gokuthelegend

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

About gokuthelegend

  • Birthday 05/10/1986

Personal Information

  • Location
    Lost City Of Atlantis
  • Homepage
    http://www.storiesfromthegrave.com

Systems Specs

  • CPU
    I7-4770K
  • Motherboard
    ASUS Z87-K
  • GPU(s)
    nVidia GeForce GTX 1050 Windforce OC 2GB DDR5 PCI-E DVI Triple HDMI DP (Gigabyte) GV-N1050WF2OC-2GD
  • RAM
    GEL38GB1866C9DC (4x4GB) @ 1600MHz
  • SSDs & HDDs
    Samsung SSD 840 Series 120GB
  • Sound Card
    Realtek ALC887 8-Channel High Definition Audio
  • Case
    MS-TECH CA-0600 BELISKNIR BLACK WITH BLUE LED FANS
  • PSU
    PSU XFX TS SERIES 550W
  • Cooling
    coolermaster rr 212e 16pk r1 hyper 212 evo photo COOLERMASTER RR-212E-16PK-R1 HYPER 212 EVO
  • OS
    Windows 10 Pro x64

Other Tech In My Bag

  • Smartphone
    Lenovo a6010
  • Powerbank
    Xiaomi Mi Power Bank 10000mAh

gokuthelegend's Achievements

Member

Member (2/5)

10

Reputation

  1. Εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ms accounts, ούτε έχω κιόλας, ούτε έχω ζητήσει από ιδιοκτήτες υπολογιστών να φτιάξουν λογαριασμό. Βασικά είμαι μεγάλος φαν των καθαρών εγκαταστάσεων, μετά από κάθε αναβάθμιση στο καπάκι κάνω φορμάτ και καθαρή εγκατάσταση (σε συνεννόηση φυσικά με τους ιδιοκτήτες των υπολογιστών για να έχουν προνοήσει ως προς το χρόνο που θα μου πάρει για να τους επιστρέψω τον υπολογιστή, και για να έχουν πάρει backup τα αρχεία τους). Δηλαδή στην ουσία είναι σαν να εγκαθιστώ 2 φορές τα 10άρια (μία κατά την αναβάθμιση και μία κατά την καθαρή εγκατάσταση). Η ενεργοποίηση γίνεται κανονικά και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ λογαριασμό microsoft.
  2. Αυτό με την αναβάθμιση το καταλαβαίνω, αλλά το MS account που κολλάει; Έχω αναβαθμίσει αρκετούς υπολογιστές σε Windows 10 (δεν είμουν σίγουρος για την συγκεκριμένη λεπτομέρεια που ανέφερα στο αρχικό μήνυμα), και σε κανέναν δεν έχω βάλει ms account.
  3. Ατυχία δηλαδή, αυτό ακριβώς ήθελα να αποφύγω. Δεν είχε αναφερθεί από την MS ότι σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση θα μπορείς να βάζεις το κλειδί του παλιού λειτουργικού και θα το δέχεται, προκειμένου να μην κάνεις άσκοπα την αναβάθμιση;
  4. Ερώτηση. Μου έχουν φέρει έναν υπολογιστή με Windows 7 του οποίου όμως ο σκληρός παρουσίασε πρόβλημα και τον αλλάξαμε. Τώρα είναι χωρίς λειτουργικό. Σκεφτόμουν επι της ευκαιρίας να του περάσουμε τα 10άρια. Αν κατεβάσω το νέο iso, την έκδοση 10586 δηλαδή, κάνω κατευθείαν εγκατάσταση, και βάλω το κλειδί των Windows 7 όταν το ζητήσει, θα γίνει η ενεργοποίηση ή θα μου ρίξει άκυρο; Τονίζω ότι ο υπολογιστής είχε εξαρχής Windows 7, δεν έγινε ποτέ αναβάθμιση σε 10, και έχω κατεβάσει το καινούριο iso.
  5. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Πάντως αν κάνει καλή τιμή όπως είχε κάνει με τα Windows 8 (για τον πρώτο 1-1.5 μήνα τα έδινε 30 ευρώ για υπολογιστές χωρίς λειτουργικό σύστημα αν θυμάμαι καλά), εγώ θα τα τσιμπήσω.
  6. Εδώ η πληροφορία, δεν είμαι σίγουρος αν είναι η αυθεντική πηγή, σίγουρα η είδηση θα επαναλαμβάνεται σε πολλές ιστοσελίδες.
  7. Θα μπορείς να κάνεις αναβάθμιση αν έχεις πειρατικά Windows, αλλά θα είναι πάλι πειρατικά με ότι αυτό συνεπάγεται. Στην αρχή λέγανε ότι όσοι τα έχουν πειρατικά θα τα αποκτήσουν νόμιμα, αλλά το αλλάξανε μετά.
  8. Είναι σίγουρο αυτό για τα πειρατικά; Έτσι είχε ακουστεί αρχικά αλλά νομίζω ότι ήταν ράδιο αρβύλα, αλλιώς θα ήταν βλάκες αυτοί που αγόρασαν τα 7αρια και τα 8άρια.
  9. Χοντρή πατάτα έκανε η Nvidia με αυτή την κάρτα. Εγώ πάντως τις AMD/ATI τις έχω πάρει με κακό μάτι και την επόμενη φορά που θα πάρω νέα κάρτα, αυτή θα είναι Nvidia, παρά την γκάφα που έκανε.
  10. Ακριβώς. Ένα σύστημα είναι τόσο δυνατό όσο ο ποιο αδύναμος κρίκος. Και ο ποιο αδύναμος κρίκος είναι ο άνθρωπος. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ προσεκτικός αλλά έχω και ένα antivirus γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά. Πάντως τόσα χρόνια δεν μου έχει βγάλει αναφορά ότι έχω κατεβάσει κάποιον ιό. Προ adsl εποχής που προμηθευόμουν προγράμματα από το CD/DVD των διάφορων περιοδικών πληροφορικής, στην κατηγορία Antivirus τύχαινε να βάζουν σε τακτική βάση το Avira (μεταξύ άλλων), το οποίο φυσικά εγώ με την σειρά μου το εγκαθιστούσα στους υπολογιστές μου. Από τότε έχω συνηθίσει με αυτό και το εγκαθιστώ σε όλους τους υπολογιστές μου ακόμη και τώρα. Επίσης περιστασιακά τρέχω και το Mawarebytes.
  11. Εφόσον ο υπολογιστής μπουτάρει κανονικά και μπαίνει στην επιφάνεια εργασίας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο πρόγραμμα, όπως για παράδειγμα το piriform speccy, για να διαβάσει το κλειδί; Στην ουσία με ενδιαφέρει αν το κλειδί υπάρχει κάπου αλλού εκτός του bios (πχ στην registry του συστήματος, ή όπου αλλού τέλος πάντων).
  12. Εγώ είχα βάλει ssd σε παλιό σταθερό (όχι λαπτοπ) με Windows XP, και είχα δει πολύ μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις, παρότι το software και το hardware δεν υποστήριζε πλήρως τους ssd (πχ, δεν υπήρχε δυνατότητα για ahci, ούτε για trim).