Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/12/2019 in all areas

 1. 3 points
  Απλά η Intel έχει πάρει τόσα άτομα από την AMD που μάλλον έχει αρχίσει να αποκτάει το κακό marketing που είχανε στις εποχές που ήταν η Amd no.2 και δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί. Έστω και ίσο performance να έχουν με τα καλύτερα cpus της intel, είναι αρκετό για να γίνουν no.1 στην desktop αγορά. (Και οι ice lake σε destop λένε θα έρθουν τις αρχές του 2021) Το θέμα είναι ότι η Intel δεν πρόκειται να κλείσει επειδή έχασε την μάχη για την ώρα στην desktop αγορά. Παραμένει πρώτη στην αγορά των λάπτοπ (που όπως και να το κάνουμε είναι η αγορά που έχει τα περισσότερα έσοδα) και με τα 10nm θα ανοίξει και άλλο η διαφορά μεταξύ intel και amd σε αυτό τον τομέα (η amd έχει 12nm επεξεργαστές σε λάπτοπ). Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι ο ανταγωνισμός των 2 εταιριών συνεχίζει να κάνει ενδιαφέρον την αγορά των cpu την τελευταία 3ετία, που είχε καταντήσει στάσιμη. Και ελπίζω να δουμε και την Intel να κάνει το comeback έτσι ώστε να μην καθησυχαστεί η Amd, που για την ώρα έχει κερδίσει μια μεγάλη μάχη.
 2. 2 points
  ακριβως αυτο ειναι και η αποψη μου για τις παρουσιασεις. παρουσιαζουν τα πραγματα με οποια οπτικη δημιουργει καλυτερες -γι αυτους- εντυπωσεις. εγω θα περιμενω να βγουν στην αγορα, για να δω ποσα απιδια πιανει η νεα γενια. το σιγουρο ειναι οτι θα ειναι παλι καλυτεροι απο τους προηγουμενους. αυτο μου αρκει...!! δεν με νοιαζει το SC, οσο οι All around επιδοσεις.
 3. 2 points
  Ίσως δεν έχει στα χέρια του κάποιον από τη σειρά 3000 για να συγκρίνει, άρα συγκρίνει με τον μεγαλύτερο υφιστάμενο της κατηγορίας από πλευράς AMD. Ομοίως η AMD από την πλευρά της δε μπορούσε να συγκρίνει τη σειρά 3000 με τους επερχόμενους sunny cove της Intel. Επίσης, νομίζω πως θέλει να πει ότι και με 15% αύξηση στο IPC τουλάχιστον ο 8c/16T της AMD (3800X), δεν θα φθάσει τον 8c/16T (9900Κ), ίσως κανένας από τη σειρά 3000 της AMD. Επίσης, σύμφωνα με το συγκριτικό της AMD στο GTA V ο 9900k σου λέει ότι θα είναι καλύτερος από τον 3800Χ (1,21x > +14%). Στο παρόν η Intel δε λέει με ποια GPU έτρεξε τα tests. Πρόσφατα είδα κάτι αντίστοιχο και από πλευράς AMD. Σύγκριση του 3400G με τον 9400 χωρίς να δίνουν τα game presets. π.χ. στο Civ VI η AMD εμφανίζει τον 9400 να δίνει λιγότερα από 45 frames/sec σε 1080p, ενώ στο review του Hexus o 9400 σε very high UHD δίνει 57 frames/sec. Φυσικά, τέτοιου είδους συγκρίσεις είναι κομμένες και ραμμένες κατά τις προτιμήσεις των εταιρειών (είτε Intel είτε AMD) προκειμένου να εντυπωσιάσουν. Γιατί άλλο να δείξεις +1 ή +5 % και άλλο να δείχνεις +30%.
 4. 2 points
 5. 2 points
  AMD πάρε μας τα υπάρχοντα. Με τέτοιες τιμές για 16C και X570.
 6. 1 point
  Όσοι θέλουν να αναβαθμίσουν τα APUs της πρώτης γενιάς, η AMD ετοιμάζει δύο νέα με την αρχιτεκτονική Zen+ στα 12nm. Η βασική παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με την έλευση των πρώτων APUs της AMD, Ryzen 3 2200G και Ryzen 5 2400G - έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς Ryzen CPU - ήταν στη λιθογραφία και την αρχιτεκτονική, αφού το λανσάρισμα έγινε πολύ κοντά με τους Zen+ ή αλλιώς δεύτερης γενιάς Ryzen 2000 Series αφήνοντας την εντύπωση ότι θα έχουν κοινή βάση. Παρά όμως αυτή τη λεπτομέρεια οι επεξεργαστές έδωσαν απλόχερα αρκετά εντυπωσιακές επιδόσεις για τη κατηγορία τους και οι τιμές τους προσέλκυσαν gamers με πολύ σφικτά πορτοφόλια. Τώρα ήρθε η ώρα για μια επανάληψη με τους Ryzen 3 3200G και Ryzen 5 3400G οι οποίοι βασίζονται στη προηγούμενη λιθογραφία των 12nm μαζί με την αρχιτεκτονική Zen+ των Ryzen 2000 ενώ υπόσχονται υψηλότερες επιδόσεις τόσο στο CPU κομμάτι όσο και στο GPU κομμάτι με τη χρήση των ίδιων Vega γραφικών. Και οι δύο εξακολουθούν και έχουν τέσσερις πυρήνες με τη διαφορά να εντοπίζεται στο multithreading ενώ οι χρονισμοί αυξάνονται ελαφρώς στο CPU όσο και στη GPU. Ο 3200G ξεκινάει με base clock 3.6GHz, 100MHz πάνω από τον προκάτοχό του και boost clock 4.0GHz, 300MHz πάνω από τον προκάτοχό του. Έχοντας το ίδιο TDP η Vega 8 GPU τρέχει στα 1250MHz, 150MHz πάνω από την προηγούμενη υλοποίηση της εταιρίας που άκουγε στο όνομα 2200G. Ο 3400G παίρνει σαν βάση τον δημοφιλή 2400G και βελτιώνεται στον ίδιο βαθμό με τον μικρό όσον αφορά τις συχνότητες του CPU έχοντας boost 4.2GHz. Η Radeon RX Vega 11 του 3400G τρέχει στα 1400MHz και έτσι υπόσχεται μια μικρή βελτίωση και στο κομμάτι των γραφικών, ειδικά για όσους σκέφτονται να τον χρησιμοποιήσουν χωρίς αποκλειστική GPU. Οι προτεινόμενες τιμές αυτών των CPU είναι αρκετά ανταγωνιστικές για ακόμη μια γενιά και έτσι ο Ryzen 3 3200G θα τοποθετείται στη κλίμακα τιμών των $99 ενώ ο μεγαλύτερος Ryzen 5 3400G κοστολογείται στα $149. Τέλος, η κυκλοφορία τους θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου, όπως και ολόκληρο το υπόλοιπο lineup της AMD, αλλά και των Navi GPUs της. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 7. 1 point
  Προς το παρόν θα μείνω στο Intel σύστημά μου (8700k & Z370). Είναι αρκετά φρέσκο και κάνει μια χαρά τη δουλειά του, αλλά αν είχα ανάγκη για νέο σύστημα αυτή τη στιγμή ή αναβάθμιση, το πιο πιθανό (θα περίμενα τα ανεξάρτητα reviews) είναι ότι θα πήγαινα σε έναν 3800Χ.
 8. 1 point
  Η Intel θέλοντας να επισημάνει τη δύναμή της στον gaming χώρο αναφέρεται και 'απαντά' σε ορισμένα από τα specs που θα δούμε στην επόμενη γενιά Ryzen της AMD. Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος της Intel Jon Carvill σε συνέντευξή του είπε πως το Cinebench δεν θεωρείται ένα πραγματικό gaming σενάριο, κάτι που όμως γνωρίζουμε ότι έχει κάνει στο παρελθόν σε δικές της παρουσιάσεις. Στην ομιλία του αναφέρει μεταξύ άλλων: "Σας λέω να προκαλέσετε οποιονδήποτε θέλει να μας ανταγωνιστεί, να το κάνει σε πραγματικά σενάρια gaming". Για να αποδείξει αυτά τα λεγόμενα η Intel έδειξε τις επιδόσεις ενός Core i9 9900K απέναντι από έναν δεύτερης γενιάς Ryzen 7 2700X σε διάφορα παιχνίδια, εκεί όπου η Intel έχει σημαντικό προβάδισμα σε συστήματα με άγνωστη GPU αλλά σε ανάλυση 1080p με τις ρυθμίσεις στο High. Στη συνέχεια η Intel αναφέρει ότι στα πραγματικά gaming σενάρια η βασική μνήμη του συστήματος είναι αυτή που έχει μεγάλη 'ζήτηση' από το εκτελέσιμο αρχείο - και αυτό είναι ένα σημείο που δεν αντικατοπτρίζεται από benchmarks όπως το Cinebench που έχει να κάνει περισσότερο με τις 'τοπικές' cache του επεξεργαστή, κοινώς τις L1 έως και τη L3. Και φτάνουμε στο φλέγον ζήτημα που είναι ο δίαυλος PCIe Gen 4.0, ο οποίος θα έρθει για πρώτη φορά με την X570 πλατφόρμα της AMD και θα ενσωματώνεται τόσο στις μητρικές όσο και στους επεξεργαστές. Σε αυτό το θέμα ο Carvill δήλωσε πως η ύπαρξη αυτού του διαύλου δε θα ωφελήσει στο gaming, κάτι που γνωρίζαμε εξ' αρχής, όμως αυτό που θέλει να περάσει η AMD είναι πως με αυτό το spec στις μητρικές και τα CPU της θα ωθήσει τις ταχύτητες των SSD σε νέα επίπεδα και ήδη από τη πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας θα υπάρχουν μοντέλα από μεγάλους κατασκευαστές της αγοράς όπως την AORUS GIGABYTE και τη Corsair. Η Intel για την ώρα απέχει από τον αγώνα για ενσωμάτωση του προτύπου στις δικές της πλατφόρμες, αλλά θα μεταβεί σε αυτό στην μεθ-επόμενη γενιά για consumers. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 9. 1 point
  Οταν η intel πουλάει 16 core σε enthusiast πλατφόρμα στα διπλά, τα 750 δεν φαίνονται και τόσα πολλά (αλλά ντάξει ας μην γελιόμαστε αν ήθελαν μπορούσαν να το παρουσιάσουν και πιο φθηνά). Όλες οι εταιρίες έχουν στο μυαλό τους το κέρδος. Το θέμα είναι να μην χρεώνουν τοους καταναλωτές τεράστια καπέλα για πολύ μικρά performance jumps, όπως έκανε η Nvidia με τις Rtx π.χ.
 10. 1 point
  Μαζί με τις GPUs της η AMD αποκάλυψε και επίσημα τον πρώτο 16-πύρηνο gaming επεξεργαστή που θα μπει στο AM4 socket. Όπως είδαμε από τις διάφορες διαρροές, ο Ryzen 9 3950X θα περιλαμβάνει 16 πυρήνες χρονισμένους στα 3.5GHz όμως θα μπορεί να τρέξει και στα 4.7GHz όταν οι συνθήκες το απαιτούν και μιλάμε κυρίως για εφαρμογές που αξιοποιούν λίγα threads. Η τιμολόγηση της AMD είναι αρκετά επιθετική για ακόμη μια φορά και έτσι οι 12 πυρήνες του 3900X κοστολογούνται στα $499 μόλις δολάρια. O 3950Χ όντας ένα premium μοντέλο με αρκετούς πυρήνες θα κοστολογείται στα $749 ενώ θα μοιράζεται το ίδιο TDP με τα υπόλοιπα chips της λίστας στα 105W. Όπως βλέπουμε από τα specs η L2 cache έχει μέγεθος 8MB ενώ η L3 αγγίζει τα 64MB, και αυτό λόγω του μεγάλου αριθμού των πυρήνων. Όπως γνωρίζουμε και από παλιότερα σχέδια τόσο της AMD όσο και της Intel, η αρχιτεκτονική που βλέπουμε διατηρεί τις 'κοντινές' cache στο ίδιο σημείο με τη πρώτη γενιά Ryzen του 2017, ωστόσο έχουμε σημαντική αύξηση στο μέγεθός τους κάτι απαραίτητο αφού έχουμε σημαντικές αλλαγές στον branch predictor που ψάχνει σε μεγαλύτερα tables αυξάνοντας έτσι τις επιδόσεις στο κομμάτι αυτό. Θα κάνουμε και μια βαθύτερη ανάλυση για την αρχιτεκτονική σε επόμενο άρθρο, όμως για την ώρα θα πρέπει να δούμε τα βασικότερα slides που μοιράστηκε μαζί μας η AMD, μετά το event στην E3 πριν από μερικές ώρες. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 11. 1 point
  πολλες φορες ειναι θεμα διαχειρισης απο το Software. οπως και στις ROM Των κινητων. στο ιδιο κινητο, βαζεις μια ΡΟΜ, και ολα μια χαρα. βαζεις αλλη ΡΟΜ, και η μπαταρια αδειαζει, λες και τρυπησε το βαρελι....! δε βαριεσαι................
 12. 1 point
  Αν θέλεις έχει και να πλυθείς
 13. 1 point
  Σωστος... αν και πιστευω οτι και στα λαπτοπ με τους APU 3000U, θα πιεσει πολυ και σε αυτον τον τομεα, που -ας πουμε- οτι εχει λιγο πλεονεκτημα ακομα η INTEL. αν και με τους APU 2000U μια χαρα πιστευω ειναι και τα λαπτοπ,......! θα εχω ιδιαν αποψη τις επομενες μερες, που περιμενω να παραλαβω μαλιστα ενα τετοιο....!!
 14. 1 point
  🤔 Σακουλάκια από τσάι για ενεργειακό ποτό; Και $30 ένα πλαστικό μπουκάλι; Γιατί να μην πάρω τα κλασσικά; Ή εναν καφέ. 🤔
 15. 1 point
  Ουπς, https://www.principledtechnologies.com/Intel/PC_gaming_processor_study_101218.pdf GTA V +6,5% ==> 1,21x Far Cry 5 +19.5 % ==> 1.38x Total War™: WARHAMMER® II Battle +12.4% ==> 1.31x Campaign +27.7% ==> 1.29x Τι έγινε τα σηκώσαμε λίγο ? Jon Carvill Ρίζος ?
 16. 1 point
  Η νέα 25 ιντσών οθόνη της AORUS έρχεται φορτωμένη με features και 'καταιγιστικό ρυθμό' στα games μας με τα 240Hz που προσφέρει. Συνέχεια... Βρείτε μας στα Social:
 17. 1 point
  Το Fallout επιστρέφει αυτή τη φορά σε ένα case mod από το HYPERPC το οποίο μόνταρε το H500M της Cooler Master. Το συγκεκριμένο αποτελεί μια ιδιαίτερη δημιουργία αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο του Fallout universe, στοιχεία του οποίου βλέπουμε τόσο στο εσωτερικό όοσ και στο εξωτερικό του συστήματος. H custom υδρόψυξη στο εσωτερικό με τα hardtubes προσθέτει αρκετά σε εικόνα, ενώ η μεγάλη πλατφόρμα της Intel διακρίνεται από τις οκτώ συνολικά μνήμες που βρίσκουμε περιμετρικά του τετράγωνου socket, ενός ακόμη στοιχείο που μας υποδεικνύει ότι κοιτάζουμε μια Rampage μητρική. Έπειτα έχουμε τις δύο NVIDIA GPUs σε διάταξη SLI ή NVLink οι οποίες διαπερνώνται και αυτές από την ίδια custom υδρόψυξη. Η συνέχεια στις παρακάτω φωτογραφίες: Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 18. 1 point
  Ένα νέο feature test θα προστεθεί στη σουίτα του 3DMark και στόχο έχει να δείξει το υψηλό bandwidth του νέου διαύλου PCIe 4.0. Οι κάτοχοι της 3DMark Advanced και Professional έκδοσης θα λάβουν το 3DMark PCI Express feature test δωρεάν σύντομα, μόλις δηλαδή δούμε την κυκλοφορία της πρώτης συμβατής πλατφόρμας από την AMD τον Ιούλιο. Στη Computex η AMD έδειξε μερικά αποτελέσματα από το feature test δείχνοντας τα πλεονεκτήματα για χρήση ενός γρήγορου διαύλου στο μέλλον, αλλά όχι ακόμα καθώς οι επιδόσεις δε θα εκτοξευθούν σε νέα ύψη. Σε ερώτηση προς την UL (πρώην Futuremark) από media η φιλανδική εταιρία απάντησε λέγοντας πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα test που θα αναδείξει τις διαφορές μεταξύ παλιότερων PCIe διαύλων όπως της τρίτης γενιάς, αντίστοιχα με το API overhead test που κυκλοφόρησε μερικά χρόνια πριν και πάλι με αφορμή κάρτες γραφικών της AMD (Tonga). Ωστόσο τα οφέλη του μεγαλύτερου bandwidth μπορεί να μη γίνονται ακόμη αντιληπτά με τα τωρινά παιχνίδια, όμως βοηθά στη φόρτωση δεδομένων πιο γρήγορα στη GPU και σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον. Σημειώνεται ότι οι πρώτες PCIe gen 4.0 GPUs της αγοράς θα είναι οι Radeon RX 5700 και Radeon RX 5700 XT που θα κυκλοφορήσουν στις 7 Ιουλίου. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 19. 1 point
  Ναι αλλά... Cinebench R15: Ryzen 9 3950X @ 5434 points (Previous WR: Core i9-9960X @ 5320 points) Cinebench R20: Ryzen 9 3950X @ 12167 points (Previous WR: Core i9-7960X @ 10895 points) Geekbench 4: Ryzen 9 3950X @ 65499 points (Previous WR: Core i9-7960X @ 60991points) Edit: και από την άλλη πλευρά έχουμε αυτό Intel challenges AMD and Ryzen 3000 to “come beat us in real world gaming” https://www.pcgamesn.com/intel/worlds-best-gaming-processor-challenge-amd-ryzen-3000
 20. 1 point
 21. 1 point
  Ναι ήταν. Γιατί είχαμε κάτι θεματάκια με την b350 pro4 που είχαν πάρει 3 φίλοι και την έστειλαν όλοι για rma (διαφορετικά καταστήματα και ένας ζει εκτός ελλάδας), και αν και γενικά έχει πολύ καλά προϊόντα οι συγκεκριμένοι δεν νομίζω πως θα την ξαναπροτιμήσουν εύκολα.
 22. 1 point
 23. 1 point
  Η εταιρία δίνει όνομα τον 16-πύρηνο επεξεργαστή που είδαμε να 'περιφέρεται' σε μερικά συστήματα της Computex και θα έχει παράλληλα το υψηλότερο boost clock της σειράς. Η σειρά επεξεργαστών Ryzen 3000 θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου μαζί με τις X570 μητρικές από τους συνεργάτες της εταιρίας - και όπως διέρρευσε πριν από λίγο η AMD ετοιμάζει το έκτο μοντέλο που θα το δούμε να κυκλοφορεί αισίως αργότερα μέσα στο έτος για το AM4 socket. Πρόκειται για τον Ryzen 9 3950X, έναν 16-πύρηνο επεξεργαστή με base χρονισμούς 3.5 GHz σε όλους τους πυρήνες και boost clock που θα φτάνει τα 4.7GHz με TDP 105W. Όπως βλέπουμε τα μεγάλα της σειράς Ryzen 7 3800X, Ryzen 9 3900X και ο 3950Χ θα μοιράζονται το ίδιο TDP όμως θα διαφέρουν σημαντικά στον αριθμό των πυρήνων που θα ενσωματώνουν. Αυτό με τη σειρά του μας δείχνει τον διαφορετικό τρόπο που η AMD μετράει το TDP σε όλες τις τελευταίες γενιές επεξεργαστών Ryzen, απ' ότι η Intel στα δικά της chips, κάτι που έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Έτσι ενώ και η Intel πλέον ξεπερνάει τους εργοστασιακούς αριθμούς, το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και στη περίπτωση των AMD, ειδικά όταν στην εξίσωση βάλουμε τεχνικές για αυτόματο overclocking ή το 'πείραγμα' του precision boost - ρύθμιση που δίνεται σε αρκετές X series μητρικές και επεξεργαστές. Η AMD μέσα από το slide που διέρρευσε, δηλώνει πως ο επεξεργαστής θα είναι ιδανικός για gaming και αυτό υποστηρίζεται από το υψηλό boost clock που ίσως το δούμε σε περισσότερους από έναν πυρήνες. Το συγκεκριμένο μοντέλο από την άλλη θα εφοδιάζεται με 72MB συνολικής μνήμης cache και θα έχει πλήρως ενεργά και populated τα δύο οκταπύρηνα dies. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 24. 1 point
  Δισκόπλακες, αμορτισέρ, τακάκια. Και ένα note 7 blue
 25. 1 point