lyk

Members
  • Posts

    215
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lyk

  1. διάβασα όσα περισσότερα μπόρεσα (αφού όπως είχα πει κοιτάω για νέο σύστημα)

     

    για το 2400G που είναι και το ενδιαφέρον, ουσιαστικά από ότι βλέπω έχει τις συνδυαστικές επιδόσεις ryzen5 1500Χ με nV 1030 ή και (λίγο) καλύτερες -και πάντα ανάλογα με το benchmark-, σε ένα τσιπάκι.

     

    Είδα την πρώτη -τραγική- ελληνική τιμή για 2400G: Πλαίσιο - 220€. 

     

    υγ1. για αυτούς νομίζω δεν έχει ειπωθεί για αθροιστική λειτουργία της iGPU τους με κάποια έξτρα dGPU.

    υγ2. ατυχώς για μένα, και ειδικά στο x265 encoding, είναι πολύ πίσω από το R5 1600, το οποίο είναι ήδη επίσης αρκετά πίσω από το i5 8400 (οι συγκεκριμένες επιλογές μου είναι βάση τελικής τιμής). Το x264 encoding είναι αναμενόμενα στο -1/3 έως -1/4 όπως και περίμενα, από τον R5 1600.

    • Like 2
  2. Συμπαθητικό Μ/Β για μένα που εδώ και χρόνια πλέον μόνο m-itx κοιτάω...

     

    αν βλέπω καλά έχει 3 headers (των 4pin) για fanάκια? Το άσπρο για CPU και δύο ακόμα για κουτιού?

     

    αλλά σύμφωνα με αυτά που βλέπω, η αντίστοιχη asrock είναι 20€ φτηνότερη, οπότε μάλλον δυσκολεύει η επιλογή αυτής... 

    (edit: 6xSATA η asrock, ακόμα δυσκολότερη η θέση της gigabyte...)

  3. Πωλείται το εξής:

    https://www.skroutz.gr/s/8371633/Asus-RT-AC1200G-Plus.html

    Αξιοπρεπέστατο, γρήγορο, με πλήρεις δυνατότητες, 4 κεραίες, 4xGigabit ports, καλό σήμα wifi N & AC, 2.4G & 5G.

    το έχω λίγο περισσότερο από χρόνο, άρα αυτό σημαίνει ότι έχει σχεδόν δύο χρόνια ακόμα εγγύηση. Λογικά έχω και τα κουτιά του και τα χαρτιά του, αλλά θα το επιβεβαιώσω.

    Πωλείται γιατί δεν χρησιμοποιείται (έχω άλλα δύο με αντίστοιχες δυνατότητες, οπότε αυτό χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα) 

    ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι modem, αφήνετε κάποιο άλλο (π.χ. το σάπιο ρούτερ του παρόχου), και αυτό συνδέεται πίσω του. Είτε σε bridge mode (ανάλογα τον πάροχο), είτε σαν Access Point, είτε σαν απλό ρούτερ κλπ.

    υπάρχουν review στο δίκτυο αν θέλει να διαβάσει κανείς, π.χ.:
    https://www.digitalcitizen.life/reviewing-asus-rt-ac1200g-one-best-affordable-routers-you-can-buy-today

    //Βρίσκομαι Αθήνα-Παγκράτι, αλλά για τις αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολη η δική μου μετακίνηση... 

    Στείλτε μου ΡΜ!!

    65€

    asus1.jpg

  4. ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ναι είναι το άλλο πρόβλημα μου αυτό με την VGA, δυστυχώς (το έγραφα και σε άλλο θέμα) εχει ανακοινωθεί ryzen μόνο μέχρι 4c/8t με ενσωματωμένα γραφικά (αλλά σε μια βδομάδα θα ξέρουμε πόσο καλά αποδίδει γιατί έρχεται και με αυξημένες συχνότητες, επίσημη κυκλοφορία νομίζω είναι 12/2?). Πιστεύω ο 1600 θα είναι κοντά 1/3 - 1/4 γρηγορότερος σε transcoding με τα 6c/12t του. Αλλα ΟΚ δεν ειμαι επαγγελματίας για να κυνηγήσω το απόλυτο, οπότε θα τους δω και αυτούς... Γιατί αν μιλάμε και για discrete ψοφοκάρτα απλά να δείχνει, ανεβαίνει το κόστος (και χωρίς λόγο). 

  5. κανω κατι περίεργες σκέψεις να φτιάξω άλλο ένα m-itx, με την asrock B350m-itx που είχε παρουσιαστεί και εδώ, κάποιον ryzen (5 1600 μαλλον), ένα απλό κουτάκι - τροφοδοτικό κλπ, και σκέφτομαι περί μνήμης..

     

    η δουλειά που θέλω να μπορεί να κάνει γρήγορα (εκτός από τα "χαζά" youtube, ταινίες κλπ), είναι video transcode, x264->x264, x264->x265. Γενικώς για τους ryzen (αλλά και ειδικώς για το transcoding), γνωρίζουμε τι αποδίδει καλύτερα?

    π.χ. 1x ή 2x DIMMs?

    μικρότερο CAS latency ή υψηλότεροι χρονισμοί? Υπάρχει χρυσή τομή?  Κοιτάω στο Msystems για παράδειγμα τις HyperX 4GB Fury DDR4 (CL14 - 2133, CL15 - 2400, CL15 - 2666...)

    Η δεν θα καταλάβω τπτ και τσάμπα το σκέφτομαι, να πάρω τις φτηνότερες και να τελειώνω?

    θα ξεκινήσω με τα ελάχιστα μάλλον (4GB), και αργότερα βλέπουμε... 

    Θυμάμαι κάτι παραξενιές αρχικά με την ryzen πλατφόρμα και τις μνήμες, υπάρχουν ακόμα?

     

    ΄στώ!!

     

    • Like 1
  6. μέγεθος - σχήμα - εμφάνιση - διαχείριση ροής αέρα (που κατ' επέκταση θα κρατήσει χαμηλές θερμοκρασίες, άρα και χαμηλά τον θόρυβο, με μειωμένες στροφές, σε λίγους ανεμιστήρες...) 

     

    αλλά φυσικά όπως έχω ξαναπεί, εγώ είμαι ειδική περίπτωση... 

  7. δεδομένου ότι:

    δεν παίζω παιχνίδια (δεν έχω καν GPU στα συστήματα μου, η iGPU μου αρκεί)

    αυτά που είδα από θέμα κατανάλωσης μου άρεσαν (θέλω να τα δουλέψω με picoPSU, όπως κάνω χρόνια τώρα, κι ο αντίστοιχος (r5-1600) είδα στις σχετικές μετρήσεις να καταναλώνει πολλά watt παραπάνω)

    αυτά που είδα από θέματα ταχύτητας video encoding επίσης μου άρεσαν

    τιμολογιακά επίσης μου άρεσαν

    ...μιλάω συγκεκριμένα για τον i5-8400 (τα 200€ για cpu είναι το ψυχολογικό μου όριο). 

    είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το επόμενο μου σύστημα (πάντα σε mini-ITX μέγεθος) μαζί με κάποιο φτηνότερο chipset καθώς θεωρώ υπερβολικό το Ζ370 για τις πολύ απλές ανάγκες μου. 

    Αν και θα ήθελα επιτέλους να ξαναγυρνούσα σε amd... 

  8. 5 hours ago, Nickzzz said:

    Εμένα γιατί μου φαίνονται ενδιαφέροντα τα κλειδωμένα μοντέλα;  :hmmm:

     

    νομίζω ότι το i5-8400 είναι sweet spot (τιμής, απόδοσης, κατανάλωσης κλπ), αντίστοιχα με τον r5-1600 της AMD... 

  9. αν οι ryzen είχαν έστω μια ψοφο-igpu, απλά να δείχνει εικόνα ρε παιδάκι μου και τίποτα άλλο (στυλ intel iGPU), αυτό (το ΑΒ350) μαζί με έναν R5-1600 θα ήταν πιθανότατα το επόμενο μου mini-ITX... To μόνο που θέλω είναι cpu raw power (video transcode ανά διαστήματα), συν να προβάλει ταινίες σε προβόλι... και όχι δεν έχει λογική να αγοραστεί (κόστος συν έξτρα ρεύμα γιατί μιλάμε για 24χ7 μηχανάκι, συν έξτρα θερμοκρασία) εξωτερική ψοφο-GPU (όπως η 710 της παρουσίασης)... Άρα λοιπόν εγώ κάθομαι και τους χαζεύω τους νέους amd και τα καλούδια τους, αλλά δεν μου "ταιριάζουν" για την χρήση που κάνω... :-(

    • Like 1
  10. δεν είχα ποτέ και τίποτα σε χέρια, λαιμό κλπ... αλλά τον τελευταίο καιρό δεν αποχωρίζομαι με τίποτα το miband2 (αφού πέρασα και από miband1, 1S). 

    Βεβαια smartwatch δεν το λες, αλλά ΟΚ... αν δεν ήταν "ακριβό" το στρογγυλό amazfit, θα το δοκίμαζα και εκείνο... 

  11. chrome πλέον, όσο κι αν αυτό πριν 1-2 χρόνια δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι θα το έλεγα κάποτε... αλλά τον τελευταίο καιρό όλο και κάτι δεν πάει καλά στον firefox, όλο κάτι κολλάει, κρασάρει κλπ, οπότε και "μετακόμισα"... 

  12. εδώ και χρόνια έχω φύγει από το κλασσικό desktop PC, και έχω πάει σε laptop... επειδή μεγάλωσε η οικογένεια, και μειώθηκαν οι χώροι (δεν υπάρχει πλέον γραφείο στο σπίτι).

     

    βέβαια επειδή το λάπτοπ δεν μπορεί να τα κάνει όλα, στήθηκε htpc στο σαλόνι, μικρού μεγέθους αλλά πολλαπλών χρήσεων (24x7 λειρουργία, αθόρυβο, με πολλούς δίσκους για χρήση NAS κλπ).

    • Like 1
  13. το δικό μου είναι ξεχωριστή περίπτωση ΠιΣιού όπως πάντα, οπότε θα ήταν άδικο να πω ότι είναι η οθόνη (προβάλει σε TV 47" και σε projector μέσω ενισχυτή με διπλή έξοδο). Αρα επειδή αυτά δεν είναι καθαρόαιμα pc parts, τα επόμενα ακριβότερα είναι οι δίσκοι που έχει μέσα του (2x3TB αποθήκη + SSD για ΟS)...