delphi

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

About delphi

  • Birthday 01/01/1980

delphi's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

10

Reputation

  1. Πολύ ωραία. Ευχαριστώ. Αυτό που με προβληματίζει γενικά με τους Trinity είναι τα shared FPU (και το shared front engine αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Σε όλα τα reviews δοκιμάζουν είτε 1 thread είτε 4 threads (εκτός αν τα benchs του PCMark δοκιμάζουν και ενδιάμεσα σενάρια). Τί γίνεται λοιπόν αν έχω 2 εφαρμογές που τρέχουν ταυτόχρονα, η κάθε μία σε single thread με αρκετούς floating point υπολογισμούς και τα Windows XP ή 7 που δεν έχουν ιδέα για αυτή την αρχιτεκτονική, αναθέσουν τα 2 threads στο πρώτο module; Προφανώς χάνω σε ταχύτητα διότι έχω μία FPU στο 2ο module που κάθεται, κάτι που δεν θα συνέβαινε με τον Llano πχ. Για να προλάβω το επιχείρημα του hotfix για τα Windows 7, θα πω ότι ούτε κι αυτό λύνει το πρόβλημα εξ' ολοκλήρου γιατί δε λαμβάνει υπόψιν τι είδους workload απαιτεί κάθε νήμα. Απλά αναθέτει τα 2 πρώτα threads σε ξεχωριστά modules. Τελείως ιδανικά, ίσως θα 'πρεπε το λειτουργικό να παρακολουθεί το είδος του workload κάθε νήματος (integer ή floating point) κατά την εκτέλεσή του ή και νωρίτερα και να το αναθέτει στον κατάλληλο πυρήνα. Κατά τ' άλλα, οι Trinity ξεπερνούν σε πολλά τεστ τους Llano στο CPU κομμάτι και σε άλλα reviews όπως αυτό, απλά το θέμα είναι αν τα αποτελέσματα είναι αντιπροσωπευτικά για real world χρήση που λέμε. Γενικά, είμαι ανάμεσα στους A8-3870K, A8-5600K και i3-2130 γι' αυτό και ο προβληματισμός.
  2. Αυτό το feature που σχετίζεται με το Turbo Core 3.0 σύμφωνα με το οποίο η CPU και η GPU ανταλάσσουν ισχύ έχει να κάνει αποκλειστικά με την έξτρα ταχύτητα του Turbo core; Δηλαδή οι βασικές συχνότητες (3.8Ghz, 800Mhz) είναι εγγυημένες; Ευχαριστώ.
  3. Ok. Τα αποτελέσματα του review πάντως δείχνουν ότι ο 3870Κ ίσως είναι πιο ισορροπημένος. Νομίζω έχει ένα Α επίπεδο σε όλα τα τεστ. Τί λέτε; Και κάποιες ερωτήσεις: Όταν κάνουμε overclock τον 5800Κ ή τον 5600Κ, τί γίνεται με το Turbo; Όπως ρώτησα και για τον Llano, μπορούμε να αυξήσουμε καθόλου τον πολ/στή αφήνοντας όλα τ' άλλα default;
  4. Γιώργο, μπορούμε να ανεβάσουμε τον πολ/στή κάποια κλικ χωρίς να πειράξουμε τίποτ' άλλο, ούτε το voltage, με μνήμες στα 1600Mhz; Επίσης, με ποια έκδοση του Winrar έγινε αυτό το review; Τέλος, το 7-zip bench έγινε με 4 πυρήνες και το σκορ είναι για έναν πυρήνα; Ευχαριστώ.
  5. Γενικά συμφέρει από άποψη performance/watt να κάνεις την ίδια δουλειά με πολλούς πυρήνες παρά με λίγους. Από τους επεξεργαστές των 2 διαγραμμάτων (εξαιρουμένου του i5-3470 που λείπει από το 2ο διάγραμμα) ο οικονομικότερος είναι ο i7-3770K ο οποίος καίει 8,2 joule/frame. Πέρα από τα νούμερα όμως, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να διαλέξει κανείς έναν επεξεργαστή έναντι κάποιου άλλου.
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση Γιώργο. Ένας Athlon x2 270 που είναι επίσης στα 65 watt και 3.4 Ghz όπως και ο 5700, συγκρίνεται καθόλου σε επιδόσεις με τον 5700 σε light threaded εφαρμογές; Για πολύ καλύτερες επιδόσεις στις desktop εφαρμογές θα θυσίαζα τα παιχνίδια.
  7. Για every day use θα τους πρότεινες Γιώργο 100% έναντι του Llano; Μπορεί κάποιος να παίξει άνετα πχ. Call of duty 6 σε ανάλυση 1024x768 ή μεγαλύτερη με την iGPU; Επίσης, γνωρίζεις αν το scaling τους είναι γραμμικό; Πχ, ο 5700 θα έχει περίπου το 89,4% της δύναμης του 5800Κ; Τέλος, πράγματι το review είναι πολύ αναλυτικό. Θα πρόσθετα μόνο κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το power consumption.
  8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Ίσως έτσι είναι. Επίσης, απ' ό,τι διάβασα σε review, κρατάει headroom στο TDP για το Turbo Core 3.0. Κι εδώ ήθελα να ρωτήσω το εξής, πιο πολύ σαν επιβεβαίωση, γιατί το σχεδιάγραμμα αυτό δείχνει. Η ισχύς που ανταλάσσει μεταξύ CPU και GPU είναι από την έξτρα ισχύ που έχει διαθέσιμη για το Turbo Core και δεν επιρρεάζει τη βασική συχνότητα λειτουργίας, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, παρατηρώ ένα παράδοξο με τους Α. Ενώ ο Α10-5700 και ο Athlon 750K έχουν την ίδια ακριβώς CPU, o A10-5700 έχει 35 Watt λιγότερο TDP ενώ έχει και GPU πάνω! Εκτός αν αυτή η διαφορά είναι ο 'αέρας' που αφήνει στον Athlon για overclock. Τέλος, αν είναι να πάω στα 100 Watt, γιατί να μην πάω στον κορυφαίο Α; Οι AVX σε παιχνίδια και 3D εφαρμογές χρησιμοποιούνται;
  9. Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα. Ήθελα να φτιάξω ένα budget pc και έχω κολλήσει στο θέμα επεξεργαστής. Η χρήση που του κάνω είναι internet βέβαια, youtube, winrar, winamp, adobe reader, nero και περιστασιακά office 2007, adobe audition 1.5, Sibelius 7, ConvertXtoDVD 4. Αυτά σε γενικές γραμμές. Χρησιμοποιώ Windows XP και θα ήθελα να συνεχίσω να τα χρησιμοποιώ καθώς και κάποια σχετικά παλιά προγράμματα όπως το Adobe audition 1.5 που κάνει ορισμένες εργασίες σε single-thread mode. Κάτι άλλο που επίσης με ενδιαφέρει είναι η χαμηλή κατανάλωση, γι αυτό και είμαι ανάμεσα στους παραπάνω επεξεργαστές, δηλ. τους Intel G870, Intel G2120, AMD Athlon II x4 740 και AMD A10-5700 οι οποίοι έχουν 65 Watt TDP (55 ο G2120). Θα ήθελα τη γνώμη σας. Αν θεωρείτε κάποιον άλλον, πέραν αυτών των 4 σαν καλύτερη επιλογή (καλύτερο performance/watt), προτείνετε ελεύθερα. Επίσης, επειδή έλεγα αυτή τη φορά να πάω σε AMD (για πρώτη φορά), αν θεωρείτε κάποιον επεξεργαστή καλύτερο από κάποιον άλλο, αναφέρετε αν θέλετε για πόσο καλύτερο μιλάμε (κυρίως Intel vs AMD). Τέλος, αν θέλετε, μπορείτε να προτείνετε και σχετικά mobo, chipsets, κλπ. Ευχαριστώ.