GnF

Members
  • Posts

    171
  • Joined

  • Last visited

About GnF

  • Birthday 05/07/1978

Personal Information

  • Location
    Γλυκά Νερά, Αττική

Social Info

  • Skype
    gnf5800

Systems Specs

  • CPU
    Intel i7-2600K @4.7~4.9
  • Motherboard
    Asus Maximus V Formula
  • GPU(s)
    AMD 7970
  • RAM
    G.Skill F3-14900CL9 @1866
  • SSDs & HDDs
    2x Samsung 840 Pro
  • Sound Card
    Creative SB X-Fi
  • OS
    Windows 7/8, RedHat, OSx

GnF's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (4/5)

10

Reputation

  1. δεν έχει σταματήσει η προσφορά για τσαμπα upgrade?
  2. intel ssd g2 80gb (τον έχω κάτι χρόνια τώρα, νομίζω 4) remaining life 97% Samsung 830 (απο το 2012 νομίζω) remaining life 95%. Είναι δυστυχώς σε λαπτοπ με αποτέλεσμα όλα τα writes (cache και ότι άλλο κάνω εγώ) να γίνονται επάνω του. Δεν μπορώ να σκεφτώ πλέων σύστημα χωρίς ssd. Και δεν δέχομαι να φτιάξω υπολογιστή σε κάποιον χωρίς. Να πάνε αλλού. Intel g2 80Gb ssd.JPG
  3. πιο τρελό δεν πάει μαν. Πραγματικά με τα γ@μωcapital control διαολίζομαι. Ούτε codec για το raspberry pi 2 δεν μπορώ να πάρω.
  4. εγώ το βαρέθηκα τον καιρό του rmah και έκτοτε δεν το ξαναπιασα.
  5. βρε πας καλα? αλλάξανε και αυτοκόλλητα. Σχεδιαστικό τμήμα, μαρκετινγ, εκτύπωση. Αυτά δεν τα υπολογίζεις καθόλου?
  6. θα παρακαλούσα να τρέξετε kodi/xbmc με ταινίες και αν γίνετε να δούμε και σε τι refresh κλειδώνει με 23.xxx ταινίες.
  7. το απαυτόσανε στο master αυτό και master εκείνο. κανα master θηλυκό δεν είχε εκεί?
  8. λευκό ή κρεμ είναι αυτο? Και το μαμοpcb μαυρο ρε καραμήτρο?
  9. απο τα πιο ωραία mod που έχω δεί τα τελευταία 2 χρόνια. όλα κομμένα και ραμμένα όπου πρέπει.
  10. Καλή χρονιά παίδες με υγεία και χαρά. Τα λοιπά τα βρίσκουμε αν έχουμε όρεξη.
  11. Πραγματικά το χαίρομαι να βλέπω παλικάρια να υλοποιούν μια ιδέα τους. Ωραίος ρε μαν, και ακόμα και αν λές ότι έχει κάποια στραβά σε βλέπω με όρεξη οπότε δώσε πόνο που λένε και περιμένουμε την εξέλιξη του project σου.
  12. Αδυνατώ να πιστέψω ότι περασμένα απο ηλεκτρολόγο είναι λευκά καλώδια. + ότι τα βλέπω και λίγο λεπτά (σαν 0.7/0.8 με 1 είναι). Μαν μπερδεύεις κάποια πράγματα. Ασφάλεια και ρελέ έχει στον πίνακα και ασφαλίζει την γραμμή μέχρι το φωτιστικό απο βραχυκύκλωμα (η ασφάλεια) και βέβαια αν υπάρχει η σωστή ασφάλεια στον πίνακα ανάλογα με την διατομή του καλωδίου, και απο διαρροή ο ρελές. Αυτό του ασφαλίζει το ένα μέρος του κυκλώματος, εκτός και αν έχουν γίνει αλλαγές (σύνδεση λεπτότερων καλωδίων επάνω σε πιο χοντρά). Μιλάω μέχρι στιγμής για το εναλλασσόμενο κύκλωμά του των 220V. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχεις μπερδέψει και μιλάς για ρελέ και ασφάλειες. Η 220 γραμμή απο τον πινακα μέχρι την κατανάλωση και πίσω είναι μία. Το ηλεκτρονικό του είναι το άλλο κομμάτι. Η τροφοδοσία του arduino γίνεται με με ένα μετασχηματιστή και το ίδιο έχει επάνω του μία ασφάλεια. Απο το μετασχηματιστή και μετά ο ρελές του πίνακα δεν έχει λόγο και η ασφάλεια του πίνακα δεν ασφαλίζει ότι γίνεται μετά. Δεν έχει καμία σχέση η τάση των 220 με την τάση που βγάζει το δευτερεύων του μετασχηματιστή. όπως και δεν ασφαλίζεται η έξοδος του μετασχηματιστή απο την ασφάλεια του πίνακα. Αν το ίδιο το arduino ασφαλίζει ότι του συνδέσεις επάνω του (κάτι το οποίο δεν γνωρίζω καν) όπως touch sensors, ρελεδάκια, ir reciever, τότε δεν χρειάζεται να κάνει κάτι. Αν και κανονικά θα έπρεπε να ασφαλίσει τα επι μέρους τμήματα η την έξοδο του μετασχηματιστή. Τα ασφαλίζει όλα αυτά το arduino λοιπόν? Και απαντάω μόνος μου. There is only one fuse on the Arduino boards. There is a Resettable Polyfuse on the USB port which limits current starting at 500mA. This fuse is only effective when powered by USB and only when total draw on the 5V rail is more than 500mA. (Note that this type of fuse does not simply "blow open.") If you draw too much current (40mA or more) from an I/O pin, it will damage the pin. There are no fuses on the I/O pins. Και όρίστε και ο λόγος που αν θες να το κάνεις σωστά πρέπει να ασφαλίσεις κάθε I/O και αν δεν κάνεις την αρχική τροφοδοσία απο usb να ασφαλίσεις και την έξοδο του transformer. Αν ειδικά υσχείει αυτό τότε η ασφάλεια στην έξοδο του trasformer είναι απαραίτητη και όχι απλά αν θες. Να συνεχίσω λοιπόν μιας και ωραία η συζήτηση μέχρι εδώ φίλε μου. Τα του εμπορίου (2-3 που έχω ανοίξει) τροφοδοτούνται απο 220V ασφαλιζμένα πάντα απο τον πίνακά σου, κάνουν μετασχηματισμό και ανόρθωση και ασφαλίζουν είσοδο έξοδο στο ηλεκτρονικό κομμάτι τους. Το 220V είπαμε το ασφαλίζει ο πίνακάς σου. Δεν αντιλέγω το να το κάνεις μόνος σου είναι ότι καλύτερο, αλλά κάνε το σωστά. Ασφάλεια ασφάλεια ασφάλεια.