Bill@kOS7

Members
  • Posts

    181
  • Joined

  • Last visited

About Bill@kOS7

  • Birthday 06/12/1987

Personal Information

  • Location
    Κέρκυρα

Social Info

  • Skype
    predator_crack

Systems Specs

  • CPU
    Pentium E5300
  • Motherboard
    ASROCK G41C-GS
  • GPU(s)
    Nvidia XFX 8800GTS 512MB
  • RAM
    1x4GB Kingston @1066 > @800mhz (E5300 loves 800)
  • SSDs & HDDs
    2 SATA2 (wd320 - seagate160)
  • Sound Card
    Integrated - Motherboard
  • OS
    Windows 7 64bit SP1

Bill@kOS7's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (4/5)

10

Reputation

  1. Σπέρες λοιπόν........να πώ ότι το μηχάνημα το έστησα πρίν 2 μέρες αλλά επειδή τρέχω συνέχεια (είχα σκεφτείτε τα παρτσ k κάθοταν τόσες μέρες) δέν έχω κάνει κάτι άλλο πέραν απλής εγκατάστασης win drivers ssd mono πάνω και ξεκίνησα δοκιμές και στρεσαρίσματα για ΣΤΟΚ όπως αναφέρω και σε άλλο τόπικ. Χθές βραδάκι τελίωσα δοκιμές και έχω άσχημα νέα αφού ...γκαντέμης είμαι (μια φορά είπα να φτιάξω ένα καλό σύστημα και γ.ω ) . - PSU: xfx pro black edition 750w. Κάνει ένα θόρυβο σάν coil whine ακόμα και κλειστό το πισί και ο ανεμιστήρας GRILlίζει. - GPU: temps μέχρι 77-80, frames κομπλέ περνάει όλα τα τέστ και φούρμαρκ μια χαρά αλλά COIL WHINE παντού. Είμαι γκαντέμης γιατί πολύ απλά όταν ήρθαν τα πράγματα έτσι και έμειναν για αρκετές μέρες οπότε άν το έστηνα αμμέσως και έβλεπα (ετρεχα με δουλιές και δέν ήμουν καθόλου σπίτι) θα τα έστελνα απλή επιστροφή. Τώρα θέλουμε Rma digital master GIGABYTE GeForce GTX 780 OC REV 2.0 XFX Black 750w Λέτε να την κάνει το psu ?
  2. khetzal ευχαριστώ για οτν χρόνο σου, κρατάω τα λίνκ σου αλλά χρειάζομαι απαντήσεις για τα παραπάνω που ρώτησα. Θέλω να παίξω σε ΣΤΟΚ για την ώρα και δέν ξέρω γιατί βλέπω αυτά τα κουλά. Η πρόταση σου πάντως για απντέιτ μπάιος έρχεται ολοένα μόρ στο μυαλό μου.
  3. Καλησπέρα παρέα. λοιπόν τα πραγματάκια τα έχω εδώ και κάτι μέρες αλλά χθές το βραδάκι χάζεβα ένα ένα πάρτ, κουτάκι και το έστησα όλο. Έχω θέματα όμως και ξεκίνησα να ανχώνομαι από τώρα χωρίς κάν να έχω το μυαλό μου ακόμα στο βασικό ΚΛΟΚΑΡΙΣΜΑ μιλαώ δηλαδή για overclocking. Έχουμε και λέμε. Το CPU μπαίνει πάνω στην Gigabyte z87x-ud3h με 2 μνημούλες των 4gb G.SKILL F3-1600C9D-8GAB 8GB και ένα 750w XTR pro της xfx για ρεύμα. Cooler το 212 evo της coolermaster. 1) Στόχος μου όπως προτοείπα είναι ένα καλό ΣΤΟΚ stable γιατί κάνω τα πάντα στο πισί. Θα ασχοληθώ μετα με κλοκαρίσματα σ΄ιγουρα γιαυτό και πήρα αυτά τα πάρτσ και το σύστημα θα μείνει για καιρό. Βάζω πάνω λοιπόν τα πάντα στόκ και βλεpv τα εξής: 3.5ghz @ 1.150v @ 37-40 temp και βλέπω και την μνήμη με 11-11-11-28. Γενικότερα δέν ήθελα να ασχοληθώ με ρυθμίσεις απλώς να τσεκάρω. Απόψε θα το ψάξω. Γυρίζω λοιπόν την μνήμη σε XMP και πήγε πολύ ωραία στα 9-9-9-24 @1.5v@1600. Μετά τo restart παρατήρησα ότι είχε αύξηση στην τάση ο επεξεργαστής. Π.χ είχε 1.260-1.280. Όλα τα είχα στο auto. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής και ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Βοηθήστε please άν γίνεται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1) Είναι φυσιολογικό να ανεβαίνει το οποιοδήποτε volt ή άλη ρύθμιση (να επηρεάζεται) με την ενεργοποίηση του XMP στην μνήμη. ΙΜΠΟΡΤΑΝΤ 2) το πρόβλημα που παρατήρησα και έχω ψιλοπελαγώσει είναι ότι του βάζω χειροκίνητη τάση και δέν την παίρνει κανονικά. Δείχνει κάποια απόκλιση τυχαία μικρή η λίγο πιό μεγάλη μετά την επανεκκίνηση. Π.χ του βάζω 1.250 και δείχνει 1.230. Του βάζω 1.110 και έχει μετά 1.121 και πάει λέγοντας. Ξέχασα να αναφέρω ότι έχει BIOS F7 (Λήψη Δεδομένων - GA-Z87X-UD3H (Rev. 1.x) - Z87 - Chipset Socket 1150 - Μητρικές - GIGABYTE) Στο σάιτ έχει F9 αλλά π΄ριν προβώ στο οτιδήποτε θα ήθελα να μάθω το ΓΙΑΤΙ. 3) Είναι φυσιολογικές οι θερμοκρασίες με 212 EVO στόκ. Χωρίς να κάνω τίποτα στην αρχή με 1.150βόλτ είχε 35-40 βαθμούς αλλά το φάν ήταν σε Normal mode στις 900 στροφές. Το περίεργο είναι ότι δέν βλέπω ρε γαμώτο βελτίωση ακόμα και όταν το βάλω σε full στροφές. Θα ήθελα όποιος απαντήσει να μου εξηγήσει αναλυτικά. Τί να προσέξω και τί να πρωτοδοκιμάσω. Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ. Thx in avdvance Billy.
  4. Όταν λές δέν δουλεύουν, δέν τις εμφανίζει καθόλου τις ρυθμίσεις ή απλά κάνεις αποθήκευση των ρυθμίσεων και δέν έχουν αποτέλεσμα έπειτα από restart ?
  5. Καλησπέρα boys n girls. Όπως θα έχει πάρει το μάτι σας ετοίμασα νέο build. Σήμερα ήρθαν τα πραγματάκια αλλά δέν ασχολήθηκα καθόλου γιατί έχω μια ψιλοστραβή με το PSu. Άλλο έκανα order και άλλο είδα στο κουτί. Όποιος γνωρίζει επί του θέματος ας τσεκάρει το σπόιλερ και ας μου απαντήσει μιάς και σήμερα την στιγμή που γράφω θα γίνει η όποια κίνηση για επιστροφή ON TOPIC Eώς ότου φτάσει η στιγμή του στησίματος θα ήθελα να ξέρω κάποια πράγματα. Έχουμε και λέμε για το σύστημα: 4770k Gigabyte Z87-UD3H rev 1.1 G.SKILL F3-1600C9D-8GAB 8GB (2X4GB) (9-9-9-24 @ 1.5v @ 1600) GPU: Gtx 780 0c GIGA R.2.0 Cooler COOLERMASTER RR-212E-16PK-R1 HYPER 212 EVO (αργότερα θα πάρουμε άλλο) Tροφοδοτικάκι θα είναι ένα XFX Black edition 750W. Άν τσεκάρετε το σπόιλερ θα δείτε ότι πήγα για το P1-750B-BEFX ΓΟΛΔ αλλά στο κουτί ήρθε ένα XTR 750 Gold και δέν έχω βγάλει άκρη ακόμα άν πρόκειται για αντικαταστάτη από την ίδια την XFX στην θέση του PRO. (ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΣΩ..) ΣΚΟΠΟΣ Θέλω να σετάρω το μηχάνημα στόκ να είναι καρα ούλτρα stable πρίν προβώ στον επόμενο μήνα (1 month to check how it works) σε κλοκαρίσματα. Ψάχνω απαντήσεις σε: - Tί τάση έχουν στόκ οι 4770κ. Άν δέν είναι στάνταρ ο αριθμός πάνω κάτω στις 8/10 μητρικούλες ? Να τα αφήσω auto να τσεκάρω τα πάντα για 1 ωρίτσα + παρακολούθηση της τάσης ή να βάλω fixed τάση. - Τί πρέπει να προσέξω όσον αφορά με τα vccin adaptive settings και άλλα. Άν αφήσω τα πάντα auto και απλώς κλείσω τα ENERGY SAVER SETTINGS gia na κάνω stability tests θα έχω θέμα άν τα ανοίξω πάλι μετά ? Σε περίπτωση ENABLED C-STATED και τα λοιπά άν έχουμε fixed τάση έχει θέμα σε σχέση με το auto ? - Τί θερμοκρασίες να περιμένω πάνω κάτω με αυτό το cooler idle-load στην χειρότερη περίπτωση ? - Τί κλοκαρίσματα να περιμένω ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΑ Κ θεωρητικά με την συγκεκριμένη ψύχτρα και εφόσον ο cpu (το κομμάτι) θέλει πολύ τάση σε σχέση με άλλα. - Άν κλοκάρω αργότερα το cpu μπορώ να έχω χωρίς προβλήματα την μνήμη στόκ ? Δηλαδή π.χ 4.3 ghz cpu και στα 1600 η μνημούλα ? --- Offtopic q: Driver για την iGpu ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ βάλω ? Aυτά για την ώρα.
  6. "Τέλος φαίνεται οτι οι Devil Canyon επεξεργαστές θα υποστηρίζονται μόνο από το νεώτερο Intel 9 series chipset καθώς δεν γίνεται καμία αναφορά για τα Intel 8 series chipsets" Έχουμε κάτι πιό νέο σε αυτό το κομμάτι για υποστήριξη προς τα πίσω ?
  7. Η λύση ακούει στο όνομα ebay. Δέν έχω να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο αλλά σίγουρα θα βρείς πολλές επιλογές κινέζικες-φθηνές να κάνεις την δουλίτσα σου. Τώρα άν πήγαινες σήμερα σε κάτι 2 σε ένα να κάτι σχετικά cheap. Εδώ ελλάδα ΟΝΤΩς το οπιοδήποτε κομμάτι πουλιέται σάν ράβδος χρυσού τις περισσότερες φορές.
  8. Καλησπέρα παλικάρια. Γνωρίζω ότι δέν είναι εδώ το μέρος για τέτοια αλλά χρειάζεται ανάλογα τόπικ αλλα σάν πρώτη προσπάθεια για το φίλαθλο κοινο.... Δίνετε κάποιον 4770κ με εγγυησούλα σε λουκούμι τιμή ? Ενημερώστε με πλζ.
  9. Κουκλί είναι όντως. Άν κάνει στο 80άρι 90άρι το 71 αυτό το υπολογίζω στα 130-150 max.
  10. EXACTLY SIR. To αναμμένω με 1000 λέμε. και τώρα με αυτά που λές μου θύμησες πέραν των head και τις ατελείωτες πεδιάδες που καθόσουν ήρεμος και ερχόντουσαν ΠΑΚΕΤΟ οι κύριοι με BOMBS στα χέρια. Καμικάζι πώς το λένε. Ήταν ουσιαστικά πέραν του παιχνιδιού επιβίωσης αλλά και αναπαράσταση αυτού που πρέπει να γίνει μια μέρα ...απο την πίσω πόρτα της βουλής.
  11. Ευχαριστώ για τις πρώτες σας απαντήσεις. Θα ήθελα να προσθέσω τα ακόλουθα που ίσως αλλάξουν λίγο το τοπίο: - Από λάθος διατύπωσή μου απότι καταλαβαίνω ΙΣΩΣ να πιστεύετε ότι το πάνω pc πρόκειται να χρησιμοποιηθεί υπεραρκετά για video editing. Άν ναι ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ και φταίω έτσι όπως τα έγραψα. Πρίν απλά δούλευα πολύ convertx2dvd, dvdfab, tmpgenc, εγγραφές και edit dreambox και όλα καλά. Συνήθως όταν τα έκανα δέν έπαιζα ποτέ games. Αλλά ακόμα και 1 virtual machine που τρέχει περαν των Internetoδουλειών (dreamweaver,filezilla,firefox,office) το παρόν pc αντέχει απλά είναι στα όρια. Η μνήμη αντέχει όμως, έτσι όπως τα έχω σετάρει (το 1 virtual τραβάει ένα 512μβ π.χ - αυτό έχω ανοιχτό πάντα άντε να ανόξω άλλο ένα στο 1gb.) Τα virtual που τρέχω είναι για check test εφαρμογών και τίποτα άλλο. Δέν τρέχουν 24h. Oτιδήποτε video editing και χρησιμοίηση του sony vegas ή premiere και τα λοιπά (new pc) θα γίνεται πολύ αραιά και για την πλάκα μου. Οπότε μπορεί και να μήν μου χρειάζονται 16 gb και ίσως και όχι και ο 4770κ. Το νέο PC το θέλω για ULTRA gaming (με φιλτρα π.χ και όχι να κατεβάζω settings) και όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα αλλά τελευταίο το video editing. Θέλω και nvidia μεριά οπότε σε βάθος χρόνου ίσως μια 770 που είναι σκυλί ΟΚ, να με χαλάσει στις λεπτομέρειες.Γιαυτό έχω στο μυαλό μου 780. Όσον αφορά τους δίσκους πέραν του 1 tb, θα μπεί ένας 120gb μηχανικό από άλλο σύστημα για TEMP FOLDERS και σκουπιδοδουλίτσες. Σκέφτηκα στην αρχή τον 120άρη ssd καθαρά για το θέμα των games. Αναρρωτήθηκα ότι δέν λέει να έχω στον ένα 2 games και όλα τα υπολοιπα αλλού. Αλλά με ΠΕΙΣΑΤΕ. Θα μπεί ο 250.Περιμένω απόψεις όποιος θέλει ...το βραδάκι πάμε για order.. + Ίσως ανέβω ένα 100άρι στο ποσόν στο ΤΕΛΟΣ. - SAMSUNG MZ-7TE250BW 840 EVO SERIES SSD 250GB 2.5'' SATA3 - ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - - 4670k αντί για 4770k - Άν με πείσετε ότι η ASUS GTX770-DC2OC-2GD5 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL - ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ - ή GIGABYTE GEFORCE GTX770 GV-N770OC-2GD 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL - ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ - μπορεί να κάνει παπάδες, τότε πείτε ποιά είναι καλύτερη από θόρυβο κυρίως και μπαίνει ο 4770κ ίσως στο τέλος. - Monitor: U2312HM μου λένε όλοι. Με ενδιαφέρει το θέμα ghosting στα games πέραν από την καθαρότατη εικόνα και το IPS. Oι 2440L και S2340L (160 ευρώ στα e-shop ....χμμμ φτηνούλα) Τί λένε ? Υπάρχει κάποιος με κάποια απο δαυτές ? - Τροφοδοτικό: Του γορίλλα φαίνεται ΟΚ. Αυτό είναι ΟΚ με 10 χρονάκια ή μας κάνουν πλάκα ? EVGA SUPERNOVA NEX750G GOLD POWER SUPPLY 750W - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ - - Μνήμη: Θα ρισκάρω με τα 8 gb (πέραν του video editing δέν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να την ΜΑΧάρει) και πέρνω later άλλα 2*4. Εχουμε >>>>>> Οθόνη - 200 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ !!! 1458.....
  12. Νά μαι και γώ ειλικρινά μετά από πάρα πολύ καιρό (οι γνώστες του στύλ Γορίλλα κτλπ θα ξέρουν για τί πράγμα μιλάω). Αυτή τη φορά τέρμα τα ψέματα. Το παρόν θρέντ αποτελεί το σκεπτικό μου για ένα νέο PC που θα ετοιμάσω. Η παραγγελία θα γίνει το αργότερο μέχρι ξημερώματα ΣΑΒΒΑΤΟΥ. Θέλω δηλαδή μέχρι την άλλη βδομάδα να ξεκινήσω να σετάρω τα πάντα. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟ: 1400ε Θα εξαντληθεί όλο το ποσό και θα καταλάβετε στην πορεία του μηνύματος γιατί. Θα προτιμήσω κατάστημα με λογικές τιμές και που βολεύει στο νησί (corfu). To e-shop είναι ότι πρέπει. Τώρα άν 1-2 κομμάτια πρέπει από κάπου αλλού άν δέν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ΟΚ. Ίσως PSU kai Monitor. Θα δείξει. ΧΡΗΣΗ: Το μηχάνημα θα κάθεται πολλές ώρες ανοιχτό. Θα αντικαταστήσει το παρόν μου που αποτελείται από (E5300/G41C-GS/4GB DDR3-1066/GF 8800GTS 512/DVD/320+160 GBs HDDS/TT-550W/DVD) το οποιό θεωρητικά με έχει καλύψει καιρό τώρα (είχα αλλάξει mobo/ram) και το λειτουργώ τσίτα πολλές φορές λόγω 2 virtual machines παράλληλα με όλη την υπόλοιπη γενική χρήση εκτός του gaming (Κυρίως cs k pes ήταν η δουλίτσα και εγκαταστάσεις games μόνο άν παίζουν ΚΟΠΙ*) Αρα στην ουσία ο νέος: - Γενική χρήση που περιλαμβάνεi τρελό ιντερνετ downloading, office tools, basic corel-photoshop editing, βασικό web design (αυτά στην ουσία μου τα καλύπτει και το παρόν pc), 1-2 βασικές virtual machines που τρέχω για να τσεκάρω κάτι "προγραμματάκια". Συνήθως ένα XP και ένα 7άρι και άντε καμιά φορά κάνα live linux. - Με οverclocking θα ασχοληθώ αργότερα αλλά πολύ βασικό και κυρίως CPU. Ούτε μνήμες ούτε πείραγμα της gpu. Αλλά πλέον θέλω μαζί με τα από πάνω - Video convert τανιών hd, θα παίζω και λίγο σε premiere και αντίστοιχα σοφτ για την κ*υλα μου. (Απλά να μπορώ να τα κάνω κάπως γρήγορα. Δέν με ενδιαφέρουν τα δευτερόλεπτα και το BEST αποτέλεσμα.) - Gaming 1080p Ultra. ( crysis, bf4-3, assassins creed, metro last light etc) PARTS που σκεφτομαι: Σημείωση : INTEL SYSTEM CPU: INTEL CORE I7-4770K 3.50GHZ LGA1150 - BOX - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU - ή INTEL CORE I5-4670K 3.40GHZ LGA1150 - BOX - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU - MOBO: GIGABYTE GA-Z87X-D3H RETAIL - ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ - ή Gigabyte GA-Z87X-UD3H | Skroutz.gr (H πρώτη αντέχει καλά overclock έαν γίνει ?) RAM: G.SKILL F3-1600C9S-8GXM 8GB DDR3 PC3-12800 1600MHZ RIPJAWSX - ΜΝΗΜΗ RAM - - CORSAIR CML8GX3M1A1600C10B VENGEANCE LP 8GB DDR3 1600ΜΗΖ PC3-12800 - ΜΝΗΜΗ RAM - ( γνώμη ? GPU: ASUS GTX780-DC2OC-3GD5 3GB DDR5 PCI-E RETAIL - ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ - ή Gigabyte GeForce GTX780 3GB OC (Rev 2.0) | Skroutz.gr (770 - GIGABYTE GEFORCE GTX770 GV-N770OC-2GD 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL - ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ -) SSD: SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3 - ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - HDD: WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3 - ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - DVD: SAMSUNG DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA BLACK BULK - ΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ - PSU: XFX P1-750S-NLB9 PRO SERIES 750W PSU - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ - ( Κάποιο άλλο καλό xfx στα 750 modular ή 850w ?. Άν έμπανε second gpu π.χ 2 780 στο παρόν σύστημα με άλλους 2 μελλοντικούς HDD τί PSU θα ήθελα). ΑΛΛΑ: COOLERMASTER RR-212E-16PK-R1 HYPER 212 EVO - ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ - MOUSE+KEYB: Δέν με απασχολούν. Θα πάρω πολύ αργότερα ένα deathadder και ίσως μηχανηκούλι. Για τώρα μόνο τα basic. Αγνοήστε τα. CASE: CM STORM STRYKER (ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ) ΟΘΟΝΗ: 23-24 κάποια της προκοπής. Θέλω να μήν πάω πάνω από 200 ευρώ. Dell S2340L | Skroutz.gr Dell UltraSharp U2312HM | Skroutz.gr Όπως βλέπετε ξεφεύγει πάνω από 1400. Αυτό που θέλω είναι βοήθεια στο ζύγισμα και κυρίως αυτά που μέ καίνε. - Οθόνη αξιόλογη IPs ποιό φθηνή ? - 4770k + 770, 4670κ + 780 τί λέτε για money. Έχω την εντύπωση ότι την 780 την θέλω και ότι ο 4670κ είναι Υπεραρκετός. - Τροφοδοτικό (δέν δίνω πάνω από 140 αλλά θέλω να έχει 5 years warranty). - Mobo. Θέλω asus ή gigabyte. Δέν νομίζω ότι χρειάζομαι τα ακριβά μοντέλα. Μέχρι 150 είμαι οκ και διορθώστε με άν κάνω λάθος. Η πρώτη που τσεκάρισα αξίζει ακόμα και για Overclock ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το οποιοδήποτε σχόλιο/επίλυσης του θέματος
  13. Καλορίζικο φίλε Βαγγελη. Να το χαρείς και με το παραπάνω.Την στιγμή που ποστάρω ετοιμάζω και γω το αντίστοιχο θρέντ μου :)
  14. [video=youtube;Ls9AcornTz4] Adele η καλύτερη φωνάρα παγκοσμίως για μένα. Έτυχε και βρήκα το τάδε remix που ανήκει και σε είδος μουσικής που ΠΑΩ.