατάσταση κάποιου Raspberry Pi Zero ως συνεπεξεργαστή. Τέλος, το νέο PCB έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται στο orginal casing της κονσόλας, με μερικές τροποποιήσεις. Η διάθεσή του αναμένεται τον Ιανουάριο του 2018. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    3 points
  2. Δεν έχει μόνο το DOOM το πλεονέκτημα να τρέξει από κινητά, smartwatches μέχρι και την Touchbar του νέου MacBook. Στην ίδια θέση βρίσκεται και το original Tomb Raider το οποίο τρέχει και από browser! Το παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 1996 αποτέλεσε τη νεότερη ασχολία του προγραμματιστή με το ψευδώνυμο XProger, ο οποίος μετά από πολλούς μήνες μετέτρεψε το game σε πλήρως playable μέσα από τον browser του PC. Συγκεκριμένα, ο προγραμματιστής έφτιαξε το City of Vilcabamba level και τρέχει τόσο σε 3rd person όσο και σε πρώτου προσώπου ενώ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως το framerate είναι ξεκλείδωτο! Το εν λόγω project είναι επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από το OpenTomb, μια cross platform υιοθέτηση του game, όπου παρά τις προσπάθειες να λάβουν το source code από τις Eidos/Core, η ομάδα ανάπτυξης το σχεδίασε από την αρχή. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    2 points
  3. Η εταιρία λανσάρει μια διπύρηνη κάρτα γραφικών ειδικά για την αγορά των επαγγελματιών και το όνομα αυτής... Radeon Pro Duo (Polaris). Αν και το όνομά της ηχεί αρκετά γνώριμα στα αυτιά μας, μιας και μια Radeon Pro Duo είχαμε δει πέρυσι την ίδια περίπου περίοδο εδώ στο HwBox, οι GPUs που φοράει δεν έχουν καμία απολύτως σχέση! Στο εσωτερικό βρίσκονται δύο πλήρη Polaris ASIC με συνολικούς πυρήνες 4608 Stream processors σε 72 compute units και επιδόσεις που φτάνουν τα 11.45 TFLOPs σε single precision workloads διπλασιάζοντας το γεωμετρικό throughput της εξίσου high end επαγγελματικής WX 7100. Το εξίσου σημαντικό για τους επαγγελματίες είναι και η μνήμη της κάρτας, που στη συγκεκριμένη υλοποίηση αγγίζει τα 32GB GDDR5. Η κάρτα επιτρέπει την χρήση έως και τεσσάρων 4K monitor στα 60 Hz ενώ για τη τροφοδοσία της απαιτούνται δύο συνδέσεις 6 pin και 8 pin PCIe. Στόχος της νέας Radeon Pro Duo είναι η αγορά των επαγγελματικών χρηστών και των content creators, CAD και engineering εφαρμογών που έχουν υψηλές απαιτήσεις και μπορούν να αξιοποιήσουν την επεξεργαστική ισχύ της εν λόγω GPU. Έτσι, μιας και η εν λόγω αγορά είναι ιδιαίτερη, η προτεινόμενη τιμή της ξεκινά από τα $999. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    2 points
  4. Nope [emoji23] Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
    2 points
  5. Διαβάστε το Review εδώ...
    1 point
  6. Εκπρόσωπος της AMD ανέφερε πως η RX Vega δείχνει "αρκετά καλά" όταν τίθεται αντιμέτωπη με τις TITAN Xp και την GTX 1080 Ti χωρίς βέβαια να γίνεται λόγος για κάποιο από τα specs. Όμως οι υποθέσεις ξεκίνησαν άμεσα στον internetz και κάνουν λόγο για τις επιδόσεις και ίσως την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρία με τη νέα της κάρτα. Πέρασε καιρός από τότε που είδαμε το τελευταίο teaser σχετικά με τα specs και τις επιδόσεις της όμως ο Don Woligroski της AMD σε σχετικό QnA απάντησε πως η επερχόμενη Vega βρίσκεται σε πολύ καλή θέση όταν αντιμετωπίζει τις δύο κορυφαίες κάρτες της NVIDIA, την GTX 1080 Ti καθώς και την ακόμη καλύτερη TITAN Xp. Μαζί με αυτά, περιμένουμε και την αποκάλυψη της GPU που θα γίνει κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το τρίμηνο, όπως επιβεβαίωσε η AMD στον λογαριασμό της στο Facebook. Αν και ο εργαζόμενος της AMD δεν μοιράστηκε με το κοινό περισσότερες λεπτομέρειες, το γεγονός ότι η Vega GPU έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις (τουλάχιστον) στα επίπεδα των παραπάνω καρτών της NVIDIA είναι ένα ενθαρρυντικό point. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  7. Παρά τη κυκλοφορία μιας ολοκαίνουριας πλατφόρμας από την AMD και το φρεσκάρισμα της Intel με τα 200 series chipsets, η αγορά δε φαίνεται να συγκινείται και οι πωλήσεις συνεχίζουν να πέφτουν. Αναφορές του DigiTimes μιλούν για συνεχή άνοδο των πωλήσεων των laptops κάτι που πληγώνει κατά κάποιον τρόπο τις πωλήσεις μητρικών, αφού όλο και περισσότεροι στρέφονται σε mainstream φορητούς υπολογιστές που μπορούν να παίξουν εξίσου καλά τα αγαπημένα τους παιχνίδια, όντας και φορητά. Το σενάριο αυτό έχει και παράπλευρες απώλειες, αφού όσος κόσμος δεν αγοράζει νέες μητρικές για τα συστήματά του, δεν αγοράζει και τα υπόλοιπα υποσυστήματα όπως για παράδειγμα GPUs. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που οι κατασκευαστές επισπεύδουν τις κυκλοφορίες νέων προϊόντων και το καλοκαίρι αναμένεται καυτό από πολλές απόψεις. Αρχικά περιμένουμε μια νέα πλατφόρμα από την Intel - και τον πρώτο της 12πύρηνο επεξεργαστή για την consumer αγορά καθώς και ακόμη μια high end πλατφόρμα από την AMD με το X399 chipset για ακόμα μεγαλύτερα, 16πύρηνα CPU. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  8. Ή απλά ο κόσμος έχει καλά pc απο πέρυσι...
    1 point
  9. Είναι η τακτική τους και στο τέλος το κλασικό "είναι φητνότερη" "είναι vfm" και οι γνωστές μπούρδες που δικαιολογούν τα πάντα.... Δεν έχει βγει ακόμα, η καλύτερη κάρτα που έχουν στην αγορά είναι μια φλασαρισμένη 480........ και μιλάει για την titan x p.....
    1 point
  10. Αχ ρε Amd γιατί λες λόγια που μπορεί να μετανιώσεις μετά από λίγο καιρό! Πες πράγματα που μπορείς να βγάλεις εις πέρας
    1 point
  11. Αρε zx spectrum plus.. η πρώτη μου αγάπη και παντοτινή
    1 point
  12. Με τη βοήθεια της Yi Technology, μιας εταιρίας που τροφοδοτείται οικονομικά από την Xiaomi, η Google λανσάρει μια νέα VR camera για βίντεο 360 μοιρών και για... λίγους! Οι Google και GoPro είχαν δημιουργήσει το 2015 την πλατφόρμα Jump, που έθεσε το standard με ένα hardware rig που χρησιμοποιούσε μερικές GoPro κάμερες σε κυκλική μορφή και ένα ειδικό software για τη συρραφή των κομματιών του βίντεο σε ένα και μοναδικό, 360 μοιρών αρχείο. Αυτή τη φορά η Google λανσάρει μια νέα VR camera βασισμένη στην ίδια πλατφόρμα όμως με την Yi Technology, ανταγωνιστή της GoPro. Η κάμερα μπορεί να εξάγει 8K x 8K στερεοσκοπικό VR περιεχόμενο στα 30 FPS καθώς και 6K x 6K στα 60 FPS ενώ παρά την πολυπλοκότητα, η ενσωματωμένη μπαταρία του αρκεί για 100 ώρες συνεχούς εγγραφής και ζυγίζει συνολικά 3.4 kg. Η πλατφόρμα στοχεύει κυρίως semi-pro χρήστες και όπως ίσως φαντάζεστε ο όρος "pro" (έστω και semi) κοστίζει. Για αυτόν τον λόγο το εν λόγω gadget θα σας κοστίσει περίπου $16,999. Τέλος, η Google λανσάρει και το πρόγραμμα Jump Start που σκοπεύει να δώσει σε 100 παραγωγούς δωρεάν πρόσβαση σε μια Jump κάμερα για ένα έτος. Δείτε και το σχετικό βίντεο: Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  13. 1 point
  14. Ryzen και εδώ. Ακόμα και για gaming.
    1 point