geoal

Members
  • Posts

    307
  • Joined

  • Last visited

About geoal

  • Birthday 05/19/1973

geoal's Achievements

Senior Member

Senior Member (5/5)

12

Reputation

  1. εμ δεν της αρεσε η σιγουρια της TSMC... εδω που τα λεμε βεβαια και η AMD εχει θεματα διαθεσιμοτητας και με τους επεξεργαστες και με τις καρτες γραφικων αλλα αυτο μπορει να ειναι και θεμα scalpers αποκλειστικα...
  2. εγω ελπιζω να μην χρειαστουν τοσες πολλες γενιες ωστε να γινουν προσιτα... 10 χρονια/γενιες μου φαινονται παρα πολλα
  3. και για εμενα ηταν ο πρωτος υπολογιστης στα μεσα του '80, ακομα τον εχω και απο οτι θυμαμαι δουλευε την τελευταια φορα που τον δοκιμασα πριν καμια 15 χρονια φυσικα...
  4. αυτες οι οθονες προοριζονται για χρηση σε παραθυρα σπιτιων ή κτιριων, στο σπιτι πχ θα μπορεις να εχεις ενα βιντεακι ή εικονα απο καποιο εξωτικο μερος ωστε να σου φτιαχνει την διαθεση το χειμωνα και στα κτηρια κυριως για διαφημισεις. Οποιος βεβαια το βρισκει εξωφρενικο ή δεν του αρεσει σαν ιδεα απλα το προσπερνα.
  5. ακριβο για αυτα που προσφερει δυστυχως... πιστευω οτιδηποτε Atomοειδες θα πρεπει να εχει ταβανι τα 500 ευρω στην ισχυροτερη του εκδοση, για να μην πουμε και για την εξωφρενικη τιμη του type cover...
  6. εμενα παντως περα το το αρχικο NFS μου αρεσε πολυ και το the run απο τα τελευταια, γενικα δεν ειμαι fan των driving simulation games μια και θεωρω ανουσιο το simulation σε κατι που πρεπει να το νιωθεις χιλια δυο πραγματα για να ειναι ρεαλιστικο (οσοι οδηγουν καταλαβαινουν πιστευω).
  7. το θεμα ειναι ποτε τα yields των 16nm (για τα 10 δεν τολμω να σκεφτω καν) θα ειναι ικανοποιητικα ωστε να προχωρησει σε μαζικη παραγωγη. Το καλο ειναι οτι τωρα που εχει μπει και η Samsung γερα στο παιχνιδι της κατασκευης τσιπ ισως η TSMC βελτιωσει τις μεθοδους της ωστε να παραμείνει ανταγωγιστικη γιατι κακα τα ψεματα μεχρι τωρα ηταν ψιλομονοπωλιο στην κατασκευη ανεξαρτητων τσιπ μεγαλου μεγεθους (GPU κυριως).
  8. εγω πιστευω οτι τις πληρης δυνατοτηες του DX12 θα περασουν μερικα χρονια για να τις δουμε και ισως και μερικες ακομα βελτιωσεις ή διορθωσεις στο ΑΡΙ (12.1 ,12.2 κτλ)
  9. σκατα τα εκανε φετος η intel θα ριξει στην αγορα 2 mainstream cpu με διαφορα 2-3 μηνων οι οποιοι μαλιστα οι μεν broadwell θσ εχουν πολυ χαμηλοτερους default χρονισμους απο τους αντιστοιχους haswell και οι δε skylake θελουν αλλη motherboard (νεο socket) για να προσφερουν ενα 5-7% στις ιδιες συχνοτητες με τους αντιστοιχους haswell. Μαλλον θα παω πάσο αυτη την φορα εκτος και αν μου δωθει ευκαιρια για φθηνη αναβαθμιση...
  10. προσωπικα ειμαι των ακρων... εξηγουμε στο Enthusiast Rig που εχω κυριως για παιχνιδια και τρεχουν ολα overclocked δεν με πειραζει ο θορυβος και ολοι οι ανεμηστηρες δουλουν full κυριως επειδη ο θορυβος υπερκαλυπτετε απο τον ηχο του παιχνιδιου που τρεχει την περισσοτερη ωρα και δεν με ενοχλει. Στο PC ομως που κανω τις καθημερινες εργασιες Browsing,κατεβασμα αρχειων, διαβασμα, επεξεργασια κειμενου, mails κτλ θελω να μη το ακουω καθολου (και το εχω πετυχει και μαλιστα με εχει και ελαχιστη καταναλωση). Επελεξα την δευτερη επιλογη ως συμβιβασμο σε αυτο που κανω.
  11. καλα να παθει η TSMC τοσα χρονια μας ταλαιπωρει με τα προβληματα που εχει καθε φορα που αλλαζει λιθογραφια. Ειδικα ομως αυτη τη φορα το κακο παραεγινε μια και θα επρεπε να ειχαν βγει καρτες γραφικων στα 20nm απο περυσι...
  12. καλα "απολυτως ασφαλες" λειτουργικο δεν εχει βγει ακομα αλλα τουλαχιστον οι συσκευες με 4,4 και πανω δεν εχουν το συγκεκριμενο κενο ασφαλειας.
  13. αν πιασεις δουλεια στην Microsoft και κανεις αυτη την δουλεια καθε μερα για καποια χρονια στο τελος θα βαρεθεις και θα ζηλευεις καποιον αλλο... ετσι ειναι σε ολα παντα ζηλευουμε αυτο που δεν εχουμε. Στο θεμα τωρα πιστευω οτι το ολο project δεν θα προχωρησει στην διαδικασια παραγωγης γιατι οπως εχει δειξει και το παρελθον το κοστος παραγωγης μεγαλωνει πολυ και ειναι ελαχιστοι αυτοι που ειναι διατεθειμενοι να πληρωσουν περισσοτερα χρηματα για κονσολα με backward compatibility (το εκανε η Sony με το PS3 στα αρχικα revision αλλα τελικα αφαίρεσε το hardware εδινε συμβατοτητα με το PS2 λογω κοστους).
  14. σωστα 384 bit controller σημαινει 6 χ 64bit καναλια μνημης δεδομενου οτι τα τσιπ μνημης βγαινουν ανα 2,4,8... Gbit (χωρητικοτητα) δηλαδη 256,512,1024... Mbytes μαλλον 6 ή 12 Gbytes θα ειναι η μνημη.
  15. αυτη η Konami εκανε τοσα χρονια να δωσει εν MGS στο PC και τωρα που εδωσε ενω ειναι πολυ καλη η μεταφορα προκειτε ουσιαστικα για ενα playable demo μιας αποστολης και πολλα video cut scenes.