Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/30/2020 in all areas

  1. Το πρώτο leak από την επόμενη σειρά επεξεργαστών της AMD μας δείχνει έναν αρκετά γρήγορο επεξεργαστή στο μετροπρόγραμμα του Ashes of the Singularity. Τα αποτελέσματα μας δείχνουν τον οκταπύρηνο Ryzen 7 5800X ο οποίος συγκρίνεται με τους Core i9 10900K και Ryzen 7 3800X, με το ίδιο hardware και ρυθμίσεις, ενώ στέκεται μερικές δεκάδες FPS μπροστά από τον κορυφαίο επεξεργαστή της Intel, για την ώρα. Τα 16 threads σε συνδυασμό με τις φημολογούμενες συχνότητες λειτουργίας άνω των 4.6GHz και τη βελτιωμένη Zen 3 αρχιτεκτονική που περιμένουμε, θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στη νέα γενιά να δείξει τις δυνατότητές της σε gaming εφαρμογές. Η διαρροή έρχεται μια εβδομάδα σχεδόν πριν από την επίσημη αποκάλυψη των επεξεργαστών που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου, ενώ γνωρίζουμε ότι λίγο αργότερα, περιμένουμε και τα πρώτα στοιχεία για τις next-gen κάρτες γραφικών της AMD. Όσον αφορά τους Zen 3 επεξεργαστές, αυτοί θα τοποθετούνται στο υπάρχον AM4 socket και θα είναι συμβατοί με όλες τις X570 και B550 μητρικές, ενώ πιθανόν να δούμε support και για τις παλιότερες B450 μητρικές κάποιων κατασκευαστών. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  2. Ένα σύστημα στημένο στο InWin 925 έρχεται στο φως από το HEAT και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό. Το πλήθος των πτυχών της Z490 AORUS Extreme Waterforce εντυπωσιάζουν και τα πιο εκπαιδευμένα μάτια και κάπως έτσι, το Project 'Hypnotize' έρχεται για να μείνει στις ψηφιακές μας σελίδες. Το κουτί που επιλέχθηκε είναι το InWin 925, ένα ιδιαίτερο case με άφθονους χώρους και premium κατασκευή, ενώ στο εσωτερικό πέρα από τη μητρική της GIGABYTE, βρίσκουμε και τον κορυφαίο Core i9 10900K της Intel παρέα με μια RTX 2080 Ti AORUS Extreme με βιδωμένο επάνω της ένα water block της EK Water Blocks. Η αναγνωρισμένη εταιρία του χώρου έχει διαθέσει αρκετά parts για το custom κύκλωμα της υδρόψυξης ενώ για τη τροφοδοσία χρησιμοποιείται ένα Seasonic Prime 850W PSU με 80 PLUS Titanium πιστοποίηση. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν απορρέουν κυρίως από το branding της AORUS όπου βλέπουμε το μωβ και το κυανό χρώμα, όπως εμφανίζεται και στο media υλικό της στην επίσημη ιστοσελίδα της. Το χρώμα είναι ήπιο και μένει μόνο στους ανεμιστήρες και στη μητρική της GIGABYTE, αφήνοντας την υπόλοιπη εικόνα στο χρώμα του μετάλλου από το κουτί της InWin, καθώς και στις λεπτομέρειες βουρτσισμένου αλουμινίου των εξωτερικών panel. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  3. Τα προβλήματα σταθερότητας των νέων NVIDIA RTX 3080 έκαναν τις ASUS, GIGABYTE και MSI να μιλήσουν στους δημοσιογράφους. Οι GeForce RTX 3080 είναι απαιτητικές όσον αφορά την τροφοδοσία, ωστόσο αποτελούν ένα από τα κορυφαία μοντέλα της NVIDIA για αυτό το lineup. Οι απαιτήσεις της σε ισχύ μαζί με τις κατασκευαστικές επιλογές της NVIDIA όσον αφορά τα voltage rails που τροφοδοτούν τον πυρήνα έθεσαν επιπλέον φόρτο εργασίας σε γειτονικά υποσυστήματα, όπως τους πυκνωτές απόπλεξης που τοποθετούνται για να φιλτράρουν την τάση που οδηγεί σε πολλά επιπλέον υποσυστήματα του πυρήνα - και η χρήση αρκετών τέτοιων μονάδων είναι επιβεβλημένη για την αποδοτική και κυρίως, την σταθερή λειτουργία του chip. Κάποιες εταιρίες εξέδωσαν τις δικές τους αναλύσεις, δίνοντάς μας εκ των έσω πληροφορίες για το τι υλικά χρησιμοποιούν στις δικές τους υλοποιήσεις, για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της κάρτας που παραλαμβάνουμε. Η ASUS αναφέρει σε δήλωσή της πως κατά τις δοκιμές, η χρήση MLCC πυκνωτών (Strix, TUF) έφερε απόλυτη σταθερότητα, αλλά και επιπλέον headroom για overclocking των απαιτητικών RTX 3080. Επίσης, αναφέρει πως κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα καταστήματα ενδέχεται να εμφανίζουν πρώιμα μοντέλα από την ανάπτυξη και δεν ανταποκρίνονται στα parts που θα λάβουν οι τελικοί χρήστες. Ο driver που εξέδωσε η NVIDIA προ λίγων ωρών, φαίνεται πως μειώνει το γράφημα της συχνότητας σε συνάρτηση με την τάση οδηγώντας σε χαμηλότερα clocks και ελαφρώς χαμηλότερες επιδόσεις, κάτι που το κάνει σε BIOS επίπεδο στις συγκεκριμένες GPUs, ενώ εφαρμόζεται σε όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν, άσχετα με τον κατασκευαστή. Η GIGABYTE αναφέρεται στη σχεδίαση δύο OC εκδόσεων, των GIGABYTE RTX 3080 GAMING OC και EAGLE OC οι οποίες συνάδουν κατασκευαστικά με τις προδιαγραφές της NVIDIA και όσον αφορά τη συνολική χωρητικότητα των πυκνωτών, βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της βιομηχανίας με 2820uF (μικροφαράντ) στις παραπάνω υλοποιήσεις. Ο δημοφιλής @der8auer σε σχετικό βίντεό του πραγματοποιεί ένα test και βρίσκει πως η GPU της GIGABYTE είναι μια αρκετά σταθερή υλοποίηση, ωστόσο όντως μετά την αφαίρεση κάποιων πυκνωτών από το πίσω μέρος της GPU, εμφανίζονται διάφορα προβλήματα αστάθειας μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα κιόλας 3D φορτίου. Η MSI από την άλλη δηλώνει ότι στις υλοποιήσεις που έχει στην αγορά ενσωματώνει και τους δύο τύπους πυκνωτών και έχουν διατεθεί - κατά τα φαινόμενα - μόνο τα ανανεωμένα σχέδια, ενώ ενδέχεται κάποιοι reviewers να έλαβαν στα χέρια τους παλιότερο revision με τέσσερα SPCAPs έναντι πέντε των εκδόσεων παραγωγής. Και άλλες εταιρίες όπως οι: GALAX, GAINWARD, Inno3D, ZOTAC, Colorful, EVGA βγήκαν με δηλώσεις, άλλες καθησυχαστικές όπως της Inno3D που δεν αναφέρει προβλήματα σε καμία GPU, ή της ZOTAC που εξέδωσε πρόγραμμα αντικατάστασης για συγκεκριμένα μοντέλα βάσει σειριακού αριθμού, ένα post το οποίο κατέβηκε αρκετά γρήγορα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  4. Αργά το βράδυ η NVIDIA απάντησε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί κάτοχοι των RTX 3080 GPUs στα επίσημα forums της. Το κείμενο επιβεβαιώνει τα προβλήματα που υπάρχουν στις νέες κάρτες γραφικών και αφορούν τόσο custom σχέδια από πολλούς κατασκευαστές όσο και τις Founders Edition που εμφανίζουν αντίστοιχα προβλήματα, με σημαντικότερο το απότομο κλείσιμο της 3D εφαρμογής και την επιστροφή στο desktop. Αυτά τα φαινόμενα crashing δείχνουν να περιορίζονται για κάποιους όταν μειώνουν τη συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα οδηγώντας κάποιους στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί κατασκευαστικού σφάλματος, ή ανεπαρκούς τροφοδοσίας, μεταξύ άλλων. Μαζί με την ανακοίνωση της NVIDIA η εταιρία διαθέτει μαζί και έναν νέο driver (Driver Version: 456.55) που βελτιώνει τη σταθερότητα των καρτών, ενώ όσον αφορά τις κάρτες γραφικών των συνεργατών της, η NVIDIA αναφέρει πως βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Όσον αφορά τους πυκνωτές η NVIDIA αναφέρει ότι δεν είναι πάντοτε ένδειξη ενός ποιοτικού προϊόντος και διαφέρουν από σχέδιο σε σχέδιο. Ο νέος driver φαίνεται πως διορθώνει κάποια από τα προβλήματα των GPUs ενώ δε γνωρίζουμε για την ώρα τις αλλαγές που πραγματοποιεί και εάν αυτές σχετίζονται με τη συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  5. Οι φήμες πληθαίνουν για μια πιο προσιτή Ampere GPU η οποία ίσως έρθει στην αγορά, μερικές εβδομάδες μόνο αργότερα από την RTX 3070. Ο λόγος για την RTX 3060 Ti, η οποία θα έχει μερικές ομοιότητες με την RTX 3070 όπως τον πυρήνα GA104-200, με 8 SM απενεργοποιημένα, που σημαίνει πως η κάρτα θα έχει 1024 CUDA Cores λιγότερους από την 3070, φέρνοντας το σύνολο στους 4864 CUDA Cores. Η 3060 Ti επιβεβαιώθηκε από διάφορες πηγές και μαζί της γίνονται γνωστά και κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, όπως το γεγονός ότι θα συνοδεύεται από 8GB GDDR6 μνήμη χρονισμένη στα 14Gbps, ακριβώς όπως και στην περίπτωση της 3070. Μια παράλληλη φήμη που τρέχει αυτή την περίοδο έχει να κάνει με την ύπαρξη και μιας RTX 3080 με 20GB μνήμη GDDR6X καθώς και μια RTX 3070 Ti, δύο κάρτες - απάντηση ίσως, προς τις επερχόμενες Radeon RX 6000 που ετοιμάζει η AMD. Αν και λεπτομέρειες σχετικά με την συχνότητα του πυρήνα δεν έχουν γίνει γνωστές, η GPU αναμένεται να έχει χαμηλότερο TDP από την RTX 3070 (περίπου 180W) και το ίδιο μέγεθος πυρήνα με την αμέσως επόμενη GPU του lineup (RTX 3070), τοποθετώντας έτσι την 3060 Ti σίγουρα κάτω από την 3070 από άποψης επιδόσεων. Τιμολογιακά, θα λέγαμε πως είναι πολύ νωρίς για να εξάγουμε σωστά συμπεράσματα, ιδίως όταν στην αγορά δεν κυκλοφορεί ακόμα η RTX 3070 που θα είναι η πιο κοντινή GPU από άποψης επιδόσεων και τιμής. Τέλος, οι φήμες μιλούν για ανακοίνωση στα τέλη Οκτωβρίου και πιθανή κυκλοφορία μερικές εβδομάδες αργότερα. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    1 point