billy23

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by billy23

  1. Μεχρι τωρα εχεις σχηματισει ολοκληρωμενη εικονα για τον δισκο ; Αξιζει η αγορα του ; Τα χαμηλα writes καθυστερουν καθολου το συστημα ; Σκεφτομαι να τον παραγγειλω αυριο (τον intel 40gb συγκεκριμμενα).
  2. Η αισθηση που εχεις ποια ειναι ; Εχεις δει αυτην την "απογειωση" των επιδοσεων που λενε οσοι εχουν Intel ssd ; Κυριως οσο αφορα την αποκρισιμοτητητα. Σκεφτομαι και εγω την αγορα ενος Intel 40gb αλλα δεν ξερω αν τα χαμηλα writes χαλανε την συνολικη εικονα.
  3. Ειδες αυξηση των επιδοσεων με αυτον τον δισκο , στα επιπεδα δηλ. ενος καλου ssd ; Τα χαμηλα writes αποτελουν προβλημα ;
  4. Εδω http://www.hwbox.gr/reviews/7411-ssd-vs-hdd-alithines-metriseis-gia-pragmatika-simperasmata-23.html , νομιζω οτι τα συμπερασματα μου συμπιπτουν με αυτα του test. Κατι ακομη που χρηζει προσοχης ειναι οτι διαφορες φαινονται οταν τα αρχεια που ανοιγουμε βρισκονται στον postville. Aν εχεις αρχεια video και φωτογραφιων σε αλλο δισκο (οπως εγω αφου τα 80gb δεν αρκουν για αποθηκευση) τοτε δεν υπαρχει διαφορα. Γι'αυτο μιλησα για ανοιγμα καθημεριων εφαρμογων , αυτες δειχνουν την αποκριση του συστηματος , αυτο το click@run που ολοι επιζητουμε. Και αυτο δεν υπαρχει με τον postville , τα προγραμματα θελουν αυτο το ρημαδι 1sec ανοιξουν , οσο ηθελαν και με τον velociraptor. Και κατι offtopic , θα κοιταξω αυριο να κανω ενα σωστο Alignment μηπως και φταιει αυτο (αν και δεν νομιζω αφου ολα τα benchmarks που εχω κανει ειναι οπως πρεπει). Θα πρεπει να κανω alignment με το diskpart και στη συνεχεια format του partition (4096k) η' αρκει το diskpart ; H διαδικασια θα γινει με το recovery disk των windows 7.
  5. @Jax7480 μη το παιρνεις προσωπικα , το σχολιο μου δεν ειχε σκοπο να αμφισβητησει τα οσα λες , απλα περιεγραψα την εμπειρια μου. Και δεν ειμαι ο μονοδικος , σε διαφορα forums του εξωτερικου θα δεις τις ιδιες αποψεις , διασπαρτες βεβαια αλλα αυξανονται σταδιακα. Μακαρι να ειχα δει τις διαφορες που περιγραφετε γι'αυτο το λογο τον πηρα αλλωστε. Γι'αυτο το λογο και η απογοητευση μου. Το συστημα μου αποτελειται απο q6600 στα 3,6ghz και μνημες 4gb στα 1080. Χρηισμοποιω windows 7 εδω και μηνες και το συστημα μου ειναι προσεγμενο , απαλλαγμενο απο περιττα προγραμματα. Το boot time μου (με τον velociraptor) ειναι 15sec μετρημενο με το boot timer ,επομενως καταλαβαινεις οτι κατι ξερω και εγω. Γι'αυτο ειπα οτι σε συγχρονο συστημα με προσεγμενο λειτουργικο δεν φαινονται οι διαφορες. Αν εχεις δεκαδες αχρειαστα services να τρεχουν στο παρασκηνιο και κανενα "βαρυ" antivirus που "γονατιζει" εναν μηχανικο δισκο , τοτε ναι με τον ssd θα δεις διαφορα. Οπως επισης και σε laptops , η πλειοψηφια των οποιων εχει αργο δισκο. Η περιγραφη μου ηταν συγκεκριμενη και αφορα την εμπειρια μου στο δικο μου συστημα και παντα σε σχεση με εναν velociraptor . Αν θελεις , αφου μας εδωσες ενα αψογο review, μπορεις να το συμπληρωσεις με μετρησεις οπως ανοιγμα καθημερινων εφαρμογων (οπως αυτες που ανεφερα παραπανω). Ειμαι πολυ περιεργος να δω το αποτελεσμα.
  6. Εγω αντιθετα αισθανομαι ασχημα που εδωσα τον velociraptor μου για εναν postville. Οι διαφορες ειναι ανυπαρκτες , γλιτωσα 2-3sec στο boot time και απο εκει και περα τιποτα. Οι εφαρμογες ανοιγουν στον ιδιο χρονο με τον velociraptor (μιλαω για εφαρμογες οπως outlook, word , excel , wmp . powerdvd , winmail , nero, convertxtodvd , bsplayer. Σε εφαρμογες οπως photoshop φανταζομαι θα εχει διαφορα) , ενω η συνολικη εικονα ειναι σχεδον η ιδια. Δεν βελτιωθηκε η αποκρισιμοτητα του λειτουργικου σημαντικα , ηταν βεβαια ηδη γρηγορη και με τον velociraptor. Επισης , δεν ειδα και καμμια διαφορα με τον ocz vertex που ειχα πριν (εκτος των benchmarks). Αποψη μου , σε συγχρονο υπολογιστη με velociraptor , με συγχρονο καλοδιατηρημενο λειτουργικο δεν αξιζει η αγορα ενος ssd σε καμμια περιπτωση. Τωρα αν καποιος εχει 100 εφαρμογες να τρεχουν στο παρασκηνιο , τοτε ναι ενας ssd θα του ηταν χρησιμος. Δηλωνω απογοητευμενος (και εκπληκτος που δεν βλεπω τις διαφορες που λετε) , τοσο πολυ που σκεφτομαι να τον πουλησω και να ξαναπαρω velociraptor.