Oikopedofagos

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

About Oikopedofagos

  • Birthday 01/01/1984

Oikopedofagos's Achievements

Member

Member (2/5)

10

Reputation

  1. Αυτό ισχύει για το sli ή και για το cf? Και εγώ είδα τεράστια διαφορά στο mordor, watch dogs, unity, dying light. Δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο. Αλλά θεώρησα ότι οι drivers της amd ήταν καλύτεροι για windows 10. Επίσης είδα στο msi afterburner το συνολικό vram που χρησιμοποιείται να έχει πέσει πάρα πολύ. Γενικά είσαι σίγουρος ότι ισχύει? Δηλαδή όλα αυτά τα παιχνίδια που δούλευαν με afr, ξαφνικά δουλεύουν αλλιώς? Μιας και δεν πρόκειται για dx12 παιχνίδια
  2. Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά router μιας και το speedport της ote πέρα από download στα υπόλοιπα που θέλω δεν μπορεί να με καλύψει. Προβλήματα που έχω και θα ήθελα να λύσω. Η κάλυψη στα 5Ghz είναι ανύπαρκτη. Θα ήθελα να παρέχει κάποιο QoS δηλαδή να μην χρειάζεται να βάζω limit στο download του desktop για να σερφάρω από το laptop. Να μπορώ να κάνω stream 1080p ταινία από το desktop στο laptop. To desktop θα είναι ενσύρματο και δύο laptop με 802.11.ac 2t/2r SilverStone Technology Co., Ltd.INTRODUCTION?ECW02 . Έχω δει το tp-link C7 που είναι το πιο φτηνό που κοιτάω και φτάνω μέχρι το asus ac87u παραπάνω δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω. Επειδή όμως το εύρος τιμών είναι μεγάλο θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο για να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω
  3. Κάποιες μητρικές δεν bootaραν με κάποια fsb απλά η μητρική σου λέει ότι έχει support για fsb 1333. Μήπως να ελέγξεις αν έχεις το τελευταίο bios?
  4. Σε αυτές τις ρυθμίσεις που έχεις βάλει στις φώτο αν αλλάξεις το fsb σε 1333, το cpu multiplier σε 9, το vcore σε 1,35, όλα τα άλλα voltage σε auto, δεν παίζει? Επίσης όταν λέει Actual Μem Μhz 1333 εννοεί 1333/4=333?? Γιατί το linked στα chipset της intel αυτό σήμαινε τώρα αν είναι κάτι άλλο, δεν έχω ιδέα
  5. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι από το δικό σου pc ή είναι φώτο που βρήκες στο net?
  6. Με fsb 1333 πολλαπλασιαστή 9 και linked memory με timings 5-5-5-15 και κανά +100mv στον επεξεργαστή δεν δουλεύει?
  7. Τελικά βρήκα χρόνο και ασχολήθηκα σήμερα. Ξέθαψα από την αποθήκη και ένα asetek waterchill που είχα. Λοιπόν πρώτα άφησα το κύκλωμα όπως ήταν και αφαίρεσα από το κύκλωμα τον επεξεργαστή, τον οποίο έβαλα πρόχειρα στην hydor l20 και σε ένα μονό 120άρη ψυγείο με ένα sunon 38mm ανεμιστήρα ελικόπτερο που είχε το waterchill. Έπαιξα λίγο να δω τι γίνεται, θερμόμετρο που κυκλωματάκι του επεξεργαστή δεν είχα αλλά το ψυγείο ήταν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τουλάχιστον το χέρι μου δεν καταλάβαινε διαφορά ενώ το max temp στην cpu κοιτώντας το logger μετά ήταν 17 βαθμούς κάτω. Προφανώς ο ανεμιστήρας της sunon δεν είναι ο τυπικός ανεμιστήρας που χρησιμοποιούμε στα σύγχρονα υδρόψυκτα pc αλλά και 17 βαθμοί είναι χάος. Ύστερα άλλαξα το κύκλωμα σε σχεδόν όπως είπε ο antonis δηλαδή tank-αντλία-rad-cpu-295x2-290x-rad Ο επεξεργαστής τώρα δέχεται το πιο κρύο νερό του κυκλώματος. Η διαφορά σε max temp είναι 6 βαθμοί. Μεγαλύτερη από ότι πίστευα ότι θα είναι αλλά και πάλι υπολείπεται 10+ βαθμούς σε σχέση με το αν ο επεξεργαστής βγει από αυτό το κύκλωμα.
  8. Τέρμα την έχω, το block για την 295x2 είναι πολύ restrictive, κυριολεκτικά χωρίς αυτό το tank είναι συντριβάνι. Θα κοιτάξω το σαββατοκύριακο να αλλάξω την ροή.
  9. Η σειρά όντως δεν είναι πολύ καλή αλλά με αυτή τη σειρά δεν χρησιμοποίησα πολύ σωλήνα Η σειρά όπως είναι τώρα tank-αντλία-rad-290x-295x2-cpu-rad-θερμόμετρο-tank. Με άλλα λόγια το νερό που πάει στον επεξεργαστή είναι το πιο ζεστό σημείο. Η ροή μου τώρα είναι 145lt/h για κάποιον που δεν έχει flow meter, η δύναμη με την οποία το νερό μπαίνει στο tank είναι μικρή-έως ανύπαρκτη. Υπάρχει περίπτωση να φταίει και αυτό?
  10. Στην ουσία όλα είναι της ek. Δύο ΧΤΧ 480, μία D5, ένα supermacy και ek blocks στις gpu. Το πρόβλημά μου όπως το βλέπω εγώ είναι ότι δεν έχει νόημα να προσπαθώ να δροσίσω τον επεξεργαστή με νερό στους 43 βαθμούς την στιγμή που βλέπω ένα σένσορα που έχω στον αέρα πάνω από τις ram να γράφει 30-31. Νομίζω μια αερόψυκτρα γομάρι θα μου δώσει καλύτερα temps και να αφήσω την υδρόψυξη μόνο στις gpu. Μήπως δεν είναι σωστό σε κύκλωμα που οι gpu βάζουν 800Watt να βάζω και τον επεξεργαστή και να περιμένω καλά temps? Κανά 10 βαθμούς προσπαθώ να κερδίσω στην cpu.
  11. Το δωμάτιο εχθές που ασχολήθηκα να μετρήσω ήταν 24 βαθμοί μετά από μισή ώρα παιχνιδιού το νερό ήταν στους 42,7 βαθμούς και το δωμάτιο είχε ανέβει ένα βαθμό. Η ροή μου είναι χαμηλή αλλά πόσο μπορεί να επηρεάζει αυτό??
  12. Έχω μία 295x2, 290x και ένα 4790k σε ένα κύκλωμα με 2x480 ψυγεία με ανεμιστήρες 1500rpm. Η απόδοση του συστήματος δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποιεί μιας και μετά από κανά 30λέπτο gaming η θερμοκρασία του νερού είναι 18-20 βαθμούς πάνω από την θερμοκρασία αέρα. Από ότι καταλαβαίνω αν θέλω να δω σοβαρή διαφορά θα πρέπει να προσθέσω εξωτερικό 9πλο ψυγείο κάτι που δεν είναι η καλύτερή μου και για λόγους χώρου αλλά και γιατί οι θερμοκρασίες στις gpu ακόμα και με αυτή την απόδοση είναι ανεκτές (υψηλά 50 χαμηλά 60). Η θερμοκρασία του επεξεργαστή απτην αλλή δεν είναι καλή. Αξίζει να φτιάξω ξεχωριστό loop με ένα 280 ψυγείο για την cpu ή να πάρω μια αερόψυκτρα για την cpu και να τελειώνει η ιστορία? Φαντάζομαι μια καλή αερόψυκτρα θα μου δώσει καλύτερες θερμοκρασίες από αυτές που έχω τώρα
  13. Τι είναι ασφαλές δεν ξέρω να σου πω. Μπορεί κάποιο άλλο μέλος να έχει κάποια απάντηση. Αυτό που ξέρω να σου πω είναι ότι ποτέ σε εμένα προσωπικά δεν έχει χαλάσει επεξεργαστής λόγω o/c, πάντα οι μητρικές μου έμεναν στα χέρια. Αφού έχεις ένα πλάνο δοκίμασέ το. Η τάση μου φαίνεται πολύ χαμηλή αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
  14. Στους πόσους βαθμούς πρέπει να είναι κάνοντας τι? Τρέχοντας prime? Παίζοντας παιχνίδια? Φαντάζομαι τρέχοντας prime καλό θα ήταν να μην έχεις throttling. Αλλά και αυτό σχετικό είναι εμένα στα 4.9Ghz με 1,35V είναι αδύνατον να τρέξεω prime λόγω θερμοκρασιών αλλά σε πραγματικές εφαρμογές δεν περνάει τους 80. Στα 4,7 με 1,28 πάλι έχω throttling λόγω θερμοκρασιών στο prime. Οπότε αν αποσκοπείς να χρησιμοποιήσεις prime για stress test μην ελπίζεις και σε πολύ overclock (τουλάχιστον αυτά έχω δει εγώ στο δικό μου 4790)
  15. Μπορείς να ακολουθήσεις αυτά που γράφονται http://www.hwbox.gr/general-overclocking-faq-support/40507-boitheia-gia-o-c-ston-i7-4770k.html Από κει και πέρα ο καθένας πιέζει όσο αισθάνεται άνετα.