jannos

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

About jannos

  • Birthday 12/01/1973

jannos's Achievements

Member

Member (2/5)

29

Reputation

  1. Ουτε ετσι το βρηκα αλλα εκανα κατι αλλο. Επανω στη μητρικη εχει ενα διακοπτακι που δεν ειχα δει και χρονιζει το αυτοματο oc ψηλοτερα ενεργοποιωντας ταυτοχρονα και το xmp στην πιο γρηγορη ρυθμιση. Το δοκιμασα και δουλευει πολυ καλα αλλα συμβαινει το εξης περιεργο. Αντι να κλεισω εντελως το pc το εβαλα σε sleep κι οταν ξαναμπηκα στο δωματιο ηταν ανοιχτο με στοκ ρυθμισεις κι ελεγε οτι γυριζει στις default γιατι απετυχε το oc. Καμια ιδεα?
  2. 11,13,13,30 ειναι τα timings και η ταση 1,65. Αυτα ρυθμιζονται αυτοματα απο το xmp προφιλ. Δυστυχως δεν βλεπω πεδιο imc και δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι. Θα μπω στο bios μηπως εχει κατι εκει και θα επανελθω.
  3. Καλησπερα παιδια, μετα απο καιρο εφτιαξα παλι pc και δοκιμαζω να το ανεβασω λιγακι. Με απλες 1600 μνημες το βολικο αυτοματο κουμπακι της μητρικης oc genie ανεβαζε τη cpu στα 4 GHz κι ολα δουλευαν κομπλε. Βαζοντας τις 2400 με xmp profile ειδα οτι δεν ειναι απροβληματιστα τα πραγματα. Η ερωτηση ειναι η εξης... το οτι κλοκαρεται η μνημη δυσκολευει τη σταθεροτητα στο κλοκαρισμα της cpu? Εχω δοκιμασει και κανα δυο τροπους ακομα οπως να ανεβασω τη cpu χειροκινητα με βολταζ στο 1.3 (40χ100) αλλα δεν ηταν καθολου καλο ή με βολταζ στο auto με ιδια αποτελεσματα. Τωρα το εχω σε χαμηλοτερο προφιλ xmp 2133 και 38χ100 auto και ειναι σταθερο αλλα θα ηθελα να παρω τα μεγιστα . Πριν ρωτησετε η ψυξη μου ειναι η Silverstone TD02 με push pull ανεμιστηρια. Αλλη σκεψη ειναι μηπως με φρεναρει το τροφοδοτικο αφου ελεγα να μην κανω τιποτα απο ολα αυτα και πηρα ενα ποιοτικο 530αρι..Βεβαια σε ολα τα σαιτ που υπολογιζουν την ενεργεια του τροφοδοτικου σε σχεση με το hardware φαινεται να ειναι πανω απο αυτο που χρειαζεται αλλα δεν εχω αποψη... Για πειτε καμια ιδεα!
  4. Το πληκτρολογιο μου ηταν που εχει τα νουμερα πανω απο τα γραμματα κι οχι ξεχωριστα στο πλαι! Χάλια.....
  5. Εβγαλα! Πουλησα τον 760 και πηρα τον 860! Αν σου πω γιατι δεν αλλαζε τιμες το multi θα κλαψεις απ τα γελια... Ολα καλα και μ'αυτο! Οταν βαρεθω τη στοκ συχνοτητα θα τον γαργαλησω λιγο οποτε οι συμβουλες θα ειναι παλι καλοδεχουμενες!
  6. Δουλευει εργοστασιακα εννοουσα βρε Οι δοκιμες δεν εβλαψαν κανενα! Αν παει και ψηλοτερα δοκιμαζω...
  7. Το multi οκ αλλα με 20χ 200 δεν σταθεροποιείται το μηχανημα εστω και με ψηλουτσικα ρευματα οποτε μαλλον θα μεινει στο 3.6 που ειναι εργοστασιο......
  8. Ευχαριστω! Μονο αυτο το multi να ξεκλειδωνε...
  9. msi pictures by jannos1 - Photobucket Ανεβασα εδω τις φωτογραφιες . Οπως βλεπεις τωρα ειναι στο 18χ αλλα αυτο εγινε γιατι προσπαθησα να ενεργοποιησω το overclock genie. Εννοειται πως δεν αναψε αλλα για καποιο λογο κρατησε τις ρυθμισεις κι ετσι μπορεσα να δω τι εβαλε αυτοματα. Το multi ηταν στο 18 και δεν φορτωσα αλλο προφιλ για να δοκιμασω με τα δικα μου βολταζ στο 18χ ..... ετσι παει στο 3.6 με τις μνημες στα 1600 και ενδιαφερον ειχε οτι αν ενεργοποιουσα το turbo με 18χ200 πηγαινε στο 4.4 Ειπα να μην το λαμπαδιασω ομως και δεν το αφησα να μπουταρει..... Συγνωμη που αργησα λιγακι...
  10. Το αυτοματο overclocking ας πουμε της μητρικης ουδεποτε αναψε!
  11. Εχω διαβασει αρκετα ηδη κι εψαξα και μονος μου ... Οι ρυθμισεις που εβαλα ειναι μετα απο πολλεεεεες δοκιμες! Δυστυχως τα περισσοτερα ετοιμα απλα δεν ανοιγαν ή κρασαριζαν ή ανεβαζαν μεγαλες θερμοκρασιες. Ευχαριστω για το χρονο σου!
  12. οκ ευχαριστω! Θα στα στειλω....
  13. Να σου πω κι εγω πιστευα οτι ειναι κατι τετοιο αλλα δεν βρηκα κατι.......Ελπιζω να καταλαβεις κατι απο αυτες τις φωτο.
  14. Για καποιο λογο το multiplier ειναι κλειδωμενο στο 21χ... Με αυτα τα settings που εχω στο χ21 ειμαι στα ορια των 75-76 βαθμων ηδη... Σκεψου οτι ενα κλικ παρακατω στο βολταζ της Cpu και γινεται unstable. Ειναι λογικο να ειναι κλειδωμενο στο χ21?