Hellfire

Members
  • Posts

    153
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Hellfire

  1. Καλησπέρα σε όλους. Μετα απο χρήση καρτών GPU AMD (  τα τελευταία 14 ίσως και παραπάνω χρόνια είχα AMD πάντα).

    Αναρωτιόμουν φυσικά όπως έχουν πλέον τα θεματάκια τους οι Driver της AMD  έτσι θα υπάρχουν και τα ανάλογα θέματα

    με της NVIDIA . Οπότε οποιαδήποτε συμβουλή - πληροφορία για την εγκατάσταση , χρήση, ή κάποιες αντίστοιχες ιδιαιτερότητες θα ήταν καλοδεχούμενη.

    Μια και το περιβάλον θα το δώ όταν τοποθετήσω την καινούργια μου Asus ROG Strix 2070 OC 

    Εγκατάσταση και απεγκατάσταση ξέρω τί χρειάζεται με ενδιαφέρουν βασικά κάποιες ίσως ρυθμίσεις με τους Driver που ίσως θα χρειάζονται.

  2. 6 hours ago, FeelsBadMan said:

    Βέβαια αυτό το θέμα δεν υπάρχει σε μοντέλα με aftermarket coolers.

    Σαφώς και δέν υπάρχει...αλλά και πάλι ακόμα και στα After Market "παίζουν" σε υψηλές θερμοκρασίες αναλογικά με την αντίπαλη μάρκα.

    - Εγώ δηλαδή που δέν ενδιαφέρομαι να έχω Υδρόψυξη καθόλου με επηρεάζει ..άμμεσα στο μικρό δωμάτιο που βρίσκομαι ( χωρίς πλάκα) ιδίως τώρα το καλοκαίρι το να ανεβάζει θερμοκρασία η κάρτα στο κατα τα άλλα άψογο ( Corsair Carbide Air 540 ) που διαθέτω λόγο οτι οι ανεμιστήρες του ( με CAM+Grid II) συνδεδεμένοι αναγκαζονται να δουλεύουν Full 100% λόγω οτι η AMD ( RX 480 ) που έχω ανεβάζει μια κάποια θερμοκρασία κοντα στους 70-75c ..... απο την μέρα κιόλας που χαλάσανε το zero fan στούς driver της η AMD και δέν μπορώ να έχω χειροκίνητη ρύθμιση στροφών ανεμιστήρα κάρτας και zero fan μαζί ( αν ενεργοποιήσης την manual ρύθμιση απενεργοποιή το zero fan και οι ανεμιστήρες της κάρτας δουελύουν μονιμα ή το ανάποδο ...τουλάχιστον στίς παλιές της GPU δεν ξέρω για τίς καινούργιες Πού να βάλω δηλαδή καμιά 5700Χ αεροπλάνο θα γίνει το κουτί ( έστω και after market). To 3ιπλό Fan δέν σώζει εντελώς την κατάσταση. Και αν είναι και απαιτιτικός ο Gaming τίτλος... !!

  3. Το Χε$%νε το θέμα και η AMD βγάζει ( για να προλάβει και γω δεν ξέρω τι ) ότι ναναι . Τι τα θέλουν καλά δεν ήταν στην midle Range κατηγορία μια χαρά τα πηγαίνανε. Μετά απο κοντά μια 10ετία με AMD για 1η φορά θα πάω πλέον σε Nvidia και ας έχουν όσο θέλουν ( μια 2060 δεν με χαλάει αλλά και μακροπρόθεσμα μια 2070 είναι υπεραρκετη για τα πάντα) σύμφωνα με τα δικά μου  γούστα πάντα, και το Hardware μου.

  4. Τελικά μετά απο καμιά 10αριά εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις των εν λόγω Driver της AMD σε συνδυασμό με την 1809 δέν έβγαζα άκρη τίποτα δεν δούλευε σχετικά σωστά ( κατά την δικιά μου άποψη ...του ψείρα πάντα) . Οπότε ....Format.....ενημερωτικά  επίσης τώρα δεν ξέρω τι ^%%^ έχουν κάνει με τους Λογαριασμούς Microsoft πάλι και ζητα να βάλεις καινούργιο PIN για να μήν βάζεις κωδικό κατά το Login  και μπερδεύει τα μπούτια του αν θές να απενεργοποιήσης την επιλογή του να μήν χρειάζεται password η pin κατά το Login ( το οποίο γίνεται σχετικά στην αρχή της καθαρής εγκατάστασης ) και γενικά γίνεται λίγο της τρελής μέχρι να το στρώσεις οπότε θέλει λίγο προσοχή.

    - Μετά το format πέραν τούτου ο Driver της AMD μαζί και τα settings πλέον στην 1809 δουλεύουν κανονικά !!!. Δέν δοκίμασα αν δουλεύει το zero fan mode ( και δεν το πειράζω σε χειροκίνητο ) μια και όπως είναι έτσι όλα δουλεύουν κανονικά ...μέχρι να μάθω σχεδόν σίγουρα οτι είναι οκ .

    • Like 1
  5. On 12/21/2018 at 9:37 AM, MetallicGR said:

    Λογικά έχουν περάσει και οι drivers της AMD στο DCH 'mode' γι' αυτό δεν εμφανίζονται τα settings. Το ίδιο και στα intel graphics αλλά και στο realtek audio. Επίσης τα μεγέθη των drivers όπως του ήχου έχουν μειωθεί δραστικά. https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/develop/getting-started-with-universal-drivers

     Υπάρχει καμία προσωρινή λύση ?? γιατί ψάχνοντας βρήκα μεν πληροφορίες για το DCH' Mode αλλά λύσεις δεν βρήκα !!

  6. Μόλις το εγκατέστησα εγώ. Εκτός απο 1 θεματάκι ...οτι δέν εμφανίζονται τα settings του AMD Radeon GPU 18.12.2 και του 12.12.3 optional ενω ο Driver δουλεύει κανονικά ...κατά τα άλλα όλα καλά !!.. Γύρισα και σε 18.12.1 όπου και λειτουργούν όλα κανονικά ( settings εμφανίζονται και ταχύτητα ανεμιστήρων ρυθμίζεται κανονικά χειροκίνητα ...όπως και δουλεύει και το zero Fan Mode). Σε Asus ROG Strix RX 480 που είμαι . Και επειδή όταν γυρνάς σε παλιό Driver βάλανε οι %^&* να μην πω ένα αυτόματο Installer θές δεν θές να αναβαθμίσεις ακόμα και αν απενεργοποίησης τίς ειδοποιήσεις και ξετσεκάρεις την ενημέρωση συστήματος ( πάλι το βγάζει) μόλις κάνεις Log in στα windows μπαίνεις στον φάκελο τής AMD στο σύστημα στον χρήστη και δια γράφεις την εφαρμογή Installer και ησυχάζεις .

    • Like 2
  7. Καλό είναι πλάκα έχει και εκτός από Παιχνίδι ...( να περνά η ώρα σου) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν εξομοιωτής για να παίρνεις μια "ιδέα" το πώς περίπου θα είναι κάποιο "build" που θες να κάνεις ....και γενικώς κάνεις δοκιμές για να έχεις μια σαφέστερη εικόνα του Hardware. Φυσικά " σηκώνει" πολύ αναβάθμιση στα γραφικά για "ρεαλισμό" όπως και Πλειάδα Hardware με λεπτομέρειες που μπορεί να προστεθεί από τούς δημιουργούς τους ( εάν δουν βέβαια ότι έχει μέλλον)

    • Like 1
  8. Σήμερα καθόμουν και σκεφτόμουνα πώς να δώσω ένα ελαφρύ αέρα ανανέωσης στο κουτί του υπολογιστή .

    Είχα ψιλοβαρεθή το πλήρες Μαύρο ματ χρώμα του κουτιού ...και κάπου στην άκρη του μυαλού μου ..θυμήθηκα ότι είχα ένα Σπρέι 

    με ωραίο Ρουμπινί Κόκκινο ..όπως και είχα και γυαλόχαρτο νερού ( 400) ψιλό το οποίο ήταν το καταλληλότερο για την δουλειά που ήθελα .

    Ψάχνοντας και λίγο να βρω οπτικά αποτελέσματα από παρόμοιες Moding δουλειές στον Ιστό, για να αποφασίσω κατέληξα στο παρακάτω αποτέλεσμα ...

    το οποίο προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και βγήκε πολύ καλύτερο από ότι περίμενα.

    Παραθέτω εικόνες για τίς απόψεις σας.

     

    Από μαύρο !!! 

     

     

    σε ότι βλέπεται παρακάτω.B|

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    maxresdefault.jpg

    IMG_0194.JPG

    IMG_0195.JPG

    IMG_0196.JPG

    IMG_0197.JPG

    IMG_0198.JPG

    • Like 5
  9. Πριν από 2 μέρες σετάρισα το καινούργιο σύστημα μου με την Asus Strix Gaming - F Z370 μητρική και CPU I5-8400 δεν νομίζω ότι χρειάζεται το έξτρα tool εκτός από το βελάκι η CPU έχει και 2 μικρά ανοίγματα ( οδηγούς) στο πάνω μέρος της αριστερά και δεξιά που και στραβά να θες να την βάλεις είναι αδύνατον . Και δεν είδα να έχει και κανένα " μπόσκο" αν είναι απειροελάχιστα 1-2 χιλιοστά ...ίσως αλλά και πάλι μόλις την βάλεις κάθεται ακριβώς κλείνεις την βάση ασφαλείας και τέλος 5 sec υπόθεση .

    Τόσα χρόνια με τα χέρια τους βάζουμε ..τώρα και tool βγάλανε ...είπαμε !!!!

    • Like 1
  10. Τελικά ρε παιδιά μια και είμαι ακριβώς στην διαδικασία αλλαγής Mobo+CPU και φυσικά μνήμες ....ποια είναι η άποψη σας ( μια και είμαι λίγο βιαστικός) , Να πάω σε Kaby Lake τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα ή να περιμένω ( πότε στο Ellada ) θα φέρουν τις καινούργιες Z370 Μητρικές για να πάω σε Coffe Lake ???. Έψαξα σε Νετ και δεν βρήκα πουθενά έστω πιθανές ημερομηνίες κυκλοφορίας ή προπαραγγελίας κ.τ.λ.π.

    - Και όταν είμαι "ζεστός" με το χρήμα έτοιμο ...έχω μια ...φαγούρα να το πω   B| !!

  11. Αλλαγή στα ανεμιστηράκια με SP Corsair ή ότι άλλο μας αρέσει ....και φύγαμε. Μου άρεσε και εμένα πολύ και η θεωρία υλοποίησης με ένα και μοναδικό καλώδιο ( sleeveed) να φεύγει από αντλία ( ωραίο logo Νυφάδας).. επιλογή silent ή όχι ...επεκτασιμότητα...σχετική και καλή εγγύηση. Γενικά φαίνεται πολύ καλή υλοποίηση και για 1η φορά σκέφτομαι να περάσω σε υδρόψυξη ( φανατικός της αερόψυξης και της ανεμελιάς που προσφέρει :P )

    • Like 1
  12. Είμαι Τρομερά ευχαριστημένος από το Air Flow του κουτιού ( περισσότερο και από οτι είχα στο 780Τ ).

    Στο 780Τ είχε πάρα πολύ καλό Air Flow αλλά ήθελες σύνολο 9 ανεμιστήρες για να έχεις καλυμμένο όλο το κουτί και συγκεντρωμένη ροή του αέρα. Στο Air 540 λόγο του διπλού διαμερίσματος 1ον έχει πολύ καλύτερο και ποιο συγκεντρωμένο και κατευθυνόμενο  Air Flow (σε ποσοστό 10-20%) ποιο κοντινές οι αποστάσεις σε GPU ...CPU Air Coller με έμμεσο αποτέλεσμα στις επιδόσεις ψύξεως με αέρα και επίσης + δεν έχεις τροφοδοτικό στον ίδιο χώρο να σου δημιουργεί αρνητική η θετική πίεση αέρα. Πρόσφατα άλλαξα και τους ανεμιστήρες από Corsair SP Quiet 120mm μπροστά και Air Flow Quiet 140 exaust και επάνω σε Be Quiet Silent Wing 3 120mm μπροστά και 140mm Exaust και επάνω και Επικρατή " Νεκρική Σιγή " σχεδόν όπως λένε

     

      

    • Like 4
  13. Αυτο με το Spatha δεν το επιασα και με ενδιαφερει αρκετα διοτι ειμαι κατοχος Spatha και εχω access σε 3d printer. Αν καποιος ξερει πιο πολλα ας στηλει ενα pm. ^_^

    (Για VIII Hero δεν εχουν βγαλει τιποτα με ενα γρηγορο search που εκανα)

    Αν και εκτός Topic θα ήθελα μια γρήγορη άποψη σου - γνωμη για το εν λόγω Mouse Spatha γιατί το "σκέφτομαι " για αγορα ...αν δεν σου κάνει κόπο έστω και σε μήνυμα αν θες για να μήν χαλάσουμε την ενότητα εδώ " εκτός και επιτρέψουν μια μικρή παρασπονδία " οι υπεύθυνοι ! :barbershop_quartet_