JBT

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

About JBT

  • Birthday 02/12/1975

Personal Information

  • Location
    Κύπρος

JBT's Achievements

Member

Member (2/5)

11

Reputation

  1. θα σου πρότεινα να αγοράσεις "οτιδήποτε" επιβεβαιώσεις ότι φοράει ΔΥΟ μπαταρίες 9Α (σε σειρά συνήθως) και να μην ψαρώσεις με τα αναφερόμενα 900 ή 1100 VA. επειδή μπορεί να μην καταφέρεις να μάθεις, ενδεικτικά αν κάποιο είναι μικρό σε μέγεθος (πχ σαν 650VA) ή ανάλογα ελαφρύ, τότε είναι πολύ πιθανό να φοράει μία (δεν σημαίνει πως είναι κακό αλλά σαν παλαιός τεχνικός πάντα θα προτιμάω τα "διπλα"). οι οθόνες αν έχουν κάποια ουσιαστική λειτουργικότητα (πχ έχει μνήμη να ενημερώνει για τις χαμηλότερες τάσεις που μόλις υπέστει ή όσο έλειπα??) τότε κάτι λέει. αν είναι απλά ένα εμφανίσιμο φαντεζί (μαρκετινγκ) βολτόμετρο δεν θα το μετρούσα στα υπέρ. το να χαζεύεις την δεή που από 230 παίζει στα 190 στιγμιαία για να θαυμάζεις την (αυτονόητη) σταθεροποίηση που και καλά παρέχει το ups, δεν μ ενδιαφέρει.
  2. όταν λέει ενεργά να υποθέσω ότι παίρνει από dp ή εξωτερικά?
  3. τα κύρια είναι τα εξής τρία όποιο μείνει περισσότερο θα είναι για κάνα 8ωρο αλλά αμέσως μετά ανοίγει κάποιο άλλο (αναλόγως next task). παίζει κι ένα 4ο μικρό που ξενυχτάει κυρίως ανεβάζοντας giga ενώ το laptop περιμένει πάντα sleep συνολικό on MO 21-22ώρες, κανένα μόνο του τόσο
  4. η αλήθεια είναι πως εδώ στα Χανιά έχει παραγίνει το θέμα με τις διακοπές. κοντά στον Αγ.Γιάννη το ρεύμα μπορεί να διακόπτει (έστω και για 3λεπτο) και 2 φορές τη μέρα (κάθε φορά δλδ που αλλάζει ημερήσια με νυχτερινή γεννήτρια έχουμε μια καλή πτώση τάσης). ..θαυμάζω το ψυγείο και τις υπόλοιπες λευκές συσκευές που αντέχουν. στα 3 pc με τις 4 οθόνες τους, τα docking stations κι ότι άλλα ευαίσθητα έχω 3 ups ονομαστικής 1250VA, άγνωστης μάρκας κι ένα 850, Line Interactive. μέχρι στιγμής δεν είχα πρόβλημα λόγω non brand (στην λειτουργία τους) αλλά η απόδοσή τους καθορίζεται απόλυτα από την ποιότητα μπαταριών: όταν αλλάζω κάθε χρόνο (τα τελευταία 6 χρόνια) τότε λειτουργούν άψογα (για να προλάβεις shut down, δεν θέλω να τεστάρω περισσότερο), αν χρησιμοποιήσω φτηνές μπαταρίες 12V/9A ή τις ξεχάσω πχ 2χρόνια τότε δεν αντέχουν ούτε λεπτό.. φαντάζομαι πως καλύτερης ποιότητας UPS ίσως να μην παρουσίαζε τέτοια αυξημένη εξάρτηση ποιότητας μπαταριών αλλά σίγουρα επειρεάζει δραματικά. Οι διαφορές μεταξύ UPS Line Interactive και UPS On-Line
  5. μακάρι να μην είναι "κινεζιά" φορτωμένη τέτοιο ιστορικό όνομα.. θα το ήθελα και θα χαιρόμουν αν σταδιοδρομούσε καλά αλλά δεν θα τρελενόμουν ακριβώς να ξαναδώ όλη τη σειρά μοντέλων να αναβιώνει σε tablets & κινητά (που θα φτάσει άραγε το "pet"?) ..ή τουλ να είχαν μία customιά πάνω τους (πχ, γρίλιες τύπου Amiga? εικονίδια oldies? που θα τους περιόριζε ίσως το κοινό -εκτός και είχαν τη δύναμη να επαναφέρουν την μόδα!) αλλά θα δικαιολογούσε το brand.
  6. με την ενασχόλησή της δείχνει μία υπευθυνότητα αλλά τόσο καιρό τώρα που ασχολείται με το "πρόβλημα" έχει εισπράξει τόση αρνητική διαφήμιση που το κόστος αντικατάστασης θα ήταν καλύτερη λύση να είχε αποφασιστεί αποροφήσιμο. (το τραβάω αλλά) σε κάθε περίπτωση, μην φτάσουμε να θεωρούμε νορμάλ να βγαίνει ένα προϊόν ακόμα και με προβλήματα που όμως αρκεί να χαρακτηρίζονται αντιμετωπίσιμα. δεν θα ήθελα να μεταφέρομαι με όχημα που "έλα μωρέ πούλα το και θα φτιάξουμε το κύκλωμα φρένων στην πορεία"..
  7. 2 pc, ένα εκ δεξιών, ένα εξ αριστερών.. το δεξί για εφαρμογές γραφείου, πρέπει να βάλεις πάνω το αυτί σου αφού το πληκτρολόγιο το υπερεπισκιάζει.. το αριστερό για επεξ εικόνας, 2 vga, ένα σκασμό ανεμιστήρες και δίσκους, ακούγεται περισσότερο από το aircondition (που δουλεύει χειμώνα-καλοκαίρι) όταν ανάβει αυτό με τις 4 του οθόνες.. αν και κουκουες παλιός, ψηφίζω την νουδούλα των pc μου (ναι.. και τώρα κοιτάτε τα specs της υπογραφής, και ναι.. έχω μείνει λίγο πίσω, και ναι.. μόνο 4 forum-posts :P )
  8. μέχρι να συμβεί αυτό (που αν διανοηθείς ότι κάθε νέο γέννημα robot θα μπορεί στιγμιαία να κατέχει ΟΛΗ την προηγούμενη γνώση του κόσμου, μάλλον θα την ακούσει "ανώτερο" κάποια στιγμή -κι αν το έχει προγραμματίσει άνθρωπος "καθ' εικόνα" τότε μάλλον θα την ψωνίσει σίγουρα), έχουμε ποοοοολλά περισσότερα αυτοκαταστοφικά προβλήματα να μας απασχολήσουν τους ενδιάμεσους αιώνες που θα χρειαστούν.. και ναι: το παιχνίδι του "Θεού" είναι στο αίμα μας, το να συζητάμε ηθικολογίες για το αν πρέπει να γυρίσουμε στα σπήλαια ή να κατακτήσουμε το σύμπαν είναι τουλ καθυστέρηση χρόνου ας ελπίσουμε ότι μέχρι να συμβεί, ο άνθρωπος θα είναι τέρας παιδείας κι ηθικής. λυπάμαι πάντως που δεν υπάρχει το DeLorean να παίρναμε μια γεύση..
  9. ίσως να είναι για το monitor hood (σιγά μην είναι αυτό), ίσως να τυλίγεις το καλώδιο του calibrator ίσως γιατί ξέμειναν από ιδέες σχεδιάσης, ίσως για να μπορείς να την κοτσάρεις σε τυχόν μετακόμιση από μπαλκόνι 5ου. αχρείαστη για την Ελλάδα αφού για να φτάσουμε σε συνολική επένδυση 10bit, θα χρειαστούμε πελάτες με παιδεία εικόνας και κάτι τέτοιο δεν εισάγεται εδώ ακόμα
  10. η απάντηση στην ερώτηση "αν υπάρχει παράδεισος" κι αν αυτός είναι ή όχι η Ελλάδα, είναι πολύ δύσκολη.. σε κάθε περίπτωση η περιγραφή ήταν περιεκτική & κατατοπιστική για να μην τρέφουμε αυταπάτες. ευχαριστώ κι αναμεταδίδω με την άδειά σου
  11. hackintosh, photoshop 6 & lightroom λόγω επαγγέλματος. κατα τ' άλλα ότι free software χρειάζεται για τα βασικά (πχ VLC, open office κτλ). πλέον υπάρχουν προγράμματα για όλες τις δουλειές αρκετά ποιοτικά και δωρεάν Ευχαριστούμε hwbox και ocz για το διαγωνισμό!