cabdik

Members
  • Posts

    244
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

Posts posted by cabdik

  1. On 6/2/2021 at 3:11 PM, MetallicGR said:

    Καλησπέρα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι σταμάτησα να ασχολούμαι με το σαιτ εντελώς και αναλώνομαι διαφορετικά στο κομμάτι της δημιουργίας περιεχομένου. Ήταν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας. Σίγουρα η πανδημία έπαιξε μεγάλο ρόλο - κούρασε αλλά δημιούργησε και πολλές ευκαιρίες, οπότε μόνο για καλό γίνεται χεχε. Τα λέμε!

    Λουκάς.

     

    οταν αναλωνεσαι σε δημιουργια, ειναι ευτυχες...!!  

     

    απλα, λεμε μην κλεισει εντελως το site. δεν ασχολουνται αλλοι με το site, Λουκα..?    Μονος το τρεχεις/ετρεχες?  

     

    σιγουρα αυτο που ανεφερε και ο @STORM1978  εχει μεγαλο μεριδιο, καθως εμεις οι.... λιγο..  μεγαλυτεροι, εχουμε πολλες αλλες υποχρεωσεις που μας τρεχουν, αλλα...., θεωρω οτι ειναι και ευκαιρια να δωθει βημα σε νεοτερους .....!   ετσι υπαρχει και συνεχεια, και ανανεωση, και εξελιξη...!!! 

    • Like 4
  2. 2 παρατηρησεις:

     

    1 συμφωνω με τον @tasos kats   οσον αφορα την μητρικη, που ειναι η βαση ολου του συστηματος. μια καλα εξοπλισμενη μητρικη δεν σε περιοριζει πουθενα και αφ' ετερου βοηθα ολο το συστημα να ανταποκρινεται καλυτερα. ΑΝ και δεν γνωριζω τις αναγκες σου, να προτεινω απλα αυτη ? https://www.skroutz.gr/s/27674977/Asus-TUF-Gaming-B560M-PLUS-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html

     

    2  M.2 SSD, αυτος που εβαλες, ειναι "πεταμενα" λεφτα, οχ ιεπειδη δεν ειναι καλος, αλλα επειδη οι ταχυτητες του ειναι απλα ενος SSD..!   αφου κανεις το καλο και στηνεις νεο συστημα κανε το σωστα.......   https://www.skroutz.gr/s/17274661/Samsung-970-Evo-Plus-SSD-500GB-M-2-NVMe-MZ-V7S500BW.html#specs 

     

     

     

     

    • Like 2
  3. On 2/12/2021 at 6:26 PM, tasos kats said:

    την στιγμή που η AMD επεξεργαστες ειναι πανάκριβοι η Intel ειναι μονοδρομος πλεον, αν έφτιαχνα υπολογιστή σημερα θα πηγαινα προς Intel μερια καθαρα και μονο λογο τιμης

     

    Γενικα... συμφωνω απολυτα με το σκεπτικο..!  Δικα μου ειναι τα χρηματα, οπου με συμφερει τα δινω.  το ιδιο ελεγα και επι παντοκρατοριας INTEL, και οταν η AMD, μη εχοντας τις επιδοσεις, χτυπουσε στις τιμες.   

     

     

    και τωρα, σαφεστατα σε Budget Builds η ΙΝΤΕΛ ειναι μονοδρομος. καθως πλεον η AMD ΔΕΝ εχει καλους και φθηνους επεξεργαστες...!  καποτε εβρισκες και με 50-60-70€ AMD CPU να στησεις ενα Πισακι, να κανεις ανετα τις δουλιτσες σου. τωρα μεχρι τα 100€, πιο ευκολα βρισκεις Intel..!!!   οι φθηνοι AMD εχουν εξαφανιστει...! 

    • Like 1
  4. ειχα πει σε ανυποπτο χρονο, καπου οταν πρωτοεμφανιστηκαν οι RYZEN, οτι αν η αρχιτεκτονικη ZEN, καταφερει ο,τι δεν καταφεραν οι Buldozer, η INTEL θα τα βρει πολυ σκουρα, ειδικα και οσο κατεβαινουν τα nm της λιθογραφιας. καθως η μεν αρχιτεκτονικη της AMD -οταν τα εγραφα- φρεσκοτατη, ενω απεναντιας της Intel κουβαλαει μια παραδοση πισω της.

     

    ΔΕΝ εχει βγαλει μια Πραγματικα ΝΕΑ αρχιτεκτονικη, και ας λεει σε καθε γενια... νεα αρχιτεκτονικη και νεα αρχιτεκτονικη...!!!  νομιζω οτι η αληθεια ειναι πως ακομα βασιζεται στην C2 αρχιτεκτονικη και την εξελισσει καθε χρονο...!!  Αν κανω λαθος και εχει βγαλει πραγματικα ΝΕΑ αρχιτεκτονικη, ας μας πει καποιςο ποια ειναι, γιατι εγω εχω μπερδευτει πια....!!!   

     

    το θεμα ειναι οτι σε λιγο θα βρει τοιχο -και ηδη φαινεται αυτο- με την λιθογραφια.  ολοκληρη Intel και δεν μπορει να κατεβει κατω απο τα 10nm...?   γιατι.....?   εδω φτιαχνονται τοσα τσιπακια σε αυτη την λιθογραφια, η Intel με τα κεφαλαια που διαθετει, δεν μπορει..?  δεν νομιζω, καπου αλλου κολλαει η υποθεση........!!!  

     

    ΥΓ  σχολιαζω σαν απλος παρατηρητης, δεν ειμαι ειδικος, κανενος τυπου. απ οτι διαβαζω, μαθαινω, και παρακολουθω την επικαιροτητα..! 

    • Like 2
  5. "εμφανίζεται να φτάνει τους 98C με stock χρονισμούς"

    "τα παραπάνω συνέβησαν με το CPU να ψύχεται με μία 360 AIO υδρόψυξη δείχνοντας έτσι τις ανάγκες του επεξεργαστή σε ψύξη"

     

    Οντως ....θερμαστρες οι AMD....!!     δλδ....,  για να υπερχρονιστει........ μονο με LN2 ...εεεε....??

     

    • Haha 1
  6. Multi score.....???    μονο Single μετρησαν...???  

     

     

    παντως ειναι καλο -για τον ανταγωνισμο- που ακομα κραταει η Ιντελ.....!!  δυσκολα......,   αλλα τουλαχιστον ειναι ανταγωνιστικη, και αυτο το οφειλει στην καλη βαση που εχει εδω και μια 10ετια....!!  

     

    μακαρι να παει και σε χαμηλοτερα nm, ωστε να συνεχιστει ο ανταγωνισμος..! τουλαχιστον να κρατηθουν οι τιμες των CPU σε λογικα επιπεδα....!!! 

    • Like 1
  7. On 10/30/2020 at 11:32 AM, FarmaS said:

    ειναι κακο π ειναι σε tray?

     

    παιζει σε καποια φαση να βγαλουνε bios update ? η υποχρεωτικα πρεπει να παω σε Χ570 ?

    καλυτερα να πας στο νεοτερο 570.  δεν εχει λογικη να πας σε παλιοτερο......!!!   

  8. 122.JPG.c3b2aeb7ddb5805a24514bed96fd1a27.JPG

    15 hours ago, STORM1978 said:

    Η LG 24MP59G-P θα είναι η εκλεκτή τελικά! Ευχαριστώ Λουκά!

     

    εγω παντως... εντελως τυχαια χτες, επεσα πανω στην προσφορα του Public για την AOC 27"  27B2H με 99€ και την παραγγειλα.....!!!!!     θα δουμε μολις παραλαβω... τι ψαρια πιανει..!   

    δεν ηθελα να παω σε μεγαλυτερη αναλυση ακομη.......

    • Like 1
  9. μισοδουλειες δλδ........  καλυτερα το οριτζιναλ.......!!   

     

    επιμενω και ΘΑ επιμενω......!!!    η ουσια των παιχνιδιων ειναι στο σεναριο-πλοκη, στον χειρισμο, στην αλληλεπιδραση παικτων-παιχνιδιου, και  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ τα γραφικα και τα εφε.  Μπορει να δινουν εντυπωσιακες εικονες, αλλα αν το σεναριο του παιχνιδου δεν εχει κατι το ενδιαφερον για να σε τραβηξει, να "κολλησεις" να το παιζεις..... τοτε τι να τα κανω?   αν θελω ομορφα γραφικα και ωραιες φωτογραφιες, τις βλεπω και αλλου.......!!!!   

    • Like 3
  10. On 9/8/2020 at 12:11 PM, stavros said:

    Βρήκα ένα ενδιαφέρον video test του linus, σχετικά με το πόσο βοηθούν τα Hz & fps.

     

     

    τεστ με εντελως διαφορετικες καρτες γραφικων........????        

     

    τι σχεση εχουν 2060-750- 1650..?    το πιο σωστο -πιστευω- θα ηταν ιδιο SET UP με διαφορετικες ρυθμισεις, ωστε να δεις πως αποδιδουν τα HZ.  

    ΠΧ με την πιο δυνατη καρτα απο τις 3 (2060), να παιξεις στα 60 HZ, 144HZ, 240HZ...!!!!  αλλιως θα συμπεριφερθει η 750 στα 60ΗΖ, και αλλιως η 2060....!!!!!! 

  11. μου φαινεται οτι εχουν ψιλο..ξεφυγει οι τιμες στα "μεσαια" B550...!!       20-30%  παραπανω τιμη ... γα ποιο λογο...?  για να κερδισει η AMD παραπανω απο τα μεσαια τσιπσετ...?   

     

    με τετοιες τιμες σε b550...,  γιατι να μην παρεις απ ευθειας X570 που εχει και ολα τα κομφορ...??    σιγα μην δωσω 200€ για το πετσοκομμενο 550........

  12. 9 hours ago, Vaggelis Komnis said:

     Και εγώ έτσι πίστευα, αλλά μόλις παίξεις σε μια τέτοια οθόνη και μπορέσεις να πιάσεις τα fps με το σύστημα σου, όλα είναι πιο smooth. Περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι το ανθρώπινο μάτι "καταλαβαίνει" μέχρι "30fps".

     

    η ιδεα σου ειναι .... απλως...!   το ανθρωπινο ματι, μπορει να καταλαβει αλλα πραγματα στα πολλα καρε οχι ομως τα ιδια τα καρε..! μην ξεχνας οτι οι κινηματογραφικες ταινιες ειναι και στα 24Fps..!! 

     

    Σκεψου λοιπον αν ειναι ανθρωπινως δυνατον να καταλαβεις διαφορες απο (θα ελεγα ακομα και απο τα  60, αλλα εσυ πες....) 120fps και πανω .....!!!!  

    ακομα κι εκει, αν οι οθονες μπορουσαν να αποδωσουν σωστα τα 60, θα ηταν υπεραρκετα. αλλα κατι το clouding, κατι το Blurring, κατι η μαμη, κατι η λεχωνα, λεμε απο 120 και πανω, για να βλεπεις ομαλη κινηση. 

    • Like 3
  13. ΧΑΛΙΑ αδιορθωτα...!!   

     

     

    φτανει στο σημειο να βαλει την Marvel στο παιχνιδι των πωλησεων......??   ΗΜΑΡΤΟΝ.... ΞΕΦΤΙΛΑ...!!!  μηπως νομιζει οτι ο Ηulk  θα κανει τους επεξεργαστες......δυνατοτερους>....????    😂😂

     

    αλλα και αισθητικα....,  τα κουτια ειναι χαλια.  πολυ πιο ωραιο το Original....!!!! 

     

    Δλδ χαθηκε η εμπνευση.. ?? 

     

     

    71BkU5U-YSL._AC_SL1200_.jpg

    avengers-lunch-box_288630a0-94d0-41d9-9b13-8dce5a6a5b16_1024x1024.jpg

    • Haha 2
  14. το πιο απλο που μπορεις  να κανεις, ειναι να μετρησεις τον CPU (με θερμομετρο) σε κατασταση FULL LOAD (κι αν θες......,  και OCed)..!   

     

    τι καθεσαι και σπας τα @@ σου με μεθοδους υπολογισμου...??    

     

    To TDP ειναι μια τυπικη μεθοδος μετρησης για τα τεχνικα χαρακτηριστικα του καθε επεξεργαστη, που συνηθως δεν αποτυπωνει την πραγματικοτητα 100%...! 

  15. καλα τα γραφικα και τα εφε , και -ας πουμε- ...δικαιολογημενα να αυξηθουν τα μεγεθη. ΑΛΛΑ  οχι εις βαρος της ουσιας. αυτη τη στιγμη τα παιχνιδια εχουν γινει Multiplayer με αρκετες πιστες, openworld κλπ, τρομερα ρεαλιστικα γραφικα και εφε.... ΑΛΛΑ.., πασχουν στο ουσιαστικο κομματι της νοημοσυνης. ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. η πλειοψηφεια των παιχνιδιων χωρις ουσια.....!!!   ΔΥΣΤΥΧΩΣ....!!!!!      

  16. ειναι ωραια -φιλολογικα- η κουβεντα αυτη, αλλα ουσιαστικα δεν μπορει να αποδωσει τιποτα.   

     

    δεν φταιει κατι για την κατασταση που ζουμε σημερα.  ειναι απλα...,  η φυσικη εξελιξη των πραγματων, οπως γινεται σε ολους τους τομεις της ζωης.   δεν μπορουμε να μεινουμε ουτε στο 2010. ουτε στο 2000, ουτε στο 1990, ουτε και πιο πισω (για καποιους μεγαλυτερους....!!!).  

     

     

    εγω θα μιλησω απο την δικη μου πλευρα.   οταν ξεκινησα να ασχολουμαι ενεργα με τα πισι (εντελως χομπιστικα), ηταν γιατι: 

    1  ημουνα ελευθερος (βασικο χαρακτηριστικο, απο θεμα χρονου)

    2 ειχα την δουλεια μου (βασικο, για να εχεις εισοδημα) 

    3 ειχα χωρο (βασικο, για να μην σε ενοχλει ΚΑΝΕΙΣ, οταν ασχολιομουν με το χομπυ μου), 

     

    ξεκινησα σε -σχετικα- μεγαλη ηλικια (για πισι και gaming...) και εστησα το πρωτο δικο μου πισι, με τα ιδια μου τα χερια, το 2006, με AMD SEMPRON 3400+... και καρτα γραφικων την MSI 7600GS...!!  ξεκινησα με λειτουργικο XP...! τοτε δεν ειχαν παρουσιαστει ακομα τα VISTA..!

     

    για να κατσω λοιπον και να στησω το μηχανημα, εκατσα και εφαγα αμετρητες ωρες διαβασματος, σε ιντερνετ (με τα περιορισμενα εξειδικευμενα SITE, ακομα....), και με περιοδικα, γιατι κυκλοφορουσαν ακομα τοτε καποια περιοδικα ειδικης υλης...!!!   ετσι σιγα σιγα ξεκινησα, αγοραζα τα κομματια σιγα σιγα, και εστησα το πρωτο μου πισι..!    η χαρα και η ικανοποιηση που ειχα, ηταν λες και εφτιαξα διαστημοπλοιο.....!!! 

     

    μετα..,  και για μια 10ετια περιπου, συνεχισα και διαβαζα, και συμμετειχα στα φορουμ, εγινα μελος και σε πιο νεα φορουμ, καλη ωρα οπως εδω, ανανεωνα κατα διαστηματα τα κομματια του πισι μου, με νεοτερες μητρικες, με νεοτερους επεξεργαστες, εφτιαξα και 2ο πισι, για χρηση HTPC, αλλαζα καρτες γραφικων για να μπορω να παιζω ακομα και το "CRYSIS" (που ηταν και η μοδα της εποχης, που εγινε μοτο μεχρι και σημερα...), μεχρι που εφτασε το 2015 οπου ηταν μια χρονια οροσημο για μενα, οπου "αποκατασταθηκα", (γνωρισα την συζυγο και καναμε οικογενεια), και μετα αρχισε η "κατηφορα" του χομπυ. καθως πλεον οι ελευθερες ωρες για ενασχοληση με τα πισι, εγιναν καμια ωριτσα το βραδυ, καμια αργια (και αν...)...!  παει και το Gaming, πανε και οι αμετρητες ωρες διαβασματος για το χομπυ μου...!  απο το 2012-2013 που εστησα και το τελευταιο μου πισι (της υπογραφης) μεχρι σημερα, η μονη ανανεωση που εκανα ηταν η καρτα γραφικων, για να εχω την ανεση να παιζω κανα παιχνιδακι, ΑΝ και ΟΠΟΤΕ θα εχω λιγο χρονο......!!     

     

    θεωρω πως ανηκω σε μια γενια, που αν και δεν σπουδασα πανω στην πληροφορικη, γνωριζω αρκετα πραγματα περι στησιματος, μονο και μονο απο τις αμετρητες ωρες που εφαγα ασχολουμενος με το χομπυ μου, και επειδη ασχοληθηκα πρακτικα με αυτο στηνοντας και δοκιμαζοντας αρκετα πραγματα.  

     

    πλεον η ασχολια μου με αυτο ειναι η χρηση του πισι, και καπου-καπου διαβασμα και συμμετοχη στα φορουμ -οσο μπορω πλεον!!!  

     

    Δυστυχως ετσι ειναι η ζωη παιδια.  μεγαλωνοντας η καθε γενια, αλλαζει προτεραιοτητες. δεν μπορεις, οταν εχεις οικογενεια και υποχρεωσεις, να δινεις προτεραιοτητα στα χομπυ, ειτε αυτο λεγεται πισι, ειτε αυτοκινητο, ειτα κυνηγι, ειτε ψαρεμα, ειτε ο,τιδηποτε αλλο.   

     

    οσον αφορα και η ιδια η τεχνολογια εχει πλεον αλλαξει δραστικα. απο το 1987 που ηταν η πρωτη μου επαφη με πισι, το 1998 που πρωτοασχοληθηκα πιο κοντα (και μου μπηκε το μικροβιο) λογω ενος κολλητου που ειχε γινει τεχνικος και ειχε ανοιξει μαγαζι, και πηγαιναμε εκει και παιζαμε κανα "AGE OF EMPIRES", μεχρι σημερα που μιλαμε για MULTICORE CPU's, για Nvme SSD, για καρτες γραφικων που απο μονες τους ειναι ολοκληρα εργοστασια επεξεργαστων, για 8Κ αναλυσεις, κλπ κλπ κλπ, ειναι ΤΟ χαος..!!!    τοτε για να δουλεψει σωστα ενα πισι, επρεπε να κατσεις να κοιταξεις ακομα και τα πινακια στους IDE Δισκους, εαν ειναι τοποθετημενα στην σωστη θεση, μην τυχον δεν τους βλεπει η μητρικη...!!!  τωρα πετα τον δισκο πανω και τελειωσες...! 

     

    οταν λοιπον η δικη μου η γενια, εχει μαθει σε τετοια  ψειρισματα, για να στησεις ενα πισι, το OCing που ηρθε τις επομενες γενιες, ηταν βουτυρο στο ψωμι μας για επιπλεον ψειρισμα...!!   οταν ηρθε η Core Duo αρχιτεκτονικη και οι Phenom με τους ξεκλειδωτους πολλαπλασιαστες, ηταν λες και εδωσαν σε μικρα παιδακια, καινουρια παιχνιδια...!!!!   εκει να δεις αζωτα, υπερχρονισμοι μεχρι να σκασουν ολα, και CPU, και σε μνημες και σε καρτες γραφικων, για να μπορεσουμε να τρεξουμε καλυτερα το .....CRYSIS......., και να βγαλουμε εναν ποντο περισσοτερο στο 3dMark και σε αλλα μετροπρογραμματα.......!!!! 

     

    ωσπου.., ηρθε η εποχη οπου ο υπερχρονισμος ενσωματωθηκε εργοστασιακα στους CPU, και ηταν σαν να εκλεψαν το παιχνιδι αυτο πισω, απο τα παιδακια...!!!   τωρα πλεον δεν εχεις κατι να ασχοληθεις.  Εφεραν τα RGB σαν νεα μοδα στα πισι, τα οποια εγω προσωπικα, τα βλεπω σαν επιστροφη στην DISCO εποχη στα πισι.....!!!  

     

    τα νεοτερα παιδια βλεπουν τα RGB, λες και ηρθαν οι εξωγηινοι στην Γη..!  

     

     

    Διαφορες εποχων...... τι αλλο να πω....??? 

     

     

    • Like 3
  17. δεν θα ψηφισω, για εναν λογο. επειδη απο το 2006 που μπηκα στον χωρο (σαν χομπυ καθαρα)  εχουν περασει αρκετες μητρικες και απο τα δικα μου συστηματα, αλλα και απο συστηματα φιλων που τα στηναμε παρεα,   απο ολες τις εταιρειες, θα πω οτι στο περασμα του χρονου, καποιες εξελιχθηκαν-βελτιωθηκαν, αλλα καποιες αλλες επαναπαυθηκαν..!    Δεν μπορω να ψηφισω μια...!

     

     

     

    οι δικες μου εντυπωσεις ανα εταιρεια στο περασμα των ετων..: 

     

    ASUS

    Ξεκινησα με ASUS, οι οποιες ηταν ποιοτικοτατες, και πολυ σταθερες, και VFM.  με την παροδο του χρονου, εβλεπα την ASUS να δινει περισσοτερο βαρος στις TOP line μητρικες και στις χαμηλες κατηγοριες (εως 100€)  να ειναι "φθηνιαρικες" και με ελλειψεις εναντι των ανταγωνιστων...!    

     

    MSI

    η MSI ποτε δεν μου εδωσε την εντυπωση κορυφαιας εταιρειας.  εβγαζε κατι μητρικαρες τερατα-τουμπανα, αλλα παραλληλα στην γκαμα της, ειχε παντα και καποιες σαβουρες...!!  πριν τους Ryzen θα την εβαζα τελευταια στην ιεραρχια, αλλα με την ελευση των Ryzen ειδα-ακουσα μια βελτιωση, κυριως απο τα σχολια αγοραστων της. σαν να πηρε μια ανασα με την AM4 πλατφορμα.  

     

    ASROCK 

    η νεοτερη εταιρεια απο τις 4 που ξεκινησε απο την  μαμα ASUS, και ανεξαρτητοποιηθηκε στη συνεχεια, θεωρω οτι τηρει ακομα τις προδιαγραφες της Best VFM εταιρειας, αλλα και με TOP LINE μητρικες, ισαξιες με των αλλων εταιρειων. 

     

    GIGABYTE

    θεωρω οτι στο περασμα των ετων ειναι η πιο σταθερη TOP εταιρεια, σε ΟΛΗ την γκαμα της. οχι οτι δεν εχει κανει και αυτη τις πατατιες της, ειτε με καποιες "αστοχες" μητρικες, ειτε με ελλειψεις-προβληματα σε Software, αλλα θεωρω το γενικο της επιπεδο εξακολουθει και ειναι υψηλο...!!!  

     

     

     

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ειναι οι προσωπικες μου εντυπωσεις, που μπορει να ειναι και λαθος...!! 

    • Like 4