sagathos

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

About sagathos

  • Birthday 10/08/1982

sagathos's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

10

Reputation

  1. Καλημέρα! Νομίζω ότι λύθηκε το ζήτημα. Πήρα πολύμετρο και μέτρησα τις τάσεις που δίνει το τροφοδοτικό στις CPU και μου έδειξει 12.1V, οπότε μια χαρά μέχρι εδώ. Επίσης αφού έκανα firmware update στο ASMB4-iKVM διορθώθηκε το πρόβλημα και στο web-interface όπου τώρα μου δείχνει κανονικά την τάση 12V όπως και το bios. Σ.Α.
  2. Από ότι λέει το εγχειρίδιο της μητρικής αυτό είναι ένα συνοδευτικό τσιπάκι για να δίνει αποακρυσμένα πληροφορίες και για απομακρυσμένη διαχείριση του εκάστοτε μηχανήματος ή cluster. Έχει δύο interfaces ένα μέσα από μια εφαρμογή των windows ή μέσω web. Το ζήτημα με εμένα είναι ότι bios λέει άλλες πληροφορίες σε σχέση με αυτές που δίνει το web interface. Δεν λέει πως και από πού διαβάζει τις πληροφορίες αυτές. Το μηχάνημα είναι καινούριο(2 εβδομάδων) και τώρα το παρατηρώ πρώτη φορά, πιο πρίν δεν το είχα ψάξει.
  3. Το πρόβλημα τελικά ήταν στους αισθητήρες που έχει πάνω η μητρική. Η συγκεκριμένη μητρική έχει ένα extra τσιπάκι (το ονομάζει ASMB4-iKVM) που χρησιμοποιεί μια ιδιωτική κάρτα δικτύου ώστε απομακρυσμένα να δίνει πληροφορίες για το σύστημα, μέσω web-interface. To τσιπάκι αυτό είναι που δίνει τις λάθος πληροφορίες, διότι μπήκα στο bios και όλες οι μετρήσεις δείχνουν φυσιολογικές. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Σ.Α.
  4. Ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα και συγνώμη που άργησα να απαντήσω! Δεν το έχω μετρήσει με πολύμετρο, την ένδειξη αυτή τη διαβάζω από ενα server tool της μητρικής. Σ.Α.
  5. Γεια χαρά! Έχω έναν server που αποτελείται από μια μητρική ASUS KGPE-D16, δύο CPU AMD Opteron 6128 και 8x 2GB DIMM DDR3 στα 1333Mhz. Το σύστημα χρησιμοποιεί την on-board κάρτα γραφικών και τροφοδοτείται από το Cooler Master Silent ProM 1000W. Το πρόβλημα είναι ότι ο αισθητήρας που έχει η μητρική δείχνει ότι αντί για τάση +12V παίρνει 21.984V!!! Οι άλλες μετρήσεις δείχνουν φυσιολογικές. Το σύστημα δείχνει να δουλεύει καλά όμως σε μερικές εφαρμογές πηγαίνει πολύ αργά μόνο όταν το στρεσάρω και ζεσταθούν οι CPU. Ξέρει κανείς σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό?