Tassos

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About Tassos

  • Birthday 01/07/1989

Tassos's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

10

Reputation

  1. Σήμερα επιτέλους βρήκα μικρό στραβοκατσάβιδο και κατάφερα να τις ξεβιδόσω! Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή με την καινούργια ψύκτρα επάνω και η διαφορά είναι τεράστια. Είναι σχεδόν αθόρυβη (πιο πολύ θόρυβο κάνει ο σκληρός μου) και η θερμοκρασία έπεσε περίπου κατά 20 βαθμούς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα ήθελα να ευχαρηστήσω τον samaritan που με βοήθησε να πάρω την τελική απόφαση. Τη συνιστώ ανεπιφύλλακτα.
  2. Αρχικά, ευχαρηστώ για την απάντηση. Πήρα τελικά την Arctic Accelero Twin Turbo II. Ο stefanos έχει δίκιο, υπάρχουν όντως δύο εκδόσεις. Εγώ πήρα αυτή με τα 160 watt. Το πρόβλημά μου τώρα είναι πως δεν μπορώ να βγάλω την εργοστασιακή ψύκτρα. Στην παρκάτω εικόνα φαίνοντα όλες οι βίδες που πρέπει να ξεβιδόσω προκειμένου να αφαιρέσω την ψύκτρα: http://www.ixbt.com/video3/images/ref/hd5850-scan-back.jpg Μπορώ να αφαιρέσω τις τριγύρω βίδες, αλλά τις 4 μικρές που είναι στη μέση, δεν μπορώ να τις ξεβιδόσω με τίποτα. Αγόρασα κάποια κατσιβιδάκια τέτοιου μεγέθους, αλλά δε μπορώ να τις ξεβιδόσω. Μπορεί να φταίει το ότι δεν είναι στραβοκατσάβιδο, γιατί δε βρήκα τόσο μικρό. Έχει κανείς να μου προτείνει κάποια λύση? Κάποιο μέρος από όπου μπορώ να πάρω τέτοιου είδους κατσαβίδια ή κάποιο άλλο τρόπο να την αφαιρέσω? Έχω φάει δύο μέρες τώρες και δεν τα έχω καταφερει...
  3. Έχω μια ASSUS 5850 και θέλω να της αλλάξω ψύκτρα. Η εργοστασιακή κάνει πάρα πολύ θόρυβο κι ας την έχω στο 40% ή και χαμηλότερα. Οι μοναδικές αξιόλογες που έχω βρει να κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι αυτές: VGA Cooler Arctic Accelero Twin Turbo II Black/White (περίπου στα 40 ευρώ) Cooler VGA Scythe Setsugen 2 (50 ευρώ) Cooler VGA Zalman VF3000A (40 ευρώ) Ενδιαφέρομαι κυρίως για το πόσο αθόρυβη θα είναι. Ποια θα μου προτείνατε από αυτές τις τρεις? Επίσης αν γνωρίζετε άλλη αξιόλογη πρόταση, ακόμη κι από εξωτερικό, στα ίδια περίπου λεφτά ευχαρήστως θα την κοιτούσα.
  4. Για την ψύκρτα τι ενοείς? Είχα ρωτήσει αν κοιτάξεις στο πρώτο μου post και από τις τρεις που μου πρότεινε ο george, διάλλεξα αυτή. Έχω βάλει και τα δύο ανεμιστηράκια πάνω. Ελπίζω βέβαια να τα έχω βάλει από τη σωστή μεριά και να είναι σωστό το airflow, καθώς δεν έδειχνε κάπου προς τα που φυσάνε και το έλενξα όταν το έβαλα σε λειτουργεία. Οι μνήμες είναι αυτές: 998681 - 6GB (3x2GB) DDR3 PC3-12800 8-8-8-24 Blackline (Triple Kit) Ορίστε τα screenshot από cpuz: Imageshack - 44494814.png Ευχαρηστώ για την απάντηση!
  5. Γεια σας παίδες και καλό καλοκαίρι! Έχω βάλει εδώ και πολύ καιρό την εξής ψύκτρα: Noctua.at - sound-optimised premium components "Designed in Austria"! , ακολουθώντας τη συμβουλή του George. Μετά όμως από μια αποτυχημένη προσπάθεια oc και λόγω έλλειψης χρόνου δεν ασχολήθηκα ξανά με το άθλημα. Να πω την αλήθεια δεν ήταν ακριβώς προσπάθεια καθώς έβαλα κάποιες έτοιμες τιμές στο bios ακολουθώντας τη συμβουλή ενός φίλου και όπως ήταν φυσικό δεν ξεκίναγε το pc:) Αυτή την περίοδο όμως που έχω χρόνο, ασχολήθηκα κανονικά και πειραματίστηκα όπως θα έπρεπε να είχα κάνει και την πρώτη φορά. Πιστεύω πως τα πήγα καλά για πρώτη φορά καθώς ο υπολογιστής τρέχει πλέον στα 3,48 ghz και το prime95 δεν έχει βγάλει ακόμα σφάλμα (1h 15min και συνεχίζει). Δεν είμαι όμως σίγουρος για το αν τα settings που έχω βάλει στο bios είναι τα αποδοτικότερα. Επίσης, κατάφερα να τον φτάσω και στα 3,6ghz, αλλά το prime95 έβγαζε σφάλμα με το που ξεκίναγε. Παραθέτω τις ρυθμίσεις που έχω στο bios καθώς και τις θερμοκρασίες τις οποίες θεωρώ υψηλές αν και είναι καλοκαίρι. CPU Ratio Setting:08.0 FSB Strap To Northbridge : Auto FSB Frequency: 435 PCIE Frequency : 100 DRAM Frequency: DD3- 871Mhz Οι υπόλοιπες επιλογές της ram στο auto. Πάμε στα voltages: CPU Voltage: 1.3500 (1.3625 είναι το max αν δεν κάνω λάθος) DRAM Voltage: 1.70 NB Voltage: 1.45 Οι θερμοκρασίες είναι: System: 42C (Idle) – 42C(Full Load) CPU: 42C (Idle) – 64C (Full Load) AUX: 32C (Idle) – 33C (Full Load) HDD: 34C (Idle) – 34C (Full Load) Core 0: 51C (Idle) – 71C (Full Load) Core1: 43C (Idle) – 64C (Full Load) Core2: 47C (Idle) – 68C (Full Load) Core3: 45C (Idle) – 66C (Full Load) Θα ήθελα να μου πείτε αν θα έπρεπε να αλλάξω κάτι, καθώς και αν θα έπρεπε να προσπαθήσω να φτάσω τα 3.6 – 3.8 Ghz (προσωπικά πιστεύω πως με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να τα φτάσει , αλλά με προβήματίζει και η θερμοκρασία). Ευχαρηστώ προκαταβολικά!
  6. Ευχαρηστώ πολύ για τις άμεσες και διαφωτιστικές απαντήσεις! Άρα, κάνοντας overclock τη cpu θα μπορέσω να βάλω μια 5850 για παράδειγμα, χωρίς να περιορίζονται οι δυνατότητές της λόγω παλαιού επεξεργαστή?
  7. Είμαι σχετικά καινούργιος στο forum και έχω μείνει έκπληκτος απο τη φοβερή δουλειά που γίνεται σε όλους τους τομείς. Μπράβο σε όλους τους υπεύθυνους. Η απορία μου είναι η εξής: Έχω το παρακάτω σύστημα: Motherboard P5E64 WS Evolution, Intel Core 2 Quad CPU Q9450 @ 2.66ghz, 6 giga ram @ 1600mhz mushkin, Gpu ATI 4870 512mb, psu Coolermaster 700w, Case Lian Li armoursuite, Win 7 64bit. Θέλω να αγοράσω καινούργια κάρτα γραφικών (5850/5870 αυτές είχα στο μυαλό μου), αλλά φοβάμαι πως λόγο επεξεργαστή δε θα μπορεί να αποδόσει τα μέγιστα. Επίσης το socket της motherboard δεν είναι συμβατό με τους καινούργιους επεξεργαστές κι έτσι θα χρειαστώ αρκετα λεφτά για να κάνω αυτή τη mini αναβάθμηση, τα όποια δεν τα έχω αυτή τη στιγμή. Έτσι, σκέφτηκα πως η πιο φθηνή και άμεση λύση για αύξηση επιδόσεων θα ήταν το overclock επεξεργαστή και κάρτας γραφικών, αφού αγοράσω πρώτα καινούργιες ψύκτρες μιας κι έχω ακόμη τις εργοστασιακές. Αξίζει να μπω στον κόπο ή δε θα δω αισθητές διαφορες? Αν ναι, είναι καλές αυτές οι επιλογες: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-N520-CPU-Cooler-RR-920-N520-GP.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/VGA-Coolers/Scythe-Vga-Cooler-Musashi-SCVMS-1000.htm ? Επίσης έχετε κάποιο καλό οδηγό για overclock να μου προτείνετε μιας και είναι η πρώτη φορά που θα προσπαθήσω? Χρειάζομαι αυτή την αλλαγή κυρίως για ένα mmo που παίζω, το darkfall, όπου όταν μαζεύεται πολύς κόσμος ταυτόχρονα τα fps πέφτουν πολύ χαμηλά.