ejic

Members
  • Posts

    227
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Everything posted by ejic

  1. Το μεγαλύτερο υπέρ στους Ζen 2 είναι το αυξημένο density που προσφέρουν. Μπορείς να τα έχεις όλα με 1 socket motherboard. 64 cores , 4TB ram, 128 PCIE 4.0 ή 256 PCIE 3.0. Και όλα αυτά με κατανάλωση ενός CPU. Η INTEL είναι αρκετά πίσω στο συγκεκριμένο τομέα και το Cascade Lake είναι προορισμένο να αποτύχει, εφόσον θα χρειάζεται άλλο socket. Σχεδόν κανείς δεν πρόκειται να το υποστηρίξει (με εξαίρεση πολύ specialized εφαρμογές), γιατί θα αποτελεί νεκρή πρόταση για αναβάθμιση, σε αντίθεση με Zen όπου απλά θα μπορείς να κουμπώσεις και την επόμενη σειρά πάνω στην ίδια μητρική. Τώρα όσον αφορά το κόστος, πιστεύω θα είναι πιο φθηνός (ο Rome 64c) από ένα 8180 platinum που υποστηρίζει μόνο 768GB ram ανά socket (υπάρχει και ο Μ που υποστηρίζει 1.5TB αλλά με +2K $).
  2. Μια χαρά νόημα έχουν. Αν δεν εξαρτάσαι από το memory bandwidth και θέλεις τα προγράμματά σου εκμεταλλεύονται τόσους πυρήνες είναι πολύ καλή λύση λόγο χρονισμών. Ο 7551P με 32 cores έχει all core boost τα 2.55Ghz (και αυτό γιατί πρέπει αυστηρά να λειτουργεί με 180w TDP), αν αληθεύουν οι φήμες για 3.4Ghz all core boost, τότε είναι πολύ σημαντική αύξηση επιδόσεων. Να μην μιλήσουμε για overclocking όπου τα 3.8Ghz θα είναι σχετικά εύκολα!
  3. Υπάρχει απλά πολύ περιορισμένο! https://www.pny.com
  4. Όντως η nVidia έχει ήδη την τεχνολογία λειτουργική και σε production επίπεδο με ταχύτητες 300GB/sec μέσω nVLink 2 (μια 1080ti έχει 484GB/sec memory bandwidth). Βέβαια το άλλο της πρότυπο που παρουσίασε πρόσφατα, nVSwitch, είναι ακριβό προς το παρόν αλλά με τα χρόνια μπορεί να γίνει scaled down στο κόστος για consumer gpus, εαν χρειαστεί! https://www.nextplatform.com/2018/04/04/inside-nvidias-nvswitch-gpu-interconnect/
  5. Αντι να έρχεται 12v από το τροφοδοτικό (EPS) θα έρχεται 48v η 54v. Και θα είναι πιο αποδοτική η μετατροπή σε Vccin.
  6. Πολυ clickbait ο τιτλος! Σιγά την επικινδυνότητα. Τόσα χρόνια βάζαμε ψύκτρες σε επεξεργαστές με naked die. Θυμηθείτε εποχές Amd Thunderbird/Athlon, με σύστημα στήριξης που κούμπωνε σε 2 σημεία μόνο, και όχι όπως τώρα που έχεις να βιδώσεις σε 4 γωνίες ώστε να κατανεμηθεί η πίεση στο die ομοιόμορφα. Κατά τα άλλα μια χαρά λύση είναι για delided cpus!
  7. Πιο πιθανό βλέπω να έχει κάποια λύση ταυτόχρονα με x86 και ARM αρχιτεκτονική (δηλαδή το die που θα είναι κυρίως χ86 να περιέχει και ARM κομμάτι) ώστε να καταφέρει να τρέχει και iOS εφαρμογές natively.
  8. Αυτά τα 32GB πως τα λιγουρεύομαι αλλά είναι πολλά τα λεφτά προς το παρόν!!! Ειδικά με unified memory οι 2 κάρτες είναι πολύ καλή προσέγγιση!!!
  9. Άντε να δούμε το υποτιθέμενο speedup με τα Tensor Cores!
  10. Έκανα και γω ένα δώρο στον εαυτό μου!
  11. Μην ψαρωνετε, δεν ειναι για Gaming. Ισως ξεκουτσουρεψει FP16 και FP64. Η τιμή της είναι πολύ καλή (μπορεί και να με βρίσετε αλλά θα έλεγα φθηνή!), αλλά πάντα σε σύγκριση με Quadro P100 και Tesla P100. Edit: Το μόνο αρνητικό είναι τα 12GB HBM2 αντί για 16GB, που σημαίνει δεν χωράει τόσο μεγάλα μοντέλα κρατώντας το mini-batch σταθερό!
  12. Server χωρίς υποστήριξη IPMI, άστο για κλάματα. Εκτός κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα θα πετάγεσαι μέχρι την εταιρία του hosting. Όπως: https://www.asus.com/Motherboards/P10S-M-WS-IPMI-O/ + https://www.asus.com/us/Commercial-Servers-Workstations/ASMB8iKVM/ http://www.asrockrack.com/general/productdetail.asp?Model=E3C236D4M-4L#Specifications etc
  13. Το λογικό είναι να παρουσιάσει λύσεις για enterprise market, και λίγο αργότερα να παρουσιάσει τις Volta-based GeForce κάρτες. Ίσως δούμε να κινείται με μια γενειά μπροστά στον επαγγελματικό τομέα. (Ίσως δεν της αρέσει που χρησιμοποιούμε GeForce κάρτες για GPU compute, και παρουσιάζοντας μια γενειά μπροστά να θέλει να κλειδώσει τους πιο ανταγωνιστικούς πελάτες στις professional κάρτες τις, μιας και μιλάμε για διαφορά 800 με 7000 ευρώ).
  14. Τα λεφτά είναι στο compute. Τον προσέλαβε η Intel για να δώσει έμφαση εκεί και να βοηθήσει στο integration τον Radeon GPU. Δεν νομίζω ότι έχει στόχο να κυκλοφορήσει discrete gpu για gaming. Οπότε μόνο compute και ενσωματωμένα.
  15. New workstation, το τελευταίο της υπογραφής.
  16. Το HINT είναι ότι δεν παίζω παιχνίδια με τα 128GB.
  17. Μένει να το δούμε σε κάποιο review. Φυσικά δεν κάνει για overclocking.
  18. Μπράβο στην Asrock που το είπε, έδειξε το πρωτότυπο και τελικά το έφερε στην αγορά. Κρίμα που δεν υπάρχουν 128GB kit με SO-DIMM ώστε να το σκεφτόμουν. Ελπίζω να μπορέσει να βγάλει κάτι αντίστοιχο για X399 αν και χλωμό με το μέγεθος του socket.
  19. To Volta είναι έτοιμο, από τη στιγμή που κυκλοφορούν DGX Station, DGX-1, HGX-1, Tesla-V100. Τώρα το κουτσουρεμένο Volta δεν ξέρουμε, όπως επίσης έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα διατηρήσει τα Tensor Cores σε κάρτες GeForce. Πιάνουν αρκετό χώρο σε κάθε SM. Ελπίζουμε σε μια Titan XV με full 16GB HBM2 και τα αντιστοιχα Tensor Cores enabled!
  20. Έχουν καταντήσει τόσο ακριβά πλέον που δε με συγκινεί καν να πάρω κινητό (είμαι ακόμα με OnePlus One). Ίσως το σκεφτώ για Xiaomi Note 5 (Χριστούγεννα μάλλον θα βγει), 150 τίμια ευρώ!
  21. Όσο και να μην συμφωνώ με τη συνεργασία σε επίπεδο περιεχομένου, καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαίο. Ευρύτερο κοινό στο youtube σημαίνει περισσότερα προϊόντα από τις εταιρίες για Review. Οπότε καλά κάνατε και ας κράζουν κάποιοι.
  22. Πολύ καλό αλλά με ένα τρομερό μειονέκτημα: δεν έχει Thunderbolt3 θύρα. Για όποιον δεν την χρειάζεται, και εφόσον η μπαταρία διαρκεί ικανοποιητικά, θα είναι σοβαρή επιλογή. Για όποιον την χρειάζεται είναι deal-breaker!
  23. Πέρα από τις κάρτες γραφικών, η αρχιτεκτονική των Ryzen είναι αρκετά καλή, scalable και φθηνότερη σε υλοποίηση από αντίστοιχες μονολιθικές. Τα πρώτα βήματα ήταν θετικά, και το common sense προβλέπει ότι και οι επόμενες γενιές Ryzen θα βαδίσουν σε βελτίωση επιδόσεων (σε σχέση με τις προηγούμενες, γιατί σε σχέση με τον ανταγωνισμό θα δείξει πως θα ελιχθεί η Intel). Από κει και πέρα, οι 1200, 1600 και 1700 Ryzen είναι μονόδρομος (σε σχέση απόδοση/τιμή) με τα σημερινά προϊόντα στα αντίστοιχα price brackets. Το ποιο σημαντικό όμως της αρχιτεκτονικής πέραν του scalability είναι τα PCIe lanes (128) και η μέγιστη addressable μνήμη (2ΤΒ) στις server πλατφόρμες. Όπως επίσης και στην HEDT πλατφόρμα. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι οι workstation (εξαιρώ τα rackmount packages) μητρικές που έχουν παρουσιαστεί έως τώρα (σε EPYC-TR) δεν είναι σοβαρές για το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι πλατφόρμες. Ένα σωρό gaming αηδίες χωρίς ουσία. Περιμένω να δω μητρικές με διάταξη τύπου ASUS x99-E-10G WS.