Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/04/2021 in all areas

  1. Φήμες θέλουν την AMD να ετοιμάζει μια νέα σειρά επεξεργαστών Ryzen Threadripper για την high end desktop αγορά. Ο λόγος για τους Genesis Peak όπου σύμφωνα με όλο και περισσότερες διαρροές θα εμφανιστούν στα καταστήματα προς το δεύτερο μισό του 2021 και θα περιλαμβάνουν μοντέλα που θα ξεκινούν από τους 16 πυρήνες. Οι τωρινοί Ryzen Threadripper της εταιρίας βασίζονται στην Zen 2 αρχιτεκτονική της AMD και έρχονται σε μοντέλα με έως και 64 πυρήνες και 128 threads βρίσκοντας εφαρμογή κυρίως σε workstation προγράμματα. Ο κορυφαίος εκείνου το lineup εμφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που ήρθαν στα καταστήματα τον Νοέμβριο του 2019 και όπως όλα δείχνουν η AMD ετοιμάζει το refresh της κατηγορίας με νέα μοντέλα για πραγματικά high end χρήση. Όσον αφορά την ονοματολογία, η AMD ίσως προχωρήσει με το Ryzen Threadripper 5000 και με αυτή την επιλογή, καταλαβαίνουμε ότι θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα τα πρώτα Zen 3 based HEDT chips όπου θα ξεχωρίζουν χάρη στις υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας, αλλά και το μεγαλύτερο IPC σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Αυτά σε συνδυασμό με κάποια αποκλειστικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν μόνο σε αυτήν την πλατφόρμα όπως ο τετρακάναλος ελεγκτής μνήμης και η εξαιρετικά μεγάλη L3 cache, που με την είσοδο της Zen 3 στο προσκήνιο, ίσως είναι εμφανώς μεγαλύτερη σε αυτήν την οικογένεια CPUs. Η κωδική ονομασία Genesis Peak θα διαδεχθεί τους Castle Peak και όπως δηλώνουν έγκυρες πηγές το lineup θα ξεκινάει από τους 16 πυρήνες, σε αντίθεση με τους 24 των Threadripper 3000. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες που να σχετίζονται με την κυκλοφορία αυτών των CPUs στην αγορά, ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μάθουμε περισσότερα στο keynote που ετοιμάζει η AMD στην επερχόμενη CES 2021 σε μερικές ημέρες. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
    2 points
  2. Η CD Projekt Red εργάζεται μαζί με τα πολυπόθητα fixes για την PC πλατφόρμα και στο επιπλέον υλικό που θα προστεθεί στον τίτλο μέσα στο έτος. Παρά τα bugs που υπάρχουν ακόμη στον τίτλο, η εταιρία συνεχίζει την ανάπτυξη επιπλέον περιεχομένου το οποίο θα έρθει στις αρχές του έτους μαζί με τα όποια fixes έχουν προγραμματιστεί. Η CDPR είναι γνωστό ότι λανσάρει τα DLCs της χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος πέρα από την αγορά του βασικού παιχνιδιού και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Witcher 3 που έλαβε 16 δωρεάν DLCs από την κυκλοφορία του το 2015 μέχρι και σήμερα. Αρκετοί πιστεύουν ότι το πρώτο μεγάλο δωρεάν update για το Cyberpunk 2077 θα καταφτάσει μαζί με το μεγάλο patch που θα έρθει σε κονσόλες και PCs, το οποίο πέρα από αυτό θα προσφέρει δεκάδες βελτιώσεις των bugs που ταλαιπωρούν αρκετούς gamers, ιδίως στις κονσόλες PlayStation 4 και Xbox One. Η εταιρία μάλιστα έχει αναρτήσει και σχετικό υλικό στο site της που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το δωρεάν DLC θα έρθει στις αρχές του 2021 σε όλες τις πλατφόρμες και το πιο πιθανό είναι να προσθέσει υλικό στο βασικό story mode του τίτλου. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
    2 points
  3. Όσο μαθαίνουμε για την ύπαρξη των Intel 500 Series και τις παραλλαγές γίνεται λόγος και για την περιορισμένη διαθεσιμότητα κάποιων μοντέλων μητρικών στην αγορά. Με τους Rocket Lake της Intel να έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Intel ετοιμάζει τρία νέα chipsets για να υποδεχτεί τη νέα γενιά CPUs, διατηρώντας όμως υποστήριξη με τα τωρινά 400 Series όπως το Z490, το B460 και το μικρότερο H410. Όσον αφορά την νέα γενιά chipsets η Intel θα δώσει αρκετούς λόγους για αναβάθμιση, όμως τα συνοδευτικά νέα που ήρθαν στην επιφάνεια πριν από μερικές ώρες δεν είναι αρκετά αισιόδοξα. Αρχικά η σειρά των 500 Series θα περιλαμβάνει το Ζ590, το midrange B560 και το entry level H510 και μαζί τους είδαμε τα πρώτα λογότυπα που θα βρεθούν στις αντίστοιχες συσκευασίες των καταναλωτικών μητρικών. Όσον αφορά τα specs των 500 Series η Intel πλασάρει ένα ενδιαφέρον πακέτο που περιλαμβάνει το DMI 3.0 για τη σύνδεση του CPU με το chipset το οποίο θα εφοδιάζεται με 8 PCIe lanes διπλασιάζοντας το bandwidth στα 64 Gbps για κάθε κατεύθυνση δεδομένων. Το Z590 θα φέρει εγγενή υποστήριξη για τον δίαυλο PCI Express 4.0 με ειδικές γραμμές M.2 και x16 PCIe απευθείας συνδεδεμένες με τον επεξεργαστή και θα λειτουργούν στο μέγιστο bandwidth με κάποιον Rocket Lake CPU όπως για παράδειγμα έναν Core i9 11900K. Σημειώνεται ότι αυτοί οι CPUs θα αυξήσουν και τον αριθμό των PCIe lanes στις 28 σε αυτή τη γενιά (16 στη GPU, 8 στο PCH και 4 στην M.2). Πηγές όμως από τη βιομηχανία επικαλούνται τις δυσκολίες που έχουν κάποιες μητρικές στην κατασκευή τους κάτι που θα οδηγήσει σε λιγότερα κομμάτια στην αγορά και πιθανόν σε υψηλότερες τιμές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Επιπλέον η μειωμένη παραγωγή ενδέχεται να επηρεάσει και τις entry level μητρικές όπως τα H410 και B460 που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και έχουν αρκετά περισσότερους αγοραστές από το Z490, ενώ όλες τους θα διατηρήσουν τη συμβατότητα με την επερχόμενη γενιά επεξεργαστών, προτού η Intel μεταβεί σε νέο συνδυασμό socket - chipset. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
    2 points
  4. ναι ρε συ τελευταια πιστά πυροβολας και δεν πεθαίνουν βλέπεις να κοβονται τα χερια και αυτοι εκει όρθιοι δεν ξερω τι να κανω το εχω παρατήσει
    1 point
  5. Τι να το κάνεις όταν δεν μπορείς να τελειώσεις το game από τα bugs ?
    1 point
  6. Βασισμένο στην X299 πλατφόρμα της Intel, το συγκεκριμένο setup έχει εγκατασταθεί στο εσωτερικό του case Jonsbo Mod5. Ο Core i9 10980XE είναι το κεντρικό στοιχείο και γύρω από αυτή την επιλογή, το Cyberpunk 2077 build δημιουργήθηκε από τον δημοφιλή modder GGF. Το Jonsbo Mod5 κυριαρχεί στην εικόνα και μαζί του έχουμε την κάρτα γραφικών ASUS TUF GeForce RTX 3080 η οποία καλύπτεται από ένα custom water block, όπως και ο επεξεργαστής της Intel, ενώ η τροφοδοσία της GPU πλαισιώνεται από το Lian Li Strimer Plus, ένα ARGB κάλυμμα για τα PCIe καλώδια του τροφοδοτικού που ενισχύει την εικόνα του συστήματος. Ο χρωματικός συνδυασμός του συγκεκριμένου ταιριάζει απόλυτα με το δημοφιλές παιχνίδι της CD Projekt Red. Τα hard tubes μαζί με τα βαμμένα fittings και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην μητρική αλλά και στο backplate της κάρτας γραφικών δείχνουν να ολοκληρώνουν το οπτικό κομμάτι του εν λόγω build. Πηγή Βρείτε μας στα Social:
    1 point
  7. Θυμάμαι πίσω στο 2001 είχε κλαπεί ολόκληρη νταλίκα με κάρτες γραφικών της Hercules και 1 μήνα μετά είχε πλυμηρίσει η Μακεδονία με πάμφθηνες Geforce 4000 series κάρτες. Τότε είχα αγοράσει μια Hercules 3D Prophet II Ultra για το 1/4 της τιμής της. https://support.hercules.com/en/product/3dprophetiiultra-en/
    1 point