Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/16/2018 in all areas

  1. Aυτό με το ένα κεράκι κάτω από τα 50 πρέπει να καταργηθεί
    6 points
  2. Χαιρετώ το forum. Μετά από καιρό επιστρέφω στο modding και ξεκινώ με το project "Necromancer". Είναι ένα σύστημα με θέμα το necromancer class από το diablo 3 με custom υδρόψυξη και 3d printed accesories. Να ευχαριστήσω πολύ την Cooler Master που συμφώνησε να βοηθήσει στο project από την αρχή με μερική χορηγία! Ακολουθεί λίστα με εξαρτήματα: Κουτί: Cooler Master MC500M Μητρική: Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming WiFi Επεξεργαστής: Intel i7 8700k Μνήμη: G.Skill Trident Z 32GB DDR4-3200MHz Κάρτα γραφικών: MSI GeForce GTX 1080 Aero 8G OC Αποθήκευση δεδομένων: Samsung 970 EVO NVMe 500GB + Sandisk Ultra II 240 Sata 3 SSD + 2TB WD Black Τροφοδοτικό: Corsair RM 750i Υδρόψυξη: EK Fluid Gaming A240G + EK-FG 240 expansion pack Οπτικά μέσα: Pioneer Blu-Ray 3D Recorder Dual Layer Αξεσουάρ: Cooler Master vertical GPU holder with riser cable, 3x CoolerMaster MasterFan MF120R RGB 120mm Παρέλαβα κάποια κομμάτια στο εργαστήρι, οπότε ας ξεκινήσουμε το στήσιμο και τις δοκιμές. Πρώτη τοποθέτηση μητρικής στο κουτί Πρώτο μικρό mod αφαίρεση πορτοκαλί χρώματος από το back io cover. Νομίζω θα το περάσω ένα δεύτερο χέρι τρίψιμο. Μαύρη μητρική, RGB φωτισμός και πορτοκαλί λορίδα στο κάλυμμα; Gigabyte dear, why? Συγχωρεμένη όμως, γιατί γενικά είναι πολύ καλή μητρική. Έτοιμος να ξεκινήσω το sleeving για τα καλώδια και βλέπω το παρακάτω "ευχάριστο" θέαμα. Είναι γνωστό το "θέμα εμφάνισης sleeve με πυκνωτές" και οι πυκνωτές είναι φυσικά για το voltage ripple. Δεν είναι σημαντικό το πρόβλημα αν αφαιρεθούν, αλλά όσο λιγότερο πειράξω τα καλώδια τόσο το καλύτερο. Θα πω περισσότερα για τη λύση που επέλεξα για το build αργότερα. Ξεκίνησα με το 8-pin της μητρικής, με το κλασσικό μου κόλπο χαρτοταινία στα δάχτυλα για να πιάνω λιωμένο paracord χωρίς να καίγομαι. Άφησα τον πυκνωτή να φαίνεται, γιατί μετά θα εκτυπώσω στον 3d εκτυπωτή κάλυμμα που θα στερεώνεται με βίδες στον ανεμιστήρα του πάνω ψυγείου και θα χρησιμοποιηθεί και σαν οδηγός για καλώδια και τον σωλήνα της υδρόψυξης. Όσο όμως δεν έχω την υδρόψυξη για να μετρήσω αποστάσεις και διαστάσεις για το κάλυμμα, δεν μπορώ να ξεκινήσω την σχεδίασή του. Οπότε ξεκίνησα σχεδίαση καλύμματος για το μπροστά usb και 24-pin με αρκετές δοκιμαστικές εκτυπώσεις για έλεγχο εφαρμογής. Παρέλαβα μνήμες και μαύρο ματ βινύλιο. Έκοψα plexiglass και εκτύπωσα fan grill που σχεδίασα για τον πίσω ανεμιστήρα. Αυτή τη στιγμή το build είναι στην παρακάτω κατάσταση Επόμενα μικρά βήματα όσο περιμένω να παραλάβω hardware: -Μικρό video timelapse του build log μέχρι τώρα. (έχω κάνει το record, μένει να κάνω το edit) -Συνέχιση σχεδιασμού καλύμματος για κρύβει και τα καλώδια του blu-ray. -Καλώδιο GPU με καθαρά καλώδια ενός 6+2pin στο τέλος και όχι αλυσιδωτό δεύτερο τερματικό όπως είναι τώρα. Αναμένω παραλαβή GPU σε 3 μέρες περίπου, SSD σε 2 και υδρόψυξης την άλλη εβδομάδα. Αυτά μέχρι στιγμής. Valar makeris!
    2 points
  3. Μετά το tweet του François Piednoël ο tech κόσμος ξεκίνησε τις φήμες για πιθανό τέλος στη Extreme σειρά. Ο μηχανικός της Intel που έφυγε πριν από έναν χρόνο από την εταιρία μετά από 20 χρόνια συνεργασίας, προχώρησε πριν από μερικές ώρες σε ένα tweet που έμελλε να προκαλέσει αντιδράσεις στον χώρο της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα είπε πως η Intel θα "σκοτώσει" το Extreme edition brand της και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο λάθος της εταιρίας. Με βάση αυτό μερικοί θεώρησαν ότι η extreme σειρά των επεξεργαστών της θα πάψει να υφίσταται μετά την κυκλοφορία του οκταπύρηνου και πιο προσιτού μοντέλου της για το Z390 chipset, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά η Intel σε ένα εκτεταμένο damage control των δηλώσεων σε πολλά μέσα. Αυτό που ίσως μπορούμε να κρατήσουμε όμως από τις δηλώσεις του πρώην μηχανικού της Intel είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένα mainstream θεωρητικά μοντέλο θα μπει αρκετά δυναμικά στην αγορά που μέχρι πρότινος αποτελούσε χώρο δράσης του μεγάλου chipset/socket. Ο αντίστοιχος οκταπύρηνος για την ώρα είναι ο Core i7 7820X και πωλείται με τιμή άνω των 500€ στην Ευρωπαϊκή αγορά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μια τιμή που ενδεχομένως θα συμπίπτει με αυτή του επερχόμενου της Intel για το Z390 chipset. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  4. @sofos1990 κορακοζώιτος
    1 point
  5. Lootbox σου φέρανε! Πολύχρονος ρε!
    1 point
  6. Προφανώς δεν θα το σκοτώσει άμεσα αλλά με το πως έχει πάει το core count και με το pricing που έχει η Intel ειδικά στα ΗEDT CPUs της θα αναγκαστεί να το κάνει στο μέλλον. Ή απλά θα μειώσει της τιμές της και όλα καλά.
    1 point
  7. Τα official specs της Rx 550 είναι 512 shaders στα ~1200ΜΗΖ ενώ πουλάνε και μοντέλα με 640shaders στα ~1050ΜΗΖ.
    1 point
  8. Καλημέρες. Ναι, είναι ο Diablo ο τρίτος Έχουμε build log και λογικά θα ανοίξω thread αυτή την εβδομάδα. Πάω τώρα να πάρω καφέ και υλικά για το PSU cover.
    1 point