Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/18/2019 in all areas

  1. Φτάνουμε στο τέλος ευτυχώς. Μένει να αγοραστεί M.2 αλλά είναι σε έλλειψη οπότε μετά της 20 του μήνα, να έρθουν καλώδια από cablemod και να μπει περιμετρικά μια addressable led ταινία γιατί χωρίς RGB μισές δουλειές κάνουμε. Σκέφτομαι ακόμα αν πρέπει να συνδέσω το RGB του μπλοκ. Το project θα ονομαστεί aegean γιατί δεν ξέρω αλλά έκλεισε αυτό χαχα. Το cover του ψυγείου έχει δουλειά ακόμα αλλά δεν θα σας πω πως θέλω να το κάνω γιατί δεν ξέρω αν πετύχει. Θα δούμε.
    5 points
  2. Ένα high end X299 σύστημα από το High Resolution Computer Shop το οποίο φέρει έναν δεκαπύρηνο Core i9 7900X. Το συγκεκριμένο κουτί δεν ξεφεύγει από την stock εμφάνιση που του έχει προσδώσει η Corsair, όμως ξεχωρίζει από το κύκλωμα της υδρόψυξης αλλά και το hardware που έχει σαν βάση τον Core i9 7900X της Intel που τρέχει χάρη σε 10 πυρήνες καθώς και μια ASUS RTX 2080 Ti Dual GPU κάτω από ένα custom waterblock της σλοβένικης EK Water Blocks. Το κύκλωμα της υδρόψυξης πλαισιώνεται από σκληρές σωληνώσεις και από RGB ανεμιστήρες της Corsair που φροντίζουν για το airflow στο εσωτερικό. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  3. Σε λίγες ώρες η NVIDIA ενδέχεται να παρουσιάσει ή και να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία για την επόμενη αρχιτεκτονική της στο 2019 Graphics Technology Conference. Η αρχιτεκτονική που θα αποκαλυφθεί θα έρθει αν αντικαταστήσει την Volta και την Turing και θα είναι η πρώτη που θα κατασκευάζεται στα 7nm της TSMC αλλά για την ώρα δεν αναφέρονται περισσότερες πληροφορίες και είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί πρώτα στην αγορά του high performance computing κάποια στιγμή προς το τέλος του 2019. Η Turing γενιά μετρά ήδη λιγότερο από έναν χρόνο στην αγορά και τα πιο σημαντικά features της είναι το die shrink από τα 16 στα 12nm της TSMC και ταυτόχρονα η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών ray tracing και AI που όμως χαίρουν χλιαρής αποδοχής από τους developers και κατ' επέκταση τους τελικούς χρήστες. Ένα ακόμα die shrink όπως των 7nm θα ισοφαρίσει την μέθοδο ολοκλήρωσης της Radeon VII της AMD και την ίδια στιγμή, ίσως δώσει τον απαραίτητο 'αέρα' για ενσωμάτωση περισσότερων transistor και εν τέλει επιδόσεων στους gamers. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 23:00 ώρα Ελλάδας. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  4. Αφού είδαμε την αντίστοιχη σχεδίαση Foveros της Intel, η AMD παρουσίασε κάτι αντίστοιχο που στόχο έχει να ξεπεράσει τις κατασκευαστικές δυσκολίες της εποχής. Είναι δύσκολο να δούμε κάτι καινοτόμο στον χώρο των επεξεργαστών τελευταία και αυτό λόγω της αδυναμίας για περαιτέρω σμίκρυνση των transistors και την αύξηση ταυτόχρονα των χρονισμών των chip. Πριν λίγες εβδομάδες η Intel αποκάλυψε τη Foveros, μια σχεδίαση που εκμεταλλεύεται πολλαπλά dies εκτοξεύοντας τις δυνατότητες ενός επεξεργαστή. Χωρίς να χάσει χρόνο η AMD έδειξε σε ένα συνέδριο την δική της προσέγγιση στον χώρο των stacked chips αναφέροντας πως είναι ένας τρόπος να ξεπεράσουμε τον νόμο του Μουρ που λέει πως ο αριθμός των τρανζίστορ σε έναν επεξεργαστή διπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια. Η AMD αναφέρει πως οι χρονισμοί έχουν μείνει στάσιμοι ενώ ταυτόχρονα η μέθοδος ολοκλήρωσης των chip έχει επιβραδυνθεί αρκετά τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια. Αυτό βέβαια έδωσε τη δυνατότητα στην AMD να δημιουργήσει κάτι νέο, με την 3D αρχιτεκτονική της. Ο Senior Vice President της AMD Forrest Norrod βρέθηκε επί σκηνής και αναφέρθηκε σε μερικά πράγματα που εξετάζει η εταιρία για το μέλλον. Το παράδειγμά της περιλαμβάνει ένα package με ένα graphics die που πλαισιώνεται από interposer και πολλαπλά HBM2 DRAM dies ακριβώς δίπλα του προσφέροντας τα οφέλη της συγκεκριμένης μνήμης όπως το υψηλό bandwidth του 1TB/s. Δυσκολίες όμως έχει και αυτός ο τρόπος σχεδίασης με πιο σημαντική τις θερμικές ιδιότητες ενός τέτοιου chip αλλά και την τροφοδοσία της κάθε 'στρώσης' που θα αξιοποιεί TSV συνδέσεις (through silicon via). Ωστόσο από τα slides της AMD βλέπουμε πως η εταιρία σχεδιάζει έναν τύπο 3D stacked μνήμης για χρήση σε επεξεργαστές επεκτείνοντας την τωρινή τεχνολογία της που υφίσταται ήδη στις κάρτες γραφικών με HBM2 μνήμη. Η τρίτη γενιά Ryzen από την άλλη είναι ένα παράδειγμα μιας πολύ πιο 'φθηνής' 2D σχεδίασης που όμως μπορεί να βελτιωθεί με τη χρήση stacked υποσυστημάτων με ξεχωριστά dies για τη GPU (στα APUs) και τη μνήμη, αντίστοιχα με την Foveros της Intel. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  5. Μπεντσάρουν τα παιδιά
    1 point
  6. Όχι σε gaming (ΒΟ4) και σε video editing (MS Movie Maker) μου το έχει κάνει. Edti: Παίζει να έχουν κάνει και καμιά ματσακουνιά τα πιτσιρίκια
    1 point
  7. Η Vectordash λανσάρει μια υπηρεσία online ενοικίασης hardware επιτρέποντας σε χρήστες με αδύναμα συστήματα να τρέξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Πρόκειται για μια cloud based υπηρεσία game streaming που στοχεύει αρχικά περιορισμένο κοινό αφού τρέχει για την ώρα μόνο στις ΗΠΑ, όμως ίσως δώσει κίνητρο στους cryptocurrency miners που έχουν ή πρόκειται να σταματήσουν σύντομα να ασχολούνται με το αντικείμενο. Το βασικό μειονέκτημα του cryptocurrency mining είναι η δυσκολία με την οποία γίνεται η διαδικασία μετά από λίγο καιρό κάτι που έχει αντίκτυπο στα έσοδα, ωθώντας αρκετά συχνά τους χρήστες σε αλλαγή του νομίσματος ή ακόμα χειρότερα στην παύση της λειτουργίας του mining rig τους, πιθανότητες που ίσως δεν θα δει κάποιος στην υπηρεσία της Vectordash. Η υπηρεσία εξαρτάται από το hardware τρίτων και προσφέρει από $65 με $105 τον μήνα σε κάποιον που θέλει να 'δανείσει' την επεξεργαστική ισχύ της κάρτας γραφικών του σε κάποιον που δεν την έχει αλλά παρολ' αυτά θέλει να παίξει τους νέους τίτλους με άνεση. Οι χρήστες που θα εκμεταλλεύονται την υπηρεσία θα πληρώνουν μια μηνιαία συνδρομή $28, κάτι που σημαίνει πως τα έσοδα της εταιρίας θα είναι περιορισμένα στην αρχή μέχρι να γίνει περισσότερο γνωστή στο κοινό. Για την ώρα η υπηρεσία είναι αρκετά περιορισμένη με κοινό μόνο στις ΗΠΑ λόγω του μικρού latency που στοχεύει, ωστόσο ευελπιστεί να αναπτυχθεί μελλοντικά και αλλού προσφέροντας έτσι μια μεγάλη συλλογή παιχνιδιών. Πολλά από τα παιχνίδια που θα διατίθενται στην υπηρεσία θα είναι AAA για καθηλωτικό gameplay μέχρι και 4K στα 60FPS - και όλα αυτά σε συσκευές όπως ultrabooks ακόμη και tablets που δε χαρακτηρίζονται για τις επιδόσεις τους στο συγκεκριμένο τομέα. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  8. Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ακόμη ένα speculative execution vulnerability που επηρεάζει μόνο επεξεργαστές της Intel και ονομάζεται 'Spoiler'. Όπως το Spectre, το Spoiler exploit εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα του επεξεργαστή να προβλέπει την επόμενη κίνηση του λογισμικού, μια τεχνική που χρησιμοποιείται για πάνω από μια δεκαετία στον χώρο των PC προς αύξηση των επιδόσεων. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου του Λίμπεκ της Γερμανίας το exploit είναι εντελώς νέο και αυτόνομο και έτσι οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει για το παρόμοιο exploit, Spectre δεν παρέχουν καμία ασφάλεια. Η ανάλυση και οι δοκιμές έγιναν με Intel, με AMD αλλά και ARM επεξεργαστές από τους οποίους μόνο οι πρώτοι φαίνεται να επηρεάζονται από το Spoiler και όπως στη περίπτωση του Spectre, τα software patches δε θα είναι μια ολοκληρωτική μέθοδος απαλλαγής από το exploit οπότε ίσως χρειαστούν επεμβάσεις στη σχεδίαση των επεξεργαστών. Η AMD μάλιστα απάντησε και επίσημα στην έρευνα λέγοντας πως γνωρίζει την ύπαρξη του exploit αναφέροντας και μερικά τεχνικά στοιχεία για τον λόγο που συμβαίνει αυτό στην αρχιτεκτονική Zen. Παρά το γεγονός ότι τελικά η AMD δημοσίευσε μερικά patch για το Spectre, που υπενθυμίζεται πως έχει αρκετά κοινά με το νέο Spoiler, αυτή τη φορά φαίνεται πως τη 'γλίτωσε'. Το ίδιο δε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα για την Intel η οποία θα πρέπει να δημοσιεύσει σύντομα fix, που όπως και στις άλλες περιπτώσεις θα διατεθούν με τη μορφή BIOS updates από τους κατασκευαστές μητρικών. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  9. το πλαισιο εχει τη σωστη ισοτιμια!!!! https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/vga-kartes-grafikwn.htm?CHIPSET_TYPE=1660
    1 point
  10. Έπεσε δουλειά plus κινέζικη πρωτοχρονιά plus διακοπές οπότε πήγε λίγο πίσω αυτό. ΑΛΛΑ τις τελευταίες 3 ημέρες ασχολούμαι μαζί του. Μπήκαν τα περισσότερα parts της υδρόψυξης. Έγιναν και οι σωλήνες. Πρώτη φορά δοκιμάζω bends σε hard tubing αλλά είναι πιο εύκολο από ότι φαίνεται. Διπλό bend στον ένα σωλήνα, αυτό δεν βγήκε με την πρώτη αλλά λογικό. Γενικά measure twice, bend/cut once. Πολύ βασικό να έχετε και τα σωστά εργαλεία. Έγινε και ένα test με distilled water και όλα καλά. Πιστεύω ότι ήμουν αρκετά τυχερός μιας και όλα ήρθαν σε ευθεία με μερικά 90° fittings. Και επιτέλους μετά από 2 μήνες έβγαλα και την 2080 Ti από το κουτί της χαχαχαχ Το μόνο που μένει τώρα είναι βάλω τον SSD αλλά θέλω να τελειώσω με λεπτομέρειες όπως τα καλώδια που τελικά θα παραγγείλω ώστε να αποφύγω τα extensions που κάνουν το cable management απίθανα δύσκολο στο κουτί αυτό. Γενικά, είμαστε σε αυτό το σημείο. Καλώδια, υγρό και να δω αν γίνεται να κάνω κάτι με τις γρατζουνιές στο πάτωμα του κουτιού γιατί3 μου την δίνουν χαχα
    1 point
  11. Δεν είχα δείξει pic του CPU με το χάλκινο καπάκι. Μεγαλύτερο από το μαμά για καλύτερα αποτελέσματα. Sent from my SM-N960F using Tapatalk
    1 point