Δεινόσαυρος

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

About Δεινόσαυρος

  • Birthday 08/01/1985

Δεινόσαυρος's Achievements

Member

Member (2/5)

10

Reputation

  1. Ευτυχώς θα έλεγα, όχι κρίμα. Κι αυτό γιατί z87 υπάρχουν άπειρες. Μια σίγουρα φτηνότερη με Β85 είναι ότι πρέπει για κάποιον που ψάχνει κάτι αξιόπιστο και φτιάχνει pc με παράθυρο και color theme. Θέλω να πω ότι έχει κοινό η μητρική, πχ προσωπικά θα κοίταζα μια τέτοια.
  2. coolermaster 412s στο βασικό μηχάνημα, stock coolers στα υπόλοιπα.
  3. Πολύ καλο το review, όντως μεγάλη παράλειψη η μη αναφορά των settings. Kατά τα άλλα η κάρτα κάνει μόνο για όποιον δεν αγοράζει μεταχειρισμένα ή παιζει ελαφριά παιχνίδια. Με 80 άντε 90 ευρώ βρίσκεις από χέρι 6870 με υπερδιπλάσιες επιδόσεις (και υπερτριπλάσια κατανάλωση βέβαια, γιατί πολλοί ενδιαφέρονται και γι αυτό).
  4. Τι έγινε ρε παιδιά; Sandforce και δω; Έβγαλε η intel έναν pro πριν λιγες μέρες πάλι με sandforce, βγάζει και η mushkin premium δίσκο με sandforce, μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Αντί να ακούσουν τους "ειδήμονες" που τα λένε στα fora πόσο ξεπερασμένος είναι ο controller, τον χρησιμοποιούν ακόμα οι άσχετοι. Τι να πει κανείς...
  5. Δύο πράγματα χρειάζονται: ένα σχετικά εύκολο και ένα αρκετά δύσκολο. Το εύκολο είναι να έχεις ένα average μυαλό και με διάβασμα και παρατηριτικότητα να αποκτήσεις τις απαιτούμενες γνώσεις. Το δύσκολο είναι να ελέγξεις το "θυμικο" δηλαδή να μην νομίζεις ότι κάνεις επανάσταση αγοράζοντας απλά έναν επεξεργαστή ή ότι πας κόντρα στο ρεύμα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Αν αυτά συνδυαστούν, μπορείς να πορεύεσαι με μειωμένο τον κίνδυνο λάθους. Αν τώρα επιμένεις στον διαχωρισμό "καλών-κακών εταιριών" το πρόβλημα είναι πρωτίστως κοινωνικό και για να λυθεί απαιτείται γνώση για το πώς δημιουργείται, διακινείται και επενδύεται ένα κεφάλαιο. Να κατανοήσεις τη "γυροβολιά" δηλαδή όπως μετέφραζαν κάποιοι κομμουνιστές αρκούντως λαϊκίστικα τον Μαρξ τη δεκαετία του 70.
  6. Δηλαδή γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους με βάση τις οποίες κάνει αλλαγές μια εταιρία, έχουμε την ικανότητα να κρίνουμε την αναγκαιότητά τους τόσο γενικά τεχνολογικά όσο και χρονικά και στο τέλος καταλήγουμε ότι απλά πρόκειται για άρμεγμα. Βέβαια ξεχνάμε ότι τα λεφτά δεν έρχονται από τους i7 (όπως και στην amd δεν έρχονται από τους FX), αλλά τι είναι όλα αυτά μπροστά στην κρυστάλινη λογική του δίπολου καλές vs κακές εταιρίες; Η φτηνή αναβάθμιση να ναι καλά. Δηλαδή αναβάθμιση κι ας είναι κι ότι να ναι. Σύντομη φανταστική ιστορία: Ο Χ χρήστης κάποτε αναρωτήθηκε αν πρέπει να πάρει 2500K. Τελικά δεν πήρε γιατί "η intel αλλάζει συχνά τα σοκετ". Πήρε 8120 και επιτέλους είχε την δυνατότητα μετά από ένα χρόνο να παρει και 8320. Πλήρωσε μια φορά κάτι πολύ κακό και μια δεύτερη κάτι κακό. Μικρή η ζημιά βέβαια αφού δεν χρειάστηκε να αλλάξει μητρική. Συμπέρασμα: Αν είχε πάρει 2500Κ θα τον είχε ακόμα και θα ήταν overall καλύτερα. Στον ίδιο χρήστη -ήδη δις φεσωμένο- κάποιοι πρότειναν να παραμείνει στο am3 ώστε να βάλει και τους steamroller (να πληρώσει τρίτη φορά επεξεργαστή σε τρία χρόνια). Ευτυχώς η amd τον λυπήθηκε και κυκλοφορεί για άλλο socket τους steamroller. Δυστυχώς πρέπει τώρα να αλλάξει μητρική...
  7. Και τρέχεις τις μνήμες κλοκαρισμένες στα 2600+ με 1.80 ρεύμα και αντί να τα παίξει η μητρική τα παίζει ο επεξεργαστής Είναι μια λύση. Την τελευταία επιλογή ψήφισα.
  8. Μισό λεπτό λίγο, με το ζόρι στον πουλάει; Αν το θεωρείς άρμεγμα γιατί να πάρεις; Ή μήπως θέλουμε να αλλάζουμε κάθε χρόνο πλατφόρμα τζάμπα; Αυτό ακριβώς. Στη συγκρεκριμένη περίπτωση εξηγείται γιατί δεν μπορεί να υπάρχει backwards compatibility ήδη από την είδηση: αν και θα τοποθετούνται στο LGA1150 socket θα έχουν διαφορετικό κύκλωμα τροφοδοσίας στο 1,05V που θα υποστηρίζεται από τη νέα γενιά chipset
  9. 10-15% παραπάνω είναι από τον i7 3770K. Κι άλλο τόσο είναι ο 3770Κ από τον 2600Κ και κανα 30αρι ο 2600Κ από τον δικό σου. 50% το βγάζω εγώ χονδρικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει νόημα η αλλαγή εφόσον σε ικανοποιεί το μηχάνημα. Αντίθετα το bottleneck του ssd δεν μπορώ να δω πως το καταλαβαίνεις.
  10. @GeorgeVasil είναι προφανές ότι τόσο λόγω του ύφους σου όσο και της εν γένει άγνοιάς σου πάνω στο θέμα, δεν μπορεί δυστυχώς να συνεχιστεί η συζήτηση. Να σαι καλά.
  11. Kάποιο λάθος έχεις κάνει. Aυτό όχι μόνο δεν είναι επιχείρημα αλλά είναι ή η μπάλα στη σέντρα ή αγνοια. Ποιόν driver δεν γούσταρε ο ssd; Toν rapid storage? Άλλο πρόβλημα είχε το μηχάνημα και μάλλον δεν το έλυσες ακόμα. Ας αφήσουμε τους sandforce στην ακρη. Mια εποχή έπαιρνες samsung 830 με 100 ευρώ, intel 520 με 100 ευρώ και intel 330 180gb με 110 ευρω. O thresh πρότεινε samsung... Σήμερα παίρνεις kingston με 85 ευρώ και mlc μνήμες. samsung στα ίδια και o thresh και όλοι οι thresh προτείνουν samsung. Αν δεν φτάνουν αυτά ας πάμε στο τελεταίο: Σήμερα παίρνεις 840 pro με 130 ευρώ και 840 διπλάσιας χωρητικότητας με 140. Yπάρχουν άνθρωποι που συζητάνε ακόμα την ύπαρξη του δήθεν pro στην αγορά. Συμπέρασμα: Καταλαβαίνω ότι έχετε χούγια, κι εγώ έχω. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα βγάζουμε στη δημοσιότητα και να εκτιθέμεθα.
  12. Aυτό που δεν είναι επιχείρημα είναι το "ξεπερασμένος" χωρίς μάλιστα αιτιολόγηση. Δεν μιλάμε για τη Ζωή Λάσκαρη, για controller μιλάμε. -Χάρη γι αυτό μίλησα πιο πριν για τη χωρητικότητα. Όταν ο κόσμος αγοράζει μαζικά 120αρηδες-240αρηδες λίγος χώρος μένει για τέτοια δεδομένα ώστε να μας καίνε οι επιδόσεις. Που σιγά τις επιδόσεις δλδ, έτσι κι αλλιώς κάθε δήθεν premium ssd (840 pro κτλ) είναι defacto κακή αγορά για μένα.