Bantha Poodoo

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bantha Poodoo

  1. Ένα super-talent 8gb για μεταφορές μεγάλων αρχείων στις οποίες δεν βολεύουν τα cloud ψιψιψόνια.
  2. Φαινόταν το πράγμα ότι πάει και για desktop. Και αφού και τα Win8 είναι σχεδιασμένα για αφή μας βλέπω σε 3 χρόνια όλους με touchscreen desktops. Πως ακριβώς θα είναι δεν ξέρω, αλλά θα βρουν τον τρόπο.
  3. SUPERTALENT DH-B8GBS υποτίθεται.... Όταν το παρέλαβα από το eshop ήταν στη συσκευασία που έβλεπα και στο ebay και παντού με τη μόνη διαφορά ότι και από το κουτί και από το στικάκι έλειπε το logo της supertalent. Προσοχή στις απομιμήσεις λοιπόν...
  4. Οπτική εγγραφή έχουμε στα CD κλπ. Εκεί το laser γράφει την πληροφορία πάνω στο δισκάκι καίγοντας συγκεκριμένες περιοχές με μια λογική όπως τα σήματα μορς. Στους δίσκους μια κεφαλή εφαρμόζει κατάλληλα πεδία για να προσανατολίσει τα μαγνητικά στοιχεία της επιφάνειας του δίσκου. Πρώτα προσανατολίζει το ένα στοιχείο ανάλογα με το αν είναι 1 ή 0, μετά το 2ο, το 3ο κ.ο.κ... Αυτό όλο χρειάζεται κάποιο χρόνο για κάθε στοιχείο. Προσπαθώντας λοιπόν να συντομεύσουν τη διαδικασία, ανακάλυψαν ότι με μεγάλη θέρμανση, πχ 800οC η μαγνήτιση είναι πολύ ταχύτερη. Και ο μόνος τρόπος να θερμάνουν (τοπικά μόνο) το κάθε στοιχείο είναι με laser, το οποίο δεν ασχολείται με την πληροφορία αλλά μόνο με την προθέρμανση των μαγνητικών στοιχείων.
  5. Οπότε λοιπόν χρειάζεσαι και ένα 3ο μεγάλο θαύμα. Ένα νέο πρότυπο σύνδεσης τουλάχιστον 100 φορές ταχύτερο από ότι έχουμε δει ως σήμερα Και σε αυτόν τον τομέα οι ssd είναι ήδη έτοιμοι, αφού με τα εσωτερικά raid των pcie μοντέλων θα καταφέρουν σύντομα να μπουκώσουν και το pcie 3.0 x16 και γιατί όχι κάθε νέο πρότυπο..
  6. It's to late for me son.... Μέχρι να υιοθετηθεί κάτι τέτοιο, και να κυκλοφορήσει σε προσιτή τιμή, θα περάσουν τουλάχιστον 5 χρόνια. Τότε όμως θα αγοράζεις 4tb ssd me 200 euro. Οι HDD έχουν μέλλον μόνο αν μια τέτοια τεχνολογία συνδυαστεί με μια άλλη υποθετική τεχνολογία που θα μπορεί να εκτοξεύσει και τη χωρητικότητα τους, έτσι ώστε να διατηρήσουν το πλεονέκτημά τους σε σχέση με τους ssd που ναι μεν ξεκίνησαν από χαμηλά, αλλά ανεβαίνουν εκθετικά.
  7. Θέλω την οθόνη απο την οποία τραβήχτηκε το πρωτο screenshot!!!! Ειναι 900:675, δηλαδή 4:3, δηλαδή... 1920:1440?????
  8. Το κουτάκι είναι από φέτα και η ψύξη γίνεται με πάγο άρμης Πέρα από την πλάκα φοβερά νούμερα. Πόσο έχουν πάει ως τώρα σε Vcore και τον μπλόκαραν τον καημένο?
  9. Για άλλη μια φορά η τεχνολογική εξέλιξη έρχεται πριν φτάσει στα όρια της η προηγούμενη τεχνολογία. Και αν καταφέρουν και κουμαντάρουν τα nanotubes και τα ξεζουμίσουν και αυτά τι έχει σειρά??? Κβαντικός υπολογιστής?
  10. Το πρώτο μου δίλημμα ήταν Soyo ή QDI... Πάνε και αυτές από χρόνια, πάει και η abit...
  11. * All prices include VAT, plus shipping costs and any delivery fee
  12. Ναι το σκέφτηκα αυτό που λες για την επιβάρυνση. Γενικά το έτρεξα λιγότερο από 10 φορές και δεν έχω λόγο να το ξανακάνω. Ίσως 1-2 φορές το μήνα από εδώ και πέρα για να δω αν όλα πάνε καλά. Thanx και πάλι.
  13. Εντάξει περιστασιακά είναι αυτά τα πεσίματα και γενικά παίρνω τιμές 220-230 που υποθέτω είναι το μέγιστο με sata ii και με τη φορτωμένη εγκατάσταση των win7 που τρέχω. Όσο για τα στιγμιαία κολλήματα έφταιγε το indexing (το είχα απενεργοποιήσει μόνο από τον ssd). Δεν ξέρω που ακριβώς σκάλωνε και μου έτρωγε 100% cpu αλλά ήταν μια ευκαιρία να το κλείσω τελείως και να γλιτώσω άλλα 3gb χώρο στον ssd.
  14. Αυτός ήταν ο σωστός Driver. Thanx! Και αυτή ήταν η μεγαλύτερη μέτρηση που έχω πάρει. Αμέσως μετά την εγκατάσταση (δυστυχώς δεν έκανα και ακριβώς πριν για να δω την διαφορά). Απόψε πάντως το άφησα 8-9 ώρες logged off και το πρωί οι μετρήσεις ήταν χαμηλότερες. Το diskeeper δεν είμαι σίγουρος αν κατάφερα να το κλείσω τελείως στον ssd αλλά σε log-off λογικά δεν δουλεύει καθόλου.
  15. Error This computer does not meet the minimum requirements for installin the software. Είμαι σε AMD πλατφόρμα. Έχει να κάνει? Συγκεκριμένα ο AMD Phenom II X2 550 στην asus M4A78T-E
  16. Μετά από κάποια αναζήτηση είδα ότι το Hyperfast του Diskeeper και τα αντίστοιχα άλλων προγραμμάτων ήταν αρχικά σχεδιασμένα για να υποκαθιστούν την έλλειψη TRIM. Η εταιρία όμως λέει ότι η ανάγκη παραμένει και στα Win7 Do you still need HyperFast if you have TRIM? Επίσης λέει ότι δεν επιβαρύνει τον δίσκο με πολλά writes και στην ουσία βρίσκει την χρυσή τομή ανάμεσα σε defragmentation και οικονομία χρήσης. Στον αντίλογο κάποιοι λένε ότι αυτά είναι μάρκετινγκ και μια βελτίωση 0.5% δεν αξίζει τα λεφτά για το πρόγραμμα. Εγώ λέω να το αφήσω δοκιμαστικά μιας και τρέχει για τους άλλους 5 HDD του συστήματος. Τέλος μετά τα configurations του jax παρατηρώ κάποια παγώματα. Για 4-5 δευτερόλεπτα παγώνουν όλα και δεν μπορώ να ανοίξω ούτε task manager με ctrl-shift-esc. Μετά μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει κανονικά για ώρες. Σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίει η μεταφορά του pagefile και η αυτόματη απενεργοποίηση των δίσκων. Παρόλο όμως που γύρισα την ρύθμιση σε never turn-off το πρόβλημα παραμένει..
  17. Ευχαριστώ κι εγώ για τον οδηγό. Τον είχα φυλάξει για όταν χρειαστεί και τώρα έκατσα και τα έκανα όλα βήμα βήμα. Επίσης άλλαξα το IDE σε AHCI και επιβεβαίωσα ότι το firmware είναι up to date!! Δύο θέματα με απασχολούν μόνο... 1) Έχω τον ocz agility 3 60gb πάνω σε sata II (no money for sata III) και μετά από όλα τα παραπάνω configurations παίρνω αυτές τις τιμές. Είναι νορμάλ ή να ψάξω και για άλλο bottleneck πλην του sata II? 2) To Windows defrag είχε απενεργοποιηθεί μόνο του πιθανόν από το diskeeper που έχω εγκαταστήσει και έχει αναλάβει αυτή τη δουλειά. Το θέμα είναι τι να κάνει το diskeeper με τους SSD? Από ότι λέει τους αναγνωρίζει και τους διαχειρίζεται κατάλληλα. Να το αφήσω έτσι ή να το απενεργοποιήσω εντελώς?
  18. Για τις 100 πρώτες παραγγελίες δώρο μια εξάδα αντιαρματικές νάρκες.
  19. AnandTech - OCZ Z-Drive R4 CM88 (1.6TB PCIe SSD) Review Άλλο μοντέλο (χ8). Δεν ειναι καινουριοι όμως οι R4. http://www.anandtech.com/show/5323/ocz-zdrive-r4-cloudserv-rm1616-features-sixteen-sandforce-controllers "the RM1616 supports up to 16TB of NAND on a single"
  20. Και στα 400 ? λογικά έφτασε με την αύξηση των HDD. Αφού λοιπόν ξέφυγε η τιμή βάλε 2bg ram και ας πάει στα 410 ?. Πότε θα ξεστοκάρουν επιτέλους αυτές οι @$%οθόνες και αυτά τα 1gb dimms?
  21. Ισως δεν εχει μεγαλη ποικιλία από αεροπλάνα κλπ και σου δινει επι πληρωμή τα DLC. Υποθεση κάνω.
  22. Μετά από OC του Phenom II 550 μου, πρόσεξα ότι αντί να είναι κολλημένος στην max συχνότητα, παίζει ανάμεσα σε 4x multiplier και 18x που του έχω θέσει. Αυτό μου άρεσε πολύ γιατί αφήνω 24/7 ανοιχτό το pc, οπότε μιλάμε για καλό energy saving. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω το ίδιο και στην GPU (Sapphire HD4850). Μέσω του AMD VISION Engine Control Center πήγα στο Overdrive και έκανα Auto-Tune. Από 650/1000MHz μου πρότεινε 690/1190MHz και εκτός αυτού είδα ότι πλέον κατέβαινε μόνο του σε τιμές γύρω στα 200MHz σε idle. Το σύστημα όμως τώρα έγινε ασταθές. Δεν έκανε restart μόνο του μεν, αλλά άρχιζε με κάτι τρέμουλα στην 2η οθόνη που έχω συνδέσει και μετά κόλλαγαν και οι δύο δείχνοντας pal χρωματάκια Όσο και αν κατέβασα τα clockια το πρόβλημα παρέμενε. Ακόμα και κάτω από τα defaults!!! Μόνο με τα defaults επανερχόταν το σύστημα. Τι μπορεί να φταίει? Δεν καίγομαι τόσο για το OC όσο για την απελευθέρωση των συχνοτήτων και την εξοικονόμηση ενέργειας. Win7 x64 SP1 En, Catalyst 11.12, Mobo: Asus M4a78t-e