Nomad

Members
  • Posts

    376
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nomad

  1. παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Επειδή σκέφτομαι να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών μου λόγω ότι προχώρησα στην αγορά μόνιτορ με ανάλυση 4Κ. Αν προχωρούσα σε μία AMD RX570 η RX580 θα μπορούσα να παίξω καινούργιους τίτλους (πχ Resident evil 2 remake) και να βρίσκομαι κοντά στα 60 frames per second ας πούμε? Η για να το πετύχω αυτό θα χρειαζόταν να κατεβάσω όλα τα Settings Medium προς low? Κοινώς, ενδείκνυνται αυτές οι κάρτες για 4K gaming η Πρέπει κάποιος αν θέλει να απολαύσει smooth εμπειρία να προχωρήσει Τουλάχιστον σε μία gtx 1070? Ευχαριστώ.
  2. Και το digital to analog conversion γινεται στον dac της mobo? Αν ειχα receiver το δεδομενο φτανουν σαν bitstream στον receiver και εκει γινεται το uncompression η αναλαμβανει η καρτα ηχου τη διαδικασια αυτη και τα data με pcm μορφη πλεον φτανουν στον receiver ο οποιος κανει μονο amplify στην περιπτωση αυτη?
  3. Μια ερωτηση ακομα! Κανονικος αναλογικος πολυκαναλος. Εχω μια απορια ομως: Εστω οτι αναπαραγω μια ταινια απο ενα δισκο dvd που εμπεριεχει ηχο κωδικοποιημενο με το lossy format dolby digital. Απο εκει κ περα ο ηχος που φτανει σε εμενα ειναι dolby η απλα πολυκαναλος? Δηλαδη δεν θα επρεπε η μητρικη μου να υποστηριζει dolby on the fly η η καρτα ηχου μου προκειμενου να γινει το undecoding? Δηλαδη κατ ουσιαν αυτο π ρωταω ειναι γινεται καποιος μονο με 5.1 speakers να παρει dolby audio η πρεπει να μεσολαβει receiver οπωσδηποτε?
  4. My new eyefinity setup!!! Σας αρεσει παιδες?
  5. Ευχαριστώ και σε καταλαβαίνω απόλυτα σχετικά με το πήξιμο!!! Όταν βρεις χρόνο λύσε μου κάποιες απορίες: 1. Γιατί στα 25p input signal έχω τόσο droped και repeated frames σε σχέση με τα 24p input signal? 2.Πώς τσεκάρω cpu-gpu queue? 3.Πόσα dropped-repeated-delayed frames πρέπει να έχω για να θεωρήσω ότι όσο πιο smooth γίνεται αυτό που βλέπω? 4.Ας πούμε ότι επιλέγω μέσω του mad-vr σαν input signal 1080p48...Απο εκέι και πέρα πατώντας ctrl+J στον mpc-hc που λέει display:48.000hz & composition rate 48hz... αυτό πρακτικά τι σημαίνει? Η tv είπαμε δεν μεταβάλει τον ρυθμό ανανέωσης της(μόνιμα στα 50hz)... Άρα το σήμα από native 24p γίνεται 48p από τον renderer(mad-vr) και από εκεί και πέρα η οθόνη το ανανεώνει με βάση το δικό της refresh rate? Ευχαριστώ!!
  6. Λοιπόν, να μαι πάλι!! Εγκατέστησα τα προγραμματα που μου είπες αλλα όχι ξεχωριστά αλλά σαν πακέτο μέσω του k-lite codec pack (mega version) Στην ουσία πλέον από οτι καταλαβαίνω το decoding γίνεται μέσω LAV και έπειτα αναλαμβάνει τα uncompressed data ο mad-vr για να τα κάνει render σωστα? από εκεί και πέρα στο mad-vr παίζω με chroma upscalling --- bicubic75 / image upscalling NNEDI3 64neurons / smooth motion always enable και input resolutions 1080p24, 1080p25, 1080p30, 1080p50, 1080p60, 720p24, 720p25, 720p50, 720p60. Παρατηρώ στα 24p input 1 repeated frame περίπου κάθε 50sec και λιγοστά dropped. Μπορώ να πω πως ειδικά στις 720p movies η διαφορά είναι μεγάλη οπτικά (όχι τόσο στις 1080p). Πρέπει να σετάρω και κάτι άλλο η είμαι κομπλέ έτσι? ΥΓ: Μου κάνει εντύπωση πώς όταν επιλέγω input signal 24p έχω περίπου 1repeated/50sec-1min, αλλά μόλις επιλέγω input signal 25p εκεί έχω 1repeated/0.98sec και μπόλικα dropped... Γιατί αυτο? από τη στιγμή κιόλας που έχω 50hz οθόνη λογικά το 25p signal δεν ταιριάζει καλύτερα για ''true'' 24p playback ευχαριστω
  7. Και κάτι τελευταίο. Μια τηλεόραση/μόνιτορ στα 50hz ας πούμε έχει μόνιμα τον ρυθμό αυτό ανανέωσης ή αναγνωρίζοντας σήμα 25p προσαρμόζει κατάλληλα και το refresh rate της?
  8. Βασικα για να καταλαβω. Οταν εμενα πανω δεξια στο monitor λεει 1920*1080 60p αυτο πρακτικα σημαινει οτι εκεινη τη στιγμη βλεπω μια εικονα full ΗD που ανα δευτερολεπτο προβαλονται 60 καρε??? Δηλαδη hz και fps ειναι ιδιοι οροι? Οποτε στην ουσια το true 24p ειναι λιγο ατοπο καθως κανενα πανελ δεν λειτουργει στα 24hz. Εφαρμοζοντας dublication 2/2 , 5/5 κλπ πρακτικα ερχονται οσο πιο κοντα γινεται στην προβολη μεσω προτζεκτορα σωστα?
  9. Ναι αλλα πρακτικα ομως ακομα κ αν κλειδωσε το σημα στα 24p αφου η οθονη ειναι 60hz δεν θα παρω true 24p playback καθως το 24 δεν ειναι πολλαπλασιο του 60 σωστα? Αλλα ακομα κ να γινοταν αυτο με ενα ρυθμο ανανεωσης 24hz αυτο που θα εβλεπα δεν θα ηταν unenjoyable? Στην ουσια μηπως το true 24p σε ενα μονιτορ ας πουμε 120hz ειναι πως προβαλονται 24 καρε με ρυθμο ανανεωσης 48? Δηλαδη καθε καρε γινεται dublicate? Καλα το σκεφτομαι?
  10. Μολις επιλεγω στις ρυθμισεις οθονης των windows 24hz η 25hz αυτοματως αναβοσβηνει η οθονη και μου γραφει πανω αριστερα 1920*1080 24p ... Αυτο σημαινει πως εκεινη τη στιγμη η οθονη προβαλει 24p ή απλα μου αναγραφει το σημα που λαμβανει κ απο εκει κ περα αυτη προβαλει 60p?? Επισης αλλη μια ερωτηση( σε ζαλισα!!) : Πρακτικα οταν ας πουμε τρεχω ενα game σε 1920*1080 60p.. Αυτο σημαινει οτι η οθονη ανανεωνει την εικονα 60 φορες μεσα σε διαστημα ενος δευτερολεπτου.. Αν εμενα η καρτα μου ομως παραγει 80fps εκει τι γινεται αφου η οθονη με το ρυθμο ανανεωσης που διαθετει δεν μπορει να τα αποδωσει?
  11. Οταν βλέπεις μια ταινία ας πούμε, dvd η blu ray τότε είναι καλύτερα να επιλέγεις το output να είναι 24p λόγω ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται η λήψη ή το αφήνεις by default 60p? Ευχαριστώ billpeppas!
  12. Ναι σωστά συμφωνώ. Αλλά μου έκανε εντύπωση οτί μέσω του CCC μπορείς να επιλέξεις προοδευτική ή πεπλεγμένη προβολή εικόνας (progressive / interlaced). Επίσης κάνοντας δεξι κλικ και επιλέγοντας ιδιότητες γραφικών ------> για προχωρημένους στην επιφάνεια εργάσιας μπορείς να αλλάξεις το refresh rate σε 24p/30i/50p/60p κλπ. Άρα γιατί δίνεται η δυνατότητα το σήμα που θα κάνεις output προς την οθόνη να είναι interlaced αφού ένα led/lcd μόνιτορ θα προβάλει εκ των πραγμάτων progressive ??
  13. Παιδια καλημερα. Να κανω μια ερωτηση: οταν τρεχουμε ενα game η vga μας στελνει σημα progressive η interlaced στην οθονη? Επισης το σημα που ερχεται ειναι 24p/i, 30p/i 60p/i?? Επισης το μονιτορ ακομα και αν λαβει σημα interlaced το προβαλει η το κανει deinterlaced? ευχαριστω
  14. Ευχαριστω. Και κάτι ακόμα. Εγώ λοιπόν αν για τώρα ακολουθήσω τη λύση να καταφύγω σε αγορά 5.1 ηχείων όπως αυτά που σου έδειξα παραπάνω και τα συνδέσω αναγκαστικά στη μητρική μου αναλογικά στις εισόδους line in/out/mic ο ήχος που θα παράγεται θα είναι έστω lossy format (dolby digital/DTS non HD πάντα) ή θα είναι ήχος στερεοφωνικός ο οποίος θα γίνεται matrix και στην ουσία τα οπίσθια ηχεία θα παράγουν ήχο κατασκευασμένο από τον δικάναλα ήχο???
  15. Οποτε μιλαμε για πολυκαναλο ηχο με αναλογικο τροπο μεταδοσης?? Σε περιπτωση που θελω ψηφιακη ροη εκει μπορω απο τη VGA μεσω HDMI να στειλω σε εναν receiver ας πουμε?? Επισης αν επαιρνα μια εξωτερικη καρτα ηχου με spdif η coaxial εξοδους θα χρειαζομουν receiver η θα μπορουσα να αγορασω απευθειας didital speakers και να συνδεσω με την καρτα?? Ευχαριστω!
  16. Τα τρια καλώδια τα οποία θα χρειαστώ είναι αυτά τα οποία έχουν ένα jack βύσμα στην μια πλευρά και ένα στην άλλη?
  17. Δηλαδή φίλε μου στην είσοδο line in τα frontRL, στην είσοδο line out τα center/woofer και στην εισοδο mic τα rear?
  18. Παιδιά καλησπέρα. Έχω τη συγκεκριμένη μητρική: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5216# Θέλω να πάρω ηχεία που να αποδίδουν πολυκάναλο ήχο (5.1), πχ: http://www.e-shop.gr/creative-inspire-t6300-p-PER.540241 Ερώτηση: Μπορώ να τα συνδέσω στη mobo? Γιατί βλέπω στα specifications ότι υποστηρίζει 5.1 αλλά αν δείτε τις εικόνες στο site δεν βγάζει ούτε εξόδους για πολυκάναλο αναλογικό ήχο αλλά ουτε για ψηφιακό (SPDIF - Coaxial). Ευχαριστώ.
  19. Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις! Αύριο θα κάνω δόκιμες με linux live usb, θα αποσυνδέσω και τα usb ports του κουτιού και βλέπουμε! Πάντως είναι σπαστικό αυτό το άνοιξε κλείσε από το κουμπί του τροφοδοτικού ή του πολύμπριζου!!
  20. Καλημέρα παιδιά! Έχω το εξής pc: AMD fx 8300 Radeon 7770*2 (crossfire) mobo gigabyte GA-970A-DS3P ssd 128 HDD 500 RAM G-skill 8GB Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Με το που ανοίγω το τροφοδοτικό με το σχετικό κουμπί που υπάρχει σε όλα τα τροφοδοτικά αμέσως χωρίς να πατήσω το power button τίθενται σε λειτουργία όλα τα fans του υπολογιστή και ότι είδους ledakia έχω μέσα στο κουτί. Επίσης όταν πατάω το power button μπαίνω μέσα κανονικά αλλά πάλι όταν κάνω shut down απενεργοποιείται η οθόνη αλλά όλα τα άλλα μένουν ανοιχτά (fans, leds). Τι φταίει? Έχω κάνει αναβάθμιση bios έχω αποσυνδέσει ότι περιττό στο boot και τίποτα το πρόβλημα παραμένει. Ευχαριστώ Υ.Γ: Το PSU: PSU MS-TECH MS-N950-VAL 950W ATX - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ (PER.640316) [h=1][/h]
  21. Πάντως με 2 7770 πάω για 3way eyecinity έτσι; Γτ υπάρχουν κάποιοι γνωστοί που μου λένε ότι απλα θα σερνονται τα πάντα in game... Thanks for all of your answers παιδιά!
  22. Και κάτι άλλο. Αν δεν πάρω 2 και πάρω μια full hd και χρησιμοποιήσω τις 2 23'' μια κέντρο και μια αριστερά ας πούμε και δεξιά βάλω μια μικρότερης ανάλυσης 19''... Θα χω χάλια αισθητικό αποτέλεσμα λόγω ότι η μια οθόνη θα ναι μικρότερη από τις άλλες 2;;;