GregEl

Members
 • Content count

  566
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

64 Good

About GregEl

 • Rank
  Senior Member
 • Birthday 06/02/1988

Systems Specs

 • CPU
  Intel Core i7 4790K @ 4GHz
 • Motherboard
  ASRock Z97E-ITX/ac
 • GPU(s)
  Asus DCII 280x
 • RAM
  8GB G.Skill Ares 2133 MHz
 • SSDs & HDDs
  480GB OCZ Trion 100 + 250GB 840 Evo + 2TB WD Green
 • Sound Card
  Realtek
 • OS
  Windows 7 64bit
 1. Νομίζω έτυχε, αλλά το configuration που έχω για storage άλλαξα πιο συχνά τον τελευταίο καιρό. Ήμουν με έναν SSD + ένα HDD, μετά πήγα σε raid0 ssds, μετά προσθεσα games drive ssd και τώρα είμαι 1 OS ssd, 1 games + apps ssd και 1 HDD για data (τον οποίο ίσως αλλάξω με ένα NAS HDD περισσότερης χωρητικότητας ώστε αργότερα να δοκιμάσω NAS build). Βέβαια η GPU μου 280X νομίζω πλησιάζει η ώρα της, αλλά προετοιμάζομαι να επιστρέψω στο modding πιο σοβαρά και όταν είμαι έτοιμος θα γίνει η αλλαγή μάλλον.
 2. Μικρή ενημέρωση, πήρα τελικά το SMSL M3 που είχα κάνει link από amazon και παρέλαβα σήμερα. Χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα (0 coil whine πλέον) και μου έπεσε λίγο το σαγόνι όταν ανέβασα ένταση στα JBL LSR 305. Όπως το είχα σκεφτεί και ανέφερε και ο Metallic, αν η τροφοδοσία usb είναι από το usb 5v rail που τροφοδοτείται από το PSU του PC το coil whine παραμένει. Η λύση ήταν το ανεξάρτητο DC in στο οποίο έβαλα ένα παλιό smartphone charger. Είσοδο ήχου έχω από toslink optical από την mobo. Το SMSL M3 υπέροχο! Μικρή σημείωση για όποιον ενδιαφέρεται για το DAC/headphone amp, το volume knob μπροστά ελέγχει το headphone amp out δίπλα του και όχι την ένταση για την πίσω έξοδο ηχείων. Για εμένα δεν είναι πρόβλημα γιατί έχω volume knob/roller στο keyboard. Μόνο αν αποφασίσω να δοκιμάσω να πάω σε balanced σύνδεση θα άλλαζα το setup, αλλά είμαι τόσο ευχαριστημένος από το τρέχον setup που πραγματικά δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω κάτι.
 3. Δοκίμασα και έφερα μπροστά το καλώδιο, οπότε από την οθόνη (κάρτα ήχου της gpu είναι η βασική προς το παρόν) το καλώδιο χωρίς να ακουμπάει σε κάτι άλλο πέρα από το πάνω μέρος των ηχείων και την πλαστική βάση της οθόνης έχω το ίδιο ακριβώς coil whine. Επίσης έλεγξα αν είναι από ταλαιπωρημένα βύσματα στις άκρες του καλωδίου (αν και είναι καινούργιο το καλώδιο) και το coil whine εκεί σταθερό. Επειδή προς το παρόν μπορώ και ακούω ευχάριστα τα ηχεία στο 4 volume από το δικό τους knob και ελέγχω το volume από windows δεν βιάζομαι να πάρω dac. Βρήκα όμως ένα ωραίο υποψήφιο με optical in και ανεξάρτητο DC in, αλλά και επιπλέον ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά-features. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας.
 4. Ευχαριστώ για την πρόταση καταρχάς, με το spread spectrum δεν είχε διαφορά δυστυχώς, ειδικά όταν τραβάει ρεύμα η gpu είναι ακριβώς το ίδιο με πριν. Το θέμα του θορύβου είναι λόγω μητρικής δηλαδή στη κατασκευή-σχεδιασμό για την διαχείρηση των σημάτων-ρευμάτων ή ο συνδυασμός gpu, psu και mobo? Η GPU που έχω τώρα 280Χ ASUS DCUII TOP είχε από μόνη της coil whine με το PSU AX1200 χωρίς να περνάει στα ηχεία που είχα παλιά. Τότε αν ενεργοποιούσα το V-sync άλλαζε το pitch σε μορφή που δεν το άκουγα. Αλλά με αλλαγή μητρικής και τροφοδοτικό σε CM V850 δεν ακούω πλεόν coil whine από την ίδια gpu σε ότι mode και να είναι. Από ότι κατάλαβα υπάρχει πάλι κάποιος θόρυβος απλώς μέχρι τώρα δεν τον άκουγα και επειδή έβαλα ηχεία ευαίσθητα σε είσοδο με το volume control-ενισχυτή που έχουν ενισχύουν τον θόρυβο που υπάρχει στα ρεύματα. Σε άλλη μητρική με ίδια gpu και ίδιο psu νομίζεις ότι θα είχε διαφορά; Αυτό που είπες με το m-audio είναι και εμένα η ανυσηχία μου, ότι αν πάρω το usb powered dac ίσως να μειωθεί ο θόρυβος, αλλά πάλι το usb από την mobo θα μεταφέρει κάποιο θόρυβο και να μην εξαφανιστεί το πρόβλημα. Δηλαδή μήπως χρειάζομαι κάτι τέτοιο το οποίο έχει δικό του τροφοδοτικό 5V dc και είσοδο optical που έχω έξοδο από mobo και το σήμα του ήχου θα μεταφέρετε ψηφιακό που είναι με 0 θόρυβο. Ή κάνω κάπου λάθος;
 5. Καλησπέρες, χρειάζομαι συμβουλή για ένα θέμα που έχω με τα νέα ηχεία μου τα JBL LSR305. Τα αγόρασα πρόσφατα και τα παλιά corsair SP2500 2.1 βγαίνουν στη σύνταξη και πάνε στο πατρικό. Δεν είχα πρόβλημα με τα corsair, αλλά δεν είμαι μπασοκέφαλος (postmodern jukebox, muse, mainstream top 40) και νομίζω τα 305 είναι αρκετά καλά για το μέγεθος τους και το δωμάτιο που τα χρησιμοποιώ. Έχω όμως πρόβλημα από τον υπολογιστή. Το θέμα είναι 99% από την τροφοδοσία των καρτών ήχου του pc, συμπέρασμα που έβγαλα από το troubleshooting που έκανα. Όταν συνδέσω τα ηχεία στο κινητό ο ήχος είναι πεντακάθαρος. Όταν συνδέσω τα ηχεία στην onboard κάρτα ήχου της μητρικής ή της κάρτας γραφικών υπάρχει θόρυβος ο οποίος είναι χειρότερος όταν η κάρτα γραφικών (και με την igpu της cpu το ίδιο) δουλεύει περισσότερο και αλλάζει το pitch ανάλογα το refresh rate, frame cap, vsync. Αλλά ακόμα και στο desktop μετακινώ το ποντίκι και καταλαβαίνω θόρυβο στα ηχεία ανάλογα την κίνηση του ποντικιού. Δοκίμασα και άλλο τροφοδοτικό που έχω και είναι χειρότερα. Επίσης δοκίμασα εσωτερική κάρτα ήχου pci-e asus xonar xense με molex τροφοδοσία και πάλι ο θόρυβος εκεί. Μια προσωρινή λύση που βρήκα είναι να έχω την ένταση από τα ηχεία (πίσω πλευρά) στο 3-4 και να ανεβάζω περισσότερο την ένταση από την κάρτα ήχου-windows. Αν έχω στο 7-10 τα ηχεία από πίσω και χαμηλά την ένταση από τα windows ο θόρυβος είναι πάρα πολύ έντονος. Το ερώτημα είναι αν πάρω εξωτερική κάρτα ήχου θα λυθεί το πρόβλημα; Προβληματίζομαι στο θέμα της τροφοδοσίας της εξωτερικής κάρτας ήχου όμως. Δηλαδή αν είναι usb input only και powered από usb του υπολογιστή μήπως ο θόρυβος συνεχίσει να υπάρχει; Επίσης αν πάω σε balanced μήπως θα βοηθήσει άσχετα με την τροφοδοσία; Δηλαδή αν έχω usb input/powered dac με balanced output όπως αυτό για παράδειγμα και πάρω balanced καλώδια, θα λυθεί το θέμα; Μήπως πρέπει απλά να πάρω εξωτερική κάρτα ήχου με digital input και να συνδέσω το pc από το digital out που έχει η onboard κάρτα στην εξωτερική και όλα κομπλέ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 6. Αυτό νομίζω είναι καλό για να ξεκινήσεις.
 7. @stavros Ω ναι και εγώ τότε είχα ρωτήσει τον inteluser2525 τι διαφορά έχει το ETH, γιατί το bitcoin είχε φτάσει ήδη στην asic εποχή που έκαιγες περισσότερο ρεύμα από τα bitcoin που έπαιρνες. Από ότι έχω διαβάσει το ethereum έχει μάθει λίγο από τα λάθη του πρωτάρη bitcoin και έχει καλύτερο πλάνο για εξέλιξη. Ίδωμεν.
 8. 0,094 euro kW/h με χρεώνει η ΔΕΗ και βάζω μόνο αυτό γιατί τα των δήμων+φόρους και σια είναι έτσι και αλλιώς κάθε μήνα. Τώρα φόρος 24% επί του 0,09 ή 0,17 (x1.24=0,21) αν ανέβει σημαντικά η κατανάλωση είναι άλλο θέμα. Εγώ πάντως βάζοντας και 0,21 την kW/h πάλι κέρδος μου βγάζει. Βέβαια με το mining το κέρδος είναι 2-4 ευρώ την μέρα από το calculation, ενώ αν είχε κάνει απλό trade κάποιος πριν 3 μήνες 1000 ευρώ σε ETH που είχε 33$ σήμερα η ίδια ποσότητα ETH έχει αξία x10 περίπου, άρα θα είχε πλέον 10.000 ευρώ σε ETH. Βέβαια η τιμή του ETH έπαιξε μέσα σε λίγες μέρες ανάμεσα σε 300-400 και συνεχίζει να παίζει, αλλά όπως φαίνεται σε 3 μήνες και σε 1 χρόνο θα έχει μεγαλύτερη αξία από ότι σήμερα κατά 99,9%. Οπότε @billpeppas το trading συμφωνώ ότι έχει μεγαλύτερο κέρδος από το mining, αλλά και το mining από υπολογισμούς είναι ακόμα κερδοφόρο νομίζω. Οπότε αν έχεις ήδη μια κάρτα AMD ή σκοπεύεις ήδη να πάρεις μια 480-580 όταν το σύστημα δεν το χρησιμοποιείς, γιατί να μην βγάζει και 2 ευρώ τη μέρα; 2 ευρώ τη μέρα είναι ψίχουλα και απόσβεση αγοράς νέας κάρτας δεν θα κάνει, αλλά να ξεκαθαρίσουμε τις ερωτήσεις. Η μία που απάντησα είναι αν είναι κερδοφόρο το mining του ETH και είναι (γιατί στο quote είπες περισσότερο ρεύμα καις) και η άλλη ερώτηση είναι του poll για το αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος και να αγοράσει hardware κλπ. Νομίζω αγορά hardware καθαρά για mining και για κανένα άλλο λόγo δεν το αξίζει. Αν έχεις ήδη καλό hardware ή αν σκοπεύεις να αγοράσεις κάρτα γραφικών έτσι και αλλιώς για αναβάθμιση, τότε δεν βλάπτει κανέναν να βάλεις το σύστημα να βγάζει λεφτά όσο δεν το χρησιμοποιείς.
 9. Για ΕΤΗ μιλόντας πάντα με μία κάρτα 580 σε pool υπολογίζει αυτό. Μήπως το είδες για solo mining;
 10. Νομίζω ακόμα υπάρχει κέρδος και υπάρχουν calculators online που επιβεβαιώνουν για ETH ότι με Rx 480 ή 580 βγάζεις κέρδος. Δεν είμαι σίγουρος πόσο γρήγορα θα φτάσει στην ASIC φάση το ETH, για το ΕΤΗ νομίζω υπάρχει καλύτερο πλάνο από το bitcoin. Και φυσικά το ETH είδε τρομερή αύξηση σε αξία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θα δούμε.
 11. Δυστυχώς έχασα το hype train του ethereum. Πριν 3 μήνες μιλούσα με ένα φίλο και αν είχαμε κάνει 1000 ευρώ σε ΕΤΗ σήμερα θα είχαμε 10.000 ευρώ χωρίς να κάνουμε κάτι επιπλέον. Τώρα ίσως πάρω μερικά ETH ή litecoin και νομίζω για τιμές ρεύματος μπορείς ακόμα να κάνεις mine σε pool στην Ελλάδα και να βγάζεις περισσότερα ETH από ότι πληρώνεις σε ρεύμα, αλλά δεν ξέρω για πόσο θα ισχύει αυτό.
 12. Ότι και να γίνει, εφόσον το παιχνίδι το φτιάχνει η Bungie και δεν έχει αλλάξει υπερβολικά σαν εταιρία, τότε νομίζω θα είναι καλό. Ελπίζω να μην απογοητευτώ τελικά.
 13. Μου αρέσει η ιδέα. Πάντα ήθελα ένα τύπου sidebar interface για μικροεφαρμογές. Spotify media controls, gmail, chat και όχι απλά ένα κουμπάκι ως plugin στον browser.
 14. Πάντα έχω και τον firefox και που και που προσπαθώ να δω αν αξίζει να τον κάνω βασικό αντί για τον chrome, αλλά πάντα κάτι δεν πάει καλά. Πριν 2 εβδομάδες στο πατρικό μου ένα απλό office zotac box με 4gb ram και ssd (windows 7) τραβούσε τις τρίχες του για ένα βίντεο youtube με firefox, ενώ με chrome όλα καλά... Θέλω πολύ να επιστρέψω σε firefox αλλά προς το παρόν έχω πουλήσει την ψηφιακή ψυχή μου στον google overlord... sorry ξεχάστηκα στην alphabet...
 15. To έχω ενεργοποιήσει και ειδικά το dark theme. Καλό φαίνεται προς το παρόν.