nan

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by nan

  1. Τι να πω, απλώς ελπίζω η έλλειψη ανανέωσης του site να οφείλεται όντως σε έλλειψη όρεξης - κούραση με όλα αυτά που τρέχουν με τον κορωνοϊό (απόλυτα κατανοητή - νομίζω όλους μας έχει επηρεάσει λιγότερο ή περισσότερο) και να επανέλθει κάποια στιγμή δριμύτερο. Και να μην τρέχει και τίποτα πιο σοβαρό... Keeping fingers crossed...
  2. Πρέπει να ήταν πριν 10 χρόνια περίπου. esxi 4.x σε Dell R510. Το πρόβλημα ήταν σε μια πλακέτα που (σε σύστημα με 2πλα τα πάντα, αυτό ήταν single point of failure! - αν είναι δυνατόν) τροφοδοτούσε τη motherboard.
  3. Και όμως, μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση σε dell με intel (PSOD), που τελικά αποδείχτηκε ότι σχετιζόταν με την τροφοδοσία της motherboard και τότε είχαμε χάσει τον server για 3 μέρες μέχρι να βρεθεί άκρη (λόγω και ενός μπλεξίματος από την dell). Αστα να πάνε. Τα 3 χιλιάρικα πάντως είναι 3 χιλιάρικα. Για μια μικρή εταιρεία, μετράει κάπως. Δεν αξίζει όμως την αβεβαιότητα του "αν σκάσει κάτι, την κάτσαμε". Η αλήθεια λοιπόν είναι αναγκαστικά intel προς το παρόν, μέχρι να αισθανόμαστε άνετοι με την amd.
  4. Ρώτησα ακριβώς επειδή ασχολούμαι στα πλαίσια της δουλειάς μου με το θέμα. Είχα εξετάσει την πιθανότητα προμήθειας ενός AMD server (αν έβρισκα, που δεν είχα βρει τότε), με ανυσηχούσε όμως το κατά πόσο θα υπήρχε συμβατότητα όχι τόσο με εφαρμογές αλλά γενικότερα με το esxi (π.χ. σε περιπτώσεις vmotion μεταξύ intel - amd). Σε τέτοια θέματα, οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες, για αυτό και τελικά δεν επέμεινα σε amd παρόλο που το ήθελα σαν πιο δυνατή και οικονομική λύση. Συμφωνώ τότε με τα λεγόμενά σας (@ChameZX & @stavros) και ελπίζω σε μερικά χρόνια να έχουμε και σε εταιρικό επίπεδο κάτι που θα αποτελεί πραγματική επιλογή.
  5. Δηλαδής; :) Σε γενικές γραμμές ισχύουν αυτά που λες για τις μεγάλες εταιρίες και την αξιοπιστία που έχει αποκτήσει η intel όλα αυτά τα χρόνια που η AMD ήταν αόρατη, τι θα μπορούσε όμως να κάνει διαφορετικά η 2η; Έχει βγάλει κάποια προϊόντα που είναι φθηνότερα και φαίνονται αξιοόπιστα (δεν έχω δοκιμάσει, αν και πολύ θα το ήθελα), τι άλλο να κάνει;
  6. Ναι, προς τα εκεί πάει. Κάποτε τα top κινητά των εταιριών είχαν 500-600, σιγά σιγά πήγαν προς τα 1000, τώρα χτυπάνε 2χιλιαρο. ΟΚ, πρώτη φουρνιά είναι, ίσως λίγο αναμενόμενο αλλά και πάλι... Και κάπως έτσι προετοιμάζεται η επόμενη κρίση...
  7. Server CPUs maybe??? Ότι και να 'ναι, ελπίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον...
  8. Ποιος ξέρει, ίσως είναι νωρίς ακόμη... Μακάρι να κυκλοφορήσουν δυνατά μπας και πέσουν λίγο οι τιμές.
  9. Ναι, αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα. ~5" ο M.O. φορτώματος της σελίδας σε δοκιμές σε διάφορα links του site.
  10. https://tools.pingdom.com/?testurl=https%3A%2F%2Fwww.hwbox.gr#!/emCdCR/https://www.hwbox.gr Μετά από επαναλαμβανόμενα clicks στο "Reply to this topic", το οποίο με οδήγησε στο reply box μετά από καμιά 10ρια clicks και περίπου 1-2 λεπτά προσπαθειών.
  11. Ναι, παραπονιέμαι για το αργό, το γεγονός όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι κάπως πιο αργό από ότι συνήθως. Προηγουμένως κόλλησε ο Firefox και αναγκάστηκα να τον κλείσω και να ξαναμπώ στο site. Το save / submit reply έκανε περίπου 15-20"...
  12. Το καταλαβαίνω, όμως σε σχέση με άλλα site που έχουν και αυτά διάφορα πάνω τους, φαίνεται αρκετά πιο αργό. Σαν να είναι πολύ φορτωμένος ο server ή το bandwidth του να είναι... 64Κ ISDN μερικές φορές. Δεν μπορώ να ξέρω τι φταίει και μου δίνει αυτή την αίσθηση, πάντως χρειάζεται παραπάνω ώρα ακόμη και να ξεκινήσει να φορτώνει τη σελίδα σε σχέση με άλλα sites. Αν αυτό κρίνεται φυσιολογικό από τους admins, ok, πάσο. Το αναφέρω πάντως εγώ σαν αίσθηση και ας δουν οι guru αν χρειάζεται να γίνει κάτι.
  13. Επειδή εμένα ότι ώρα και να μπω στο site (είτε από το γραφείο είτε από το σπίτι - OTE/Forthnet 50/5 και στις 2 περιπτώσεις), μου φαίνεται "βαρύ", στους υπόλοιπους χρήστες πως φαίνεται; Γενικώς το κατέβασμα κάθε σελίδας του site φαίνεται σχετικά αργό σε μένα.
  14. Το πιο πιθανό είναι το σχόλιο που διάβασα από κάποιον χρήστη σε κάποιο forum (δεν θυμάμαι πού όμως): "Το όλο σκηνικό μοιάζει με προσπάθεια χειραγώγησης της μετοχής της AMD". Ποιος ξέρει, κάποιοι που χάνουν από την άνοδο της AMD ίσως ανακατεύουν τα νερά. Τραγικό και τρελό να δίνεις σε μια εταιρία 1 μέρα να ερευνήσει τα λεγόμενά σου και μετά να τα βγάζεις στη φόρα. Σίγουρα κρύβεται άλλο παιχνίδι από πίσω.
  15. Και εγώ είχα απογοητευτεί με τους drives και την nVidia 960Μ του φορητού μου (πρώτη φορά που -αναγκάστηκα- να φύγω από AMD) με συνεχή crashes σε κάποια παιχνίδια. Διάβασα όμως κάπου ότι η ίδια η nVidia κατηγορούσε διάφορους κατασκευαστές ειδικά φορητών, ότι υπερχρόνιζαν τις κάρτες και στην ουσία δημιουργούσαν κακή φήμη για αυτές. Έβαλα λοιπόν το AfterBurner πάνω, έριξα τη GPU -50 και τη μνήμη -100 και ως δια μαγείας, τα προβλήματα σχεδόν εξαφανίστηκαν. Τώρα, οι κάρτες είναι μάπα; Οι κατασκευαστές το παρακάνουν για να φαίνονται πιο "δυνατοί" από τον ανταγωνισμό; Δεν μπορώ να ξέρω, τελικά όμως τείνω να πιστέψω το 2ο...
  16. Εκτός από το να στήσεις κανέναν φτηνό virtualization server? Άντε και κανένα video processing? 8c16t είναι μια χαρά...
  17. Η φωτογραφία πάντως είναι ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ! Τα συγχαρητήριά μου στον φωτογράφο για το σπάνιο είδος waffer που πέτυχε.
  18. Μπράβο, ευχάριστο αυτό. Όλο καλά σημάδια είναι η AMD τώρα τελευταία. Μήπως έστρωσε το πράγμα τελικά; Μάλλον μετά από τόσα χρόνια στον πάτο, μόνο προς τα πάνω θα μπορούσε να πάει. Επιτέλους.
  19. Νομίζω αυτό περιμένουν όλοι. Να δουν αν θα υπάρχει κάτι αξιόλογο απέναντι στις CPU του χιλιάρικου της Intel... Γι αυτό και η φαγούρα πότε θα βγουν, μας έχει φάει η περιέργεια.
  20. Ναι, άντε να δούμε. Από ότι έχουν πει πάντως, λογικά μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουμε δει τους 8c/16t...
  21. Δεν ξέρω αν όντως υπάρχει έλλειψη μνημών, αλλά από πλευράς marketing δεν ακούγεται και κακό...