Vagelis

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Vagelis

  1. Γενικά κάτι παίζει με τα τροφοδοτικά αυτήν την εποχή και πως υπάρχει μια τάση ανανέωσης... https://www.pcworld.com/article/3518831/how-intels-changing-the-future-of-power-supplies-with-its-atx12vo-spec.html
  2. εμένα δουλεύει και πάει καλά. με πολλά σκαλώματα βέβαια, passkey δε στέλνει ούτε για ζήτω. θα το συνεχίσω, γιατί αν βοηθάω έστω κι ελάχιστα, θαρρώ πως αξίζει τον κόπο. Εις υγείαν!
  3. 2 κωδικοί, για να μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα 2 συσκευές. PC και TV ή TV και TV. Αν τα έχω μάθει καλά, το netflix δίνει επιλογή λογαριασμού και με 4 ταυτόχρονες συνδέσεις.
  4. Δηλαδή μου προτείνετε κάτι τέτοιο... της TP-Link; Αυτό σημαίνει πως θα έχω ένα κοντά στο router, που θα στέλνει σήμα μέσω καλωδίου στο δεύτερο που θα είναι κοντά στην τηλεόραση; Έπειτα θα χρειαστεί να βάλω ακόμη ένα, παρόμοιο για την non-SMART TV και USB WiFi; Πουλάνε τέτοια μόνα τους; Παντού ζευγαρωμένα τα βλέπω! Πολύ μπελαλίδικο μου μοιάζει για να συνδέσεις 3 συσκευές στο δίκτυο του σπιτιού σου!
  5. Χαιρετώ τους φίλους και την εκπληκτική κοινότητα του HwBox.gr! Μια εισαγωγή-περιγραφή και περνάω στις ερωτήσεις. Σκέφτομαι να βάλω Netflix και να χρησιμοποιήσω 2 κωδικούς. Έναν κωδικό για μία SMART TV (με υποδοχή LAN) κι ένα δεύτερο, για μία όχι και τόσο SMART TV (μόνο με θύρα USB) ή τον υπολογιστή. Ας περάσουμε στις ερωτήσεις. Αξίζει να αγοράσω router για την έως 24Mbps γραμμή, που σέρνεται στα 10-11; Θα δω σημαντική βελτίωση; Πως θα προτείνατε, να συνδέσω τις τηλεοράσεις στο δίκτυο; Η σκέψη μου για τη SMART TV είναι να βάλω ένα αναμεταδότη/ενισχυτή σήματος με υποδοχή LAN, ώστε να τη συνδέσω μόνιμα κι ενσύρματα. Τώρα για την άλλη, σκέφτηκα chromecast ή USB κεραία, αλλά δε θα έχω καλό σήμα εκεί. Να πάρω δύο αναμεταδότες; Υ.Γ. Είμαι παντελώς άσχετος με ασύρματα δίκτυα.
  6. Ποντίκι Logitech G203, επάνω σε ένα απλό Mouse pad της CoolerMaster.
  7. Τα σωστά εργαλεία κάνουν τον μάστορα. + -
  8. Παιδιά ενεργοποίησα και τη iGPU, επειδή ήμουν περίεργος να δω τι θα γίνει κι όλα δουλεύουν και συνεργάζονται μια χαρά... Πραγματικά δεν ξέρω τι έφταιγε και που είχε κολλήσει. Τελικά, το μόνο feature που απενεργοποιήθηκε και θα παραμείνει απενεργοποιημένο, είναι το fast startup. Δε νομίζω πως έπαιξε κάποιο ρόλο στην όλη υπόθεση, αλλά εξαρχής δεν το ήθελα και ξεχνούσα να το απενεργοποιήσω.
  9. Παιδιά πραγματικά δεν έχω ιδέα τι να σας πω... Έβγαλα την κάρτα, την καθάρισα, την έβαλα στη θέση της, απενεργοποίησα την iGPU και όλα ρολόι, μη σας πω καλύτερα κι από πριν! Εχθές αναβάθμισα και τους οδηγούς στην τελευταία έκδοση (απέφυγα την optional) και όλα καλά! Το OS: Windows 10 Pro, με όλα τις ενημερώσεις τους.
  10. Όσο απίστευτο κι αν μου φαίνεται, μετά την απενεργοποίηση της iGPU, το σύστημα έχει σταθεροποιηθεί. Δεν ξέρω τι και πως, αλλά όλα πάνε καλά και στο παιχνίδι που το δοκίμασα για κάνα δίωρο.
  11. Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Συγγνωμη που άργησα να απαντήσω, αλλά τώρα ξεμπέρδεψα. Τα νέα έχουν ως εξής... Σε μια τελευταία μου αναζήτηση κάπου είδα μια συμβουλή για απενεργοποίηση της iGPU. Την απενεργοποίησα, τη δοκίμασα για λίγο και όλα φάνηκαν να πηγαίνουν κατ' ευχήν. Τώρα που έχω χρόνο, θα δοκιμάσω τη σταθερότητα του συστήματος κι ευελπιστώ για τα καλύτερα! Θα σας κρατάω ενήμερους... Υ.Γ. Την iGPU την είχα ενεργοποιήσει στα πρώτα crashes και μετά συμπάθησα το να χρησιμοποιώ δύο οθόνες. Μια παλιότερη στην iGPU και την DELL κουμπωμένη στην προαναφερθείσα GPU.
  12. Πριν 4 χρόνια κι ένα μήνα, τέτοια ώρα ξεκινούσα το πρώτο μου post στο forum του hwbox.gr, ζητώντας τη συμβουλή σας για τη σύνθεση του νέου μου υπολογιστή. Απόψε είμαι στη δυσάρεστη θέση να αναρωτιέμαι αν η κάρτα γραφικών μου μας άφησε χρόνους. Όλα ξεκίνησαν με τα γνωστά crashes σε Overwatch και World of Warcraft. Όλη η κοινότητα πήρε μια ανάσα ανακούφισης με την έκδοση των adrenaline drivers από την AMD και ο χρόνος κυλούσε ήρεμα στο Azeroth. Ξαφνικά άρχισαν πάλι τα crashes... Μια μικρή στιγμή πανικού, αναβάθμιση των οδηγών στη νεότατη έκδοση, μερικά γαλλικά κι όλα φάνηκαν να σώνονται. Το crash συνέβη ξανά, τα γαλλικά αυξήθηκαν και συνοδεύτηκαν από μερικά ξεφυσήματα και αναστεναγμούς. Ακολούθησε ξήλωμα των υπαρχόντων οδηγών και υποβάθμισή τους σε παλιότερη, πολύ σταθερή έκδοση. Οι μαύρες οθόνες συνεχίστηκαν, πέρα από το Azeroth, στο Google Chrome, στο Excel και τώρα ούτε στο άνοιγμα δε φτάνουμε. Με αποκορύφωμα, ούτε άνοιγμα και μπόλικες στροφές στα φουρφούρια της κάρτας γραφικών. Γι' αυτό κι εγώ σας ερωτώ... Πέθανε η κάρτα γραφικών ή όχι; Υ.Γ. Κι αν πέθανε η κάρτα γραφικών, θα αναβαθμίσω σε τεσσάρων ετών σύστημα; Δε νομίζω πως έχω περισσότερες ανάγκες ιπποδύναμης, για να είμαι ειλικρινής. Υ.Γ. 2 Ελπίζω να μην κούρασε το ύφος του post. Ήταν πηγαίο και διασκέδασε τη στεναχώρια μου.
  13. Μπράβο σας ρε καλόπαιδα! Χαρά στο κουράγιο σας, την υπομονή σας και την εξαιρετική σας θέληση/διάθεση!
  14. Κι εμένα το άρθρο είναι που μου τον έβαλε στο μάτι τον OCZ και η υπογραφή της TOSHIBA βεβαίως, βεβαίως! Μάλλον προς τα εκεί με κόβω να καταλήγω! (δίνω ένα περιθώριο μέχρι το βράδυ για να καταλήξω.) Λειτουργικό στον φρέσκο και μεγαλύτερο SSD ε;! Χμμμ... Υ.Γ. & oFftopic Πάντα μπαίνω έστω για το lvl cap και χαζεύω τα expansion. Δυστυχώς όχι το raiding τους όμως, γιατί θέλει ΠΟΛΛΕΣ ώρες. Εμένα η Pandaria και όλο αυτό κινέζικο θέμα μου άρεσαν.Ευχαριστήθηκα περισσότερο τα ζωντανά χρώματα (κτίρια, τοπία) από το γκρι και γενικότερα σκούρο του fel στο WoD. Υ.Γ. & offtopic ίσως σου κάνει εντύπωση, αλλά μου άρεσε πολύ και η ταινία!
  15. Καλησπέρα φίλοι και φίλες! Ελπίζω να περνάτε τέλεια το καλοκαίρι σας και να το απολαμβάνετε! Θα αναρωτιέστε τώρα, τι με έπιασε μέσα Αυγούστου και ψάχνομαι για SSD. Απλό παίδες... WoW Legion (Legion) !!! Σε 14 μέρες ξεκινάει και ψήνομαι πολύ να ρίξω κι εγώ μια ματιά, όπως οι περισσότεροι που έπαιζαν και παλιά, φαντάζομαι kι έκατσα υπομονετικά και κατέβασα τα 40GB του... Μετά όμως διάβασα εδώ για το μεγάλο update που έβγαλε η Microsoft κι αναρωτήθηκα γιατί εγώ δεν το έχω δει ακόμη;! Ψάχνω και τι να δω... 10GB update και φυσικά insufficient space στο Samsung 840 Series EVO των 120GB. (Τα λέγατε εσείς τότε, πάρε Βαγγέλη μεγαλύτερο, δε θα σου φτάσουν, αλλά εγώ ήθελα να ρίξω το budget...) Οπότε μετά την άσκοπη φλυαρία (είχε πολύ ζέστη σήμερα παιδιά και δυνατό ήλιο...), στο ερώτημα. Τι SSD διαλέγω;! Να πάρω έναν των 240GB, αλλά να μη δώσω και πάνω από 100?... όταν ο Kingston SSDNow UV400 240GB | Skroutz.gr ξεκινάει στα 67+? και ο OCZ Trion 150 240GB | Skroutz.gr στα 68+?, γιατί ο OCZ Trion 150 240GB | Skroutz.gr ξεκινάει από 95+?. Η μόνη διαφορά που μοιάζει να βρίσκω είναι στην cache, που δεν είμαι και πολύ σίγουρος πόση διαφορά θα μου κάνει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας! Υ.Γ. Σκοπεύω να κρατήσω τον 120άρη μόνο για το λειτουργικό. Καλά δεν το σκέφτηκα;
  16. Και το σκεφτόμουν να μην ξεχάσω να το γράψω! Ωραίος! :D Ευχαριστώ venisk
  17. Καλησπέρα φίλες και φίλοι της κοινότητας! Καλές γιορτές και με υγεία σε όλους σας και σε όσους αγαπάτε! Ήρθε η στιγμή να ζητήσω για δεύτερη φορά την πολύτιμη συμβουλή σας! (Την πρώτη, με βοηθήσατε να στήσω το υπέροχο μηχάνημα που γράφω τούτο εδώ το post!) Αυτή τη φορά ψάχνουμε ένα για ένα laptop, όπως λέει και ο τίτλος του post, που θα κάνει κυρίως επεξεργασία εικόνας. Είναι και ευκαιρία τώρα με τις εορταστικές προσφορές πιθανότατα για μια καλή αγορά! Το laptop θα τρέξει κυρίως Photoshop, Lightroom και κάποιο Video editing software. Δεν έχω ιδέα σε ποια σημεία πρέπει να δώσω επιπλέον προσοχή... Μου μοιάζουν προφανή, τα ανάλυση οθόνης, ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και τα 8 GB RAM. Έλα όμως που δεν έχω ιδέα, τι παίζει με τις κάρτες γραφικών, ούτε με εταιρίες! Το διαθέσιμο ποσό είναι γύρω στα 700?! Περιμένω τις συμβουλές σας, υποδείξεις σας ή και κάποια πρόταση αν έχετε έτοιμη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Βαγγέλης.
  18. Εκείνον τον prince, στ' αριστερά. πόσες φορές τον είχα ρίξει στα καρφιά στον 286, με τις 5-άρες τις δισκέτες!
  19. Φίλε [MENTION=1196]Bill@kOS7[/MENTION] καλή αναζήτηση! Για o/c δεν έχω ιδέα τι να προτείνω, αλλά είσαι στο καταλληλότερο μέρος! 2 συμβουλές μόνο έχω από την προσωπική, νεοαποκτηθείσα, εμπειρία μου. Η Dell UltraSharp U2312HM | Skroutz.gr που μου είχαν προτείνει και τα παιδιά εδώ, απλά τα σπάει. Τα μάτια μου έχουν καταλάβει διαφορά. Ακόμη και του πατέρα μου που κάθεται για καμιά πασιέντζα! (Δεν έχω δει άλλες, απλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την αγορά μου και τελικά τα usb2 που έχει από πίσω αποδείχτηκαν πολύ χρήσιμα.) Όσον αφορά τον SSD πήρα κι εγώ αυτόν που σκέφτεσαι. Ωραίος, όλα κυλούν άψογα, αλλά μικρός. Όπως έιχαν πει και τα παιδιά εδώ, θέλεις των 250GB. Δε θα καταλάβεις πότε θα μείνεις χωρίς χώρο.
  20. Εντάξει παίδες… Φοβερό τριήμερο! Ίσως απʼ τα καλύτερα... Έστησα το νέο μου PC! Μέσα στο Corsair Carbide Series 200R | Skroutz.gr (έβγαλα και την βίδα όπως έλεγε στο Corsair Carbide 200R Review: Featureful Small Tower του @chris2005dim) Asrock H87 Pro4 | Skroutz.gr Intel Core i5-4570 Box | Skroutz.gr Crucial Ballistix Sport 8GB DDR3-1600MHz (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) | Skroutz.gr Gigabyte Radeon R9 270X 4GB OC Battlefield 4 Limited Edition (GV-R927XOC-4GD-GA) | Skroutz.gr Samsung 840 Series Evo 120GB | Skroutz.gr Ενέργεια παρέχει το Corsair CX Series Modular CX600M 600Watt 80 PLUS Bronze | Skroutz.gr Απολαμβάνω το αποτέλεσμα σε μία Dell UltraSharp U2312HM | Skroutz.gr Συνολικό κόστος: 990? Τη σύνθεση συμπληρώνουν το keyboard, mouse και ένας 500-άρης HDD, από το παλιό PC και ο ήχος έρχεται από τα Logitech Speaker System Z323 | Skroutz.gr (που αν και είναι λίγο παράξενο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έγινε η αναβάθμιση) Υ.Γ.: Νομίζω πως ο @IntelUser2525 θα τρίβει τα χέρια του!
  21. Καλημέρα ομορφόπαιδα και καλή εβδομάδα! Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και για τα διάφορα tips! Το πόσα έχω διαβάσει και ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου αυτές τις μέρες, δε λέγεται.- Τώρα για τις τελευταίες πινελιές... Φίλε @IntelUser2525 στο τροφοδοτικό λέω να μείνω σταθερός. Σίγουρα θα μου χρειαστούν τα extra watt, γιατί απλά προσθέτω πράγματα. Δηλαδή, μόλις δε φτάνει ο ένας SSD, θα παραγγείλω ακόμη έναν. Αυτή τη στιγμή λειτουργικό, προγράμματα και WoW στο σκληρό είναι στα 46GB. Περισσεύουν 70GB για ό,τι άλλο έιναι να βάλω. Νομίζω τα 120GB SSD θα μου φτάσουν. Για τις μνήμες κι εγώ την πρόσεξα αυτή τη διαφορά στα volt, αλλά δεν έχω ιδέα, αν επηρεάζει την απόδοση και την κανονική λειτουργία. Για μητρική που λες, νόμιζα οτι το LAN της fatal1ty είναι καλύτερο από της intel! Για μητρική προτείνεις δηλαδή Asrock H87 Pro4 | Skroutz.gr και όχι την Η87Μ Asrock H87M Pro4 | Skroutz.gr. Επίσης και μητρική gigabyte αν έχετε να προτείνετε κάποια;!
  22. Μετά από μπόλικο εσωτερικό διάλογο, ρωτώντας κάθε σχετικό και άσχετο την γνώμη του, έχοντας κάνει άφθονο web surfing, έχω καταλήξει στην παρακάτω σύνθεση. Οπότε ζητώ για τελευταία φορά, υποθέτω, τη γνώμη σας, ώστε μέσα στην εβδομάδα να ολοκληρώσω τις παραγγελίες. CPU: Intel Core i5-4570 Box | Skroutz.gr Έχοντας λάβει υπόψη τη γνώμη του @IntelUser2525. Thanks mate! M/B: Asrock Fatal1ty B85 Killer | Skroutz.gr Εμφανώς επηρεασμένος από το εξαιρετικό review του @Astalavista και από τα διάφορα gaming καλούδια που κουβαλάει με επιπλέον κόστος περί των 10?, σε σχέση με κάποιο ανάλογο mobo. RAM: KINGSTON KHX16C9T3K2/8X 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ XMP BEAST SERIES DUAL CHANNEL KIT - ΜΝΗΜΗ RAM - Προσφορά στο Crazy Sunday. Φαίνονται καλές! GPU: Gigabyte Radeon R9 270X 4GB OC Battlefield 4 Limited Edition (GV-R927XOC-4GD-GA) | Skroutz.gr Τούμπανο;! Ε;! Ίσως όμως πάω και στην ίδια έκδοση με τα 2GB (http://www.skroutz.gr/s/4244025/Gigabyte-Radeon-R9-270X-2GB-Battlefield-4-Limited-Edition-GV-R927XOC-2GD-GA.html) και να γλυτώσω τα 40? PSU: Corsair CX Series Modular CX600M 600Watt 80 PLUS Bronze | Skroutz.gr Κάτι μου λέει, πως οι περισσότεροι εδώ έχετε ήδη γνωριστεί με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό. SSD: SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3 - ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - Έχει γίνει παραγγελία Προσφορά στο Crazy Sunday. Λέγαμε για 250-άρι, αλλά μείωσα λιγάκι το κόστος. MONITOR: Dell UltraSharp U2312HM | Skroutz.gr Βρίσκεται δίπλα μου! Όπως τα είπαμε εδώ. CASE: BitFenix Merc Beta | Skroutz.gr Λιτό, απέριττο, με ίσιες γραμμές και όλα τα ψιψιψόνια και κοκοκόψαρα, στο πάνω μέρος. (Δεν έχει θύρες USB 3.0, αλλά υποθέτω πως δε θα είναι πρόβλημα)
  23. ουπς! Ένα μικρό λαθάκι! Ψάχνω το delete!