Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/19/2018 in all areas

  1. Αλλαγή από TN σε IPS μετά από αρκετό καιρό Dell U2719D
    9 points
  2. Πάμε τώρα στο CPU. Θέλω να έχω το μεγαλύτερο δυνατό overclockability και τις καλύτερες temps. Oπότε έκανα delid και έτριψα το die σε microfinishing paper 40 micron. Πήρα και ένα καλύτερο καπάκι από το Rock it tool για ακόμα καλύτερες θερμοκρασίες. Αρχικά, έγινε delid το CPU. Όπως βλέπουμε είναι "κολλημένο" οπότε με ένα ξυράφι αφαιρούμε την κόλληση πάνω από το die. Πάντα με προσεχτικές κινήσεις γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να γρατζουνίσουμε κάτι και να χαλάσει το CPU. Στην συνέχεια αφαιρούμε και την μαύρη σιλικόνη από τριγύρω. Για την σιλικόνη δυστυχώς ότι και να δοκίμασα δεν κάνει σωστή δουλειά. Ο καλύτερος τρόπος είναι με το νύχι του αντίχειρα σιγά σιγά. Το αποτέλεσμα είναι αυτό: Πάντα υπάρχει η επιλογή να τελειώσουμε εδώ με τo CPU μιας και το τρίψιμο θα μας δώσει περίπου μόνο 5 βαθμούς πιο κάτω που πιθανότατα τους κερδίζουμε από το χάλκινο καπάκι. Βέβαια, επέλεξα να πάω full out και να τρίψω το die bacause YOLO. Microfinishing χαρτί 40 micron της 3Μ και πάμε. Όταν κάνετε lapping να φροντίζετε να έχετε μια εντελώς λεία επιφάνεια. Εγώ έβαλα ένα κομμάτι γυαλί από κάτο αλλά και το τραπέζι που ήμουν ήταν ευθύ. Μια πάρα πολύ καλή εναλλακτική είναι οι πάγκοι ή τα μάρμαρα/γρανίτες στα μπάνια. Πάντα με λίγο νεράκι για να γλιστράει εύκολα και να αποφύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες από το τρίψιμο και το αποτέλεσμα που έχουμε είναι κάπως έτσι. Η σκόνη δεξιά και αριστερά είναι από το τρίψιμο απλά ξέχασα να την σκουπίσω όταν έβγαλα την pic. Προσοχή! Μην πάτε να τρίψετε το die χύμα. Θα κάνετε 10 απαλά περάσματα πρώτα και μετά δοκιμάστε να δείτε ότι το CPU λειτουργεί. Μετά συνεχείστε στο ίδιο μοτίβο και πάντα δοκιμάζετε. Μετά από 6-7 φορές πρέπει να είναι οκ. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν το τρίψετε υπερβολικά ή άγρια να χαλάσει το CPU. Στη συνέχεια βάζουμε liquid metal πάστα στο die, την απλώνουμε και βάζουμε το καπάκι. Βρίσκουμε που πατάει το die στο καπάκι και βάζουμε κι εκεί liquid metal. Almost there! Bάζουμε σιλικόνη στο καπάκι και το ακουμπάμε στο die να κολλήσει. Άλλοι βάζουν κάτι με βάρος πάνω από το die και το αφήνουν 10 ώρες να κολλήσει. Εγώ προτίμησα να το βάλω στο socket της μητρικής και το άφησα όλο το βράδυ. Ξέχασα να πάρω pics από το τελικό αποτέλεσμα ? οπότε αναμονή μέχρι να φτάσουν όλα τα parts για να λύσω το PC και να στήσω την υδρόψυξη. Φτου φτου μέχρι στιμγής και πάνε 2-3 εβδομάδες το CPU λειτουργεί απροβλημάτιστα και 60-65C σε φορτίο(games) όλα stock σε αερόψυκτρα. Έχω κρατήσει αποτελέσματα από prime95 από το ίδιο CPU οπότε όταν τελειώσω την υδρόψυξη θα τα ποστάρω να δούμε τις διαφορές από το delid αλλά και από ένα ΑΙΟ vs μιας custom υδρόψυξης.
    8 points
  3. Μόλις μπήκε σπίτι της... Τα υπόλοιπα κατά Τρίτη-Τεταρτη. 
    8 points
  4. Μιας και μπαίνει το νέο έτος είπα μετά από χρόνια να στήσω ένα gaming PC σε κουτί και με υδρόψυξη. Μέχρι τώρα ήμουν με σύστημα πάνω σε κανά benchtable που έπιανε σκόνη και γενικά μου την έδινε. Η χρήση θα είναι καθαρά για gaming μιας και παίζω αρκετά PUBG τελευταία. Πολύ γρήγορα το hardware θα είναι: Ζ390 ΑORUS MASTER Intel Core i9-9900K AORUS GTX 2080Ti XTREME Μνήμες θα δω αν μπορώ να βρω κάπως τις Royal διαφορετικά θα δω. Το σχέδιο είναι αρχικά να μπει μόνο το CPU σε νερό μιας και από όσο είδα οι 2080 Τis δεν κερδίζουν κάτι σε νερό. Η φασαρία δεν με ενοχλεί μιας και φοράω ακουστικά όταν παίζω. Κουτί θα είναι το Corsair 570X με τα mirror black παράθυρα και προφανώς oι LL ανεμιστήρες της Corsair γιατί χωρίς RGB δεν μπορώ να ζήσω Tα parts της υδρόψυξης θα είναι όλα από την Bitspower. Λόγω της συνεργασίας μου μέσω της δουλειάς είδα ότι τα parts που έχουν είναι πολύ ποιοτικά. Το build δεν θα έχει ούτε mods, ούτε κοψίματα ούτε τίποτα σχετικό. Όπως είναι τα parts θα μπουν και απλά να γίνει ένα overpowered PC για gaming με hard tubing. Ελπίζω επιτέλους να έχω ένα PC σε κουτί που θα το αφήσω όπως είναι χωρίς να αλλάξω κάτι για πολύ καιρό. Πιθανότατα κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αλλά θα το προσπαθήσω. Από αύριο pics με κάποιο μικρο-progress μέχρι να έρθουν τα πάντα.
    7 points
  5. Επιτέλους σιγά σιγά αποσύρω τα usb 2.0 φλασάκια μου γιατί οι χρόνοι αντιγραφής είχαν αρχίσει να γίνονται ανυπόφοροι (σε μεγάλα αρχεία πάντα). Το SanDisk Ultra Flair 64GB είναι εξαιρετικά τίμια επιλογή στα 13€ και με 5 χρόνια εγγύηση.
    7 points
  6. Επιτέλους ήρθε η κάρτα. Ναι, ακόμα και στην Ταϊβάν είναι δυσεύρετες hahah Περιμένω ακόμα 2-3 μικροπραγματάκια και στήνω. Ελπίζω να έρθουν πριν την Πρωτοχρονιά γιατί θέλω να παίξω PUBG
    7 points
  7. Χαιρετώ το forum. Μετά από καιρό επιστρέφω στο modding και ξεκινώ με το project "Necromancer". Είναι ένα σύστημα με θέμα το necromancer class από το diablo 3 με custom υδρόψυξη και 3d printed accesories. Να ευχαριστήσω πολύ την Cooler Master που συμφώνησε να βοηθήσει στο project από την αρχή με μερική χορηγία! Ακολουθεί λίστα με εξαρτήματα: Κουτί: Cooler Master MC500M Μητρική: Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming WiFi Επεξεργαστής: Intel i7 8700k Μνήμη: G.Skill Trident Z 32GB DDR4-3200MHz Κάρτα γραφικών: MSI GeForce GTX 1080 Aero 8G OC Αποθήκευση δεδομένων: Samsung 970 EVO NVMe 500GB + Sandisk Ultra II 240 Sata 3 SSD + 2TB WD Black Τροφοδοτικό: Corsair RM 750i Υδρόψυξη: EK Fluid Gaming A240G + EK-FG 240 expansion pack Οπτικά μέσα: Pioneer Blu-Ray 3D Recorder Dual Layer Αξεσουάρ: Cooler Master vertical GPU holder with riser cable, 3x CoolerMaster MasterFan MF120R RGB 120mm Παρέλαβα κάποια κομμάτια στο εργαστήρι, οπότε ας ξεκινήσουμε το στήσιμο και τις δοκιμές. Πρώτη τοποθέτηση μητρικής στο κουτί Πρώτο μικρό mod αφαίρεση πορτοκαλί χρώματος από το back io cover. Νομίζω θα το περάσω ένα δεύτερο χέρι τρίψιμο. Μαύρη μητρική, RGB φωτισμός και πορτοκαλί λορίδα στο κάλυμμα; Gigabyte dear, why? Συγχωρεμένη όμως, γιατί γενικά είναι πολύ καλή μητρική. Έτοιμος να ξεκινήσω το sleeving για τα καλώδια και βλέπω το παρακάτω "ευχάριστο" θέαμα. Είναι γνωστό το "θέμα εμφάνισης sleeve με πυκνωτές" και οι πυκνωτές είναι φυσικά για το voltage ripple. Δεν είναι σημαντικό το πρόβλημα αν αφαιρεθούν, αλλά όσο λιγότερο πειράξω τα καλώδια τόσο το καλύτερο. Θα πω περισσότερα για τη λύση που επέλεξα για το build αργότερα. Ξεκίνησα με το 8-pin της μητρικής, με το κλασσικό μου κόλπο χαρτοταινία στα δάχτυλα για να πιάνω λιωμένο paracord χωρίς να καίγομαι. Άφησα τον πυκνωτή να φαίνεται, γιατί μετά θα εκτυπώσω στον 3d εκτυπωτή κάλυμμα που θα στερεώνεται με βίδες στον ανεμιστήρα του πάνω ψυγείου και θα χρησιμοποιηθεί και σαν οδηγός για καλώδια και τον σωλήνα της υδρόψυξης. Όσο όμως δεν έχω την υδρόψυξη για να μετρήσω αποστάσεις και διαστάσεις για το κάλυμμα, δεν μπορώ να ξεκινήσω την σχεδίασή του. Οπότε ξεκίνησα σχεδίαση καλύμματος για το μπροστά usb και 24-pin με αρκετές δοκιμαστικές εκτυπώσεις για έλεγχο εφαρμογής. Παρέλαβα μνήμες και μαύρο ματ βινύλιο. Έκοψα plexiglass και εκτύπωσα fan grill που σχεδίασα για τον πίσω ανεμιστήρα. Αυτή τη στιγμή το build είναι στην παρακάτω κατάσταση Επόμενα μικρά βήματα όσο περιμένω να παραλάβω hardware: -Μικρό video timelapse του build log μέχρι τώρα. (έχω κάνει το record, μένει να κάνω το edit) -Συνέχιση σχεδιασμού καλύμματος για κρύβει και τα καλώδια του blu-ray. -Καλώδιο GPU με καθαρά καλώδια ενός 6+2pin στο τέλος και όχι αλυσιδωτό δεύτερο τερματικό όπως είναι τώρα. Αναμένω παραλαβή GPU σε 3 μέρες περίπου, SSD σε 2 και υδρόψυξης την άλλη εβδομάδα. Αυτά μέχρι στιγμής. Valar makeris!
    7 points
  8. Νέο τηλέφωνο μετά από 4 χρόνια [emoji23][emoji23] Sent from my A0001 using Tapatalk
    7 points
  9. Το δίδυμο Σταύρος και Φίλιππος ξυπνούν μνήμες από το 2008 και την αντίστοιχη πρωτιά του Hipro5. Με το τελευταίο στρατηγικό bench session, τα παιδιά βρέθηκαν στην κορυφή του overclockers league με περισσότερους από 4700 πόντους ξεπερνώντας τον ανίκητο μέχρι σήμερα Kingpin της PURE. Οι OGS που αποτελούν μέρος της HwBox Hellas O/C Team ανάρτησαν πριν από λίγες ώρες ένα 3DMark03 με Quad Crossfire χρησιμοποιώντας τέσσερις Radeon HD 7970 σε ένα σύστημα με τον Core i7 8700K που έτρεχε στα 7169,4 MHz, με ψύξη υγρού αζώτου. Το Hall of Fame, κάποτε. Στο σύστημα με τα Windows 7 64-bit, βρέθηκαν οι κατάλληλοι drivers και οι κάρτες έτρεξαν σε x4 ταχύτητα καταφέρνοντας όμως ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα που τους έβαλε παράλληλα και στην κορυφή του 4x GPU rank για το 3DMark03. Έτσι όλα τα top αποτελέσματα στο 3DMark03 κατέχονται για την ώρα από τους OGS. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    7 points
  10. Aυτό με το ένα κεράκι κάτω από τα 50 πρέπει να καταργηθεί
    7 points
  11. Μέχρι πέρυσι πλήρωνες +1800ευρώ για 10πυρηνο και φέτος 1500 για 32πύρηνο είναι πολλά?
    7 points
  12. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είμαι από τους τυχερούς που πρόλαβαν την επανάσταση του home computing στην χώρα μας. Δεν το γράφω αυτό από συναισθηματική άποψη μόνο, αλλά και από πρακτική. Είχαμε την ευκαιρία όλοι εμείς να μάθουμε (αναγκαστικά) τι είναι και πώς λειτουργεί ένας υπολογιστής, να γράψουμε κώδικα για να πετύχουμε αυτό που θέλαμε, να hack-άρουμε και εν τέλει να αποκτήσουμε γνώσεις που η σημερινή γενιά δεν έχει την ευκαιρία να αποκτήσει το ίδιο εύκολα. Με τον όρο «εύκολα» δεν εννοώ ότι οι γνώσεις αυτές δεν είναι προσβάσιμες σήμερα, το αντίθετο μάλιστα. Εννοώ ότι το πιθανότερο είναι ότι ένας νέος χρήστης σήμερα -το πιθανότερο είναι ότι- θα παραμείνει χρήστης-καταναλωτής και όχι γνώστης. Όταν το 1986 απέκτησα το πρώτο μου home micro, έναν Amstrad CPC 6128, αυτός συνοδευόταν από ένα ογκοδέστατο manual 520 σελίδων(!!!), το οποίο όχι μόνο σου εξηγούσε το πώς θα λειτουργήσεις το σύστημα, αλλά έφτανε να είναι και ένα πλήρες εγχειρίδιο της γλώσσας προγραμματισμού BASIC, εισαγωγής στα λειτουργικά συστήματα (CP/M), αλλά και ανάλυσης προχωρημένων θεμάτων για υπολογιστές. Διαβάζοντας και κατανοώντας αυτό το εγχειρίδιο (ήταν μεταφρασμένο στα ελληνικά), έφτανες να είσαι ισάξιος γνωστικά με αυτούς που τελείωναν τμήματα Πληροφορικής στα ΑΕΙ εκείνης της εποχής (το γράφω αυτό μετά λόγου γνώσεως). Το περίεργο (με την έννοια της αναζήτησης) παιδί Δ’ Δημοτικού εκείνης της εποχής είχε τη δυνατότητα να ανακαλυψει γνώσεις, κάτι που δεν ισχύει σήμερα που όλα είναι out-of-the-box έτοιμα. Για να προχωρήσω στο κυρίως θέμα αυτού του άρθρου, θα πρέπει να αναφέρω ότι τις τελευταίες μέρες με έπιασε μια ιδιαίτερη νοσταλγία για την εποχή εκείνη. Τυχαία υπέπεσαν στην αντίληψη κάποια κανάλια στο youtube που ασχολούνται με retro computing, restoration κτλ., αφενός πολύ επαγγελματικά, αφετέρου φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι (ένα μάλιστα έχει 700k+ συνδρομητές!). Τα παρακολουθώ μανιωδώς και μοιραία μπήκα στον πειρασμό να ψάξω και να βρω τον Amstrad 6128 που έχω ακόμα στο πατάρι του πατρικού μου. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας τελικά με «λογίκεψαν» και κατέληξα στο να ψαχτώ με το θέμα των emulators στο αγαπημένο μου λειτουργικό, το Linux. CPC emulators στο LINUX Ενώ στο linux, μπορείς να βρεις εύκολα native emulators για άλλες πλατφόρμες, μέσα από τους software managers των δημοφιλών διανομών, δυστυχώς για τα CPC δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα. Στα windows υπάρχουν οι εξαιρετικοί winAPE και caprice32 με άπειρες δυνατότητες, τους οποίους βρίσκεις και κατεβάζεις πολύ εύκολα. Στο Linux μετά από αρκετό ψάξιμο (όχι εύκολα) μπορείς να βρεις κάποια projects τα οποία είναι παρατημένα εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να πρέπει να φτύσεις αίμα με ξεχασμένες από τον Θεό βιβλιοθήκες και κονσόλα. Κατάφερα να λειτουργήσω τον CPCemu 1.7 και τον ArnoldTNG, αλλά η συνολική εμπειρία δεν έφτανε στο σημείο που θα ήθελα. Κάποιοι τύποι ασχολούνται και με τον caprice32 για Linux, αλλά το αποτέλεσμα της δουλειάς τους πάει άκλαυτο διότι έχουν ανεβασμένο το source στο github και ουδείς θεωρώ θα κάτσει να ασχοληθεί με εγκατάσταση των dependencies και το τελικό compilation του κώδικα. (Ρε φίλε την έκανες που την έκανες τη δουλειά, φτιάξε και ένα deb για τον τελικό χρήστη….) Η επόμενη προσπάθειά στα πλαίσια της αναζήτησής μου αυτής ήταν να δω μέσω VM τι μπορώ να κάνω. Ξεκίνησα το win10 vm που έχω και εγκατέστησα τον winAPE. Φαινότα τέλειος, μέχρι που διαπίστωσα ότι υπάρχουν προβλήματα με stuttering στην κίνηση των παιχνιδιών (όχι στον ήχο) λόγω των direct-something τεχνολογιών που χρησιμοποιεί. One emulator to rule them all! Επανήλθα λοιπόν στο native Linux, αποφασισμένος να βρω και να δουλέψω κάποιον emulator, ώστε να γράψω αυτό το «how-to». Στις αναζητήσεις που έκανα έπεσα πάνω σε κάποιο post που προτεινε τη χρήση του MAME arcade emulator, χωρίς όμως να γράφει λεπτομέρειες. Αρχικά παραξενεύτηκα, καθώς γνώριζα ότι ο MAME είναι για τα arcades, μετά όμως θυμήθηκα ότι τα περισσότερα από αυτά τρέχουν σε Z80, τον επεξεργαστή των CPC! Οπότε με περαιτέρω ψάξιμο ανακάλυψα πώς να το καταφέρω. Μάλιστα όλες οι οδηγίες που βρήκα περιελάμβαναν βαριά χρήση κονσόλας, αλλά εδώ αποφάσισα να διαφοροποιηθώ: Πιστός στη άποψή μου ότι επιτέλους όλοι οι hardcore «λινουξάδες» πρέπει να σταματήσουν να κάνουν επίδειξη γνώσεων αν επιθυμούν κάποτε το linux να γίνει mainstream, θα γράψω αναλυτικά τις (πολύ απλές) οδηγίες για χρήση του MAME ως CPC emulator χωρίς μια γραμμή σε κονσόλα! Όλα θα γίνουν από GUI. Σημειώνω ότι με τις παρακάτω οδηγίες δεν επηρεάζεται καθόλου η λειτουργικότητα του MAME ως arcade emulator, μπορεί δηλαδή άνετα να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα για τα αγαπημένα σας arcades και για CPC emulation. CPC EMULATION μέσω MAME Οι οδηγίες που παραθέτω υλοποιήθηκαν σε Linux Mint 19 cinnamon (Ubuntu 18.04 based) και λογικά λειτουργούν απαράλλαχτα σε όλες τις ubuntu based διανομές. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα εφαρμογής αυτών των οδηγιών σε κάθε διανομή που διαθέτει στον software manager της τον MAME emulator. Εγκατάσταση του ΜΑΜΕ από το software center της διανομής. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο βήμα είναι απλό. Πάμε στον software manager, στο πεδίο της αναζήτησης γράφουμε “mame”, επιλέγουμε τον emulator και πατάμε install. Τόσο απλά. Κατεβάζουμε και αντιγράφουμε στο αντίστοιχο φάκελο τις ROMS για τα CPC μηχανήματα. Προσοχή αυτό το βήμα δεν έχει σχέση με τα παιχνίδια. Οι εν λόγω ROMS αφορούν στο emulation του μηχανήματος και όχι επιπρόσθετου λογισμικού. Τις ROMS για όλα τα CPC μηχανήματα για MAME μπορούμε να τις βρούμε εδώ. Αν δεν γνωρίζετε που είναι ο φάκελος των ROMS του MAME emulator, όπου πρέπει να αποσυμπιεστεί το αρχείο που μόλις κατεβάσατε, μπορείτε να το βρείτε μέσω από το UI του MAME. Οπότε μόλις εντοπίσετε τους φακέλους, πάτε εκεί από το desktop της διανομής σας (ή δημιουργείτε νέο φάκελο όπου θέλετε και πατάτε save configuration πριν βγείτε από την εφαρμογή) και χύμα αποσυμπιέζετε το αρχείο με τις CPC ROMS που μόλις κατεβάσατε. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, μπορούμε να μπούμε σε περιβάλλον CPC κανονικά και να κάνουμε ό,τι κάναμε και στο πρωτότυπο home micro. Εδώ να σημειώσουμε ότι λόγω emulation του πληκτρολογίου, δεν θα λειτουργεί το πλήκτρο tab για να μπούμε στο menu του UI, αντ’ αυτού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το scroll lock και αμέσως μετά το tab. Στο linux mint, επειδή το scroll lock είναι κλειδωμένο για άλλη χρήση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πλήκτρο insert και αμέσως μετά το tab. Και από games τι γίνεται; Μπορείτε να κατεβάσετε με μια απλή αναζήτηση στο google (υπάρχουν και dedicated retro sites) οποιαδήποτε εφαρμογή ή game επιθυμείτε (αρχεία dsk) και μετά να το φορτώσετε στον emulator. Προσωπικά έχω κατεβάσει τη συλλογή GoodCPC v2.02 που περιλαμβάνει ΟΛΟ το λογισμικό που έχει κυκλοφορήσει για CPC οπότε μπορώ να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου ανακαλύπτοντάς το…. Χεχεχεχεχε. Πώς φορτώνουμε μια "δισκέτα" dsk; Από τον file manager της πιο πάνω εικόνας, απλά επιλέγουμε floppy1 και «δείχνουμε» στον αντίστοιχο φάκελο που υπάρχει το dsk αρχείο. Μετά οι.... γνώστες ελπίζω να θυμούνται τις εντολές cat και run... Κλείνοντας, να αναφέρω ότι ο MAME έχει τη δυνατότητα με ανάλογη διαδικασία να εξομοιώσει ΟΛΑ τα home micros της εποχής, όποιο μοντέλο τραβάει η ψυχή σας (Spectrum, Amiga, Atari ST κτλ). Για τον Amstrad CPC 6128 να αναφέρω ότι όποιο παιχνίδι δοκίμασα έτρεχε με 100% σωστό emulation (ταχύτητα, γραφικά, ήχος), ενώ οι δυνατότητες παραμετροποίησης είναι πολλές και ξεφεύγουν από τον στόχο αυτού του άρθρου. Σε όσους επιλέξουν να ασχοληθούν, εύχομαι… καλές αναμνήσεις και καλού κακού έχετε και χαρτομάντιλα στο γραφείο σας μήπως και χρειαστούν
    7 points
  13. Καλησπέρα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι σταμάτησα να ασχολούμαι με το σαιτ εντελώς και αναλώνομαι διαφορετικά στο κομμάτι της δημιουργίας περιεχομένου. Ήταν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας. Σίγουρα η πανδημία έπαιξε μεγάλο ρόλο - κούρασε αλλά δημιούργησε και πολλές ευκαιρίες, οπότε μόνο για καλό γίνεται χεχε. Τα λέμε! Λουκάς.
    6 points
  14. Κάτι νέο για την Computex... ένας δίσκος μόνο.
    6 points
  15. Δεν είχα δείξει pic του CPU με το χάλκινο καπάκι. Μεγαλύτερο από το μαμά για καλύτερα αποτελέσματα. Sent from my SM-N960F using Tapatalk
    6 points
  16. Ήρθαν και οι μνήμες... άντε ένα ψυγείο από την Ολλανδία μένει που ο Τσιάρτας περπατώντας να το έφερνε θα είχε φτάσει... Sent from my SM-N960F using Tapatalk
    6 points
  17. After a long time, αλλαγούλες Από phanteks enthoo pro, σε ... phanteks enthoo pro ? (TG Edition όμως). i7 8700k, asrock z370 taichi, g.skill ripjaws v 3200, corsair h150i. Το deepcool 360 για leds, και ένα fan controller (lamptron fc5 v2). Κράτησα την 1070 μέχρι νεωτέρας.. (για 1180 με βλέπω). Το τρίγωνο warning TG το έβγαλα, μη βαράτε
    6 points
  18. Ασύρματα όλα γιατί γίνεται.
    6 points
  19. Ιδού το νέο μου παιχνίδι. Αφού η κόρη μου έσπασε το προηγούμενο OnePlus X μου, έπρεπε να αγοράσω ένα καινούργιο. Εδώ είναι το νέο smartphone μου: Xiaomi Redmi Note 5 3gb Ram 32gb Rom Global Edition www.mi.com/en/redmi-note-5
    6 points
  20. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια
    6 points
  21. Διαβάστε το Review Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  22. AMD Radeon RX 6800 XT GPU Review: The Next Gen Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  23. AMD Ryzen 5000 CPUs Gaming Performance Review Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  24. 5 points
  25. Ακόμη μια γενιά φαίνεται πως θα υποστηρίξει το AM4 socket της AMD, όπως αυτή των Ryzen 4000 που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους. Μέσα από την επίσημη παρουσίαση του chipset, έχουμε την πρώτη ένδειξη πως το B550 αλλά και το X570 της high end κατηγορίας θα υποστηρίζουν τους μελλοντικούς Zen 3 επεξεργαστές της AMD, μια απορία που δεν είχε αναφερθεί ξεκάθαρα από εκπρόσωπο της εταιρίας. Τη πληροφορία μαθαίνουμε από τα επίσημα slides της AMD που σχετίζονται με την ανακοίνωση του B550 chipset μαζί με τους νέους Ryzen 3 3100 και Ryzen 3300X που δοκιμάσαμε και στο HwBox και μητρικές βασισμένες σε αυτό θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων τον Ιούνιο, με αναμενόμενες τις καθυστερήσεις ελέω κορονοιού. Εδώ γίνεται γνωστό ότι τόσο το B550 όσο και το X570 θα υποστηρίξουν κανονικά και την επόμενη γενιά επεξεργαστών της AMD, οι οποίοι θα βασίζονται στην Zen 3 αρχιτεκτονική και θα εμφανιστούν προς το τέλος του 2020, φέροντας ταυτόχρονα την επωνυμία Ryzen 4000. Σημειώνεται ότι οι τωρινοί APUs που υπάρχουν με την ίδια ονομασία αφορούν Zen 2 προϊόντα και για την ώρα βρίσκονται μόνο σε laptop form factor ενώ πλαισιώνονται από Vega GPUs. Η Zen 3 αρχιτεκτονική υπόσχεται αρκετές βελτιώσεις στη ταχύτητα αλλά και ενοποιημένη τοπική μνήμη cache για ταχύτερη πρόσβαση σε αυτή, ενώ επιπλέον βελτιώσεις στο εσωτερικό θα προσθέσουν αρκετά στο κομμάτι των επιδόσεων. AMD. Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  26. Η AMD ενίσχυσε την οικογένεια επεξεργαστών AMD EPYC 2ης γενιάς με τρεις νέους επεξεργαστές που παρέχουν κορυφαία απόδοση ανά πυρήνα και σημαντική αξία για εμπορικά HPC, βάσεις δεδομένων και μεγάλου φόρτου infrastructure workloads. Οι AMD EPYC 7F32 (8 cores), 7F52 (16 cores) και 7F72 (24 cores) συνδυάζουν την αρχιτεκτονική AMD Infinity με πυρήνες “Zen 2” υψηλότερης ταχύτητας, καθιστώντας τα ως τα κορυφαία x86 server CPUs σε επίπεδο απόδοση ανά πυρήνα. Οι επιδόσεις των νέων επεξεργαστών προέρχονται από μια ισορροπημένη αρχιτεκτονική η οποία συνδυάζει υψηλής απόδοσης «Zen 2» πυρήνες, καινοτομίες στη σχεδίαση όπως η PCIe 4 και DDR4-3200Hz RAM και η αρχιτεκτονική AMD Infinity, παρέχοντας στους πελάτες τη βέλτιστη απόδοση του συστήματος με καλύτερη απόδοση σε πραγματικά σενάρια χρήσης. Οι λεπτομέρειες των νέων επεξεργαστών παρατίθενται παρακάτω. Υφιστάμενοι OEMs αλλά και νέοι συνεργάτες έχουν ήδη ενσωματώσει τη νέα σειρά EPYC 7Fx2 επεξεργαστών της AMD, όπως: Dell Technologies – Θα υποστηρίξει και τους 3 επεξεργαστές σε όλο το lineup Dell EMC PowerEdge servers βασισμένο σε AMD EPYC. HPE – Θα υποστηρίξει και τους 3 επεξεργαστές στα HPE Apollo 2000 Gen10 Plus σύστημα, HPE ProLiant DL385 Gen10 Plus server και HPE ProLiant DX servers, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. IBM Cloud – Το πρώτο cloud provider που θα υποστηρίξει τους επεξεργαστές, διαθέσιμα το Q2. Lenovo – Θα υποστηρίξει τους νέους AMD EPYC 7Fx2 processor στις πλατφόρμες ThinkSystem SR635 και SR655. Microsoft – Αναγνωρίζει τον αντίκτυπο των νέων AMD EPYC 7Fx2 επεξεργαστών, παρέχοντας στους πελάτες της data platform της Microsoft την καλύτερη δυνατή εμπειρία, συμπεριλαμβάνοντας μέχρι και 17% υψηλότερο SQL Server® TPM ανά απόδοση πυρήνα. Nutanix – Το Nutanix HCI software θα υποστηριχθεί σε επιλεγμένους HPE ProLiant servers που βασίζονται σε AMD EPYC εντός του Μαΐου και στο Q3 στους HPE ProLiant DX servers. Supermicro – Ετοιμάζει την πρώτη της Super Blade πλατφόρμα βασισμένη σε 2nd Gen AMD EPYC με άμεση υποστήριξη για τους νέους EPYC 7Fx2 επεξεργαστές. VMware – Υποστηρίζει τους νέους 2nd Gen AMD EPYC 7Fx2 επεξεργαστές, με πρόσβαση των πελατών σε ισχυρές virtualization πλατφόρμες. AMD Press Release Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  27. Όταν η Cooler Master επιτρέπει την περιστροφή του motherboard tray, κάποιοι περιστρέφουν το κουτί γύρω από αυτό! Το σύστημα του NeSSa ή αλλιώς των SS Mods βασίζεται στο Cosmos C700P της Cooler Master και είναι ένα από αυτά που διακρίνονται ήδη στον case modding διαγωνισμό της Cooler Master, CMWS19 (World Series). Το όνομα του build, Zorog και σύμφωνα με τον NeSSa στόχος του είναι να δείξει στον κόσμος τις δυνατότητες που υπάρχουν για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, δίνοντας παράλληλα ιδέες στους κατασκευαστές που παρακολουθούν. Το σύστημα περιλαμβάνει μια μητρική ROG Zenith Extreme της ASUS παρέα με έναν Threadripper 1920X όπως αι δύο ASUS GTX 1080 Ti σε διάταξη SLI. Πέρα από αυτό στο σύστημα τοποθετήθηκε το τροφοδοτικό ROG Thor 1200W Platinum ενώ στο C700P έγιναν άφθονες εικαστικές παρεμβάσεις για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα των εικόνων. Πέρα από τα καλύμματα στο πλαϊνό παράθυρο βλέπουμε και μια καλαίσθητη custom υδρόψυξη με hardtubes όμορφα τακτοποιημένα στο εσωτερικό του συστήματος. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  28. Θα το εκτιμήσουν οι rappers στην Αμερική.
    5 points
  29. Φτάνουμε στο τέλος ευτυχώς. Μένει να αγοραστεί M.2 αλλά είναι σε έλλειψη οπότε μετά της 20 του μήνα, να έρθουν καλώδια από cablemod και να μπει περιμετρικά μια addressable led ταινία γιατί χωρίς RGB μισές δουλειές κάνουμε. Σκέφτομαι ακόμα αν πρέπει να συνδέσω το RGB του μπλοκ. Το project θα ονομαστεί aegean γιατί δεν ξέρω αλλά έκλεισε αυτό χαχα. Το cover του ψυγείου έχει δουλειά ακόμα αλλά δεν θα σας πω πως θέλω να το κάνω γιατί δεν ξέρω αν πετύχει. Θα δούμε.
    5 points
  30. Ο υποτιθέμενος νέος επεξεργαστής της AMD για το AM4 socket εμφανίστηκε σε benchmark και εκτός των υψηλών ρολογιών διαθέτει συνολικά 24 threads. Όχι ότι ο τωρινός οκταπύρηνος CPU της AMD, Ryzen 7 2700X είναι 'λίγος', όμως όπως φαίνεται ο αγώνας για περισσότερους πυρήνες στη mainstream πλατφόρμα συνεχίζεται ακάθεκτος παρά την όποια 'αδυναμία' του λογισμικού να δει και να εκμεταλλευτεί τον αριθμό τους. Σύμφωνα με entry στη βάση δεδομένων του User Benchmark ένας τρίτης γενιάς Ryzen με την Zen 2 αρχιτεκτονική φαίνεται πως βρίσκεται ήδη στα χέρια μερικών τυχερών οι οποίοι πραγματοποιούν διάφορες δοκιμές. Στο αποτέλεσμα φαίνεται το αποτέλεσμα single core (116), το quad core (374) και το multi core (1741) δείχνοντας έτσι τις επιδόσεις του επεξεργαστή σε διάφορα σενάρια χρήσης. Ο CPU με την κωδική ονομασία 2D3212BGMCWH2_37 / 34_N τρέχει στα 3.4GHz (base clock) ενώ ο μέσος όρος του boost clock ανερχόταν στα 3.6GHz σε όλους τους πυρήνες. Ανάμεσα στα στοιχεία του επεξεργαστή βρίσκουμε και την ύπαρξη 32MB L3 cache που αν αληθεύει τότε θα έχουμε να κάνουμε με δύο 8-πύρηνα dies εκ των οποίων το ένα θα έχει τους μισούς πυρήνες ενεργοποιημένους, αλλά ολόκληρο το pool της L3 μνήμης. Αξίζει να θυμίσουμε πως στη νέα γενιά η AMD υλοποιεί μια multi die σχεδίαση έχοντας το I/O κομμάτι σε ξεχωριστό die και με λιθογραφία 14nm, ενώ οι πυρήνες μαζί με τις ταχύτατες caches τους θα κατασκευάζονται στα 7nm της TSMC. Από τις πρώτες εικόνες των chip καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει χώρος στο package και για τη τοποθέτηση επιπλέον die, οπότε δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να δούμε και έναν πλήρη 16-πύρηνο με 32 threads επεξεργαστή στο AM4 socket της AMD. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  31. Έπεσε δουλειά plus κινέζικη πρωτοχρονιά plus διακοπές οπότε πήγε λίγο πίσω αυτό. ΑΛΛΑ τις τελευταίες 3 ημέρες ασχολούμαι μαζί του. Μπήκαν τα περισσότερα parts της υδρόψυξης. Έγιναν και οι σωλήνες. Πρώτη φορά δοκιμάζω bends σε hard tubing αλλά είναι πιο εύκολο από ότι φαίνεται. Διπλό bend στον ένα σωλήνα, αυτό δεν βγήκε με την πρώτη αλλά λογικό. Γενικά measure twice, bend/cut once. Πολύ βασικό να έχετε και τα σωστά εργαλεία. Έγινε και ένα test με distilled water και όλα καλά. Πιστεύω ότι ήμουν αρκετά τυχερός μιας και όλα ήρθαν σε ευθεία με μερικά 90° fittings. Και επιτέλους μετά από 2 μήνες έβγαλα και την 2080 Ti από το κουτί της χαχαχαχ Το μόνο που μένει τώρα είναι βάλω τον SSD αλλά θέλω να τελειώσω με λεπτομέρειες όπως τα καλώδια που τελικά θα παραγγείλω ώστε να αποφύγω τα extensions που κάνουν το cable management απίθανα δύσκολο στο κουτί αυτό. Γενικά, είμαστε σε αυτό το σημείο. Καλώδια, υγρό και να δω αν γίνεται να κάνω κάτι με τις γρατζουνιές στο πάτωμα του κουτιού γιατί3 μου την δίνουν χαχα
    5 points
  32. Διαβάστε το review εδώ.
    5 points
  33. έλα έλα σου χω κι άλλο:
    5 points
  34. Το ερευνητικό κέντρο της Φιλανδίας, (Center for Science) παρουσίασε τον νέο του υπερυπολογιστή ο οποίος ενσωματώνει πάνω από 3.000 AMD EPYC επεξεργαστές! Το Επιστημονικό Κέντρο της Φιλανδίας αναβαθμίζεται σημαντικά με τον νέο του supercomputer που έρχεται να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του ενώ είναι αρκετά ταχύτερος από το προηγούμενο cluster που χρησιμοποιούνταν στο κέντρο. Το σύστημα αποτελείται από 3125 EPYC επεξεργαστές κωδικής ονομασίας Rome, με 64 πυρήνες έκαστος κάτι που μας οδηγεί στον συνολικό αριθμό των 200.000 πυρήνων. Οι θεωρητικές επιδόσεις του συστήματος αγγίζουν τα 6.4 petaflops και το σύστημα είναι το ένα από τα δύο σκέλη που θα αναβαθμίσει το CSC. Οι Rome επεξεργαστές της AMD είναι ολοκαίνουριοι, αξιοποιούν το PCIe 4.0 standard και είναι προϊόν της νέας σχεδίασης της AMD Zen 2 με όλες τις αρχιτεκτονικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα το I/O die που παίζει κεντρικό ρόλο στο chip με τους πυρήνες να βρίσκονται τοποθετημένοι στη περίμετρό του. Η συντήρηση των συστημάτων όπως και το κέλυφός τους ανήκει στην Atos, ενώ θα ηγηθεί της δεύτερης φάσης της αναβάθμισης που θα περιλαμβάνει Intel Cascade Lake Xeon το 2020. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  35. Το Höchstleistungsrechenzentrum, ή πιο εύκολα, High-Performance Computing Center που βασίζεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας στήνει έναν νέο υπερυπολογιστή με τη βοήθεια της AMD. Το σύστημα που θα στηθεί στο Ινστιτούτο Ερευνών της Στουτγάρδης περιλαμβάνει ήδη έναν από τους ταχύτερους υπερυπολογιστές του κόσμου, όμως σύντομα θα λάβει μια αναβάθμιση με επεξεργαστές Zen 2 αρχιτεκτονικής της AMD. Οι κωδικής ονομασίας Rome επεξεργαστές της AMD θα βρεθούν στο εσωτερικό του συστήματος με την ονομασία 'Hawk' κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον και θα ενσωματώνουν 64 πυρήνες έκαστος. Το ινστιτούτο θα χρειαστεί 10.000 τέτοιους επεξεργαστές φτάνοντας έτσι στον αριθμό των 640.000 πυρήνων όπου ο καθένας τους θα τρέχει στα 2.35GHz και το θεωρητικό throughput του θα ανέρχεται στα 24.06 petaFLOP ανά δευτερόλεπτο. Ο Hawk θα χρησιμοποιηθεί για large scale computing εφαρμογές στη βιομηχανία και την επιστήμη. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως οι επεξεργαστές Rome θα είναι οι πρώτοι που θα κυκλοφορήσουν έχοντας σαν βάση την Zen 2 αρχιτεκτονική, ενώ επίσης, το project θα έχει κόστος περί τα 38 εκ. Ευρώ. "Hawk, based on HPE’s next-generation high-performance computing (HPC) platform running a next generation AMD (NASDAQ: AMD) EPYC™ processor code named Rome, will have a theoretical peak performance of 24 petaFLOPs, and consist of a 5,000-node cluster. We are excited that Hawk constitutes a sizable increase in the performance of our flagship supercomputing system,” said Prof. Dr. Michael M. Resch, Director of HLRS. “But the real winners will be our user community of computational engineers in academic research and industry who will benefit from the ability to run much more complex simulations.” Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  36. 1ο, και μοναδικο για να το ξεκαθαριζουμε εξ΄αρχης, ..... ΔΕΝ υπαρχει "αθορυβο case", υπαρχει μονο "silent sytem"..!! τι θελω να πω....... ; οταν θες να στησεις ενα, οσο πιο "ησυχο" συστημα γινεται, δεν αρκει μονο το κουτι. πρεπει να γινει ολοκληρωτικη ερευνα σε ολα τα υποτμηματα που παραγουν θορυβο. Ψυκτρα επεξεργαστη, ανεμιστηρες κουτιου, τροφοδοτικο, και αν μπει watercooling, ακομα κι εκει, πρεπει να το ψαξεις. δεν σημαινει οτι επειδη θα βαλεις Π.χ το silencio, ο,τι και να βαλεις μεσα, θα ειναι αθορυβο....!!!! αρα πρεπει να δουμε ΟΛΟ το συστημα απο τι αποτελειται, για να κανουμε τις σωστες διορθωσεις....!!!!
    5 points
  37. Έγινε mount στην TV αλλά το BRIX είναι πολύ παλιό και βγάζει μόνο 12 fps στο software για το ambilight ενώ το gaming PC 72 fps minimum οπότε χάνονται κάποια καρέ και πηδάει χρώματα ή αργεί να τα εμφανίσει. Προς αναβάθμιση BRIX λοιπόν.
    5 points
  38. Οι επόμενες θα λέγονται Marvel Trident-Z. Εντάξει φεύγω.
    5 points
  39. Αυτό ειναι το λογότυπο του batman ρε στο chipset! Καλοδούλευτη.
    5 points
  40. Να είσαι μόνιμα συνδεδεμένος να μην έχεις θέμα
    5 points
  41. Η AMD φαίνεται πως ρίχνει κι άλλο τις τιμές των Ryzen Threadripper επεξεργαστών της και οι τιμές δείχνουν πιο καλές από ποτέ. Με την είσοδο των δεύτερης γενιάς Ryzen Threadripper επεξεργαστών η AMD ευελπιστεί να καθαρίσει τις αποθήκες της από πιθανά παλιά μοντέλα που ανήκουν στην πρώτη γενιά Threadripper. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες προχωρά σε νέες μειώσεις τιμών στους πρώτης γενιάς Ryzen Threadripper ρίχνοντας το κόστος ακόμη πιο κάτω από τα αντίστοιχα μοντέλα της Intel. Για παράδειγμα, ο Threadripper 1920X τον οποίο είχαμε δοκιμάσει πριν καιρό θα συνεχίσει να κυκλοφορεί με κόστος περί τα $399, αρκετά χαμηλότερα από τα περίπου $600 που τον βρίσκαμε μέχρι πρότινος - και με λίγο υψηλότερη τιμή στην χώρα μας. Από την άλλη ο πρώτος Threadripper της σειράς με τους 8 πυρήνες (1900X) που φέρει αρκετά κοινά στοιχεία με τους αντίστοιχους του AM4 θα πωλείται πλέον με τιμή $299 σε μεγάλους retailers, μια αρκετά δελεαστική πρόταση για όσους σκέφτονται το ενδεχόμενο αναβάθμισης στη μεγάλη πλατφόρμα της AMD. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  42. Νόμιζα πως είναι με RTX OFF και ON ?
    5 points