Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/24/2018 in all areas

  1. Έκανα και γω ένα δώρο στον εαυτό μου!
    11 points
  2. Άντε να δούμε το υποτιθέμενο speedup με τα Tensor Cores!
    10 points
  3. Μπήκα στο club της 4K. Πήρα και αυτό για να την υποστηρίξει στα linux
    10 points
  4. Αλλαγή από TN σε IPS μετά από αρκετό καιρό Dell U2719D
    9 points
  5. Είπα να ανεβάσω λίγο το λάπτοπ. Φωτιά είναι ο άτιμος. <3
    9 points
  6. Πάμε τώρα στο CPU. Θέλω να έχω το μεγαλύτερο δυνατό overclockability και τις καλύτερες temps. Oπότε έκανα delid και έτριψα το die σε microfinishing paper 40 micron. Πήρα και ένα καλύτερο καπάκι από το Rock it tool για ακόμα καλύτερες θερμοκρασίες. Αρχικά, έγινε delid το CPU. Όπως βλέπουμε είναι "κολλημένο" οπότε με ένα ξυράφι αφαιρούμε την κόλληση πάνω από το die. Πάντα με προσεχτικές κινήσεις γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να γρατζουνίσουμε κάτι και να χαλάσει το CPU. Στην συνέχεια αφαιρούμε και την μαύρη σιλικόνη από τριγύρω. Για την σιλικόνη δυστυχώς ότι και να δοκίμασα δεν κάνει σωστή δουλειά. Ο καλύτερος τρόπος είναι με το νύχι του αντίχειρα σιγά σιγά. Το αποτέλεσμα είναι αυτό: Πάντα υπάρχει η επιλογή να τελειώσουμε εδώ με τo CPU μιας και το τρίψιμο θα μας δώσει περίπου μόνο 5 βαθμούς πιο κάτω που πιθανότατα τους κερδίζουμε από το χάλκινο καπάκι. Βέβαια, επέλεξα να πάω full out και να τρίψω το die bacause YOLO. Microfinishing χαρτί 40 micron της 3Μ και πάμε. Όταν κάνετε lapping να φροντίζετε να έχετε μια εντελώς λεία επιφάνεια. Εγώ έβαλα ένα κομμάτι γυαλί από κάτο αλλά και το τραπέζι που ήμουν ήταν ευθύ. Μια πάρα πολύ καλή εναλλακτική είναι οι πάγκοι ή τα μάρμαρα/γρανίτες στα μπάνια. Πάντα με λίγο νεράκι για να γλιστράει εύκολα και να αποφύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες από το τρίψιμο και το αποτέλεσμα που έχουμε είναι κάπως έτσι. Η σκόνη δεξιά και αριστερά είναι από το τρίψιμο απλά ξέχασα να την σκουπίσω όταν έβγαλα την pic. Προσοχή! Μην πάτε να τρίψετε το die χύμα. Θα κάνετε 10 απαλά περάσματα πρώτα και μετά δοκιμάστε να δείτε ότι το CPU λειτουργεί. Μετά συνεχείστε στο ίδιο μοτίβο και πάντα δοκιμάζετε. Μετά από 6-7 φορές πρέπει να είναι οκ. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν το τρίψετε υπερβολικά ή άγρια να χαλάσει το CPU. Στη συνέχεια βάζουμε liquid metal πάστα στο die, την απλώνουμε και βάζουμε το καπάκι. Βρίσκουμε που πατάει το die στο καπάκι και βάζουμε κι εκεί liquid metal. Almost there! Bάζουμε σιλικόνη στο καπάκι και το ακουμπάμε στο die να κολλήσει. Άλλοι βάζουν κάτι με βάρος πάνω από το die και το αφήνουν 10 ώρες να κολλήσει. Εγώ προτίμησα να το βάλω στο socket της μητρικής και το άφησα όλο το βράδυ. Ξέχασα να πάρω pics από το τελικό αποτέλεσμα ? οπότε αναμονή μέχρι να φτάσουν όλα τα parts για να λύσω το PC και να στήσω την υδρόψυξη. Φτου φτου μέχρι στιμγής και πάνε 2-3 εβδομάδες το CPU λειτουργεί απροβλημάτιστα και 60-65C σε φορτίο(games) όλα stock σε αερόψυκτρα. Έχω κρατήσει αποτελέσματα από prime95 από το ίδιο CPU οπότε όταν τελειώσω την υδρόψυξη θα τα ποστάρω να δούμε τις διαφορές από το delid αλλά και από ένα ΑΙΟ vs μιας custom υδρόψυξης.
    8 points
  7. Μόλις μπήκε σπίτι της... Τα υπόλοιπα κατά Τρίτη-Τεταρτη. 
    8 points
  8. Ψωνια και γω Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    8 points
  9. Μιας και μπαίνει το νέο έτος είπα μετά από χρόνια να στήσω ένα gaming PC σε κουτί και με υδρόψυξη. Μέχρι τώρα ήμουν με σύστημα πάνω σε κανά benchtable που έπιανε σκόνη και γενικά μου την έδινε. Η χρήση θα είναι καθαρά για gaming μιας και παίζω αρκετά PUBG τελευταία. Πολύ γρήγορα το hardware θα είναι: Ζ390 ΑORUS MASTER Intel Core i9-9900K AORUS GTX 2080Ti XTREME Μνήμες θα δω αν μπορώ να βρω κάπως τις Royal διαφορετικά θα δω. Το σχέδιο είναι αρχικά να μπει μόνο το CPU σε νερό μιας και από όσο είδα οι 2080 Τis δεν κερδίζουν κάτι σε νερό. Η φασαρία δεν με ενοχλεί μιας και φοράω ακουστικά όταν παίζω. Κουτί θα είναι το Corsair 570X με τα mirror black παράθυρα και προφανώς oι LL ανεμιστήρες της Corsair γιατί χωρίς RGB δεν μπορώ να ζήσω Tα parts της υδρόψυξης θα είναι όλα από την Bitspower. Λόγω της συνεργασίας μου μέσω της δουλειάς είδα ότι τα parts που έχουν είναι πολύ ποιοτικά. Το build δεν θα έχει ούτε mods, ούτε κοψίματα ούτε τίποτα σχετικό. Όπως είναι τα parts θα μπουν και απλά να γίνει ένα overpowered PC για gaming με hard tubing. Ελπίζω επιτέλους να έχω ένα PC σε κουτί που θα το αφήσω όπως είναι χωρίς να αλλάξω κάτι για πολύ καιρό. Πιθανότατα κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αλλά θα το προσπαθήσω. Από αύριο pics με κάποιο μικρο-progress μέχρι να έρθουν τα πάντα.
    7 points
  10. Επιτέλους σιγά σιγά αποσύρω τα usb 2.0 φλασάκια μου γιατί οι χρόνοι αντιγραφής είχαν αρχίσει να γίνονται ανυπόφοροι (σε μεγάλα αρχεία πάντα). Το SanDisk Ultra Flair 64GB είναι εξαιρετικά τίμια επιλογή στα 13€ και με 5 χρόνια εγγύηση.
    7 points
  11. Επιτέλους ήρθε η κάρτα. Ναι, ακόμα και στην Ταϊβάν είναι δυσεύρετες hahah Περιμένω ακόμα 2-3 μικροπραγματάκια και στήνω. Ελπίζω να έρθουν πριν την Πρωτοχρονιά γιατί θέλω να παίξω PUBG
    7 points
  12. Χαιρετώ το forum. Μετά από καιρό επιστρέφω στο modding και ξεκινώ με το project "Necromancer". Είναι ένα σύστημα με θέμα το necromancer class από το diablo 3 με custom υδρόψυξη και 3d printed accesories. Να ευχαριστήσω πολύ την Cooler Master που συμφώνησε να βοηθήσει στο project από την αρχή με μερική χορηγία! Ακολουθεί λίστα με εξαρτήματα: Κουτί: Cooler Master MC500M Μητρική: Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming WiFi Επεξεργαστής: Intel i7 8700k Μνήμη: G.Skill Trident Z 32GB DDR4-3200MHz Κάρτα γραφικών: MSI GeForce GTX 1080 Aero 8G OC Αποθήκευση δεδομένων: Samsung 970 EVO NVMe 500GB + Sandisk Ultra II 240 Sata 3 SSD + 2TB WD Black Τροφοδοτικό: Corsair RM 750i Υδρόψυξη: EK Fluid Gaming A240G + EK-FG 240 expansion pack Οπτικά μέσα: Pioneer Blu-Ray 3D Recorder Dual Layer Αξεσουάρ: Cooler Master vertical GPU holder with riser cable, 3x CoolerMaster MasterFan MF120R RGB 120mm Παρέλαβα κάποια κομμάτια στο εργαστήρι, οπότε ας ξεκινήσουμε το στήσιμο και τις δοκιμές. Πρώτη τοποθέτηση μητρικής στο κουτί Πρώτο μικρό mod αφαίρεση πορτοκαλί χρώματος από το back io cover. Νομίζω θα το περάσω ένα δεύτερο χέρι τρίψιμο. Μαύρη μητρική, RGB φωτισμός και πορτοκαλί λορίδα στο κάλυμμα; Gigabyte dear, why? Συγχωρεμένη όμως, γιατί γενικά είναι πολύ καλή μητρική. Έτοιμος να ξεκινήσω το sleeving για τα καλώδια και βλέπω το παρακάτω "ευχάριστο" θέαμα. Είναι γνωστό το "θέμα εμφάνισης sleeve με πυκνωτές" και οι πυκνωτές είναι φυσικά για το voltage ripple. Δεν είναι σημαντικό το πρόβλημα αν αφαιρεθούν, αλλά όσο λιγότερο πειράξω τα καλώδια τόσο το καλύτερο. Θα πω περισσότερα για τη λύση που επέλεξα για το build αργότερα. Ξεκίνησα με το 8-pin της μητρικής, με το κλασσικό μου κόλπο χαρτοταινία στα δάχτυλα για να πιάνω λιωμένο paracord χωρίς να καίγομαι. Άφησα τον πυκνωτή να φαίνεται, γιατί μετά θα εκτυπώσω στον 3d εκτυπωτή κάλυμμα που θα στερεώνεται με βίδες στον ανεμιστήρα του πάνω ψυγείου και θα χρησιμοποιηθεί και σαν οδηγός για καλώδια και τον σωλήνα της υδρόψυξης. Όσο όμως δεν έχω την υδρόψυξη για να μετρήσω αποστάσεις και διαστάσεις για το κάλυμμα, δεν μπορώ να ξεκινήσω την σχεδίασή του. Οπότε ξεκίνησα σχεδίαση καλύμματος για το μπροστά usb και 24-pin με αρκετές δοκιμαστικές εκτυπώσεις για έλεγχο εφαρμογής. Παρέλαβα μνήμες και μαύρο ματ βινύλιο. Έκοψα plexiglass και εκτύπωσα fan grill που σχεδίασα για τον πίσω ανεμιστήρα. Αυτή τη στιγμή το build είναι στην παρακάτω κατάσταση Επόμενα μικρά βήματα όσο περιμένω να παραλάβω hardware: -Μικρό video timelapse του build log μέχρι τώρα. (έχω κάνει το record, μένει να κάνω το edit) -Συνέχιση σχεδιασμού καλύμματος για κρύβει και τα καλώδια του blu-ray. -Καλώδιο GPU με καθαρά καλώδια ενός 6+2pin στο τέλος και όχι αλυσιδωτό δεύτερο τερματικό όπως είναι τώρα. Αναμένω παραλαβή GPU σε 3 μέρες περίπου, SSD σε 2 και υδρόψυξης την άλλη εβδομάδα. Αυτά μέχρι στιγμής. Valar makeris!
    7 points
  13. Νέο τηλέφωνο μετά από 4 χρόνια [emoji23][emoji23] Sent from my A0001 using Tapatalk
    7 points
  14. Το δίδυμο Σταύρος και Φίλιππος ξυπνούν μνήμες από το 2008 και την αντίστοιχη πρωτιά του Hipro5. Με το τελευταίο στρατηγικό bench session, τα παιδιά βρέθηκαν στην κορυφή του overclockers league με περισσότερους από 4700 πόντους ξεπερνώντας τον ανίκητο μέχρι σήμερα Kingpin της PURE. Οι OGS που αποτελούν μέρος της HwBox Hellas O/C Team ανάρτησαν πριν από λίγες ώρες ένα 3DMark03 με Quad Crossfire χρησιμοποιώντας τέσσερις Radeon HD 7970 σε ένα σύστημα με τον Core i7 8700K που έτρεχε στα 7169,4 MHz, με ψύξη υγρού αζώτου. Το Hall of Fame, κάποτε. Στο σύστημα με τα Windows 7 64-bit, βρέθηκαν οι κατάλληλοι drivers και οι κάρτες έτρεξαν σε x4 ταχύτητα καταφέρνοντας όμως ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα που τους έβαλε παράλληλα και στην κορυφή του 4x GPU rank για το 3DMark03. Έτσι όλα τα top αποτελέσματα στο 3DMark03 κατέχονται για την ώρα από τους OGS. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    7 points
  15. Aυτό με το ένα κεράκι κάτω από τα 50 πρέπει να καταργηθεί
    7 points
  16. Μέχρι πέρυσι πλήρωνες +1800ευρώ για 10πυρηνο και φέτος 1500 για 32πύρηνο είναι πολλά?
    7 points
  17. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είμαι από τους τυχερούς που πρόλαβαν την επανάσταση του home computing στην χώρα μας. Δεν το γράφω αυτό από συναισθηματική άποψη μόνο, αλλά και από πρακτική. Είχαμε την ευκαιρία όλοι εμείς να μάθουμε (αναγκαστικά) τι είναι και πώς λειτουργεί ένας υπολογιστής, να γράψουμε κώδικα για να πετύχουμε αυτό που θέλαμε, να hack-άρουμε και εν τέλει να αποκτήσουμε γνώσεις που η σημερινή γενιά δεν έχει την ευκαιρία να αποκτήσει το ίδιο εύκολα. Με τον όρο «εύκολα» δεν εννοώ ότι οι γνώσεις αυτές δεν είναι προσβάσιμες σήμερα, το αντίθετο μάλιστα. Εννοώ ότι το πιθανότερο είναι ότι ένας νέος χρήστης σήμερα -το πιθανότερο είναι ότι- θα παραμείνει χρήστης-καταναλωτής και όχι γνώστης. Όταν το 1986 απέκτησα το πρώτο μου home micro, έναν Amstrad CPC 6128, αυτός συνοδευόταν από ένα ογκοδέστατο manual 520 σελίδων(!!!), το οποίο όχι μόνο σου εξηγούσε το πώς θα λειτουργήσεις το σύστημα, αλλά έφτανε να είναι και ένα πλήρες εγχειρίδιο της γλώσσας προγραμματισμού BASIC, εισαγωγής στα λειτουργικά συστήματα (CP/M), αλλά και ανάλυσης προχωρημένων θεμάτων για υπολογιστές. Διαβάζοντας και κατανοώντας αυτό το εγχειρίδιο (ήταν μεταφρασμένο στα ελληνικά), έφτανες να είσαι ισάξιος γνωστικά με αυτούς που τελείωναν τμήματα Πληροφορικής στα ΑΕΙ εκείνης της εποχής (το γράφω αυτό μετά λόγου γνώσεως). Το περίεργο (με την έννοια της αναζήτησης) παιδί Δ’ Δημοτικού εκείνης της εποχής είχε τη δυνατότητα να ανακαλυψει γνώσεις, κάτι που δεν ισχύει σήμερα που όλα είναι out-of-the-box έτοιμα. Για να προχωρήσω στο κυρίως θέμα αυτού του άρθρου, θα πρέπει να αναφέρω ότι τις τελευταίες μέρες με έπιασε μια ιδιαίτερη νοσταλγία για την εποχή εκείνη. Τυχαία υπέπεσαν στην αντίληψη κάποια κανάλια στο youtube που ασχολούνται με retro computing, restoration κτλ., αφενός πολύ επαγγελματικά, αφετέρου φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι (ένα μάλιστα έχει 700k+ συνδρομητές!). Τα παρακολουθώ μανιωδώς και μοιραία μπήκα στον πειρασμό να ψάξω και να βρω τον Amstrad 6128 που έχω ακόμα στο πατάρι του πατρικού μου. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας τελικά με «λογίκεψαν» και κατέληξα στο να ψαχτώ με το θέμα των emulators στο αγαπημένο μου λειτουργικό, το Linux. CPC emulators στο LINUX Ενώ στο linux, μπορείς να βρεις εύκολα native emulators για άλλες πλατφόρμες, μέσα από τους software managers των δημοφιλών διανομών, δυστυχώς για τα CPC δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα. Στα windows υπάρχουν οι εξαιρετικοί winAPE και caprice32 με άπειρες δυνατότητες, τους οποίους βρίσκεις και κατεβάζεις πολύ εύκολα. Στο Linux μετά από αρκετό ψάξιμο (όχι εύκολα) μπορείς να βρεις κάποια projects τα οποία είναι παρατημένα εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να πρέπει να φτύσεις αίμα με ξεχασμένες από τον Θεό βιβλιοθήκες και κονσόλα. Κατάφερα να λειτουργήσω τον CPCemu 1.7 και τον ArnoldTNG, αλλά η συνολική εμπειρία δεν έφτανε στο σημείο που θα ήθελα. Κάποιοι τύποι ασχολούνται και με τον caprice32 για Linux, αλλά το αποτέλεσμα της δουλειάς τους πάει άκλαυτο διότι έχουν ανεβασμένο το source στο github και ουδείς θεωρώ θα κάτσει να ασχοληθεί με εγκατάσταση των dependencies και το τελικό compilation του κώδικα. (Ρε φίλε την έκανες που την έκανες τη δουλειά, φτιάξε και ένα deb για τον τελικό χρήστη….) Η επόμενη προσπάθειά στα πλαίσια της αναζήτησής μου αυτής ήταν να δω μέσω VM τι μπορώ να κάνω. Ξεκίνησα το win10 vm που έχω και εγκατέστησα τον winAPE. Φαινότα τέλειος, μέχρι που διαπίστωσα ότι υπάρχουν προβλήματα με stuttering στην κίνηση των παιχνιδιών (όχι στον ήχο) λόγω των direct-something τεχνολογιών που χρησιμοποιεί. One emulator to rule them all! Επανήλθα λοιπόν στο native Linux, αποφασισμένος να βρω και να δουλέψω κάποιον emulator, ώστε να γράψω αυτό το «how-to». Στις αναζητήσεις που έκανα έπεσα πάνω σε κάποιο post που προτεινε τη χρήση του MAME arcade emulator, χωρίς όμως να γράφει λεπτομέρειες. Αρχικά παραξενεύτηκα, καθώς γνώριζα ότι ο MAME είναι για τα arcades, μετά όμως θυμήθηκα ότι τα περισσότερα από αυτά τρέχουν σε Z80, τον επεξεργαστή των CPC! Οπότε με περαιτέρω ψάξιμο ανακάλυψα πώς να το καταφέρω. Μάλιστα όλες οι οδηγίες που βρήκα περιελάμβαναν βαριά χρήση κονσόλας, αλλά εδώ αποφάσισα να διαφοροποιηθώ: Πιστός στη άποψή μου ότι επιτέλους όλοι οι hardcore «λινουξάδες» πρέπει να σταματήσουν να κάνουν επίδειξη γνώσεων αν επιθυμούν κάποτε το linux να γίνει mainstream, θα γράψω αναλυτικά τις (πολύ απλές) οδηγίες για χρήση του MAME ως CPC emulator χωρίς μια γραμμή σε κονσόλα! Όλα θα γίνουν από GUI. Σημειώνω ότι με τις παρακάτω οδηγίες δεν επηρεάζεται καθόλου η λειτουργικότητα του MAME ως arcade emulator, μπορεί δηλαδή άνετα να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα για τα αγαπημένα σας arcades και για CPC emulation. CPC EMULATION μέσω MAME Οι οδηγίες που παραθέτω υλοποιήθηκαν σε Linux Mint 19 cinnamon (Ubuntu 18.04 based) και λογικά λειτουργούν απαράλλαχτα σε όλες τις ubuntu based διανομές. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα εφαρμογής αυτών των οδηγιών σε κάθε διανομή που διαθέτει στον software manager της τον MAME emulator. Εγκατάσταση του ΜΑΜΕ από το software center της διανομής. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο βήμα είναι απλό. Πάμε στον software manager, στο πεδίο της αναζήτησης γράφουμε “mame”, επιλέγουμε τον emulator και πατάμε install. Τόσο απλά. Κατεβάζουμε και αντιγράφουμε στο αντίστοιχο φάκελο τις ROMS για τα CPC μηχανήματα. Προσοχή αυτό το βήμα δεν έχει σχέση με τα παιχνίδια. Οι εν λόγω ROMS αφορούν στο emulation του μηχανήματος και όχι επιπρόσθετου λογισμικού. Τις ROMS για όλα τα CPC μηχανήματα για MAME μπορούμε να τις βρούμε εδώ. Αν δεν γνωρίζετε που είναι ο φάκελος των ROMS του MAME emulator, όπου πρέπει να αποσυμπιεστεί το αρχείο που μόλις κατεβάσατε, μπορείτε να το βρείτε μέσω από το UI του MAME. Οπότε μόλις εντοπίσετε τους φακέλους, πάτε εκεί από το desktop της διανομής σας (ή δημιουργείτε νέο φάκελο όπου θέλετε και πατάτε save configuration πριν βγείτε από την εφαρμογή) και χύμα αποσυμπιέζετε το αρχείο με τις CPC ROMS που μόλις κατεβάσατε. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, μπορούμε να μπούμε σε περιβάλλον CPC κανονικά και να κάνουμε ό,τι κάναμε και στο πρωτότυπο home micro. Εδώ να σημειώσουμε ότι λόγω emulation του πληκτρολογίου, δεν θα λειτουργεί το πλήκτρο tab για να μπούμε στο menu του UI, αντ’ αυτού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το scroll lock και αμέσως μετά το tab. Στο linux mint, επειδή το scroll lock είναι κλειδωμένο για άλλη χρήση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πλήκτρο insert και αμέσως μετά το tab. Και από games τι γίνεται; Μπορείτε να κατεβάσετε με μια απλή αναζήτηση στο google (υπάρχουν και dedicated retro sites) οποιαδήποτε εφαρμογή ή game επιθυμείτε (αρχεία dsk) και μετά να το φορτώσετε στον emulator. Προσωπικά έχω κατεβάσει τη συλλογή GoodCPC v2.02 που περιλαμβάνει ΟΛΟ το λογισμικό που έχει κυκλοφορήσει για CPC οπότε μπορώ να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου ανακαλύπτοντάς το…. Χεχεχεχεχε. Πώς φορτώνουμε μια "δισκέτα" dsk; Από τον file manager της πιο πάνω εικόνας, απλά επιλέγουμε floppy1 και «δείχνουμε» στον αντίστοιχο φάκελο που υπάρχει το dsk αρχείο. Μετά οι.... γνώστες ελπίζω να θυμούνται τις εντολές cat και run... Κλείνοντας, να αναφέρω ότι ο MAME έχει τη δυνατότητα με ανάλογη διαδικασία να εξομοιώσει ΟΛΑ τα home micros της εποχής, όποιο μοντέλο τραβάει η ψυχή σας (Spectrum, Amiga, Atari ST κτλ). Για τον Amstrad CPC 6128 να αναφέρω ότι όποιο παιχνίδι δοκίμασα έτρεχε με 100% σωστό emulation (ταχύτητα, γραφικά, ήχος), ενώ οι δυνατότητες παραμετροποίησης είναι πολλές και ξεφεύγουν από τον στόχο αυτού του άρθρου. Σε όσους επιλέξουν να ασχοληθούν, εύχομαι… καλές αναμνήσεις και καλού κακού έχετε και χαρτομάντιλα στο γραφείο σας μήπως και χρειαστούν
    7 points
  18. Το άργησα να το ανεβάσω αλλά δεν είχα χρόνο, Specs: CPU: 7900x @ 4,8G RAM : G.Skill Trident Z 32GB RGB @3800 CL15 M/B : ASUS x299 Rampage VI Xtreme GPU : Galax (/ Kfa2) 1080ti HOF PSU: Seasonic 850W Prime Titanium Case : Be Quite! Base 900 Pro Limited Edition White #1060/2000 SSD1: 960 Pro .5TB SSD2: Plextor S3 128GB Water Cooling parts: MonoBlock : EKWB Rampage GPU : Bitspower 1080TI HOF monoblock EK D5 Pump res combo 280 LS EKWB 360 PE EKWB 3*140 Be Quite! Silent Wings 3 PWM 3 * 120 EK Vardar
    7 points
  19. Καινούργιο workstation για προγραμματισμό και εκτενές testing σε VMs.
    7 points
  20. Εφυγα απο την Razer μετα απο χρονια (υπαρχει και σχετικη αγγελια με τα περιφεριακα που ειχα αν καποιος ενδιαφερεται) και πηγα Logitech.Πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες.
    7 points
  21. http://www.gato-audio.com/prd-3.php Για την άλλη μου αγάπη!!!!!!!!
    7 points
  22. Ψιψιψωνάκια Sent from my A0001 using Tapatalk
    7 points
  23. Καλησπέρα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι σταμάτησα να ασχολούμαι με το σαιτ εντελώς και αναλώνομαι διαφορετικά στο κομμάτι της δημιουργίας περιεχομένου. Ήταν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας. Σίγουρα η πανδημία έπαιξε μεγάλο ρόλο - κούρασε αλλά δημιούργησε και πολλές ευκαιρίες, οπότε μόνο για καλό γίνεται χεχε. Τα λέμε! Λουκάς.
    6 points
  24. Κάτι νέο για την Computex... ένας δίσκος μόνο.
    6 points
  25. Δεν είχα δείξει pic του CPU με το χάλκινο καπάκι. Μεγαλύτερο από το μαμά για καλύτερα αποτελέσματα. Sent from my SM-N960F using Tapatalk
    6 points
  26. Ήρθαν και οι μνήμες... άντε ένα ψυγείο από την Ολλανδία μένει που ο Τσιάρτας περπατώντας να το έφερνε θα είχε φτάσει... Sent from my SM-N960F using Tapatalk
    6 points
  27. After a long time, αλλαγούλες Από phanteks enthoo pro, σε ... phanteks enthoo pro ? (TG Edition όμως). i7 8700k, asrock z370 taichi, g.skill ripjaws v 3200, corsair h150i. Το deepcool 360 για leds, και ένα fan controller (lamptron fc5 v2). Κράτησα την 1070 μέχρι νεωτέρας.. (για 1180 με βλέπω). Το τρίγωνο warning TG το έβγαλα, μη βαράτε
    6 points
  28. Ασύρματα όλα γιατί γίνεται.
    6 points
  29. Ιδού το νέο μου παιχνίδι. Αφού η κόρη μου έσπασε το προηγούμενο OnePlus X μου, έπρεπε να αγοράσω ένα καινούργιο. Εδώ είναι το νέο smartphone μου: Xiaomi Redmi Note 5 3gb Ram 32gb Rom Global Edition www.mi.com/en/redmi-note-5
    6 points
  30. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια
    6 points
  31. 1 X 24 pin cable comb = 2 X 8 pin cable combs + 1 X 4 pin cable comb
    6 points
  32. Πάνε περίπου 8 χρόνια από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με το κουτί του υπολογιστή μου και το αγαπημένο μου hobby ! Ήρθε η ώρα λοιπόν να αλλάξω σύστημα και να αναβαθμιστώ οπότε πακέτο πάει και το κουτί , πρέπει να πάρει μερικές αλλαγές και να έρθει πάλι στα μετρα μου, στο μυαλό μου είχα πολλά πράγματα και το 80% απ αυτά πιστεύω θα υλοποιηθούν, αρκετή υπομονή και αρκετές φωτογραφίες που θα σας βάλουν λίγο στο κλίμα ! Πάμε να δούμε λοιπόν πως ήταν και να αρχίζουμε να ξεμοντάρουμε γιατί η δουλειά που θα πέσει είναι αρκετή ! Kαθίστε αναπαυτικά, πάρτε ποπ κόρν, και ξεκινάμε ! Πρώτη μου δουλειά ήταν να αφαιρεθούν οι βάσεις για τα 5.25, έχω στο μυαλό μου για κάτι άνετο minimal και πολύ clean με ελάχιστα καλώδια να φαίνονται. Θα μείνει άσπρο όπως ήταν, μπορώ να πω πως είναι το αγαπημένο μου χρώμα σε ένα τόσο κλασικό case ! Τα usb ports θα αφαιρεθούν για λόγους ομορφιάς και επειδή δεν χρειάζονται εκεί που είναι πλέον ! Όλη η μπροστινή πλευρά θα καλυφτεί με ένα κομμάτι αλουμίνιο το οποίο στην συνέχεια θα βαφτεί άσπρο ! Το κόψιμο έγινε με σέγα και τα τελειώματα με ράσπα για να έρθει να εφαρμόσει τόσο καλά και χωρίς κενά ώστε να μην χρειάζονται εσωτερικές βάσεις για επιπλέον στήριξη ! Στην συνέχεια δημιούργησα ένα απλό σχέδιο που κόβετε και σχετικά εύκολα απλά για να ομορφύνει η μπροστινή όψη ! Στην συνέχεια θα τοποθετηθεί κρυφός φωτισμός ώστε να δείξει πιο εντυπωσιακό και τρισδιάστατο ! Διαβάζεις τι γράφω η μόνος μου μιλάω? Η πρώτη μόντα πέτυχε, το αλουμίνιο στο σασί κολλήθηκε με uv κόλλα περιμετρικά για να γίνει πιο στιβαρό και συνεχίζουμε με τον πάτο που χωρίζει το κάτω μέρος του case με το πάνω ! Αυτό χωρίζεται σε 3 επίπεδα. Πρώτο επίπεδο η λαμαρίνα που θα κλείσει όλες τις τρύπες που είχε η μαμά κατασκευή , θα κολληθεί με epoxy και θα βαφτεί άσπρο ώστε να αντανακλά σωστά το φως ! Δεύτερο επίπεδο, περιμετρικά της λαμαρίνας θα τοποθετηθεί καλύπτρα για να μπει εσωτερικά η άσπρη ledoταινία, αυτή είναι και η βάση για να ακουμπήσει τελευταίο το άσπρο plexiglass, θα μας αποδώσει έναν smooth φωτισμό και καθόλου κουραστικό για τα μάτια ! Το pexiglass μετρήθηκε και κόπηκε ακριβώς στην διάσταση που είναι τα ρακόρ ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους ! Είμαι και λίγο ψείρας, το ξέρω ... Πάμε παρακάτω !! Στο πάνω μέρος του case είχε μια σήτα για να μπαίνουν ανεμιστήρες για πιο σωστό airflow του μηχανήματος , αυτή είχε αφαιρεθεί και είχε κρατηθεί, δεν την είχα βάλει σχεδόν ποτέ γιατί στην θέση του είχα βάλει plexiglass με αποτέλεσμα να έχω θερμοκρασίες που δεν επιθυμούσα εσωτερικά ! Δεν ήξερες, δεν ρώταγες? Παλιά γίνανε αυτά.. Στην περίπτωση αυτή θα χρησιμοποιήσω μόνο την σήτα χωρίς να βάλω ανεμιστήρες οπότε και κόβω ότι παραπανίσιο βρίσκετε και θα το βάψω άσπρο για να ταιριάζει με το υπόλοιπο build ! Ένα μεγάλο κομμάτι της μόντας βρίσκετε στον χώρο που θα στεγάσει το build. Απ' την στιγμή που φύγαν οι βάσεις για τα 5.25 θα πρέπει να κλείσουν μερικά κενά και τρύπες οπότε πρέπει να προεκτείνω το backplate μέχρι τέλος του case , εκεί θα μπούν 2 tank συνδεδεμένα σε σειρά ! ΛΕΤΣ ΓΚ0 Για την συνέχεια έχουμε μια καλύπτρα για το πάνω μέρος το οποίο κλείνουμε στην ουσία την παλιά υποδοχή για το ρεύμα του επεξεργαστή ! (Αν δεν στο έλεγα, δεν θα το έβλεπες καν.. ) Ένα μεγάλο κομμάτι αλουμίνιο κόβετε και εφαρμόζεται για να έχουμε ένα ενιαίο αποτέλεσμα ! Φτάσαμε στο τέλος του εσωτερικού και κατεβαίνουμε στο -1 , εκεί βρίσκετε η θέση του τροφοδοτικού, δίσκων, αντλίας και ενός 4πλου ψυγείου της ΕΚ 480D το οποίο θα πρέπει να το στερεώσουμε με γωνιακές βάσεις για να έρθει πρόσωπο ! Το πρόβλημα ήταν πως ο παλιός fan controller μας εμποδίζει αρκετά οπότε θα πρέπει να αλλάξουμε μερικά πράγματα για να εφαρμόσει και να μην ενοχλεί τα ρακόρ ! Για να δούμε τι θα δούμε ! Πρώτο βήμα ο controller ! ... και αφού το πρόβλημα λύθηκε, πάμε να δούμε τώρα πως θα κάτσει το ψυγείο σε όρθια θέση .. Tελειώνουμε σιγά σιγά κουράστηκες? Δοκιμαστικά fan για ρύθμιση του ύψους ! Μπήκανε και οι βάσεις. Tο ψυγείο σταθεροποιήθηκε όπως έπρεπε και ήθελα χωρίς να ενοχλεί τίποτα! Για την συνέχεια έχουμε γρίλιες και χτενάκια που θα βάλουμε στα καλώδια μας. Για τις γρίλιες των πίσω ανεμιστήρων και τα χτενάκια , να ευχαριστήσω τον Δημήτρη από το THEXLAB που μου τύπωσε ότι χρειαζόμουν για να ολοκληρωθεί αυτό το build ! (Έχει πολύ υπομονή αυτός ο άνθρωπος) Σειρά έχει η τοποθέτηση της βάνας, αυτή θα αδειάζει όλο το κύκλωμα υδρόψυξης για πιο εύκολο καθαρισμό ή upgrade ! Μπαίνουν στην θέση τους και τα 4 fans της ΕΚ (VARDAR F3-120) πάνω στο ψυγείο , όλα συνδεδεμένα σε ένα fan hub για να καταλήξουν σε ένα header της μητρικής και να γίνετε μέσω software η αλλαγή στροφών ! Η βάση της αντλίας τοποθετείται και βιδώνεται στο κάτω μέρος, (swiftech D5) για αποφυγή κραδασμών το κάτω μέρος είναι καλυμμένο με armflex! ... και τέλος έχουμε την βάση αυτή που θα στεγάσει μέσα 2 hdd Μένουνε ακόμα 1-2 εικαστικές αλλαγές και πάμε να το δέσουμε ! Το βάψιμο των 2 ανεμιστήρων (Silverstone 92mm) για το πίσω μέρος του case και την αλλαγή χρώματος στο cpu block ! (Heatkiller 3.0 LT Version) Προέκταση καλωδίων στα rgb led που βρίσκονται στα tank (EK-RES X3 250 RGB), η απόσταση απ' την μητρική ήταν μεγάλη και τα καλώδια κοντά. Τελειώσαμε σχεδόν τα πάντα στο κάτω μέρος, βάζουμε σωλήνες απλούς λαστιχένιους με διάμετρο 1/2 , και προχωράμε ! Το πάνω μέρος θα γίνει όλο με hard tube PETG ! EK-HD PETG Tube 10/12mm 500mm x4 EK-HDC Fitting 12mm G1/4 - White x15 EK-AF Angled 90° G1/4 Black x5 EK-AF X-Splitter 4F G1/4 - Black x1 Μετά από αρκετή ώρα δουλειά κοψίματος και λυγίσματος στους σωλήνες , μπήκαν και εφάρμοσαν τέλεια ! Τελικό αποτέλεσμα ~ https://jmodd.blogspot.com/
    6 points
  33. Διαβάστε το review εδώ.
    6 points
  34. Ακόμη ένα δυνατό αποτέλεσμα από τον Έλληνα overclocker OGS ο οποίος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο 3DMark03 αγγίζοντας 365619 marks με μια GTX 1080 Ti. Το συγκεκριμένο παγκόσμιο ρεκόρ βρισκόταν στο HWBOT, την διαδικτυακή πύλη των overclockers, για περίπου 10 μήνες όμως ήρθε η ώρα να σπάσει από τον Έλληνα overclocker της HwBox Hellas O/C Team OGS - κατά κόσμον γνωστός και ως Σταύρος - ο οποίος με τη χρήση της Coffee Lake πλατφόρμας και μιας GALAX GTX 1080 Ti κατάφερε την πρώτη θέση στο 3DMark03 benchmark. Ο 8700K του έτρεξε στα 7,171 MHz με ψύξη υγρού αζώτου επάνω στην ROG Maximus X Apex μητρική της ASUS. Η κάρτα γραφικών χρονιζόταν στα 2600MHz και τα 1575MHz για τις μνήμες της, ενώ λόγω της παλαιότητας του benchmark ο επεξεργαστής έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα μαζί με μια σειρά από tweaks στο λειτουργικό σύστημα που ήταν τα Windows 7 64-bit. Το αποτέλεσμα των 365619 marks φέρνει τον OGS στην κορυφή της κατάταξης τόσο του benchmark όσο και στην κορυφή της κατάταξης του κόσμου έχοντας μέχρι στιγμής το υψηλότερο σκορ στο HWBOT. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    6 points
  35. Αγορά που ήθελα καιρό να κάνω για να αντικαταστήσω το πανάξιο vigor 2820n Στήθηκε με 2x VDSL 50ρες (COSMOTE+NOVA) τα αποτελέσματα αναμενόμενα....me happy
    6 points
  36. Λογικά θα του κάνω δικό του τοπικ αργά η γρήγορα... https://github.com/stavros-avramidis/8-bit-Computer
    6 points
  37. Περιμενα 5 χρονια + μεχρι να βγαλει η coolermaster αυτο.Σημερα παρελαβα και ειμαι υπερευχαριστημενος:
    6 points
  38. AMD Ryzen 5000 CPUs Gaming Performance Review Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  39. 5 points
  40. Ένα πραγματικό αριστούργημα βασισμένο στο Cosmos II της Cooler Master το οποίο έγινε λευκό και "ντύθηκε" σωστά. Το Cosmos II Mark II από τον Watermod αποτελεί ένα από τα ακριβά και παράλληλα όμορφα αποτελέσματα που μπορεί να έχει κανείς χρησιμοποιώντας σωστά το hardware του. Το Cosmos II βάφτηκε λευκό ενώ ακόμα και το πλαϊνό του διαθέτει ένα μικρό παράθυρο για να χαζέψουμε το hardware στο εσωτερικό και τις ακρυλικές σωληνώσεις του από το custom κύκλωμα της υδρόψυξης της EK Water Blocks.
    5 points