c3p0

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by c3p0

  1. Ρώτησε καλύτερα κάποιο φίλο σου ηλεκτρολόγο, στην γειτονιά σου όλο και κάποιος θα έχει κάποιο μικρο κατάστημα, αυτοί ξέρουν καθώς και μόνο απο την εμπειρία τους. Εγώ προσωπικά αν και πληροφορικός δεν είμαι ηλεκτρολόγος, πιστεύω ότι μάλλον έκανε σωστή σύνδεση. Να ξέρεις οτι εφόσον υπάρχει κάποιο συστατικό στο pc το οποίο δέχεται ρεύμα και δε γειώνεται σωστά αυτό μεταφέρεται σε κάθε αλλο συστατικό του pc, πιστύεω ότι θα το καταλάβει από το αν γειώνει ή όχι το case. Παράδειγμα σου θέτω ότι αν το πρόλβημα γείωσης το έχει η Mobo θα μεταφερθεί σίγουρα και στο δίσκο. ΥΓ: Προσοχή με τα ρεύματα, καλημέρα.
  2. Ευχαριστώ παιδιά, τελικά έπρεπε να καταλάβω τι διαφορά απο μεταξύ παλαιού τύπου πρίζας και τύπου σούκο! Να 'σται και πάλι καλά για το ενδιαφέρον σας. ΥΓ: Μάλλον δεν γλύτωσα το μηχανικό πρόβλημα, η mobo τα έχει παίξει μάλλον στους sata controllers τουλάχιστον. Thanx again anyway!!!
  3. Καλημέρα σας, σχτικά με το thread του φίλου JC_Denton http://www.hwbox.gr/controllers-drives/2824-peiramata-se-raid-0-spasto-raid-0-stripe-size-oi-raptor-x-piran-fotia.html προσπαθώ να βρω τις βέλτιστες ρυθμίσεις για την δημιουργία μιας συστοιχίας raid 0 με σπαστό raid 0, έχω 2 πανομοιότυπους δίσκους: Western Digital RE3 250GB, 16MB Cache, 7200RPM - (WD2502ABYS) Πόσο πρέπει να είναι το μέγεθος του εξωτερικού partition στο οποίο θα μπει το OS(winXP pro SP3), ο φίλος JC_Denton είπε για περίπου 10-15% των platters, δλδ πρέπει να είναι γύρω στα 250*0,15 = 37,5GB? Το stripe size θα το αφήσω στα 16K λόγω OS. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν το δεύτερο partition πρέπει να ρυθμιστεί και αυτό με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις δλδ raid 0/stripe size 16K ή δεν παίζει καθόλου ρόλο? Αν δεν κάνω δεύτερο partition (εσωτερικό) και αφήσω τον υπόλοιπο χώρο ανεκμετάλευτο θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα? Να σται όλοι καλά!!!
  4. Καλημέρα παίδες, Εδώ και καιρό έχω το εξής πρόβλημα το οποίο το είχα παρατηρήσει αλλά το αμέλησα, έχω το υπολογιστή μου συνδεμένο σε μια πρίζα η οποία μάλλον έχει πρόβλημα γείωσης (δλδ δε γειώνει), καλύτερα πρέπει πω ότι να έχει πρόβλημα όλη η γραμμή για τις συγκεκριμένες πρίζες του σπιτιού. Αυτό το διαπίστωσα μια μέρα που έκανα κάτι εργασίες στο case, όταν διαπίστωσα ότι κάτι με τσιμπάει όταν άγγιζα το case. Όταν δοκίμασα κάποια άλλη πρίζα το πρόβλημα σταμάτησε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι δυνατό να έχει προκληθεί στη μητρική μου κάποιο μηχανικό πρόβλημα (βλ. πυκνωτές, αντιστάσεις, κυκλώματα) διότι εδω και μερικές μέρες συμπεριφέρεται παράξενα, κυρίως στην επικοινωνία με τους δίσκους, έχω πρόβλημα τους intel sata controllers μου. Οπιαδήποτε παρόμοια εμπειρία θα βοηθούσε... ευχαριστώ.
  5. Δεν αμφιβάλω ότι δεν υπάρχουν μοντέλα κατασκευαστών με μεγαλύτερο μέγεθος απο 24", απλώς δεν μπορώ να βρω τίποτα στην αγορά αυτήν την περίοδο. Για ένα διάστημα αν δε κάνω λάθως υπήρξαν μοντέλα με 26" ίντσες και με 400-500 ευρώ. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Τι σχεδιάζει η βιομηχανία άραγε? Αν ξέρει καποιος κάτι σχετικά είναι καλό να το παραθέσει. Έχω σκοπό να αγοράσω μεγάλη οθόνη αλλά το να πάρω μια 24" με 1920x1080 δεν είναι και πολύ καλή τακτική λόγο μικρού κόκκου (dot) μη μας βγούν και τα μάτια, καθώς εκτός απο τις ταινίες ασχολούμαι και με τον προγραμματισμό. :loveliness:.. Να περιμένω κάτι στο κοντινό μέλλον!
  6. Χμ παλαιότερο μοντέλο (προηγούμενη σειρά εεε) αλλά ανώτερο επίπεδο απο την αντίστοιχη της FX580 σε αυτή την σειρά. Ευχαριστώ παίδες.
  7. Καλησπέρα, έχω μια απορία, τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι στην αγορά δεν κυκλοφορούν οθόνες πάνω απο 24" ιντσες, οι οποίες να είναι και προσιτές ως προς την τιμή τους. Εννοώ ότι υπάρχουν μερικά μοντέλα τα οποία όμως ξεκινούν από απαγορευτικές τιμές και μόνο για επαγγελματική χρήση. Είναι παράξενο ή οι εταιρίες σκαρώνουν νέα μοντέλα για να τροφοδοτήσουν την αγορά. Ρωτώ επειδή σκέφτομαι για αγορά οθόνης και κοιτώ μήπως βγει τίποτα σε 26", 27", 28" ιντσες. ευχαριστώ.:Q..
  8. Το eshop εννοείς μάλλον? Είδα κυρίως τα results και παρατήρησα ότι οι κάρτες Quadro απόδοσαν καλύτερα από τις FirePro, πάντως μου φαίνεται παράδοξο μια κάρτα όπως η ATI FIREPRO V5700 να κοστίζει τα διπλάσια σχεδό λεφτά σε σχέση με μια ισάξια αν όχι καλύτερη κάρτα όπως η PNY QUADRO FX580. ΑΠλά μου φαίνεται παράλογο!..
  9. Σχετικά με αυτό τι λές? "Το παράδοξο εδώ είναι ότι ενώ οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες σε όλα τα καταστήματα, η κάρτα ATI FIREPRO V5700 διατίθεται στο pc1.gr σε πολύ χαμηλότερη τιμή γύρω στα ~290 Euro και μάλιστα retail και μηδενικά μεταφορικά (διαφορά 70 euro!!!). Τι παίζει με αυτό το κατάστημα, anyway?"
  10. Καλησπέρα, βάζω σε διαδικασία σύγκρισης τις παρακάτω κάρτες γραφικών για χρήση σε σύστημα με adobe suite (photoshop, flash, after effects) και 3d modeling and rendering (3d s max) εφαρμογές. 1. ATI FIREPRO V5700 ~359 Euro (e-shop) 2. PNY QUADRO FX580 ~182 Euro (e-shop) πρόκειται για δύο κάρτες με τα ίδια χαρακτηριστικά, 512 MB GDDR3 - 128bit όμως σε διαφορετικές τιμές. Το παράδοξο εδώ είναι ότι ενώ οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες σε όλα τα καταστήματα, η κάρτα ATI FIREPRO V5700 διατίθεται στο pc1.gr σε πολύ χαμηλότερη τιμή γύρω στα ~290 Euro και μάλιστα retail και μηδενικά μεταφορικά (διαφορά 70 euro!!!). Τι παίζει με αυτό το κατάστημα, anyway? ευχαριστώ για τον χρόνο σας
  11. Η έκδοση που προτείνεις είναι για τους controllers ITE8212F και δεν είναι για SATA αλλά για Ultra ATA με κάθε επιφύλαξη, κοιτάω το manual της mobo.
  12. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, πάντως τόση ώρα που το έψαχνα μόνος μου βρήκα άκρη και κατάλαβα τι παίζει με τους raid controller drivers (F6). Δηλαδή με southbridge: intel ICH6R chipset ξεχνάμε το σπαστό raid?
  13. Καλησπέρα, εχω το εξής σύστημα: mobo: asus p5ad2 deluxe cpu: intel pentium 4 3.2GHz ram: 3 GB vga: asus geforce en6600gt hds: 2x wd 250 GB RE3 raid controllers: silicon image 3114 - sata raid (onboard, not PCI) θέλω να κάνω raid 0 και να εγαταστήσω τα win xp pro. Υπάρχει κάποιος καλός οδηγός ώστε να βγάλω άκρη, διότι ενώ μπαίνω στο bios raid utility με F4 κάνω κανονικά το raid 0, μετά προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση το λειτουργικό (boot from cd) αλλά δεν βρίσκει κανένα δίσκο. ΥΓ: επίσης στο bios raid utility για τους silicon image raid controllers πουθενά δε με ρωτάει να καθορίσω το μέγεθος για partition (ώστε να κάνω σπαστό raid 0), απλώς με ρωτά να επιλέξω τον πρώτο δίσκο τoy raid και μετά τον δεύτερο. όποιος ξέρει ας βοηθήσει.
  14. Καλησπέρα σας, ζητώ την γνώμη σας για τον παρακάτω δίσκο Western Digital RE3 250GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata 2, WD2502ABYS) - Σκληροί Δίσκοι - plaisio.gr σκέφτομαι να πάρω δύο για raid 0 striping. Απορροίες: 1) είναι καλός δίσκος για raid 0, 2) είναι καλός για photo editing (photoshop, flash, illustrator), 3d rendering (3ds max) προσοχή ρωτώ αν είναι καλός (ιδανικός) όχι αν είναι ο καλύτερος. ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  15. Φίλε JC_Denton, μόλις παρέλαβα τον δίσκο και διαπίστωσα ότι είναι ο WD6400AAKS Caviar Blue, εγώ όμως έχω τον WD6400AAKS Caviar SE16. Τι γίνεται τώρα υπάρχει πρόβλημα? Εγώ παράγγειλα αυτό E-SHOP.GR: WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA και μου ήρθε caviar blue!!! Τι κάνουμε?
  16. Μπράβο, κάτι έλεγε στο manual της mobo για εξωτερικό και εσωτερικό partition. Άρα δημιουργώ και τα δυο partition στο raid utility του bios, δλδ το 1ο γύρω στα 40GB στο εξωτερικό τμήμα και το υπόλοιπο στο εσωτερικό. Δε μου λές όσο μεγαλύτερο γίνει το partition του os τόσο θα πέσουν οι επιδόσεις, παίζει ρόλο ε? Φυσικά επιλέγω για εγκατασταση του os το μικρο partition και το 2o το κρατό για data. OK σχεδόν κατάλαβα, παραγγέλνω τεστάρω και ποστάρω in time.
  17. ΟΚ το διάβασα με πολύ όρεξη, έχω λοιπόν την εξής αποροία, για να στηθεί ένα σπαστό raid 0 με δύο δίσκους wd6400AAKS αυτό που πρέπει να κάνω είναι αρχικά 1) να τοποθετήσω τους δίσκους στους silicon image raid controllers (asus P5AD2 D), 2) να ξεκινήσω το bios utility του silicon image, 3) να επιλεξω την δημιουργία raid 0 με πιθανό strip size 16KB, και τέλος 4) όταν εγκαταστήσω το λειτουργικό (πχ win xp pro sp3) να δημιουργήσω ένα μικρό partition 40-60 GB (εδώ είναι το σπαστό!!!). Έχω ψηθεί πολύ, inlight me!
  18. Για εξήγησε μου τι ακριβώς εννοείς με το σπαστό , διότι είμαι αδαής απο raid, όχι όμως απο υπολογιστές. Βασικά έχω σκοπό να κάνω raid 0 του 2 δίσκους και να βάλω εκει μόνο το λειτουργικό (raid 0 - 2*640GB=1,280TB), τώρα αυτο που μου λες με μπέρδεψε λίγο. Για data έχω δίσκους στην άκρη. ΥΓ: Θέλω να τρέχουν άνετα εφαρμογές όπως photoshop και netbeans ide (development).
  19. Καλησπέρα σας, θέτω το παρακάτω απλό ερώτημα, για την δημιουργία μίας απλής συστοιχίας δύο δίσκων σε raid 0 Striping απαιτούνται δύο ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ δίσκοι ή μπορώ να αγοράσω έναν ίδο με αυτό που έχω και να κάνω την συστοιχία. Έχω τον εξής δίσκο WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS ως data(slave) και σκέφτομαι να αγοράσω ένα ακόμη ώστε να κάνω το raid 0. Αν γίνεται κάτι τέτοιο, προφανώς πρέπει να πάρω backup απο τον υπάρχον δίσκο? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  20. Φίλε mamis, δεν προχώρησα στην αγορά της cpu, διότι τελικά διαπίστωσα ότι η απόδοση που θα κέρδιζα σε σχέση με τα λέφτα δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή, ξέρεις προβλήματα συμβατότητας και σταθερότητας τα οποία σε οδηγούν σε περισσότερα προβλήματα. Αν το προσπαθήσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία, να σου επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος cpu δεν υποστηρίζεται απο το επίσημο site της asus, έστηλα mail και μου απάντησε τεχνικός.
  21. Δηλαδή κάθε εταιρεία έχει και κάποιες σειρές αποκλειστικά για workstation συστήματα και όχι για γενική χρήση (desktop, internet, gaming)? Όπως η asus την ένδειξη ws στην σειρά p6? Δυσκολεύομαι να εμπιστευθώ άλλη μητρική εκτος απο asus, το γιατί δεν ξέρω, πάντα τις προτιμούσα. Καλές οι προτάσεις σου και κυρίως για ευέλικτα συστήματα. Δλδ δεν υπάρχουν μητρικές που απευθύνονται αποκλειστικά για επεξεργασία γραφικών όπως ισχύει με τις κάρτες γραφικών ε (aka Quadro)?
  22. Ακριβώς αυτό ζητώ, μπήκες γρήγορα στο πνεύμα. Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική. Θα τις τσεκάρω λοιπόν.
  23. Καλησπέρα, ποιά μητρική προτείνεται για να στηθεί πάνω της ένα σύστημα επεξεργασίας γραφικών 2d, 3d, rendering, after effects, photoshop, premiere, flash, animation, 3δ studio max. Για κάρτα γραφικών επιλέγω την PNY Quadro FX 1800 SVGA (VCQFX1800-PCIE-PB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr. Για cpu επιλέγω τη σειρά i7 9xx. Για ram επιλέγω 6x2GB=12GB DDR3. Καλό θα ήταν να προτείνει κάποιος που έχει δοκοιμάσει την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών. Ζητώ μια Mobo η οποία να συνεργάζεται άψογα με την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών. Το σύστημα θα είναι απομωνομένο, δε θα υπάρχει ούτε antivirus αλλά ούτε και internet, δλδ θα εγκατασταθούν μόνο εφαρμογές graphics. Για το κόστος του συστήματος δεν θέτω όρια, ότι γνωρίζεται παραθέστε το. ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  24. Λοιπόν δοκίμασα το power cable off, και πάλι τα ίδια. Έβγαλα την μπαταρία για 3' λεπτά και πάλι τα ίδια. Θα προσπαθήσω να κάνω εγκατάσταση στον δεύτερο δίσκο για να δω αν το πρόβλημα παραμένει και επομένως ευθύνεται η mobo. ΥΓ: Πολύ φοβάμαι οτι πρόκειται για πρόβλημα στις τάσεις του ρεύματος και ότι μάλλον η μητρική άρχησε την προβληματική της λειτουργία μετά απο περίπου 4-5 χρόνια.