GregEl

Members
  • Posts

    736
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    13

Everything posted by GregEl

  1. Επιτέλους κάποιος το δοκίμασε. Τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο έχω την ιδέα και είχα σχεδιάσει και εκτυπώσει με FDM pump top reservoir σε αναμονή να πάρω κάποια στιγμή μεγάλο MSLA εκτυπωτή. Με την έρευνα που έκανα τότε νομίζω το πρόβλημα είναι ότι οι ρητίνες δεν είναι ακόμα εκεί. Πρέπει να αντέχουν σε βίδες, πίεση, θερμοκρασίες, να έχουν μια συμβατότητα με τα premix ή γενικά custom coolants. To distro είναι σχετικά απλό. Με την MSLA 3D εκτύπωση αν υπάρχει η κατάλληλη ρητίνη και γίνει σωστά το post process/post curing, τότε ξεκλειδώνονται πολλά πράγματα στο custom water cooling. 3D patterns σε hard tubing, all in one reservoir-pump-tubing block, 3D waterblock tops, motherboard pass through tubing κλπ.
  2. Πωωω τα παλιά αγαπημένα μου χρώματα... πρέπει να κάνω το ITX Architecture revisited...
  3. Από ότι έχω καταλάβει αρκετές μεγάλες εταιρίες (συμπεριλαμβανομένης της nvidia) έχουν ήδη architecture licenses από την ARM που τους δίνει αρκετή ελευθερία επάνω στο σχεδιασμό και γενικά δεν έχουν θέμα με πατέντες και άδειες. Αν εξαγοράσει η nvidia την ARM δεν θα μπορέσει να αλλάξει αυτές τις άδειες ή να επαναδιαπραγματευτεί κάτι με άλλες όπως την Apple, άρα δεν καταλαβαίνω το κίνητρο να πω την αλήθεια. Εκτός αν είναι μόνο θέμα λογιστικό-για τα βιβλία, τύπου να φαίνεται στους μετόχους ότι επενδύουμε κάπου τα κέρδη μας.
  4. Έγινε μια γενική αλλαγή στο internet και στα οικονομικά της αγοράς tech. Δεν είναι τώρα τελευταία, σταδιακά έγινε η αλλαγή. Όταν στα forum υπήρχε συζήτηση και όλοι διάβαζαν γραπτά reviews τζάμπα, αντί να αγοράζουν περιοδικά για reviews, πάλι υπήρχαν οι hipster και fanboys. Τότε επίσης το youtube ήταν κυρίως αστεία video με γάτες, ο Linus ακόμα δούλευε στην NCIX και δεν υπήρχε το facebook-instagram-twitter targeted ads σύστημα, ούτε "επαγγελματίες influencers". Όπως και εδώ ο Λουκάς ακολουθεί τις αλλαγές στην αγορά και κάνει πλέον youtube reviews (και χαρά στο κουράγιο του που συνεχίζει τα γραπτά reviews τα οποία δεν τα διαβάζει σε βάθος κανένας πλέον νομίζω). Σήμερα ο Cavill κάνει instagram video με pc build και η fractal για παράδειγμα (χωρίς να κοστίσει στην εταιρία τίποτα) βλέπει αύξηση στις πωλήσεις από ένα video, που θα έβλεπε στέλνοντας σε youtubers για review και modding builds από 100 video. Εδώ οι youtubers έκαναν video reaction στο video του Cavill για να μην πάει τελείως χαμένη η ευκαιρία που παρουσιάστηκε. Η κοινότητα που έκανε modding και overclocking με πάθος και ασχολούνταν με λεπτομέρειες στην τεχνολογία, βλέπει ότι οι εταιρίες δεν βλέπουν αξία σε αυτήν πλέον και έτσι δεν μπορούν να κάνουν εύκολα project και reviews και να αφιερώσουν χρόνο. Πιο φθηνό και γενικά περισσότερη αξία έχει για μια εταιρία να κάνει ένας influencer-celebrity κάτι με το προϊόν τους. Όπως είπε η Μπόμπα "δημιουργός περιεγχομένου", εκεί είναι η αξία και το digital marketing, όχι σε enthusiast κοινότητα σε forum. Όσο οδηγούν την τεχνολογία τα marketing departments των εταιριών, τόσο iphone και argb light bars για το γραφείο θα βλέπουμε σε social media και online learning platforms για software ή zoom conferences στη θέση των ακυρωμένων.
  5. They had me at "3d printable feet" download files. Πολύ ωραία φαίνονται και όντως λογικές τιμές. Θα ήθελα υποστήριξη για κλασσικό PSU, αλλά δεν είναι deal breaker. Επίσης για 3 χιλιοστά ύψος δεν χωράει Noctua NH-U12S. Φαίνεται modding friendly και ίσως πάρω το φθηνότερο κάποια στιγμή για modding σε βήματα. Αρχικά custom 3d printed adapters για να κρατήσει προσωρινά το ITX σύστημα που έχω ήδη και μετά σιγά σιγά mod το chassis για περισσότερο χώρο για custom υδρόψυξη με αναβαθμισμένο hardware και τέλος ίσως custom front ή top distro plate και resin 3d printed watercooling parts για το custom loop.
  6. Μακάρι να είναι καλό το VR. Χρειάζονται λίγο πιο καλά VR gameplay στοιχεία, όπως το HL Alyx και όχι απλά να μπορείς να γυρίζεις την κάμερα κουνώντας το κεφάλι σου.
  7. Δεν ξέρω πως θα είναι από ποιότητα, αλλά αν είναι αρκετά καλό IPS panel (φαντάζομαι από LG) η τιμή είναι αρκετά καλή.
  8. Το περίεργο είναι ότι είναι κλειστοί από το πλάι οι ανεμηστήρες (ενωμένα με κύλινδρο τα πτερύγια), άρα έχουν full κατέυθυνση του αέρα. Που σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω αυτά που φαίνονται ανάμεσα στους ανεμιστήρες σαν passive ψύκτρες-διαγώνια fin, αν είναι ψύκτρες ή απλό εφέ κάλυμμα. Τα power connectors ίσως είναι από μπροστά.
  9. Ισχύει αυτό με το αυτοκόλλητο λίγο άκυρη απόφαση, αλλά γενικά όμορφο ψυγείο (φινίρισμα) και καλοί ανεμιστήρες φαίνονται.
  10. Μπλε και μωβ σαν UV, πολύ ωραίο αποτέλεσμα στον φωτισμό και χρώματα! InWin με distro και καθαρές γραμμές hardline tubing, διάχυτο το φως στους ανεμιστήρες και gskil ram, full ek κομμάτια. Το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι ότι δεν είναι στο γραφείο μου αυτή τη στιγμή
  11. Για τους περισσότερους νομίζω το 45$ 4GB είναι μια χαρά. Το 8GB είναι νομίζω για αυτούς που θέλουν να πάρουν τώρα ένα Pi και να το κρατήσουν αρκετό καιρό για το project τους για home automation, htpc και data logging. Ή κάτι σαν printer farm management server - microcontroller hub server. Κάτι σαν future proofing και στην περίπτωση του Pi 4 νομίζω είναι κάτι που γίνεται. Ειδικά αν βγάλουν κάτι σε καλύτερη camera και display σε συνδυασμό με καλύτερα plugin για octoprint, μπορείς να κάνεις λίγο πιο βαρύ το interface χωρίς να σκέφτεσαι το κομμάτι μνήμης τουλάχιστον. Επίσης είπαν με το 64 bit OS και την περισσότερη RAM θα είναι καλύτερα σε επιδόσεις το file system, οπότε ίσως να είναι ενδιαφέρον ένα minimal NAS box με Pi.
  12. Pharaoh το πρώτο παιχνίδι που είχα στον πρώτο μου πύργο, τώρα το έχω από GOG. Ξεκίνησα με τα μέτρα και καραντίνα και σιγά σιγά προχωράει.
  13. Total War: Shogun 2 παράθυρο λίγων ημερών για free to keep. https://www.totalwar.com/blog/total-war-shogun-2-giveaway-and-total-war-sale-faq/
  14. Ματ μαύροι σωλήνες, πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα!
  15. Πολύ ωραίο το εφέ με τους σωλήνες από την πίσω πλευρά.
  16. Έχω δουλέψει με μητρικές από τις πρώτες 3. Προς το παρόν ψηφίζω ASRock γιατί αυτής έχω τώρα στο σύστημα και όταν αλλάξω σε Ryzen ASRock θα πάρω πάλι, επειδή έχει το κατάλληλο ITX μοντέλο που θέλω. Δεν είχα ποτέ θέμα υποστήριξης και με mobo utilities ή bios. Αλλά ένα σύστημα με RGB που πήγα να στήσω με μια Gigabyte με άφησε με μέτριες εντυπώσεις. Αν και νομίζω ότι είναι γενικά πρόβλημα τα διάφορα rbg control software και γίνεται λίγο χαμός.
  17. Εμένα δεν μου στέλνουν καν passkey μάλλον λόγω φόρτου. Είναι πολύ φορτωμένο το σύστημα και δυστυχώς είναι προς ένα σύστημα. Δηλαδή η επεξεργαστική ισχύς πηγαίνει σε λίγα πανεπιστήμια, όχι σε μια διεθνή βάση δεδομένων προσβάσιμη από όλους άμεσα. Δηλαδή αν θέλει πανεπιστήμιο ή εταιρία να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα των υπολογισμών πρέπει να κάνει αίτηση στο Stanford. Άρα δυστυχώς δεν βλέπω η συμμετοχή μου και βοήθειά μου να είναι αποδοτική πρακτικά και μάλλον δεν θα συνεχίσω να προσπαθώ για passkey ή ανώνυμη σύνδεση.
  18. Δεν είναι άσχημη ιδέα. Το module λίγο μεγάλο μου κάνει και έτσι δεν χωράει σε ITΧ κουτιά με τίποτα. Γενικά όμως νομίζω πιο ενδιαφέρον θα είχαν τροφοδοτικά με διαφορετικό form factor. Όπως έχουν κάνει για μερικά SFF κουτιά. Παράδειγμα το HDplex 400 για το S4 κουτί ή λεπτά server 1U psu για desktop κουτιά. Τροφοδοτικό σε form factor 240 radiator με fans ή με form factor 3 slot GPU κάρτας και να το βάλεις σε σημείο που θα έβαζες vertical GPU. Γενικά νομίζω πιο flat PSU (μεγάλα με μήκος πλάτος, αλλά μικρά σε πάχος) πίσω από μητρικές κάρτες είναι καλή ιδέα. Επίσης ενδιαφέρον ιδέα είναι τα κρυμμένα connectors στις πλακέτες, αλλαγή από την μεριά του hardware και όχι από την μεριά του τροφοδοτικού. Τύπου motherboard με low profile connectors στην πίσω μεριά (όπως έχουν μερικές μητρικές m.2 nvme connectors στην πίσω πλευρά) και adapter με καλώδια σε κλασσικά connectors, ώστε το 8pin και το 24 pin να τα συνδέεις από την πίσω πλευρά με πρόσβαση από το cpu cooler cut out.
  19. hwboxfanstore.com είναι διαθέσιμο το domain...
  20. Yeap, πιθανό να υπάρξει θέμα στις τιμές αν κλείσουν για παραπάνω από 1 εβδομάδα.
  21. Δεν περίμενα να δω τόσο ακριβό build Ελλάδα, ευχάριστη έκπληξη όμως. Πολύ καλό build και σωστά χρώματα. Κάπου είδα να γράφει ότι τα μπλέ αυτοκόλλητα που ξέμειναν σε κάποια σημεία θα γίνουν σύντομα πορτοκαλί επίσης.
  22. Τρομερό build με αρκετά ασυνήθιστα χαρακτηριστικά. Χρήση καπλαμά, πάνελ ξύλου και δέρματος. Είδα όλα τα video του build που ανέβηκαν στο bit-tech κανάλι και είχε μπόλικο cnc eye candy. Θέλω να κάνω scratch build σε τέτοιο επίπεδο φινιρίσματος-αποτελέσματος με theme από το Witcher (παιχνίδι-σειρά). Που θα μου πάει, θα το προχωρήσω το σχέδιο.
  23. Υπάρχουν στο skroutz σε λίγα καταστήματα όντως, αυτές τις Asus είναι από ένα κατάστημα μόνο ακόμα και κατόπιν παραγγελίας. Αλλά δυστυχώς είναι περίπου 100 ευρώ πάνω από τις reference και επειδή η δική μου κάρτα πέρα από αστάθεια-κρασάρισμα άρχισε και σπάνια artifact σε παιχνίδια, έχω παραγγείλει μια reference και περιμένω 10-20 μέρες για παραλαβή. Ο ήχος από τον ανεμιστήρα της reference θα είναι κίνητρο να σχεδιάσω τα κομμάτια για την custom υδρόψυξη όσο πιο σύντομα μπορώ.
  24. Ανακοίνωσε η Bitspower waterblock για την TUF gaming X3 και για την Dual EVO Έχουμε ιδέα πότε περίπου έρχονται αυτές Ελλάδα;