Picard

Members
  • Posts

    187
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Picard

  1. ναι ο κωδικος ειναι ιδιος,μητρικη asus sabertooth 990fx r2.0,θα το δοκιμασω στο 1.5V,αν προκυψει κατι θα σου πω..
  2. ναι αυτες ειναι,το μετανιωσε ο κατασκευαστης κι ανεβασε την ταση..
  3. Καλησπερα,εχω 4 μνημες στο αλλο συστημα που εφτιαξα το καλοκαιρι με amd,το πρωτο ζευγαρι το απεκτησα τον ιουνιο οταν συναρμολογησα το pc και το δευτερο προχθες,πηρα ακριβως τις ιδιες μνημες με τα ιδια χαρακτηριστικα αλλα η μονη διαφορα ειναι στις τασεις,το πρωτο ζευγαρι ειναι στο 1.5v και το δευτερο στο 1.65v οπως εγραψα ολα τα υπολοιπα ειναι ιδια...... Εκανα εναν ελεγχο με το memtest86 μεσω usb flash δε βρεθηκαν errors....ολα καλα. το πρωτο ζευγαρι ειναι GEIL 2χ8GB=16GB 1866mhz timings: 9-10-9-28 ταση:1.5V τυπος μνημης DDR3 PC3-14900, 240 pin κωδικος κατασκευαστη: GEL316GB1866C9DC το δευτερο ζευγαρι ειναι GEIL 2χ8GB=16GB 1866mhz timings: 9-10-9-28 ταση: 1.65V τυπος μνημης DDR3 PC3-14900, 240 pin κωδικος κατασκευαστη: GEL316GB1866C9DC συνολικα 32gb τα οποια φαινονται στο bios. οταν επιλεγω D.O.P.C μου βγαζει το προφιλ με 1.65V πλεον. κατω στις τασεις το DRAM 1.65V ειναι κιτρινο κι οσο ανεβαινει αυτος ο αριθμος κοκκινιζει.....το κιτρινο χρωμα τι δηλωνει???? Για λογους ασφαλειας το επελεξα manual κατεβασα τη συχνοτητα στα 1600mhz τα timings σε 9-9-9-24 και την ταση DRAM στο 1.5v,μεχρι στιγμης δεν υπαρχει καποιο προβλημα και το πηρε κανονικα προσπαθησα να κατεβασω κι αλλο σε 8-8-8-24 αλλα μου εβγαλε σφαλμα και τα ανεβασα ξανα στο 9..... Επειδη υπαρχει μεγαλη διαφορα τασης ειναι ρισκο να τα δουλεψω σε D.O.P.C????
  4. Ξαναγυριζω πισω σε αυτο το θεμα γιατι μου παρουσιαζει "παγωματα" ειτε πριν μπει στα windows ειτε μετα και πρεπει να κανω reset,αλλαξα τροφοδοτικο,καρτα γραφικων και ssd και παραμενει το προβλημα,εχω σκαλισει το bios και τα βαλα ολα τερμα αλλα δεν πειραξα τασεις,συνεχιζει τα ιδια,μηπως φταινε οι μνημες geil που εχω????
  5. Και εσυ χαιρεσαι με αυτο??? αν φυγει η amd απο τη μεση ο i5 θα παει στα 300? και για να παρεις Κ θα τα σκας,o i7 θα χαθει και θα βγαλει κανεναν νεο celleron με επιδοσεις εν ετος 2009 ταχα μου φτηνους low entry level κτλπ κτλπ,πολιτικη intel που νοιαζεται για καθε τσεπη,η amd πρεπει να βγαλει κατι αλλο,οταν πλεον δε θα αντιγραφει στο περιπου τεχνολογιες της intel τοτε θα κανει τη διαφορα,θελει ομως ψαξιμο....
  6. Γεια χαρα θελω να ρωτησω σχετικα με τις μνημες,ειναι στα 1866mhz κι οταν απο το bios τις βαζω στο auto κατεβαινει στα 1600mhz,γιατι μου το κανει αυτο???? πρεπει να το κανω εγω χειροκινητα η να επιλεξω την επιλογη d.o.c.p το οποιο επιλεγει χειροκινητα ratio bus και μνημες στη κανονικη συχνοτητα τους.
  7. Γιατι αραγε οι κατασκευαστες δε χρησιμοποιουν μονο στερεους πυκνωτες στα τροφοδοτικα τους??? κατι γκρι σαν παστες που φαινονται πρεπει να ειναι κολλα που την εφαρμοζουν για να ειναι πιο σταθερα τα πυκνωτακια,οταν το πρωτοειδα νομιζα οτι εχω σκασμενα πυκνωτακια....
  8. Αυτο εδω εχω CORSAIR HX650W MODULAR POWER SUPPLY - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ - και τα δυο πανω κατω καλα ειναι,απλα εγω μπερδευτηκα με τα υπολοιπα amber που εδινε στο enermax επειδη ειναι πιο λιγα..
  9. το enermax triathlor fc 650w εχω ,ειναι semi modular με ιαπωνικους ηλεκτρολυτικους πυκνωτες, τα 24 pin πανω στη μητρικη τροφοδοτει με το 12v1 ενω τα 8 pin για cpu τροφοδοτει με το 12v2,ειναι ετοιμα τα καλωδια,μετα χωριζει παλι τις υπολοιπες τροφοδοσιες με τα αποσπωμενα σε 12v1 και 12v2,η καρτα γραφικων η hd5670 δεν απαιτει ξεχωριστη τροφοδοσια,εχω μονο ενα καλωδιο(στο 12v1 ) με 4 molex των 4pin για να δωσω ρευμα σε δισκο και dvd,ειμαι ενταξει εδω??? ......... το corsair επειδη καταλαβα οτι ειναι λιγακι καλυτερο το περασα στον amd 6350 και τροφοδοτω ξεχωριστα με 6pin την GTX650 καρτα γραφικων.......οποτε σωστα τα συνδεσα........................... ερωτηση εαν ειχα κανει το αντιθετο και ηθελα να δωσω ρευμα στην GTX650 με enermax συμφωνα με τα παραπανω του φιλου caution θα τοποθετουσα το καλωδιο σε 12v2?????
  10. Γεια χαρα,θελω να ρωτησω ορισμενα πραγματα πανω στην αποδοση και την σταθεροτητα ενος τροφοδοτικου,καταρχην ποιες εταιριες ειναι πιο αξιοπιστες??? απ'οτι ξερω ειναι corsair,enermax και thermaltake,υπαρχει καποια αλλη καλη???? τι ρολο παιζουν τα amper???? οσο πιο πολλα amper τοσο πιο ισχυρο???? γιατι απ'οτι εχω δει δεν αντιστοιχουν ιδια amper σε συγκεκριμενα volt,τι πρεπει να προσεξει καποιος για να μην εχει προβληματα σταθεροτητας σε περιπτωση που βαλει καμια καλη καρτα γραφικων???? ποια volt παιζουν σημαντικο ρολο για επεξεργαστη και καρτα γραφικων??? π.χ το corsair που εχω ειναι στα 650watt και οι τροφοδοσιες εξοδου ειναι οι εξης: +3.3V - 24A, +5V - 30A, +12V - 52A, -12V - 0,8A, +5Vsb - 3A Το enermax που εχω ειναι στα 650 watt και οι τροφοδοσιες εξοδου ειναι οι εξης: +3.3V:24A, +5V:24A, +12V1:30A, +12V2:30A, –-12V:0.5A, +5VSB:2.5A. Παρολο που ειναι στα ιδια watt εχουν διαφορετικα amper....μπορουν και τα δυο να σηκωσουν οποιαδηποτε καρτα γραφικων της αγορας????
  11. Εστησα το συστημα αυτες τις μερες,μια χαρα ο 6350 το μονο που με χαλαει ειναι η ψυκτρα του,θα αγορασω μια noctua οταν θα χω φραγκα........η sabertooth απλα μοναδικη,απο δω και περα μονο sabertooth μητρικες θα αγοραζω,το bios πολυ καλο και με αρκετες επιλογες o/c,αν και δε με ενδιαφερει,ισως να ασχοληθω αργοτερα,πραγματικα ολη αυτη η προπαγανδα που εχει πεσει για την amd ειναι εντελως ακυρη,πολυ γρηγορος ο 6350,φανταζομαι πως θα ειναι ο 8350 με τους οχτω πυρηνες,ωστοσο στο sc2 μια χαρα τα παει,ελεγα μηπως κανει καμια ωρα loading αλλα και η μικρη αμφιβολια επεσε στο κενο,διοτι οπως εχει υπωθει δε συνισταται για παιχνιδια η amd....για οσους ενδιαφερονται ενα εχω να τους πω μην τη φοβοσαστε,τουλαχιστον εγω εμεινα ευχαριστημενος!!!
  12. μαλιστα,θα τα αγορασω καποια στιγμη,μην ανησυχεις δεν ειμαι γυφτος ανεργος ειμαι,οχι για πολυ....
  13. Γεια χαρα,θελω να ρωτησω το εξης,πως θα γινει να περασω οδηγους της ατι για την καρτα γραφικων σε σπασμενα win7 ultimate 64 bit χωρις προβλημα??? εχω τα vista 32 bit γνησια και διαπιστωσα προβληματα μνημης,επειδη διαχειριζονται μονο 3,5gb απο τα 16gb καμια φορα οταν το ζοριζω με games και προγραμματα μου πεταει μπλε οθονες, θα θελα να αγορασω τα γνησια αλλα αυτη τη στιγμη δεν εχω φραγκα λογω ανεργιας,υπαρχει καποια λυση πανω σε αυτo??? ολοι οσοι εχετε καρτες γραφικων ατι τα αγορασατε original????
  14. αν και λιγο αργα γιατι τωρα το ειδα κι εγω οταν πηρα τη ψυκτρα της noctua διαπιστωσα αυτο που λες,δεν εμεινα ευχαριστημενος απο τη συγκεκριμενη,εαν θελεις να ειναι πιο μαλακια σου προτεινω την xilence χ5 5-6?...
  15. και με τον 4100 τρεχεις τα παντα μια χαρα και στα παιχνιδια μια καρτα γραφικων χρειαζεσαι.....δεν υπαρχει λογος να δινεις λεφτα για παραπανω για να ξεκιναει το pc 10sec πιο γρηγορα,σιγα τωρα,οι διαφορες εχουν εκμηδενιστει πολυ,για να δουμε κατι στο διπλασιο πρεπει να περιμενεις κατι που θα βγει σε 5 χρονια,10% πιο γρηγοροι οι hasswell απο τους ivy κι αλλο τοσο πιο γρηγοροι οι steam απο τους vishera,οχι καποιοι που λενε οτι η intel εχει εκτοξευτει στον πλανητη αρη και οι διαφορες ειναι τεραστιες,συμφωνω οτι η amd εχει μεινει μια γενια μπορει και δυο πιο πισω απο intel αλλα δεν παυει να ειναι δυνατη.γενικα δε συνηθιζω να κανω τακτικα αναβαθμισεις,στο τριτο pc ειμαι απο το 1997,ξεκινησα με pentium mmx πηγα σε athlon thunderbird και το 2010 σε i5-760,μπορει να επαιρνα παλι amd αλλα ενας φιλος πληροφορικαριος που ειχε και ενα μικρο computer shop μου συμβουλεψε να μην παω σε amd γιατι ενω ειναι δυνατοι με την παροδο του χρονου χανουν σε αποδοση,στο ιντερνετ ομως που συζητησα με καποια παιδια μου ειπαν οτι δε τιθεται θεμα,ιδια ειναι η εγγυηση και στις δυο εταιριες,3 χρονια απο κει και περα εχει φτασει σε ενα τετοιο επιπεδο η υπολογιστικη ισχυ που κατα τη γνωμη μου δε χρειαζεται να σκασεις πολλα φραγκα για να φτιαξεις ενα συστημα δυνατο που να τρεχει τα παντα,επιλογες υπαρχουν μπολικες ενω οι διαφορες ειναι σε κλασματα δευτερολεπτων και σε καποια frames ασυμαντες δηλαδη.....
  16. Από οτι διαβασα οι νεοι i5 θα ειναι πιο ακριβοι απο τους τωρινους και ο Κ θα κοντευει τα 250? λογικα εαν οι steamrollers ειναι πιο βελτιωμενοι πολυ θα στραφουν σε amd εφοσον κρατησει τις τιμες κατω απο 200?,ειδικα τωρα που ζουμε δυσκολες οικονομικα μερες....
  17. Θα ειναι συμβατοι στο υπαρχον am3+ η θα αλλαξει socket και chip η amd????
  18. Picard

    6300 η 6350

    Δε θα κανω αναβαθμιση ουτε προκειται να χαλασω το συστημα που εχω,πηγαινω σε δευτερο συστημα με σχετικα χαμηλο μπατζεντ,τον 760 δεν τον πεταω....ακομη και τωρα ειναι αρκετα δυνατος..
  19. Picard

    6300 η 6350

    Τελικα πηγαινω σε amd με την κορυφαια sabertooth που υποστηριζει pci-e 3.0,να αγορασω τον 6300 η τον 6350??? o 6350 ειναι ενας κλοκαρισμενος 6300,δουλευει σε 30 watt πιο πανω,πιο γρηγορος,βγηκε τωρα προσφατα,αναρωτιεμαι ομως εαν ειναι πιο ζεστος,με μια ψυκτρα της noctua θα ειμαι οκ???
  20. Εκτος απο sabertooth και rog,εχουμε και το ξαδερφακι της sabertooth m-atx εν ενοματι gryphon με tuf εξαρτηματα αλλα με λιγοτερες φασεις,την υπολογιζω το πολυ 120-150? βαρια βαρια...παντως η νεα deluxe ειναι κοσμημα,οσο για τη sabertooth τη μανια ειναι αυτο το καλυμα πανω της,νομιζω οτι την χαλαει κι αντι να περιοριζει τη σκονη τη συσσωρευει περισσοτερο αφου εχει ανοιγματα απο παντου....κι αυτο το συνηθιζει μονο στη πλατφορμα της intel.... Asus Z87 Motherboard Roundup: ROG Maximus VI, Sabertooth and mainstream channel offerings by VR-Zone.com
  21. Θελω να ρωτησω το εξης,μπορω σε amd3+ πλατφορμα να χρησιμοποιησω καρτα γραφικων της nvidia??? την υποστηριζει μια χαρα η πρεπει να συνοδευεται απο ΑΤΙ???
  22. Θελω να ρωτησω σχετικα με τη maximus v gene,αξιζει το ενσωματωμενο τσιπακι ηχου supreme fx που διαθετει??? σε full ενταση παιζει τα πριμα καθαρα η κανει παρασιτα?? το χει δοκιμασει κανεις????
  23. OCZ 750W Fatal1ty Series Power Supply - OCZ γι αυτο εδω λεω... Βασικα δε διαβασα να λεει καπου οτι χρησιμοποιουνται ιαπωνικοι στερεοι πυκνωτες.. Επειδη εχουν καλη τιμη εξαφανιζονται..
  24. Καλημερα,οσο αναφορα την ocz βγαζει αξιοπιστα τροφοδοτικα??? λεω να αποκτησω ενα της σειρας fatality λογω μειομενου κοστους,τι αποψη εχετε? ?